Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line 2007 ili BMW 530xd(x-drive)2007 M-paket opreme
Audi:

BMW:

Sta bi vi....
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Uz duzno postovanje prema tebi, ali bas si nasao gdje ces traziti misljenja za automobile koji kostaju po 100 hiljada necega, i jos kazes da ti je malo misljenja?markmaestro wrote:malo je to misljenja....
Cuj 100 hiljada?! pa za 100 hiljada mozes kupit oba. Meni licno se vise svidja bmw, moj rodjak ima 530d i prezadovoljan je evo 2 godine. i ako je ovaj 530xd sa slike taj sto ti hoces ovo ti nije M, nego obicni, ali meni bolje i izgleda obicni ;D sretno svakakochuchumbamayumbe wrote:Uz duzno postovanje prema tebi, ali bas si nasao gdje ces traziti misljenja za automobile koji kostaju po 100 hiljada necega, i jos kazes da ti je malo misljenja?markmaestro wrote:malo je to misljenja....
Koliko bi ti misljenja, jedno 20-30 ljudi, i to iz prve ruke?
Odi fino na neki specijalizirani forum i tamo se raspitaj, ako je ovdje malo odgovora.
Obicno sam veoma tolerantan po pitanju tema, ali me bas izbaci iz cipela kada vidjeh oko cega se chacha dvoumi, i jos ti malo misljenja.
Sta god da odaberes, neces se zajebati, a posto pare ocito nisu problem, onda valjda nisu bile ni do sada, pa imate nekih iskustava sa BMW i Audi vozilima?! Ili se do sada samo mechka vozala!?
Zivio ti meni!
![]()
Možeš, al za 100 hiljada €frankwhite wrote: Cuj 100 hiljada?! pa za 100 hiljada mozes kupit oba...
Ma sigurnojefferson wrote:Fan sam BMW-a evo ti moje misljenje.
ocito ti je 4x4 vazan. Ako je to najvaznije stavka (jer kupujes dva odlicna auta) onda je Audi definitivno bolji izbor. Torsenov diferencijal i njihovo iskustvo u tome je neprocjenjivo. BMW I Mercedes imaju DOBRE 4x4 pogone, Audi ima ODLICAN!
Medjutim, ako ti je motor bitan, brzina, lezanje, upravljivost, kocnice, onda BMW. BMW je najbolji proizvodjac 6-cilindrasa na svijetu. Nema tog 6-cilindricnog dizela ili benzinca koji funkcionise kao BMW-ov. To ti dodje kao 4x4 kod Audija, mogu svi praviti V6 ovakav ili onakav, ali se zna ko je gazda!
E60 je djelio misljenja, nekima se izgled svidja nekima ne, ali sto se tice tehnologije i kvalitete pogona onda tu nema price.
Ja bi umjesto xd verzije radie trazio 535d, i imao najbrzeg dizela na cesti
Nema to nista zimskim gumama nego sa cinjenicom da ako u Audi Quattro pogonu obadva tocka sa iste strane nemaju "Grip" da nema dalje kao sto vidisjefferson wrote:Na youtube se moze vjerovatno iskopati hiljadu video uradaka koji velicaju 4Matic, Xdrive ili Quattro. Tako da je to onako sto bi se reklo: suplja.
Sto se tice onog u snijegu, njemu bi bilo pametnije da je umjesto kamere (ili skupog mobilnog posto ima dobru rezoluciju) kupio cetiri zimske gume! 4x4 po onakvom ledu je dobar koliko su gume dobre, a to najbolje znaju dalmatinci koji dolaze na vlasic, gdje su lokalni seljaci napravili citavu ekonomiju od guranja automobila sa dalmatinskim tablama, iako se mora priznati da su u zadnje vrijeme savladali zadatak zvani dobre zimske gume.