Audi A6 - preporuka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
babyface
#1 Audi A6 - preporuka
Iznenada mi je ispala prilika da vrlo povoljno kupim Audi A6, 2.5 TDi, '99 godište. Koža, klima, full oprema. Auto prodaje moj poznanik, dakle nije neki švercer itd. Cijena je 12 500 KM.
Interesuje me kakva su iskustva što se tiče ovog motora (čuo sam da ima nekih problema), kao i generalno cijena održavanja, s obzirom na to da je auto staro 10 godina.
hvala unaprijed na odgovorima
Interesuje me kakva su iskustva što se tiče ovog motora (čuo sam da ima nekih problema), kao i generalno cijena održavanja, s obzirom na to da je auto staro 10 godina.
hvala unaprijed na odgovorima
- HAVANA
#2 Re: Audi A6 - preporuka
To je baš jeftino za taj auto.
Koliko je prešao?
Ako je 2,5tdi 150 pk ima par stvari koje su problematične.
Remenica na radilici(felša li)
Turbina
Pumpa
Ako je automatik onda i mjenjač.
Servis ti je duplo skuplji nego za 1,9tdi a za voziti je super.
Uglavnom ,jako povoljno za tu klasu auta.
Turbina
Pumpa
-
babyface
#3 Re: Audi A6 - preporuka
Prešao je 230 000 km, nije automatik. Ja sam mislio da ga sutra vozim u ovlašteni servis da ga pregledamo. Inače, kolika je realna cijena takvog auta ?HAVANA wrote:To je baš jeftino za taj auto.Koliko je prešao?
Turbina
Pumpa
- HAVANA
#4 Re: Audi A6 - preporuka
17000---
Zavisi od stanja auta,kilometara,servisa...
Pazi i dobro pregledaj, ako ti se potrefi par loših stvari plus zupčasti... ko od šale će ti otići par hiljada da ga središ.
Pazi i dobro pregledaj, ako ti se potrefi par loših stvari plus zupčasti... ko od šale će ti otići par hiljada da ga središ.
-
Lesli Eldridž
#5 Re: Audi A6 - preporuka
Bježi ti od toga, ko zna kol'ko je preš'o...
-
babyface
#6 Re: Audi A6 - preporuka
Hm, pa mislio sam ga kao što sam rekao sutra voziti u ovlašteni Audi servis. Koliko znam, tamo mogu provjeriti sve: da li je vraćana kilometraža, da li je ukraden, da li je udarano auto itd...HAVANA wrote:17000---
Usput, kažem, kupujem od momka kojeg znam i ja i još par prijatelja, znači nije neki muljator. Znam da je auto servisirano, ali ono, pregled u ovlaštenom servisu je objektivan, ja mogu sumnjati koliko hoću, ali pregled će sve pokazati.
I da, interesuje me kolika li mu je potrošnja : http://klix.com/p8lpzn, baš me interesuje da li je ovaj podatak tačan.
edit: također, ako neko zna cijene novih guma za ovog Audija. Prijatelj me plaši da su preskupe, navodno 300 KM komad.
- mayab
#7 Re: Audi A6 - preporuka
Ha ha , drug moj, sve je za taj auto skupo, ali da doobro ide to je tačno, samo je stvar u tome mozeš li si priustiti taj komad luksuza u zivotu!babyface wrote:Hm, pa mislio sam ga kao što sam rekao sutra voziti u ovlašteni Audi servis. Koliko znam, tamo mogu provjeriti sve: da li je vraćana kilometraža, da li je ukraden, da li je udarano auto itd...HAVANA wrote:17000---
Usput, kažem, kupujem od momka kojeg znam i ja i još par prijatelja, znači nije neki muljator. Znam da je auto servisirano, ali ono, pregled u ovlaštenom servisu je objektivan, ja mogu sumnjati koliko hoću, ali pregled će sve pokazati.
I da, interesuje me kolika li mu je potrošnja : http://klix.com/p8lpzn, baš me interesuje da li je ovaj podatak tačan.
edit: također, ako neko zna cijene novih guma za ovog Audija. Prijatelj me plaši da su preskupe, navodno 300 KM komad.
Mislim, i redovno odrzavanje je papreno, jos nedo Bog da sta crkne (sto ne bi trebalo previse da začudi s obzirom na starost i kilometrazu), ko sto rekoh , zavisi koliki ti je novčanik!
-
alijadzigibau
#8 Re: Audi A6 - preporuka
tacno jest da je odrzavanje skuplje nego za nejaki 1.9tdi al je zato i za vozit puno bolje !....bez uvrede al audi 2.5tdi nije za nekoga ko ce kukat kako je skup ili bit podlozan smjesnoj ,ironicnoj i neosnovanoj prici o 2.5 tdi fenomenu - bjez od tog motora nevalja ima dupli zupcasti i tome sl ... prica zvana - NIDZE VEZE
... kod tog motora je samo poenta da li je odrzavan ili ne...ako jeste kupi mada mu je cijena i pored krize ipak sumnjivo niska
...svojevremeno kupih a 6 1.8 t bio je jeftiniji od 2.5 tdi 4000 km
- corsa
#9 Re: Audi A6 - preporuka
Auto je dobar, ali kao sto neko rece cijena mu je sumnjivo niska. Nego, ako je sve regularno odmah kupuj!
Odrzavanje je skupo, ipak je to sestak motor, a ima dva zupcasta remena, cija ce te zamjena, ako to nije u skorije vrijeme urađeno skupo kostati. Potrosnja ti je oko 10 litara gradska, a gume se ne kupuju "za Audija", nego cijena zavisi od dimenzija guma. 
-
babyface
#10 Re: Audi A6 - preporuka
Gdje sve imaju ovlašteni servisi u Sarajevu za pregled Audija i koliko koštaju.corsa wrote:Auto je dobar, ali kao sto neko rece cijena mu je sumnjivo niska. Nego, ako je sve regularno odmah kupuj!Odrzavanje je skupo, ipak je to sestak motor, a ima dva zupcasta remena, cija ce te zamjena, ako to nije u skorije vrijeme urađeno skupo kostati. Potrosnja ti je oko 10 litara gradska, a gume se ne kupuju "za Audija", nego cijena zavisi od dimenzija guma.
Još jednom hvala za pomoć.
- corsa
#11 Re: Audi A6 - preporuka
Imas ASA auto na Alipasinom i AC Quattro na Pofalicima. Moja preporuka ti ja AC Quattro, jer je jeftiniji, mislim da nije nista manje strucnost osoblja negou ASA-i. Mada vjerujem da za sesticu sad imas dijagnostiku u svakom iole opremljenijem servisu.
- ranger
#12 Re: Audi A6 - preporuka
Rodjak mi imo A6 2.5 TDI 98 godiste, automatic, S line, 150ks, ono auto je bilo beton kad pogledas, i kad se vozis, unutra koza, vuce pravo, al jbg on ga imo nekih godinu i pol dana, otiso neki senzor abs-a slagat cu kolko ga je izaslo, oko 5 glava ako se ne varam, kasnije otisla bosch pumpa, i za nju izletio milju i nesto i onda ga za mjesec dana prodao.... i ja sam takodje cuo da je taj motor nesto manje pouzdan od 1.9, ali to nista ne mora da znaci ako je ocuvan....
dakle, uslov je servisna knjizica, koja moze mnogo reci o istoriji auta, i rijec mehanicara u servisu. i ja cu se sloziti da je jeftin za klasu kojoj pripada al eto.... jbg vidi kako stvari stoje i odluci!
dakle, uslov je servisna knjizica, koja moze mnogo reci o istoriji auta, i rijec mehanicara u servisu. i ja cu se sloziti da je jeftin za klasu kojoj pripada al eto.... jbg vidi kako stvari stoje i odluci!
-
imt 539
#13 Re: Audi A6 - preporuka
Imo vozio prodo nakon godinu.Kupio ga sa 145000 u odlicnom stanju od prvog vlasnika i za godinu i pol dana zamijenio 2 alternatora. Motor sa V 6 redovno pusta ulje koje kapa po alternatoru i taj isti strada vrlo brzo nije slucaj samo kod mene nego kod vecine audija sa V6 motorom.Inace sve ostalo je bilo perfektno snage i previse potrosnja zadovoljavajuca prostora ko u autobusu. E sad ko vozi auto iznad prosjeka mora i da placa iznad prosjeka ja nisam mogo i prodo. A ti naj boje znas koliko mozes u svakom slucaju nek je sa srrecom nadam se da ce ti moj post biti od koristi.
-
Lesli Eldridž
#14 Re: Audi A6 - preporuka
Ma Švabese ne kvare. Ta "privilegija" je rezervisana samo za Francuze i Italijane. I japanski su auti k'o njemački-najbolji. Izvor ovih nebuloza su balkanski mentalitet i njemački autočasopisi. 
- Haris.ba
#15 Re: Audi A6 - preporuka
potpisalijadzigibau wrote:tacno jest da je odrzavanje skuplje nego za nejaki 1.9tdi al je zato i za vozit puno bolje !....bez uvrede al audi 2.5tdi nije za nekoga ko ce kukat kako je skup ili bit podlozan smjesnoj ,ironicnoj i neosnovanoj prici o 2.5 tdi fenomenu - bjez od tog motora nevalja ima dupli zupcasti i tome sl ... prica zvana - NIDZE VEZE... kod tog motora je samo poenta da li je odrzavan ili ne...ako jeste kupi mada mu je cijena i pored krize ipak sumnjivo niska
...svojevremeno kupih a 6 1.8 t bio je jeftiniji od 2.5 tdi 4000 km
Racunaj sa trenutnim cijenama, ako ces sa autom ici na posao, na oko 300 maraka goriva mjesecno, registracija, zamjena ulja, potrosnih materijala, servis koji ces uraditi,gume...racunaj jednu godinu prosjek 500-600 maraka mjesecno na auto. I to ako ne bude nekih ekstra kvarova. Ako to mozes finansijski podnijeti, spreman si da zoljom cuvas auto i nema velikih kvarova uzmi. Audi, Mercedes, Bmw, auta te klase imaju odredjene izdatke koje traze. Iz mog iskustva: zadovoljstvo pri voznji je odlicno, ali ako finansijski ne mozes izdrzati kvaliteno odrzavanje bolje je mozda ga samo uzeti radi preprodaje. Puno auta u BiH vjerujem se kvari zbog loseg odrzavanja. Na tom autu, ako je kvalitetno odrzavano, nema sta puno za pokvariti se.
-
goransa
#16 Re: Audi A6 - preporuka
Ja sam lično imao taj auto prošle godine i bio sam prezadovoljan sa njim nisam imao nikakvih problema, vezano za servis (veliki servis) to i nije toliko strašno koliko svi pričaju ali pripremi 1000,00KM (Fahro-Farex-Bistrik), a što se tiče potrošnje troši kao i svaki drugi auto zavisno kakav si sa papučicom gasa može da se vozi i sa 7l/100km a može i sa 13l/100km pa bujrum kako voliš. Ali auto je extra ako hoćeš komfor i snagu
- DoradO
#17 Re: Audi A6 - preporuka
OfO se zove KoMpLeX :buahahahaha:Lesli Eldridž wrote:Ma Švabese ne kvare. Ta "privilegija" je rezervisana samo za Francuze i Italijane. I japanski su auti k'o njemački-najbolji. Izvor ovih nebuloza su balkanski mentalitet i njemački autočasopisi.
niko nije rekao da je A6 bolji od punta bolan ne sikiraj se
-
kocha
#18 Re: Audi A6 - preporuka
imam jedno pitanje za poznavaoce audia...Pre 5 dana otac mi je uzeo audi a6 2.5 110kw quatro automatik sa tip tronikom,koji je 2000 godiste za nekih 10000 evra,on je presao 127000km..zanima me koliko je njegov vek i koliko uz redovan servis i odrzavanje moze jos da predje.??
-
LeKo
#19 Re: Audi A6 - preporuka
Još 2x toliko.
- citroen
#20 Re: Audi A6 - preporuka
moze al sa dvije generalke toliko 
- sirocco
#21 Re: Audi A6 - preporuka
kocha wrote:imam jedno pitanje za poznavaoce audia...Pre 5 dana otac mi je uzeo audi a6 2.5 110kw quatro automatik sa tip tronikom,koji je 2000 godiste za nekih 10000 evra,on je presao 127000km..zanima me koliko je njegov vek i koliko uz redovan servis i odrzavanje moze jos da predje.??
ja sam gledao tih audi-ja kojima na satu stoji 500 000 ... doduse bili su manuelni mjenjaci , trebalo bi da je isto stanje s tim automatik/tiptronik
- sirocco
#22 Re: Audi A6 - preporuka
sta ti je golf II moze prec 200 000 bez generalke a ne ova masinacitroen wrote:moze al sa dvije generalke toliko
-
kocha
#23 Re: Audi A6 - preporuka
hvala ljudi,auto je ocuvan maximalno...garaziran je...verujem da ce moci oko 500000 da predje...jedino registracija 600evra:)lagano...ali zato vuce kao lud..televizor,telefon,sve fabricki,koza..full oprema..
- johntra
#24 Re: Audi A6 - preporuka
a gdje mu dođe antena za televizor?
joj, čuj ovih sumnjiva cijena za auto staro deset godina i sa skoro 250.000 na satu....a još su mi bolji ovi koji kažu da je 2.5 TDI mašina odlična...hahahha...pa to su čak i švabe popljuvale, zato se toliko dugo i zadržao u produkciji...hahahaha...da se razumijemo pričamo o šestaku, a ne o petaku, koji je opet imao grešaka u konstrukciji...bježi od tog motora i bolje uzmi nejaki, kao što neko napisa, 1,9....
joj, čuj ovih sumnjiva cijena za auto staro deset godina i sa skoro 250.000 na satu....a još su mi bolji ovi koji kažu da je 2.5 TDI mašina odlična...hahahha...pa to su čak i švabe popljuvale, zato se toliko dugo i zadržao u produkciji...hahahaha...da se razumijemo pričamo o šestaku, a ne o petaku, koji je opet imao grešaka u konstrukciji...bježi od tog motora i bolje uzmi nejaki, kao što neko napisa, 1,9....
-
kocha
#25 Re: Audi A6 - preporuka
cale je stavio u gepek satelitsku antenu,imamo sada vise kanala...hahahha
antena je normalna ko i svaka druga...pricaj ti sta hoces,vuce kao lud....nema zezanja sa tim..,jeste da je reno najbolji auto na svetu ali audi je audi:)
ovaaj sto sam ja uzeo je ocuvan i redovno servisiran,prodao mi ga prvi vlasnik,vozen je samo na relaciji Beograd-Crna gora i nigde vise.
antena je normalna ko i svaka druga...pricaj ti sta hoces,vuce kao lud....nema zezanja sa tim..,jeste da je reno najbolji auto na svetu ali audi je audi:)
ovaaj sto sam ja uzeo je ocuvan i redovno servisiran,prodao mi ga prvi vlasnik,vozen je samo na relaciji Beograd-Crna gora i nigde vise.