Evo ja cu pokusati biti objektivan, koliko je to moguce, ipak vozim 607 2,2 HDI (2002) 135 KS, dakle vrlo slican tom u opciji. 607-cu imam vec 4 godine i do sada sam jako zadovoljan sa autom.
Svjestan sam da sam ga dobio sa sumljivom kilometrazom, ali do sada sam morao na njemu mijenjati samo stvari koje se inace mijenjaju, dakle, veliki servis, izmjena xenon sijalica, ciscenje FAP filtera i dosipanje aditiva.
Bitno je da znas da je kod motora 2,2 HDI, FAP filter sastavljen iz tri dijela i da kada dodje stani-pani da se mijenja FAP filter mijenja se samo jedan dio od ta tri, što te dodje mnogo jeftinije od recimo izmjene na 307 ili 407 gdje se mijenja sve zajedno sa katalizatorom i slicno.
Lose gorivo je jako cesto uzrok problema na svim autima, ne samo na Audiju ili Peugeotu.
Sa elektronikom vezanom za motor zaista nisam imao problema i nadam se da ce tako ostati. Ponekad zna malo zezati elektronika koja pali zadnje senzore i spusta desni retrovizor kada ubacis u rikverc, ali to je jednostavno tako, iako vise radi nego ne radi tako da nije neki problem.
Prije njega sam vozio BMW 7, i mogu ti reci da je po pitanju udobnosti i uzitka u unutrasnjosti auta 607 jako se priblizio tim premium proizvodjacima (iako je 7-ica za klacu vece i skuplje auto). Od auta kakvo je 607 se ne ocekuje da bude startno i zivahno kao neki roadster ili hot hatch. Auto je napravljeno za otvorene ceste, za voznje gdje ces odrzavati jedan tempo brzine i sugurno se dovesti na odrediste, a vjeruj mi, moze se odrzavati jako visok tempo.
Auto se svidja ljudima oko tebe, i to gledam svaki dan vozeci se gradom, a u isto vrijeme rizik od kradje je zanemariv u odnosu na rizik koji imas kada vozis Audi, VW.
Taj Audi sam samo par puta vozio pa se ne bih upustao u analize, ali se mogu osvrnuti na ovo. Audi A6 je nastao kao nasljednik 100-tke, i dobiva u nasljedje dosta dijelova i know how od VW (Passat), koji se iskreno receno nikada nisu proslavili kao kraljevi udobnosti i slicno. S druge strane Peugeot je nasljednik 605-ice nastala na platformi sa Citroena XM, a svi znamo sta je Citroen u domenu velikih automobila, kao i to da je Peugeot godinama imao dobre trodijelne limuzine. Takodjer, negdje sam procitao da je ta platforma od XM razvijana skupa sa platformom za Alfu 164 i Saab 9000.
Ako te zanima bilo sta vezano za 607, slobodno pitaj