Audi a6 2.0 tfsi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
B@snj@
#1 Audi a6 2.0 tfsi
Audi 2007 godina 2.0 tfsi preso 145 000 auto imam vec 4 godine i nikad nisam imao vecih problema sa ovim motorom jedino sto sam zamjenio je jedan remen koji je poceo bio skripati i normalno radio servise na vrjeme. Neki dan kolega sa posla kaze mi da ovi motori imaju problem sa nekim lancem koji pokrece uljnu pumpu da ti lanci pucaju i da dodje do havarije motora malo sam googlo i stvarno ljudi se zale na pucanje tog je***og lanca
cak neki pisu da je ovaj motor montirana bomba
sad neznam kolko se to cesto desava svako auto ima svoju manu ja nisam imao namjeru prodavati auto mislio sam uraditi veci servis na njemu uskoro (zamjena zubcastog remena i ostalo) ali sad neznam stvarno sta da radim jer ako dodje do havarije to su ogromna kostanja. Ima li neko ko se razumije ko zna malo vise o ovim motorima?
- sorcerer
#2 Re: Audi a6 2.0 tfsi
kupi nov lanac i zamijeni ,on se nalazi u karteru,to ne bi trebao biti veliki problem .....
-
B@snj@
#3 Re: Audi a6 2.0 tfsi
Jeli to jeftinije uraditi u paketu vec kad budem radio servis zamjena zubcastog remena, ulja itd..?sorcerer wrote:kupi nov lanac i zamijeni ,on se nalazi u karteru,to ne bi trebao biti veliki problem .....
Nemogu da vjerujem da prodaju takve motore zna se da je to fabricka greska cak i na novijim modelima jer sam citao da pucaju na nekim autima koja su presla 50000-100000 radi se o ogromnoj cifri za popravku preko 5000 eura auto ima garanciju do 100 000 predjeni km medjutim cak i pod garancijom audi servisi nalaze izgovore i nezele da plate popravku mnogim.
- ElRe
#4 Re: Audi a6 2.0 tfsi
To je sve normalno, otidji zamijeni i rijesio si problem 100k km.
- sorcerer
#5 Re: Audi a6 2.0 tfsi
B@snj@ wrote: Jeli to jeftinije uraditi u paketu vec kad budem radio servis zamjena zubcastog remena, ulja itd..?
Nemogu da vjerujem da prodaju takve motore zna se da je to fabricka greska cak i na novijim modelima jer sam citao da pucaju na nekim autima koja su presla 50000-100000 radi se o ogromnoj cifri za popravku preko 5000 eura auto ima garanciju do 100 000 predjeni km medjutim cak i pod garancijom audi servisi nalaze izgovore i nezele da plate popravku mnogim.
kad pukne lanac ,gubis pritisak ulja
turbina laku noc
lezajevi radilice dovidjenja
radilica laku noc
bregaste vjerovatno laku noc
zavisi koliko budes vozio tako
totalno neisplativ kvar ,za zamjenu je potrebno skinuti karter,remenicu na radilici i jedan mali dekl aluminijski u kom je semering radilice.kad vec skinu zupcasti to nije problem zamijeniti,vjerovatno ce biti jeftinije nego da ti se taj kvar desi npr. negdje na autoputu ili ne znam gdje.....
-
B@snj@
#6 Re: Audi a6 2.0 tfsi
sorcerer wrote:B@snj@ wrote: Jeli to jeftinije uraditi u paketu vec kad budem radio servis zamjena zubcastog remena, ulja itd..?
kad pukne lanac ,gubis pritisak ulja
turbina laku noc
lezajevi radilice dovidjenja
radilica laku noc
bregaste vjerovatno laku noc
zavisi koliko budes vozio tako
totalno neisplativ kvar ,za zamjenu je potrebno skinuti karter,remenicu na radilici i jedan mali dekl aluminijski u kom je semering radilice.kad vec skinu zupcasti to nije problem zamijeniti,vjerovatno ce biti jeftinije nego da ti se taj kvar
desi npr. negdje na autoputu ili ne znam gdje.....
Bolje receno treba zamjeniti motor ako se to desi nadam se da nisam toliki peh
- ElDzidziIbnDzo
#7 Re: Audi a6 2.0 tfsi
Ja sam imao Audija 3 ali sa tim motorom.Bio presao 102 hiljade kad sam ga prodao i nikad ni jednog ni jedinog kvara nisam imao na njemu. Kazu da su im mana ti lanci uljne pumpe,onda dizne navodno i svasta nesto su pricali,ali hvala Bogu moje iskustvo je i vise nego pozitivno sa tim motorom,pocev od odrzavanja pa do potrosnje...
Ali stara poslovica kaze:bolje sprijeciti nego lijeciti.
Ali stara poslovica kaze:bolje sprijeciti nego lijeciti.
- drndalo
#8 Re: Audi a6 2.0 tfsi
A sta fabrika i servis kazu kada se to treba mijenjati ? Kao sto ima termin kada fabrika kaze da treba zamijeniti vodenu pumpu, spaner, remenje, svasta nesta...?
-
B@snj@
#9 Re: Audi a6 2.0 tfsi
po pravilu nebi se trebao taj lanac ni mjenjati i ne ulazi u redovan servis to je jednostavno mana na tom motoru ali audi suti o tome.drndalo wrote:A sta fabrika i servis kazu kada se to treba mijenjati ? Kao sto ima termin kada fabrika kaze da treba zamijeniti vodenu pumpu, spaner, remenje, svasta nesta...?
-
BISCANIN2
#10 Re: Audi a6 2.0 tfsi
Ne znam ,ali čini mi se da se radi o konstrukcijskoj grešci ,da se pri određenim uslovima to jednostavno desi ,ti izgleda ne forsiraš mašinu pa fala bogu nisi doživio taj krah.Ipak ga promjeni pa ako ništa malo da umiriš savjest.