AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

emko1234

#76 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by emko1234 »

ado-šampion wrote:Audi Q7, dužina 5086 mm, BMW X5 dužina 4667 mm. Ako je ovo ista klasa, ja sam Lepa Brena! Jbt. manja je razlika između A8 i serije 5!
pa sta oces da kazes?ko je u klasi su q7 i samo sto si nasao podatak za stari bmw X5 al posto sam ja covjek koji voli da druge prosvjetli evo ti link pa se malo educiraj pa se vrati na forum http://hr.wikipedia.org/wiki/BMW_X5#Dru ... _.28E70.29 i kad ga otvoris vidjeces da je razlika puno manja nego sto si mislio..u sklopu je klase.. :run:
jefferson

#77 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by jefferson »

emko1234 wrote:hahaha,dobro..onda da krenemo..naravno ako nisam upravu u nekom dijelu nek me neko ispravi al eto probacu da izlozim to na najjednostavniji nacin
prvo malo brojeva,znaci sam pogon postoji punih 29 godina..uveden s modelom koji se takmicio tad nekad na rally takmicenjima i koji je osvajao puno toga u to vrijeme..danas je svaki 3 il 4 audi u svijetu koji izadje iz tvornice quattro..znam da ne govori puno al prva cinjenica je da ako se nesto u automobliskom svijetu odrzi toliki broj godina pored stalnih inovacija ne moze nikako bit lose..idemo dalje,kao pionir u stalnom pogonu na sva 4 tocka audi je poceo da postavlja standarde u svim klasama..od kompaktne pa do visoke..ne moram govorit da bmw 7 kao direktni konkurent nema jos X pogon za 7-icu..onda imamo recimo to da 4.2tdi ima sekundu bolje ubrzanje od 745d iako je audi mozda i tezi malo..naravno sve su cinjenice,al ako ste ocekivali da vam odgovorim kao konstruktor nemam dovoljno znanja..onda,quattro pogon dokazano poboljasava ponasanje auta u voznji bez obzira u kojem je autu..to su pokazali svi testovi..snijeg,kisa,suho..quattro je neprikosnoven..zasto je najbolji na cijelom svijetu?ja sam rekao da je najbolji medju tim vrstama pogona,dakle bez rucica unutra koje blokiraju prednji,srednji il zadnji diferncijal..dakle torsen sve regulise,prenosi snagu i momenat po potrebi..evo napravite uporedbu s X-drive,4matic sistemima koji su direktni konkurenti..bmw koji ima x toliko izgubi na nekim drugim svojstvima,recimo ubrzanje 330i i 330xi e46 bmw je u pola sekunde razlike dok audi a4 3.2 ima isto ubrzanje s quattrom..isto je i kod mercedesa..najmanje povecava potrosnju i tezinu auta za razliku od ostalih..u voznji je neprimjetan..e potrudio sam se da iznesem neke najvaznije cinjenice..
da cujem minuse koje bi mu mogle uzet titulu najboljeg?
Zato sto prednja vuca ne moze prenjeti snagu na podlogu na nacin na koji to moze zadnja vuca. Da je A4 pravljen originalno sa zadnjom vucom, isto bi quattro bio losiji, jer cisto zbog tezine, posto zadnja vuca daleko bolje prenosi obrtni moment nego prednja.
Vrlo jednostavno objasnjenje, koje se ocito vidi na ovom testu:
Qler

#78 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by Qler »

ja koliko znam quattro je dobar, ali nije dobar kao subaru-ov (impreza) i mitsubishi-ev (lancer evo) 4x4.... bar sto sam ja gledao i citao testove..
ado-šampion

#79 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by ado-šampion »

emko1234 wrote:
ado-šampion wrote:Audi Q7, dužina 5086 mm, BMW X5 dužina 4667 mm. Ako je ovo ista klasa, ja sam Lepa Brena! Jbt. manja je razlika između A8 i serije 5!
pa sta oces da kazes?ko je u klasi su q7 i samo sto si nasao podatak za stari bmw X5 al posto sam ja covjek koji voli da druge prosvjetli evo ti link pa se malo educiraj pa se vrati na forum http://hr.wikipedia.org/wiki/BMW_X5#Dru ... _.28E70.29 i kad ga otvoris vidjeces da je razlika puno manja nego sto si mislio..u sklopu je klase.. :run:
E jesi me prosvijetlio u pičku materinu. :roll: Dobro sad nije veća razlika nego između A8 i serije 5, nego je ista. :run:
ado-šampion

#80 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by ado-šampion »

Qler wrote:ja koliko znam quattro je dobar, ali nije dobar kao subaru-ov (impreza) i mitsubishi-ev (lancer evo) 4x4.... bar sto sam ja gledao i citao testove..
Tačno tako, na testovima, to su najbolji 4x4 pogoni, izuzevši terenska auta, uključujući Nissanov pogon na GTu (prethodnom kao i aktuelnom) koji je možda i najbolji od svih. Npr. Lamborghini u svojim modelima ne koristi quattro nego svoj vlastiti 4x4, koji je inferioran onom kod Lancera Evo.
respo

#81 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by respo »

covjek kad bi citao ovaj podforum rekao bi raspravljaju expertni timovi vodecih proizvodjaca vozila

zanima me samo koliko ovdje ima automehanicara ili vozaca (mislim na one koji su zavrsili saobracajnu za vozaca ne ove samomislece)?
Eshek

#82 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by Eshek »

emko1234 wrote:
Eshek wrote:Vozio sam Q7 (posuđen), a već par mjeseci vozim BMW X5. Oba bibija su imali max opremu. Poslije 25.000km mogu komotno reći da je Q7 daleko ispred X5.(BTW, jesu li uopšte u istoj klasi? :? )
jesu u istoj su klasi,samo nisi rekao koji x5 vozis?
Stari model, 2006. god.
emko1234

#83 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by emko1234 »

jest lambo je razvio sam svoj 4x4 pogon,joj ado ne seri molim te i nne pricaj gluposti..nista sto lambo ima od tehnologije nije njegovo..sve je od koncerna tako i taj pogon na sva cetri tocka..mozda je prvi gallardo imao nesto od lambovih strucnjaka koji nemaju veze s mamom audijem kosto je e-gear mjenjac..kasnije je sve audi poceo stavljat u lamba..a ti ko neko ko ajmo reci se pravi da zna nesto o autima trebao bi da znas da je X5,Q7 i ML u istoj klasi isto ko infinity fx50,cayenne,tuareg koji su braca od Q7 dijele istu platoformu iako je Q7 najjveci..sto se tice pogona od subarua i mitsubishi-ja mozda je ddobar al ja koliko znam nista spektakularno i isto koliko znam taj pogon do izrazaja dolazi samo u najjacim izvedbama sti,wrx i evo 10..posto nijedan ni drugi nemaju bas neki spektar ni motora ni modela mislim da je primjer koji naodis irelevantan..i honda ima najbolji atmosferac na svijetu pa sta kad se ugradjjuje u jedan model..smijesno..
i iduci put prije nego bude copy paste podataka bar provjeri sta kopiras..
olensoner

#84 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by olensoner »

moj emko ti si izgleda bas besposlen covjek...
emko1234

#85 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by emko1234 »

olensoner wrote:moj emko ti si izgleda bas besposlen covjek...
drago mi je da tako izgleda,to znaci da ono sto radim u zivotu radim dovoljno dobro i s lakocom da mi ostane vremena i za druge stvari..ja bih to nazvao samo dobrom organizacijom vremena.. :D :D
whow

#86 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by whow »

respo wrote:covjek kad bi citao ovaj podforum rekao bi raspravljaju expertni timovi vodecih proizvodjaca vozila

zanima me samo koliko ovdje ima automehanicara ili vozaca (mislim na one koji su zavrsili saobracajnu za vozaca ne ove samomislece)?

" Koliko ima vozaca ?" Neznam sta si sa ovim mislio da kazes jer valjda su svi ljudi sa validnom vozackom dozvolom vozaci , a ako si mislio na tipove sto voze kamione , ponasaju se kao kabadahije i ne postivaju ni najosnovnije saobracajne propise uprkos cinjenici da posjeduju komad papira dobivenoga ,po zavrsenom kursu voznje za kamione u trajanju od mjesec ili dva , onda se ne smatram vozacem.Mislom da ti tks profesionalni vozaci ispoljavaju nivo primitivizma kakav se tesko moze naci u bilo kojoj drugoj profesiji , naravno cast izuzetcima . Glede majstora mehanicara , nisam siguran zbog cega su isti vise kompetentni da diskutuju na auto forumu nego bilo ko drugi obzirom da teme postavljene na ovome forumu cesto zadiru u najdublje pa i najsire sfere "ljudskoga postojanja :lol: " - sta je bolje golf ili astra , tako da uvazene titule vozaca ili mehanicara ( auto) ne predstavljaju nuzan pre-rekvizit za ukljucivanje na ovaj pod forum .Inace svi smo mi experti , na svoj nacin :dance:
respo

#87 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by respo »

sto se tice vozaca mislio sam na profesionalne vozace nevazno sada kako se oni ponasaju to je druga prica
ali sigurno znaju bolje i od tebe i od mene kako sta jer su ipak isli po 3-4 godine u skolu za to al ajd to je nevazno

automehanicari su daleko kompetentniji na ovom podforumu
jer poslije pocetnog pitanja sta je bolje audi ovaj ili neki tamo drugi auto dodje se do usporedbe motora podvozja klinaca palaca
a niko skoro ne zna osnove a kamoli sta i kako ostalo ide

evo ovi uporedjuju Q7 i ostale pojma nemaju sta je konkretno ispod ali se uglavnom razbacuju podacima sa interneta koje su nasli
gledajuci emka ovog rekao bi covjek radi u razvojnom timu audija
prica ovome da ne kopira a i on isto radi a kladim se da nikad nije bio ispod auta
ostali su ipak malo manje "napasni" sto se tice "znanja" o autima al on je sveznajuci
a sto se tice foruma tu smo da razmjenimo iskustva ne da pametujemo zar ne?
meni se desilo ovo nemoj da se tebi desi i ostalima tebi se desilo to i tako si rijesio itd itd to je svrha

da se vratim na audi on jeste napredovao od prosjecne marke ali ipak ima jos pure da jede da dostigne istinsku premium klasu

i kao sto neko pomenu to ovdje uglavnom voze sada iskompleksiranie osobe novokomponovane koje zele biti in
Bullet Tooth Tony

#88 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by Bullet Tooth Tony »

emko1234 wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , nisam se vise nasmijao na forumu od onog kada je onaj vidio pticu dodo negdje na mojmilu ili tako nesto ,cuj da prosvijetli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ado bolan , idi se educiraj , jes cuo :lol: :lol: :lol: , vidis kako se gospon emko fino educirao pa tako , "nista sto lambo ima od tehnologije nije njegovo" , "e moram govorit da bmw 7 kao direktni konkurent nema jos X pogon za 7-icu.." , to je prava edukacija , ha ja .... :lol: :lol: :lol:

uglavnom momci kako niste skontali svrhu teme.... AUDI JE NAJBOLJI , NAJ NAJ , SVE NAJ, NAJJACI,NAJBRZI ,NAJ ..... :D :D :D
vratnik

#89 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by vratnik »

Ja non stop igram ove igrice gdje je glavna nagrada mercedes ili bmw, s obzirom koliko kostaju ta auta jedini nacin da dodjem do istih. I onda fino, ako mi se posreci da dobijem, lijepo to prodam i kupim Audija. Kojeg cu kupiti, zavisi od toga za koliko uspijem prodati ove druge: ako bude dovoljno za novog, kupujem nov, a ako ne bude, onda polovan. Ali u svakom slucaju Audi.
:thumbup:
vratnik

#90 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by vratnik »

AUDI
emko1234

#91 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by emko1234 »

respo wrote:sto se tice vozaca mislio sam na profesionalne vozace nevazno sada kako se oni ponasaju to je druga prica
ali sigurno znaju bolje i od tebe i od mene kako sta jer su ipak isli po 3-4 godine u skolu za to al ajd to je nevazno

automehanicari su daleko kompetentniji na ovom podforumu
jer poslije pocetnog pitanja sta je bolje audi ovaj ili neki tamo drugi auto dodje se do usporedbe motora podvozja klinaca palaca
a niko skoro ne zna osnove a kamoli sta i kako ostalo ide

evo ovi uporedjuju Q7 i ostale pojma nemaju sta je konkretno ispod ali se uglavnom razbacuju podacima sa interneta koje su nasli
gledajuci emka ovog rekao bi covjek radi u razvojnom timu audija
prica ovome da ne kopira a i on isto radi a kladim se da nikad nije bio ispod auta
ostali su ipak malo manje "napasni" sto se tice "znanja" o autima al on je sveznajuci
a sto se tice foruma tu smo da razmjenimo iskustva ne da pametujemo zar ne?
meni se desilo ovo nemoj da se tebi desi i ostalima tebi se desilo to i tako si rijesio itd itd to je svrha

da se vratim na audi on jeste napredovao od prosjecne marke ali ipak ima jos pure da jede da dostigne istinsku premium klasu

i kao sto neko pomenu to ovdje uglavnom voze sada iskompleksiranie osobe novokomponovane koje zele biti in
jesam respo,bio sam ispod auta al kad je bilo na dizalici..jel se to racuna??gledao sam kako mjenjaju lezaj :D :D ..ja nemam razloga da budem ispod auta moj respo..imaju ljudi koji su placeni to da rade isto kao sto sam ja placen da radim ono sto radim..ja mogu samo odvest auto do tog nekog ko ce da se zavuce ispod..
usporedjujemo q7 al nemamo pojma sta je ispod???aaj prevedi sta si zelio reci..ti kao znas sta je ispod,ako ti znas sekundu vise o tom audiju od mene evo rezi me odmah..a sto se tice ovog dijela s kompleksima..to je tacno,100% si upravu..ja sam iskompleksirani idiot koji vozi audija onakvog kakvog ga je izveo iz salona..a ti si jedan samopouzdani hadzija koji vozi bozicnu jelku na dva broja prevelikim felgama i s brojem dioda dovoljnim za 6 pari farova od nove cetvorke..jesi sam ugradjivao sve one svjetlece dijelove?mislim znanje posjedujes samo mislim da ti manjka maste..al sta ocekivat od lika koji voza 206 cabrio(zenski autic) i kaze da su drugi iskompleksirani..
beg babic* tema nema svrhu jer nije stvar,moze imat samo neku poentu..al izgleda da ti to ne bi znao..druga stvar je da cu ja primit ispravku k znanju ako je prava..al ako i ti baratas bajatim podatcima kao ado nemas razloga da se nesto smijes..eto za pocetak mi reci s kojim motorom u novoj 7dodje xdrive..i sta novi lp560 4 ima od tih poznatih lambo tehnologija?
vratnik

#92 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by vratnik »

A sve ove koji voze pasate, skode i onda kazu kako voze u stvari Audija, bih da pozdravim uz zvuke koje proizvodi ovaj smajli :lol: :lol: .
Ma da, naravno.. Pa ja nikad nisam pomislio da je Audi Bugatti, ili je to tu negdje? (far sa novog A6 dosta lici na onog od Veyrona :zzzz: ).
Ali nista, oprosti im, ne znaju. :razz:
vratnik

#93 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by vratnik »

Beg_Babic wrote:[quote="emko1234.... AUDI JE NAJBOLJI , NAJ NAJ , SVE NAJ, NAJJACI,NAJBRZI ,NAJ ..... :D :D :D
evo Beg_Babic, moj komsija je to sve uspio sazeti u nekoliko najbitnijih rijeci
:thumbup:
ranger

#94 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by ranger »

e posto ovi rekose da niko nista ne zna, odoh i ja posudit od malog sony, uzet sebi igricu, kupit kakvog audija R8 pa da se malo edukujem! da naucim nesto vise o autima :-) :-)
vratnik

#95 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by vratnik »

neozbiljan post koji nije imao veze s temom.
johntra

#96 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by johntra »

vratnik, je li ovo tvoj CVATRO sa slike? :D
ado-šampion

#97 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by ado-šampion »

@ Emko,

Super onda, Murcielago ima famozni pogon od Audija, i Evo ga jede za doručak. Nemoj da stavljam onaj klip gdje Murcielago ne može meda 200 KS slabijem Evu, nemam srca. :-)

@ Respo

Ti si malo polupao lončiće. :-) Kakve veze imaju profesionalni vozači s tehnikom?! Auto-mehaničari još manje. :?

Da si rekao injžinjeri pa hajde...
emko1234

#98 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by emko1234 »

ado* ne znam kako moze poredit murcielago i evo10..prvo dva skroz razlicita auta,super sportas s preko 600 ks i auto koje se proslavilo na reliju pa je izasla cestovna verzija..onda murcielago je tezi od tog eva dobrih pola tone sigurno..namjena ta dva auta je skroz drugacija..dakle nemaju ni jednu jedinu dodirnu tracku osim 4X4 pogona..pa aj da ih uporedimo po ravnom..bas me zanima koliko bi evo pratio lamba..i aj molim te stavi link tog klipa bas da vidim sta mu radi evo..bas me zanima kolika je ta razlika..

ranger* igrica te nece edukovat.. :-) :-)
pirmin

#99 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by pirmin »

respo wrote: -meni se desilo ovo nemoj da se tebi desi i ostalima tebi se desilo to i tako si rijesio itd itd to je svrha

-i kao sto neko pomenu to ovdje uglavnom voze sada iskompleksiranie osobe novokomponovane koje zele biti in
Izdvojio bih ove dvije "mudrosti".

Ovu prvu si dobro skontao, ja sam ocekivao da ce se tema razviti u tom pravcu, al` eto ne dade se.
Smorise indijanci dokazivajuci da je Audi rinaka od auta i to ti je.
Ne kontam cilj nikako...valjda da se privuce paznja, neki kompleks sta li?
Ono...imam Mercedesa npr. a ovdje se masturbira na Audija (pa koji sam ga tuki kupovao ako mu se svi nece diviti).
Ili ...ne mogu doci do Audija pa hajd` da serem o njegovoj kvaliteti koliko mogu.
Isto npr. na temi o FKS upadaju (wannabe) Manijaci ili obratno - cisto eto da privuku paznju.
Ne mogu dopustiti da neko gotivi ono sto ja ne gotivim. :-)
Ja neke marke auta organski ne podnosim ali me opet neces vidjeti da na temi o istima shupljiram do jaja o tome kako su
konstrukteri za Haaga, kako ih lose napravise.Prihvatim onu 100 ljudi- 100 ukusa i kraj price.

A to za kompleks novokomponovanih Audi-vozaca.
Kao eto vozaci Mercedesa, Beemweova :D , Lexusa...ih nemaju :arrow: hau jes nou :dance: :D :D
w.s.n.s

#100 Re: AUDI - sve o Gospodaru Prstenova

Post by w.s.n.s »

ljudi kako se ovdje kaki to nije normalno.inace ne upadam u prepucavanje ali dirate mi svetinju.
pirmin je samo htio da mu se pokazu kvalitete i mane njegovog auta od ljudi koji su ga vozali i iskusili.
usput mozda malo,samo malo da se pohvali. pa da se ja pohvalim

1.audi a6 (1996 g. 2,5tdi) kupio sam ga 2000 g. vozio 2g udario u tamic pri brzini 90 km ni pomjerio se nisam sa sjedista(sa mnom bio moj rodjo policajac, ni njemu nista)
2.audi a4 (2001) kupljen 2003 g ,vozio 5g , samo sam mu dvaput mjenjao mjerac mase zraka .Prodao znancu ,covjek max. zadovoljan
3.audi a4 (2006) sta reci,"smrad od auta " ;-) ne moze preci ni 120000 km a treba mjenjati zupcasti.

audi vorsprung durch (tako nekako)
Post Reply