Audi tt
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- NeKi_LiK
DobraaaJD wrote:Kako ono kazu za TT ? Platis Porsche, dobijes VW.
TT je do bola precijenjen auto, ali za retro-dizajn (pogotovo uz ona baseball-style sjedišta) im skidam kapu
Nego, jel se uz ovaj novi SLK isporučuje certifikat Thank You Murat Gunak ?
-
Aristokrata
Qler wrote:
SLK moje auto snova, sebi sam obecao da cu ga kupiti pa za 50 godina, za 50 godina, ali ce biti moj, ili ovaj ili ona generacija od '96
:D:D
zelim ti da ga kupis eto za pet!
i vidis da sam dobar ko hljeb - kruh , pa eto kad ga kupis casti i provozaj neke dobre trebe...
pozdrav
-
nineac
Baš tako, platiš Porsche dobiješ VW!
Inače SLK je previše udoban za taj koncept auta, Z4 a posebno Z3 (bio), Honda S2000 te Porsche Boxter su najbolji predstavnici roadster klase!
Posebno Z3, tu ste mogli dobiti 321 ks bez ikakvih elektronskih pomagala (neračunajući ABS)!
Inače SLK je previše udoban za taj koncept auta, Z4 a posebno Z3 (bio), Honda S2000 te Porsche Boxter su najbolji predstavnici roadster klase!
Posebno Z3, tu ste mogli dobiti 321 ks bez ikakvih elektronskih pomagala (neračunajući ABS)!
-
wanderer
nineac wrote:Baš tako, platiš Porsche dobiješ VW!
U potpunosti se slazem. Ipak, cini mi se da je M (sa 321KS) ipak pretjerano.
Moj 3.0 (sa 231KS) je vec "na granici", jer se pri vecim brzinama na auto cesti osjecam kao muha-kamikaza! Zbog male mase, na svakoj izbocini ti se vec pri 180 km/h cini da ces poletjeti. Ali zato je ubrzanje fakat merak...
-
nineac
Ah, jebiga, to i jest roadster! Audi TT i SLK toliko su natrpani elektronikom i tim glupostima, da su prvo teški, čime se odaljavaju od idjeje roadstera, te automatski su manje upravljivi!
Pa ko voli nek izvoli, jebiga, ako je nekome Z3 ili Z4 jak, neka kupi SLK sa 163 ks. Imao sam prilike voziti to govno (govno, zato što košta sa dadžbinama 100.000 km) i bolji sportski osjećaj daje Golf IV 1.8 T!!!
Pa ko voli nek izvoli, jebiga, ako je nekome Z3 ili Z4 jak, neka kupi SLK sa 163 ks. Imao sam prilike voziti to govno (govno, zato što košta sa dadžbinama 100.000 km) i bolji sportski osjećaj daje Golf IV 1.8 T!!!
-
wanderer
Ne poredim sa tom klasom (SLK, TT), jer tu nema dileme. Sjecam se kada sam jednom nakratko posudio TT-a kabria, osjecao sam se otprilike kao u nekoj nasminkanoj VW bubi.nineac wrote:Ah, jebiga, to i jest roadster! Audi TT i SLK toliko su natrpani elektronikom i tim glupostima, da su prvo teški, čime se odaljavaju od idjeje roadstera, te automatski su manje upravljivi!
Ovdje sam malo odlutao poredeci Z3 sa npr. 911-om koja je naravno puuuuno skuplja. Performanse "na papiru" su relativno blizu, ali ono sto nigdje ne pise je to lezanje na cesti pri visim brzinama.
-
nineac
Znaš kako su neki Z3 M zvali? Limotres, jer je motor toliko jak za tu karoseriju da je jednostavno rasturao. On do 100 km/h ide za nekih 5 sec, ali bi trebao bolje! Trebao? Zato što težina karoserije nije dorasla jačini motora, pa je ogromnih problema imao sa prenosom snage, a kako sam rekao tu nije bilo mjesta ni za Traction Control a kamoli za ESP i te gluposti!
Elem, meni je to vrhunac užitka u autu, jest kada pređeš 200 isto kao da u tunelu voziš sa otvorenim krovom
To je stvarno za ljude koji neznaju šta će sa parama, jer osim po suhom, i eventualno po kiši , po snijegu nema govora o vožnji, da neznam kakve gume mu staviš, a i po kiši je diskutabilno!
Elem, meni je to vrhunac užitka u autu, jest kada pređeš 200 isto kao da u tunelu voziš sa otvorenim krovom
To je stvarno za ljude koji neznaju šta će sa parama, jer osim po suhom, i eventualno po kiši , po snijegu nema govora o vožnji, da neznam kakve gume mu staviš, a i po kiši je diskutabilno!
- NeKi_LiK
Većini koja kupuje TT-a i SLK to je u desetom planunineac wrote:Ah, jebiga, to i jest roadster! Audi TT i SLK toliko su natrpani elektronikom i tim glupostima, da su prvo teški, čime se odaljavaju od idjeje roadstera, te automatski su manje upravljivi!
- NeKi_LiK
Sa tačke gledišta laika, djevojki neupućenih u automobile, ljudi kojima nije sve u životu prepucavanje bmw-mercedes, esp da ili ne, znači neutralnih ljudi barem 70% će ocijeniti SLK-a kao atrkativnije auto, i auto koji plijeni više pozornosti...nineac wrote:Nekontam što bi sad SLK ili TT izazvao veću pažnju od Z3 ili Z4? Doduše, ptice na grani znaju da je BMW sportskiji od prethodne dvojice!
A upravo govorim o tome da je kupcima pomenutih auta to prioritet.
-
wanderer
To vjerovatno stoji, bar sto se novog SLK tice.NeKi_LiK wrote:Sa tačke gledišta laika, djevojki neupućenih u automobile, ljudi kojima nije sve u životu prepucavanje bmw-mercedes, esp da ili ne, znači neutralnih ljudi barem 70% će ocijeniti SLK-a kao atrkativnije auto, i auto koji plijeni više pozornosti...nineac wrote:Nekontam što bi sad SLK ili TT izazvao veću pažnju od Z3 ili Z4? Doduše, ptice na grani znaju da je BMW sportskiji od prethodne dvojice!
A upravo govorim o tome da je kupcima pomenutih auta to prioritet.
ALI... Srecom, voznja brzog i startnog auta je bolja i od seksa...
- Qler
nineac, ne znam da je sad Z4 bas puno sportskiji od SLK. Ima i on dobrih masina. Eto iako se se bas nesto extra ne razumijem u automobile, znam neke stvari, nisam totalni laik. Al nedavno sam gledao na BK televiziji topspeed se ja mislim zove emisija, nisam sad siguran, testiro je frajer SLK AMG, kaze da odavno nije vozao bolje auto. Kaze da je uradjen do perfekcije (ovo ne treba bukvalno shvatati)! I gledo sam sta mu je radio i kako ide auto, da sam samo sjeo i zino ko riba!