Audi A6 C6 Facelift 3.0 TDI Quattro-molim iskustva ako neko ima od forumaša

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rida1976

#1 Audi A6 C6 Facelift 3.0 TDI Quattro-molim iskustva ako neko ima od forumaša

Post by rida1976 »

Zanimaju me lična iskustva ko neko ima od forumaša Audi A6 C6 Facelift 3.0 TDI Quattro..to je onaj model sa LED dnevnim svjetlima naprijed i LED štopkama nazad, koji se radio od 2009 do 2011 ako se ne varam..imam jednu ponudu pa bih volio čuti mišljenja vlasnika
condy

#2 Re: Audi A6 C6 Facelift 3.0 TDI Quattro-molim iskustva ako neko ima od forumaša

Post by condy »

Imam iskustvo sa a6 c6 2.7 tdi motorom prije redizajna. Sto se tice vozila, ono je luksuzno i kvalitetno. Skupo za odrzavanje i zbog toga ga trebas provjeriti prije kupovine. Kod tog vozila koje gledas najbolje je sto je pogon na sve tockove i tako je kod svakog 3.0 tdi motora. U tom pogonu je najveca njegova prednost jer je audi a6c6 jako tesko vozilo. Potrosnja goriva po gradu kod 3.0 motora tesko ispod 12 litara, na otvorenom ovisno kako vozis od 6.5 do 9 litara. Servis redovni je oko 600 KM u ovlastenom servisu. Registracija preko 800 KM.

Taj motor zbog snage jednostavno mora biti uparen sa automatskim mjenjacem s tronicom ili tiptronicom. Inace rucni ce biti grub i neelastican jer je prejaka masina za njega. Ja vise nikad ne bih kupio V6 motor i tako tesko vozilo sa rucnim mjenjacem. Mana mu je malo tvrdji ovjes ali je zato zakovan za cestu. Samo ga dobro provjeri.

I pazi kako ga vozis ako ga kupis posebno ako nisi prije vozio auto sa tolikom snagom. Jedino ga mozes produvati na autoputu a na ostaloj nasoj cesti ne mozes iskoristiti ni 50% njegovih mogucnosti. Malo i zamara voziti ga losijom cestom zbog tezine i velicine audija a6 jer je on namjenjen za brze ceste.

Provjera ti je najbitnija da utvrdis stanje vozila. Nek je sa srecom
Post Reply