pirmin wrote:Dzafere, dosadan si

-trolas dzabe.
Dile

, gdje fotka?
Kako ide masina, ima li problemcica?

a ne trolam, nego si ti postavio post kao da je neoboriva cinjenica da je Audi najbolje auto!
izvini jarane, ali Audi ima jos punooooooooooo toga da predje i uradi da bi bio na istoj razini kao neke legendarne luksuzne kompanije (sto je jos vise slucaj sa Lexusom).
Da li ej VW omca oko Audija? Da i ne. Za razliku od BMW- Audi ima vrlo jak koncern iza sebe, i u uslovima krize moze sebi prisutiti par glupih poteza. BMW a i Mercedes to ne smiju. Drugo, pare koje BMW i Merceedes ulazu u tehniku Audi stedi tako sto djeli tehniku sa VW, Skodom, Seatom itd. To ostavlja visak para da se unaprijedi unutrasnjost.
Ali, ako pricamo o premium segmentu, meni je iskreno smijesno da Audi A4 ima isti motor kao Skoda, uopste ne podcjenjujuci motor, jer na kraju krajeva vozim VW a i Skodu, ali ne znam, dati tolike pare i imati isti motor kao u Skodi Octaviji, izvini, ali vrhunska glupost.
Kad sam kupovao sada auto, isao sam prema evropskom autu. Zbog cijene BMW i Mercedes su bili izvan domasaja, pa sam odmah isao prema VW. Dati 4-5000 dolara vise za Audi s isitim: motorm, trapom, mjenjacem, kocnicama itd, je glupost i bacanje para niz vjetar.
Ti si trebao reci da je tvoj ukus da je Audi najbolje auto, i to je OK.
Ipak, brojke i slova govore drugacije, posebno u u segmentu gdje vladaju Mercedes S klasa i BMW 7.