Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
doktorrr

#1 Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by doktorrr »

U zadnjih nekoliko dana kada upalim auto začuje se zvuk upozorenja i upale se lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja. Lampice od ručne i "brake" stalno blinkaju. Ovo sa lampicama se ne dešava svaki put kada upalim auto, već samo povremeno. Nivo kočine tečnosti je u redu, kočnice su u redu, ne propadaju, vidi se spolja da su disk pločice u dobrom stanju, a ručna je spuštena. Nikada je i ne korstim.
U pitanju je Audi A4 B6 2004. godište. Evo i slike komandne table
Image
citroen xm

#2 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by citroen xm »

Vjerovatno sa ESP-om nešto nije ok, a to je jedan čudan krug koji može prekinuti i neispravna sijalica. Pogledaj prvo signalizaciju.
supercali

#3 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by supercali »

Nek ti majstor pogleda cilindar kvacila
530i

#4 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by 530i »

Dijagnostika će ti sve kazati. A i ručnu slobodno koristi.
Ned071

#5 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by Ned071 »

Lezaj? Ima senzor :mrgreen:
Last edited by Ned071 on 03/06/2016 08:05, edited 1 time in total.
ElDzidziIbnDzo

#6 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by ElDzidziIbnDzo »

Prekidac svjetala,kocnice ili kako se vec zove. Bude ti dole na/oko pedale kocnice. Ako ti jos uz to eventualno tempomat ne radi(ako imas u vozilu) moguce da ima jos jedan da stoji na pedali kvacila,ako je vozilo manuelni mjenjac.

Ako nije to,onda ti je elektronika u ABS-u. Generalno nije skupa kvar,par maraka ako znas sam napraviti.
NEOPLAN

#7 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by NEOPLAN »

Obavezno na dijagnostiku sto prije jer zajednicko paljenje ABS i ESP lampica kod VW vozila tog godišta signalizira problem sa BOSCH pumpom. Znam da nema logike ali jednostavno su iskoristili tu kombinaciju lampica da signaliziraju problem.

A naravno, veća je vjerovatnoća da je u pitanju neki trivijalni problemčić tipa senzor ABS-a ili neki prekidač u sistemu, ali za svaki slučaj otiđi što prije na dijagnostiku da spriječiš ne daj bože veći problem.
preludezalude

#8 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by preludezalude »

Cak moze biti i neispravan napon u sistemu tj nizak napon.
Phenix

#9 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by Phenix »

Pozdrav! Evo i ja od jucer na istom modelu imam identican problem.. Jesi li druze ti rjesio, mozes li mi reci sta je bio uzrok ovome?
tigar777

#10 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by tigar777 »

imao sam isti problem,javljao se samo pri voznji, ispostavilo se da je falilo kocionog ulja,kada sam dolio ulje,sve je presstalo.a dijagnostika nije nista pokazala cudno.
basicm

#11 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by basicm »

Provjeri nekakav steker ispod suvozacevog sjedista, ima neka fora za njih tamo, korodira nesto pa zna zezati.

Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
tavustavus

#12 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by tavustavus »

Ako obećate da će te dati po marku, za bar 10 djece koja idu u školu u Vašoj mahali,....rećiću Vam kako da riješite problem :izet: :izet: :bih: :kiss:
Dovoljno je da obećate, ako se riješi problem..udjelite
Rockefeller

#13 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by Rockefeller »

E dobri ljudi, kako ste? :mrgreen:

Vozim se danas u kolima, upali mi se lampica od ulja, zuta. Ugasio auto, otis‘o na poso i kad sam se vratio, dignem haubu, odvrnem poklopac od antifriza. Antifriz nije bio na minimumu, negdje na sredini. Dospem do maksimuma da potrosim, cibnem flasu. Provjerim ulje, dobro sve. Onda upalim kola, lampica ugasena.

E je l to senzor za pritisak ulja otis‘o ili nesto drugo ja veze nemam. Auto se vozi normalno.

U pitanju je Audi a4, b6, 2003, 2.0 benzin 130ps.

Ako imate vremena a znam da imate, pomagajte :mrgreen:
amar1994

#14 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by amar1994 »

Rockefeller wrote:E dobri ljudi, kako ste? :mrgreen:

Vozim se danas u kolima, upali mi se lampica od ulja, zuta. Ugasio auto, otis‘o na poso i kad sam se vratio, dignem haubu, odvrnem poklopac od antifriza. Antifriz nije bio na minimumu, negdje na sredini. Dospem do maksimuma da potrosim, cibnem flasu. Provjerim ulje, dobro sve. Onda upalim kola, lampica ugasena.

E je l to senzor za pritisak ulja otis‘o ili nesto drugo ja veze nemam. Auto se vozi normalno.

U pitanju je Audi a4, b6, 2003, 2.0 benzin 130ps.

Ako imate vremena a znam da imate, pomagajte :mrgreen:
imas ti guglj :D

https://www.audiforums.com/forum/b6-mod ... an-136687/

https://www.audi-sport.net/xf/threads/o ... sh.180647/

https://www.audizine.com/forum/showthre ... eset-req-d

to mi je extra sto ima senzor nivoa ulja , i moj ima al samo za maximum :lol:

btw. crvena je za pritisak ulja :D
condy

#15 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by condy »

Nije lose imati senzor ni za maksimum.

Veca steta je u principu vise ulja, nego nesto manje u motoru.

Zuta lampica je za nivo ulja u motoru. Kod VW samo ima senzor kad fali ulja u motoru. Obicno se pali kad zafali oko pola litra ulja.
Rockefeller

#16 Re: Audi A4 B6 - blinkaju lampice kočnica, ABS, ručne kočnice i proklizavanja

Post by Rockefeller »

Prosle godine u septembru sam promijenio ulje i filtere. Od tada sam presao 3500 kilometara, obicno su bile krace relacije.

Mislim ako se opet upali vozim majstoru i jebaji ga.
Post Reply