AUDI A5 - kako vam se čini ovaj stroj?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Murisno1

#1 AUDI A5 - kako vam se čini ovaj stroj?

Post by Murisno1 »

evo na jesen vele da će krenut u prodaju ...
malo su hapali ...od bmw-a najviše ... al nema veze :) .. audi je domaći proizvod :D
u svakom slučaju mislim da je audi pravo opalio tržište i da je u zadnje 2, 3 godine izgradio imidž jakog rivala bendži i mečki :)
evo par slikica

Image

Image

Image

Image
ins

Post by ins »

Kao i svaki drugi Audi - strasno dosadan za voziti, ubija bilo koji osjecaj... :x
Murisno1

Post by Murisno1 »

ins wrote:Kao i svaki drugi Audi - strasno dosadan za voziti, ubija bilo koji osjecaj... :x
joooj konstatacijee :D

pa kad si ga voz'o tite ti i partije ?! :-)

al ovo ... ubija bilo koji osjećaj .. :shock: :D :D :D

...

:D
konyan

Post by konyan »

ins wrote:Kao i svaki drugi Audi - strasno dosadan za voziti, ubija bilo koji osjecaj... :x
Nemoj tako, mora da hadzuka vozi nesto mnogo zanimljivije.. :D
ines.c

Post by ines.c »

audi R 8 je supeeer
Frutek

Post by Frutek »

A5-ca je fenomenalan i baš je ono što je Audi-u dugo vremena nedostajalo (pored SUV-a), sportska limuzina s dvoja vrata 8-) ... I ponuda motora će bit moćna, jedino što je uvijek minus kod Audi-a a to mu je cijena, mislim da osnovni model neće bit ispod 40.000 EUR.
nineac

Post by nineac »

Zadnjica neodoljivo podsjeca na audijev uzor :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

nineac wrote:Zadnjica neodoljivo podsjeca na audijev uzor :D
Serija 3 Coupe :D
black

Post by black »

pa sta ti vozis formulu1 :oops:

ja bi se "ubio" od dosade vozeci ga :oops: :D
nineac

Post by nineac »

"Sreca" pa kad se gleda sprjeda moze se zamjeniti za bilo koji audijev model!
Uopce necu da podcjenjujem sposobnosti ovog auta, ali malo originalnosti za te pare nebi skodilo.
Inace nazad moze komotno stajati 335i :lol:
dugacki

Post by dugacki »

Ma ebo ovo, jel iko vozó SEAT MALAGA (dok je jos bio spanski motor). Jarane, nikad ne znas u koju si brzinu ubacio. To ubija svaki osjecaj (za brzine), MOJ JARANE.
ins

Post by ins »

Auuuu, sta ste se vi nasekirali mojom izjavom...
"gdje ces u Audija, gdje ce ti dusa..." :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ipak cu radije izabrati Merdzana...mislim sve to audi i bendzo, al mecka je auto.
Murisno1

Post by Murisno1 »

Svemirski_Jebach wrote:ipak cu radije izabrati Merdzana...mislim sve to audi i bendzo, al mecka je auto.
bome kad si već kod tog ...
nešto sinoć čitam .. kažu daimler prodaje krajslera .. totalno ih unazađuje krajlser i brka im koncepciju oko omiljenog im mezimca - mečke .. :-D koji, kako kažu u dajmleru, ide samo silaznom putanjom kako u prodaji tako i u tehnološkim novitetima ..od kako je krajsler kupljen ..
a potom vele neki auto-analitičari da mercedes kaska za BMW-om i Toyotom 5 (ili 10 :-D ne sjećam se) tehnoloških godina ...
i ja sam ljubitelj mercedesa i sve to ...
al ja milsim da sva ova priča ima mjesto .. i da sad kad se hoće ono omalovažavati neki brend upoređujući ga sa mečkom ili bembarom ... nema smisla ... možda se još može reći ono BMW je BMW al za merdžu su haman malo crniji dani .. :-)
nineac

Post by nineac »

Svemirski_Jebach wrote:ipak cu radije izabrati Merdzana...mislim sve to audi i bendzo, al mecka je auto.
Upravu si svemirski, ipak je "mecka" samo auto, nebeske stvari su rezervisane za druge proizvodjace (mjesto dogadjanja Hrvatska):

http://www.youtube.com/watch?v=fW5ovok-kME
cikavelja

Post by cikavelja »

nineac wrote:
Upravu si svemirski, ipak je "mecka" samo auto,
Joj jes' nas'o relevantnog pokazatelja poznatog po odvalama na daleko. Ako ti je on uzor, stvarno mi je sorry. :roll:
OnT
Haj; sto izgleda kao 3, ali brate onaj tdi na gepeku nemogu oprostiti. I da je 5.0. Nemoze brate po redu i zakonu da bude kupe i tdi.
Jebaji ga ali nemoze.
:oops:
nineac

Post by nineac »

cikavelja wrote:
nineac wrote:
Upravu si svemirski, ipak je "mecka" samo auto,
Joj jes' nas'o relevantnog pokazatelja poznatog po odvalama na daleko. Ako ti je on uzor, stvarno mi je sorry. :roll:
OnT
Haj; sto izgleda kao 3, ali brate onaj tdi na gepeku nemogu oprostiti. I da je 5.0. Nemoze brate po redu i zakonu da bude kupe i tdi.
Jebaji ga ali nemoze.
:oops:
Sto nebi moglo, BMW je o ubacio u seriju 3 E46!
E sad vidis iz onog klipa kako BMW diesel 6cil cita lekciju Mercedesu S500 i to preradjenom.
A evo jos jedan klip, ni meni se nesvidjaju dieseli kao benzinci, ali vremena se mjenjaju, pokusajte klip do kraja odgledati:

http://www.youtube.com/watch?v=aUvVuABeE6Q
Sir Charles

Post by Sir Charles »

:lol: :lol: :lol:
kerot

#19 oooo

Post by kerot »

ti jarane :-) nemaš pojma o autima kad ovako komentarišeše audija.a sigurno nikad nisi ni vozio ni jedan model audia.probaj pa pričaj
ins

#20 Re: oooo

Post by ins »

kerot wrote:ti jarane :-) nemaš pojma o autima kad ovako komentarišeše audija.a sigurno nikad nisi ni vozio ni jedan model audia.probaj pa pričaj
Ko, jel ja?

Prvo, moja izjava je bila vise-manje provokacija! ;-)

Drugo, ako cemo o kompetencijama: vozio. Zapravo, imao :x . U periodu 2003-2006. A4 1,9 TDI. Kupljen nov, i presao s njim 80000 km. Sto me cini sasvim kompetentnim da kazem slijedece:

Od svih auta iz premium segmenta, dakle BMW 3, Mercedes C plus Alfa 156 i novi Accord, Audi A4 daje daleko najbezveznji osjecaj u voznji, nacinom kojim volan prenosi informacije, nedefinisanim nacinom kako se postavlja u krivinu (jer je sasvim nejasno da li taj auto treba da se nagne kao recimo 156 ili da ostane ravan kao npr BMW 3 sa sport paketom) tako da vozac doslovno do pola krivine nema povratnu informaciju sta ce auto uraditi, vec ga tu vozi po mokrom uveliko vozi ESP. Osim toga, ESP ga ubija pri bilo kakvom pokusaju agresivinije voznje. Recimo, po tom pitanju ga Avensis dere bez obzira sto ovaj uopste nema naglasenu sportsku furku. Naravno, ovo je sasvim nebitno za bosnjacko shvatanje svijeta, gdje je bitno parkirati istog ovog Audija na Eskimo S3 gumama na trotoar ispred omiljenog kafica...

A da je unutrasnjost superiorno kvalitetna, sto jest - jest. Al poenta jeste u tome, da se u premium segmentu gleda sve, a ne samo to kako se vrata zatvaraju...
FX900

#21 Re: oooo

Post by FX900 »

ins wrote:
kerot wrote:ti jarane :-) nemaš pojma o autima kad ovako komentarišeše audija.a sigurno nikad nisi ni vozio ni jedan model audia.probaj pa pričaj
Ko, jel ja?

Prvo, moja izjava je bila vise-manje provokacija! ;-)

Drugo, ako cemo o kompetencijama: vozio. Zapravo, imao :x . U periodu 2003-2006. A4 1,9 TDI. Kupljen nov, i presao s njim 80000 km. Sto me cini sasvim kompetentnim da kazem slijedece:

Od svih auta iz premium segmenta, dakle BMW 3, Mercedes C plus Alfa 156 i novi Accord, Audi A4 daje daleko najbezveznji osjecaj u voznji, nacinom kojim volan prenosi informacije, nedefinisanim nacinom kako se postavlja u krivinu (jer je sasvim nejasno da li taj auto treba da se nagne kao recimo 156 ili da ostane ravan kao npr BMW 3 sa sport paketom) tako da vozac doslovno do pola krivine nema povratnu informaciju sta ce auto uraditi, vec ga tu vozi po mokrom uveliko vozi ESP. Osim toga, ESP ga ubija pri bilo kakvom pokusaju agresivinije voznje. Recimo, po tom pitanju ga Avensis dere bez obzira sto ovaj uopste nema naglasenu sportsku furku. Naravno, ovo je sasvim nebitno za bosnjacko shvatanje svijeta, gdje je bitno parkirati istog ovog Audija na Eskimo S3 gumama na trotoar ispred omiljenog kafica...

A da je unutrasnjost superiorno kvalitetna, sto jest - jest. Al poenta jeste u tome, da se u premium segmentu gleda sve, a ne samo to kako se vrata zatvaraju...
Hej, dobro ti je ono za Eskimo S3 zimske gume. Papci misle da su to cjelogodišnje gume. Imaju auto od 80.000 KM sa bezveznim najjeftinijim gumama. Nije auto za svekoga da "meraka" u njemu. Svaka čast na komentaru. PS Auto vala i nije čemu. Čemu uopšte služi i kakva mu je upotrebna vrijednost? Auto treba da bude sa 4 vrata i da je udoban, sa dobrim osjećajem u vožnji, a kako se vrata zatvaraju i "kvalitet" plastike nije uopšte bitno. Koja je to plastika u bilo kojem auti nekvalitetna? Previše raja čitaju gluposti iz auto magazina i ostalih novina.
the godfather

Post by the godfather »

Najbolji auto,da imam para kupio bi ga sebi bez oklijevanja
Tandzika

Post by Tandzika »

Auuuuuu ........(diiii) OOOO :P :D

Obozavam Audi uopste (doduse nesto nisam neki fan sestice, ali sve ostalo dolazi u obzir). 3 godine vozim A4, prva bila 2003. godiste, ova sada 2007. Mislila sam za godinu da mijenjam cetvorku za TT, ali Boga mi, nisam planirala da ce izaci ova petica. Mocno, stvarno nema sta za zapeti! :D
Post Reply