Audi allroad 2.5 tdi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Suicidal Siberian

#1 Audi allroad 2.5 tdi

Post by Suicidal Siberian »

Zdravo!

Ja sam jos uvijek u dilemi oko auta...ne mogu nikako da se odlucim. Sada mi je interesantan i ovaj auto postao. godiste je 2003, 154k kilometara ima prevozenih..cijena 9000 eur.
olensoner

#2 Re: Audi allroad 2.5 tdi

Post by olensoner »

Ako je kilometraza originalna i ako nije bilo udarano auto, ja se ne bih puno razmisljao. Jedino moras biti svjestan da odrzavanje tog auta nije nimalo jeftino.
Suicidal Siberian

#3 Re: Audi allroad 2.5 tdi

Post by Suicidal Siberian »

Znam. Imas li mozda vise informacija o tome? nacuo sam da im se air suspension zna kvariti, jastuci, kompresor.
olensoner

#4 Re: Audi allroad 2.5 tdi

Post by olensoner »

To zna biti problem, pa da ''legne'' auto, ali se moze voziti, doduse do prvog ovlastenog servisa. Problem je navodno najcesce iscurivanje neke tekucine, a sad vjerovatno se moze to sprijeciti nekim preventivnim mjerama, pregledima. Komsija je imao problem i u ovlastenom servisu su uspjeli preko dijagnostike podici auto, a problem je bio bas curenje. U biti je Allroad dosta pouzdan, ako se redovno odrzava, jer su na njima V6 motori sa 180ks i one boljke i greske sa V6 motora sa 150ks su uklonjene, CVT mjenjac moze biti osjetljiv, ako nije redovno servisiran. Najbolje bi bilo da provjeris na osnovu broja sasije sve sta je radjeno servisi redovni, vanredni itd. Audi jeste kvalitetan, ali moj ti je prijedlog da uzmes u razmatranje i XC70 D5 Volvo, on je nepoderiv i nevjerovatno izdrzljiv.

PS Zracni ovjes kod Audija se moze promjeniti, pa da stavis klasicni, samo je to poskupa investicija.
Post Reply