aukcija nekretnina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
photo

#1 aukcija nekretnina

Post by photo »

Zna li neko da li se u sarajevu vrse aukcije nekretnina (stanovi, konkretno) koji su zapljenjeni od strane banke jer duznik nije vracao kredit a ni suduznici nisu isto pa se na ovaj nacin pokusava vratiti dug?

zna li ko takvo mjesto?
HomeSweetHome

#2 Re: aukcija nekretnina

Post by HomeSweetHome »

Ja mislim da ne postoji takvo mjesto, nego svaka banka kad oglasava prodaju objavi gdje ce se ista desiti.
Mozda grijesim? :?
Lunizz

#3 Re: aukcija nekretnina

Post by Lunizz »

Sta sigurno znam da se u uniticu vrsi aukcija autta koja su zapljenjena.mozda ti je najbolje da nazoves unitic i pitas ima li to isto i za nekretnine.
Miki123

#4 Re: aukcija nekretnina

Post by Miki123 »

Općinski sud.. bude i po novinama oglas da će se tad i tad, u toj i toj sudnici u toliko i toliko časova održavi javna prodaja...
drndalo

#5 Re: aukcija nekretnina

Post by drndalo »

Lunizz wrote:Sta sigurno znam da se u uniticu vrsi aukcija autta koja su zapljenjena.mozda ti je najbolje da nazoves unitic i pitas ima li to isto i za nekretnine.
Gdje bogati u Unitic-u...? Da i ja svratim ? Jedino VB lizing je tu, a nesto ne znam da oni prave licitacije...?
jalle

#6 Re: aukcija nekretnina

Post by jalle »

Ovo i mene interesuje jer čuo sam da banka u tom slučaju može prodati stan budzašto
samo da naplati svoj dug.
recimo za stan koji je nesretni klijent platio 100k KM i nakon 10g mu ostane 50k da vrati banci
banka će tražiti samo da naplati svojih 50 i tako prodati stan po znatno nižoj cijeni.

DA nisu možda ove agencije zadužene za prodaju ili je to samo javna prodaja?
Suzie Q

#7 Re: aukcija nekretnina

Post by Suzie Q »

Uprava za indirektno oporezivanje redovito ima aukcije zaplijenjene robe, objavljuju na web stranici oglase sa slikama.

tu bude svega, od namještaja, tehnike, odjeće....
Post Reply