Audi a4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
romeomoraprezivjeti

#51 Re: Odg: Audi a4

Post by romeomoraprezivjeti »

Qler wrote:Ma ja Thesis je smece a VW Skoda, tj Audi je premium, i to A4 pored Thesisa....
Gdje ti vidis da je napisano da je smece? Naprotiv,ja smatram da je to dobar auto,ali ne treba pretjerivati.;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
_mufljuz_

#52 Re: Odg: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

romeomoraprezivjeti wrote:
Qler wrote:Ma ja Thesis je smece a VW Skoda, tj Audi je premium, i to A4 pored Thesisa....
Gdje ti vidis da je napisano da je smece? Naprotiv,ja smatram da je to dobar auto,ali ne treba pretjerivati.;-)

nabroj mi auta koja su serijski ugradjivala kozu, navigaciju, aktivni ovjes i drvo + 10 zracnih jastuka u 2002 godini
ali serijski bez doplata...
almir90

#53 Re: Odg: Audi a4

Post by almir90 »

_mufljuz_ wrote: nabroj mi auta koja su serijski ugradjivala kozu, navigaciju, aktivni ovjes i drvo + 10 zracnih jastuka u 2002 godini
Ne znam za zračne jastuke tačan broj, i zračni ovjes, al' dosta luksuza standardno ima i Jaguar S-Type, inače moja tiha patnja. :-D
citroen xm

#54 Re: Audi a4

Post by citroen xm »

Ja se ježim na riječ premijum. Ako Lancia Thesis nije premijum onda premijum automobili ne postoje.
romeomoraprezivjeti

#55 Re: Odg: Audi a4

Post by romeomoraprezivjeti »

_mufljuz_ wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:

nabroj mi auta koja su serijski ugradjivala kozu, navigaciju, aktivni ovjes i drvo + 10 zracnih jastuka u 2002 godini
Pa nisam bas siguran,mozda jaguar xj,mercedes s,bmw 7,renault vel satis,A 8,RR ,Bentley itd. Mozda nemaju svi jednaku opremu,ali tu su negdje. Al' gdje spomenu drvo u thesisu,isto lamperija s romanije.:-D

ado-šampion

#56 Re: Audi a4

Post by ado-šampion »

_mufljuz_ wrote:sta li bi za tebe bila lancia thesis - al eto ja cu reci sinonim za uberauto - papamobil :mrgreen:
nego drug moj ko god da si stavicemo tvoj i moj auto jedan pored drugog na parkingu pa ces sine da vidis sta je "premijum" auto kad ti pristojan cikica oblijece oko auta, a ti iz kafica gledas, pa ti drago sto znas da makinu vozis.... sjednes, a cikica doleti i kaze posto bi bio? a ti samo lupis cijenu - a cikica kaze nije problem daj malo vremena i to rijesimo i jos ti kaze da bi to auto kupio samo za vikende :wink: 8-)

e to je premijum jarane.... ljubav, gospodstvo, ljepota, kultura :wink: kad ides s bazena - vani vruce a ti pustis Baha, Sopena, Mocarta, Dvoraka lagano, malo glasnije pa ti treba iz kafica pokazuje prst gore... e tad ces uhavizat sta je "premiJum"... samo sto taj premium nije za dzibere koji nisu imali opanka prije rata, pa sad stekli brzopotezno sve.... nego za ugladjene ljude :wink:
Jarane, ili si dobro pijan ovo pisao ili nisi uredan sekunde :lol: sto se nasmijah :-)

Velis Bah svira a treba iz kafica pokazuje prst gore :lol:

Djettam tako ja ljetos U Monte Karlu iz mog Aston Martina pustio Labudje jezero kad od tamo iz kafane niko drugi do Grace Kelly ustala iz mezara da digne prst gore :lol:

Ja sta covjek nece procitati na auto forumu kakih pacenika braco moja :run:
mufa1

#57 Re: Audi a4

Post by mufa1 »

Hahahha, zaboravio je napisat da auto obavezno vozi u koznim rukavicama i papama koje su posebno namijenjene samo za voznju, dok obucu uredno odlozi u gepek. Satenski sal oko vrata i maramica u dzepu sakoa naravno nezaobilazan dodatci. A sve uz zvuke labudovog jezera.
Mlad i Nevin

#58 Re: Audi a4

Post by Mlad i Nevin »

Premium je naučno dokazana metoda za produženje ćune.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
citroen xm

#59 Re: Audi a4

Post by citroen xm »

Fakat
_mufljuz_

#60 Re: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

ado-šampion wrote:
_mufljuz_ wrote:sta li bi za tebe bila lancia thesis - al eto ja cu reci sinonim za uberauto - papamobil :mrgreen:
nego drug moj ko god da si stavicemo tvoj i moj auto jedan pored drugog na parkingu pa ces sine da vidis sta je "premijum" auto kad ti pristojan cikica oblijece oko auta, a ti iz kafica gledas, pa ti drago sto znas da makinu vozis.... sjednes, a cikica doleti i kaze posto bi bio? a ti samo lupis cijenu - a cikica kaze nije problem daj malo vremena i to rijesimo i jos ti kaze da bi to auto kupio samo za vikende :wink: 8-)

e to je premijum jarane.... ljubav, gospodstvo, ljepota, kultura :wink: kad ides s bazena - vani vruce a ti pustis Baha, Sopena, Mocarta, Dvoraka lagano, malo glasnije pa ti treba iz kafica pokazuje prst gore... e tad ces uhavizat sta je "premiJum"... samo sto taj premium nije za dzibere koji nisu imali opanka prije rata, pa sad stekli brzopotezno sve.... nego za ugladjene ljude :wink:
Jarane, ili si dobro pijan ovo pisao ili nisi uredan sekunde :lol: sto se nasmijah :-)

Velis Bah svira a treba iz kafica pokazuje prst gore :lol:

Djettam tako ja ljetos U Monte Karlu iz mog Aston Martina pustio Labudje jezero kad od tamo iz kafane niko drugi do Grace Kelly ustala iz mezara da digne prst gore :lol:

Ja sta covjek nece procitati na auto forumu kakih pacenika braco moja :run:
pacenik - ni najmanje - meni auto ne sluzi da produzavam kitu - dosta mi je moja duzina - a i razbije se vrlo lako - a bio sam u prilici najmanje 5 puta da se razbijem posteno - al eto dobre gume, auto kontroliralo dosta toga, ESP, ABS i ostalo odradili svoje da ne kazem u milimetre.... dakle mogu je sad imat i pisat ovaj post a vec popodne bit razbijen, pogino, i slicno.... to sto se ti i vas par lozite i previse - pa vam smijesan moj post, je vasih pola marke jer citavu jedva i da imate a da vam stara i stari ne da od crkavice ili ne ukradete ili ne dilate a nedajboze nekim pametnim i postenim radom steknete - tad bi mi kompleksi bili nejasni, a i dalje cete vozit smece i bit iskompleksirani do kraja.... i na kraju vam nece preostati nista drugo nego naškrabosit par smajlija i nekog nazvat pacenikom.... to je nivo vas par i dalje od toga i necete..... i kad pogledam BIH u globalu - vecina je takva.... totalmente u kurcu, drzava, narod, pojedinac al zivi se od toga da se drugom napakuje, vrijedja, da drugom crkne bilo sta i da crkne sam.... to je vasa hrana - kad nemate nista ni materijalno, ni duhovno ni intelektualno....

aj z'ra'o
_mufljuz_

#61 Re: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

mufa1 wrote:Hahahha, zaboravio je napisat da auto obavezno vozi u koznim rukavicama i papama koje su posebno namijenjene samo za voznju, dok obucu uredno odlozi u gepek. Satenski sal oko vrata i maramica u dzepu sakoa naravno nezaobilazan dodatci. A sve uz zvuke labudovog jezera.
kad budes imao para da kupis najnoviji S-Klass - pa te bude vozio vozac - vidjeces kako ce se ponasati i kako ce se oblacit...i koju ce muziku pustat labude moj 8-) ja ujutro kad sam isao na posao autom - sav se uspokojim kad slusam Antonjina Dvoraka 8-) u autu nista ne cujes, jedva i rulanje guma i laganica stari dobri Bose sistem 8-)

do tad ti oblaci radne rukavice dok zatezes šarafe na renoviranom JGLu D2 :lol: ako i to imas....
_mufljuz_

#62 Re: Odg: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

almir90 wrote:
_mufljuz_ wrote: nabroj mi auta koja su serijski ugradjivala kozu, navigaciju, aktivni ovjes i drvo + 10 zracnih jastuka u 2002 godini
Ne znam za zračne jastuke tačan broj, i zračni ovjes, al' dosta luksuza standardno ima i Jaguar S-Type, inače moja tiha patnja. :-D
nije njega tesko kupit - malo se zarovit par mjeseci u svabiju na baustel, ili zavrsis CISCO i ostvaris si san ha ja...
almir90

#63 Re: Odg: Audi a4

Post by almir90 »

_mufljuz_ wrote: nije njega tesko kupit - malo se zarovit par mjeseci u svabiju na baustel, ili zavrsis CISCO i ostvaris si san ha ja...
Nije ga problem kupiti, problem je održavanje takvog auta kod nas, niti imas ovlašteni servis, niti imaš lagan pristup dijelovima. To je najveći problem.
_mufljuz_

#64 Re: Odg: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

almir90 wrote:
_mufljuz_ wrote: nije njega tesko kupit - malo se zarovit par mjeseci u svabiju na baustel, ili zavrsis CISCO i ostvaris si san ha ja...
Nije ga problem kupiti, problem je održavanje takvog auta kod nas, niti imas ovlašteni servis, niti imaš lagan pristup dijelovima. To je najveći problem.
to auto nije tesko odrzavat ako ga koristis pomalo... kupis sebi nesto za svaki cas i to u garazi drzis ;)
almir90

#65 Re: Odg: Audi a4

Post by almir90 »

_mufljuz_ wrote: to auto nije tesko odrzavat ako ga koristis pomalo... kupis sebi nesto za svaki cas i to u garazi drzis ;)
Nikad nisam bio za to da se kupi auto i da staji parkirano u garaži, da se provoza ponekad, samo zato ne daj Bože da se šta pokvari, pa kako će se popraviti i koliko koštati, radije ga i ne bi kupio. Ako bi već kupio sebi auto koje bi povremeno guštao, to bi jedino bio neki odltimer.
_mufljuz_

#66 Re: Odg: Audi a4

Post by _mufljuz_ »

almir90 wrote:
_mufljuz_ wrote: to auto nije tesko odrzavat ako ga koristis pomalo... kupis sebi nesto za svaki cas i to u garazi drzis ;)
Nikad nisam bio za to da se kupi auto i da staji parkirano u garaži, da se provoza ponekad, samo zato ne daj Bože da se šta pokvari, pa kako će se popraviti i koliko koštati, radije ga i ne bi kupio. Ako bi već kupio sebi auto koje bi povremeno guštao, to bi jedino bio neki odltimer.
zao mi je jarane al jaguar kao ni ferrari nije za svaki dan da picis na pos'o sa njim....
basicm

#67 Re: Audi a4

Post by basicm »

Ja koje gluposti se ovdje pisu...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mlad i Nevin

#68 Re: Audi a4

Post by Mlad i Nevin »

Kao i svaka druga tema, vječito prepucavanje oko različitih ukusa...

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
1921manijaci1987

#69 Re: Audi a4

Post by 1921manijaci1987 »

basicm wrote:Ja koje gluposti se ovdje pisu...

Upravo, ni 0.1% vezane za temu koju sam postavio, al haj ...
golfiista

#70 Re: Audi a4

Post by golfiista »

Tako je kad imas pacenike koji po forumima lijece svoj ego.

Auto je odlicno, meni licno jedna od najljepsih cetvorki, ali kako rekoh, s obzirom da dolazi iz premium segmenta, mora se racunati na skuplje odrzavanje u odnosu na konkurenciju u svojoj klasi ( u tu klasu ne spada onaj thesis ili jaguar I sl, s obzirom da ovdje imamo ogranicene tipove koji znaju citati ali ne I procitati pa da naglasim).

Btw. Ova voditeljica na Zvezdama Granda otkida.

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk
1921manijaci1987

#71 Re: Audi a4

Post by 1921manijaci1987 »

golfiista wrote:Tako je kad imas pacenike koji po forumima lijece svoj ego.

Auto je odlicno, meni licno jedna od najljepsih cetvorki, ali kako rekoh, s obzirom da dolazi iz premium segmenta, mora se racunati na skuplje odrzavanje u odnosu na konkurenciju u svojoj klasi ( u tu klasu ne spada onaj thesis ili jaguar I sl, s obzirom da ovdje imamo ogranicene tipove koji znaju citati ali ne I procitati pa da naglasim).

Jedino a4 b6 ne promjeni puno auto sto je karavan, ostala auta karavni sem passata 6 karavana isto mrtvacka auta :D

a sto se tice voditeljice volio bi je malo uh .. :evil:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#72 Re: Audi a4

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:Tako je kad imas pacenike koji po forumima lijece svoj ego.

Ako je "premijum",onda su mu konkurencija samo "premijum" automobili tipa BMW,Mercedes i odrzavanje mu nije skuplje nego kod ova dva navedena,mogli bismo cak reci i jeftinije,jer dijeli dosta komponenti sa autima iz grupacije koja nisu "premijum".
golfiista

#73 Re: Audi a4

Post by golfiista »

Ok, " premijumu" , cini mi se da je usporedba bila sa konkurencijom mladjom pet sest godina koja ne dolazi iz " premijum" segmenta.
Ali ne beri brigu, dobro si primjetio ko je kome konkurencija za razliku od onog Betovena gore.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
basicm

#74 Re: Audi a4

Post by basicm »

Audi nije premium! On samo to oponasa.

pirmin

#75 Re: Audi a4

Post by pirmin »

1921manijaci1987 wrote:Audi a4 1.9 96kw 2002 godina karavan, prednosti i mane !?
Realno naljepse auto srednje klase. Mislim na limuzinu.
Ona "o ukusima" ne pije vode, jednostavno je tako. 8-)

A sto se tice odrzavanja, vise su me gulili njegovi predhodnici iz redova Opela i Renault-a.
Post Reply