Zna li neko da li se u sarajevu vrse aukcije nekretnina (stanovi, konkretno) koji su zapljenjeni od strane banke jer duznik nije vracao kredit a ni suduznici nisu isto pa se na ovaj nacin pokusava vratiti dug?
zna li ko takvo mjesto?
aukcija nekretnina
- HomeSweetHome
#2 Re: aukcija nekretnina
Ja mislim da ne postoji takvo mjesto, nego svaka banka kad oglasava prodaju objavi gdje ce se ista desiti.
Mozda grijesim?
Mozda grijesim?
- Lunizz
#3 Re: aukcija nekretnina
Sta sigurno znam da se u uniticu vrsi aukcija autta koja su zapljenjena.mozda ti je najbolje da nazoves unitic i pitas ima li to isto i za nekretnine.
- Miki123
#4 Re: aukcija nekretnina
Općinski sud.. bude i po novinama oglas da će se tad i tad, u toj i toj sudnici u toliko i toliko časova održavi javna prodaja...
- drndalo
#5 Re: aukcija nekretnina
Gdje bogati u Unitic-u...? Da i ja svratim ? Jedino VB lizing je tu, a nesto ne znam da oni prave licitacije...?Lunizz wrote:Sta sigurno znam da se u uniticu vrsi aukcija autta koja su zapljenjena.mozda ti je najbolje da nazoves unitic i pitas ima li to isto i za nekretnine.
- jalle
#6 Re: aukcija nekretnina
Ovo i mene interesuje jer čuo sam da banka u tom slučaju može prodati stan budzašto
samo da naplati svoj dug.
recimo za stan koji je nesretni klijent platio 100k KM i nakon 10g mu ostane 50k da vrati banci
banka će tražiti samo da naplati svojih 50 i tako prodati stan po znatno nižoj cijeni.
DA nisu možda ove agencije zadužene za prodaju ili je to samo javna prodaja?
samo da naplati svoj dug.
recimo za stan koji je nesretni klijent platio 100k KM i nakon 10g mu ostane 50k da vrati banci
banka će tražiti samo da naplati svojih 50 i tako prodati stan po znatno nižoj cijeni.
DA nisu možda ove agencije zadužene za prodaju ili je to samo javna prodaja?
-
Suzie Q
#7 Re: aukcija nekretnina
Uprava za indirektno oporezivanje redovito ima aukcije zaplijenjene robe, objavljuju na web stranici oglase sa slikama.
tu bude svega, od namještaja, tehnike, odjeće....
tu bude svega, od namještaja, tehnike, odjeće....