Audi Q7 3.0 TDI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Suicidal Siberian
#1 Audi Q7 3.0 TDI
Sta mislite o tom SUV-u? gledao sam specifikacije, i bio sam malo iznenadjen velikom potrosnjom nafte...po gradu 16.... XC90 trosi 12 mada ima i slabiji motor....vrijedi li Q7 50 000 eura?
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Audi Q7 3.0 TDI
Slabe su mu mane:Suicidal Siberian wrote:Sta mislite o tom SUV-u? gledao sam specifikacije, i bio sam malo iznenadjen velikom potrosnjom nafte...po gradu 16.... XC90 trosi 12 mada ima i slabiji motor....vrijedi li Q7 50 000 eura?
1. Ima nisko podvozje, znaci poprilicno tesko savladava iole tezu terensku voznju.
2. Rezervu gumu mozes dobiti samo uz doplatu (nije standardni dio opreme, ja mislim da je oko 100 Eura).
E sada, da li vrijedi ili ne, pojma nemam. Sto se tice potrosnje, onaj ko razmislja o potrosnji auta vrijedno 50k Eura, onda bolje da kupi Lupa i da ne brine za potrosnju.
To je moje misljenje.
- Qler
#3 Re: Audi Q7 3.0 TDI
upravo tako...chuchumbamayumbe wrote:Slabe su mu mane:Suicidal Siberian wrote:Sta mislite o tom SUV-u? gledao sam specifikacije, i bio sam malo iznenadjen velikom potrosnjom nafte...po gradu 16.... XC90 trosi 12 mada ima i slabiji motor....vrijedi li Q7 50 000 eura?
1. Ima nisko podvozje, znaci poprilicno tesko savladava iole tezu terensku voznju.
2. Rezervu gumu mozes dobiti samo uz doplatu (nije standardni dio opreme, ja mislim da je oko 100 Eura).
E sada, da li vrijedi ili ne, pojma nemam. Sto se tice potrosnje, onaj ko razmislja o potrosnji auta vrijedno 50k Eura, onda bolje da kupi Lupa i da ne brine za potrosnju.
To je moje misljenje.
a kad smo vec ko SUV-a
-
ado-šampion
Najbolji je X5 3.0d. Troši ispod 10 u prosjeku. Čak je i malo jeftiniji. A što se tiče tih 50k eura, to odmah zaokruži na 60! Npr. kod X5-ice serijski ne dolaze kožna sjedala, ne dolazi nimalo drveta, ide ručna klima...uglavnom unutrašnjost se od serije 3 razlikuje po možda nešto kvalitetnijoj plastici i podnim prostirkama od velura. Dok doplatiš par nužnih doplata za auto te klase (kožna sjedala, plemenito drvo, auto-klima, xenon...) cijena začas skoči za jedno 10k eura.
-
zlatan01
Meni se ne svidja bas posebno, ali to je vec stvar ukusa. Cinjenica je da je ocjenjen sa samo 4 zvjezdice na testu sigurnosti...to je bezobrazno malo za auto od 50-60 k eura. Licno sam odustao od bilo kakvih slicnih auta (citaj zednih slonova) i razmisljam o jednom na etanol! Mali doprinos ocuvanju okolisa...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Opa, o etanolu se dakle razmišlja!zlatan01 wrote:Meni se ne svidja bas posebno, ali to je vec stvar ukusa. Cinjenica je da je ocjenjen sa samo 4 zvjezdice na testu sigurnosti...to je bezobrazno malo za auto od 50-60 k eura. Licno sam odustao od bilo kakvih slicnih auta (citaj zednih slonova) i razmisljam o jednom na etanol! Mali doprinos ocuvanju okolisa...
- chuchumbamayumbe
Od krepavstine, voli bijeda svratiti i glodjati mlade bekane...Hendrix wrote:Inače sve ove nove modele možete pogledati ispred mesnice i restorana Maksumić na KoševuPa koji god je novi model SUVa izašao za 7 dana parkiran ispred , otkud lova majko moja
Ja sam jednom pjan ko majka sa rajom se nafur'o, otisli sa pijanke u 5 ujutro i cekali u Jablanici do 7 dok nije otvorio, da dodjemo sebi uz kilu mlade jagnjetine, kromire ispod sacha i svjeze ribani kupus...Nema nista bolje!
No, to nije tema nase danasnje emisije!
-
ketronsd1
Ljudi zaradili postenoHendrix wrote:Inače sve ove nove modele možete pogledati ispred mesnice i restorana Maksumić na KoševuPa koji god je novi model SUVa izašao za 7 dana parkiran ispred , otkud lova majko moja
Xc60
Jos malo pa je tu.
Mislim na trzistu
-
bianconero
#12 Re: Audi Q7 3.0 TDI
ne znam dal si ti ikad vozio suv-a, ako nisi predlazem ti da posudis od nekog na dan-dva pa da probas.Suicidal Siberian wrote:Sta mislite o tom SUV-u? gledao sam specifikacije, i bio sam malo iznenadjen velikom potrosnjom nafte...po gradu 16.... XC90 trosi 12 mada ima i slabiji motor....vrijedi li Q7 50 000 eura?
stari je imo ml 270 cdi, pa sam ga ja cesto vozio i shvatio da je to patnja.
u voznji se osjeti masa auta, i visina pa ga nioje nimalo jednostavno vozit.
vozio sam i pajera i land cruisera, sve gore od goreg. ja to nebih nikom preporučio. voznju ti pretvori u patnju, puno trosi a jedna guma kosta oko 1000 KM. zasto ne pogledas audi allroad ili volvo xc70?
-
bianconero
dovoljno je da se prati saobracaj. al je malo glupo dato 100.000 KM za auto i vozit iza kamiona 300 km. patnja je zato sto se auto puno naginje i kroz krivine je dosta nervozan. doduse, ja volim malo brzu voznju pa mi suv ne odgovara. a i dobnost im je ravna nuli, pogotovu ovim malo robusnijim kao sto je land cruiser. svaku rupu osjetis na ledjima a o zadnjoj klupi da i ne pricamo.
al zato daju osjecaj moci, sto jes jes
al zato daju osjecaj moci, sto jes jes
-
zlatan01
SAAB 9-3 karavan, 175 ks...cisti uzitak.Romeo 80 wrote:Opa, o etanolu se dakle razmišlja!zlatan01 wrote:Meni se ne svidja bas posebno, ali to je vec stvar ukusa. Cinjenica je da je ocjenjen sa samo 4 zvjezdice na testu sigurnosti...to je bezobrazno malo za auto od 50-60 k eura. Licno sam odustao od bilo kakvih slicnih auta (citaj zednih slonova) i razmisljam o jednom na etanol! Mali doprinos ocuvanju okolisa...Da nije kakav Saab u opticaju?