audi a4 1,9 DI ???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jacko.ba

Post by jacko.ba »

mr2 wrote:
Larci wrote:
jacko.ba wrote:, i zamislite nakon 11g. sa brojčnikom sa kojeg se kezila cifra od 270.000 km, automobil je bio u top formi, fantastičnog izgleda i jos uvijek jako, jako svježeg motora,
:? :? JAKO SVJEZEG MOTORA!!! Koje je to auto bilo majketil SLK???Pa zasto si ga prodao???

Automobil je bio: BMW, iz 1992.g., serije 5, 2,5 Litra, šestak, sa 4 ventila po cilindru, 141 KW/192 PS, i danas imam priliku da ga vidim i nakon 301.000 KM ne fali mu ama bas nista.
I pitanje gdje vi živite, hallooo, ja ovdje govorim o Bosni i Hercegovini, kakvi crni japanci, opeli ( jel to uopšte auto ???? pa veceras imas fantastičan blatobran, ujutro ga nemas nikako, bez obzira sto se radi o novijim serijama tog američkog sluge ) ili francuzi, sve je to puno skuplje prilikom održavannja od WV ili 0000, i znam da je prošli post bio nesto veći od uobičajenog, ali je red da se isčita do kraja, kao i svi prethodni pa onda pošalje komentar, i jedna mala napomena ja živim u BiH, što uveliko mijenja stvar, jer japan jeste u evropi, ali mi smo jos daleko...sto znaci za većinu raje održavanje po mahalskim garažama i sl. ( ko će jednog japanca ili francuza rastaviti do zadnjeg šarafa u garaži površine 20 m2 ???
posebna zahvala , nineac, dugi, larci, na korisnim info.
JD

Post by JD »

jacko.ba wrote: kakvi crni japanci, opeli ( jel to uopšte auto ???? pa veceras imas fantastičan blatobran, ujutro ga nemas nikako, bez obzira sto se radi o novijim serijama tog američkog sluge ) ili francuzi, sve je to puno skuplje prilikom održavannja od WV ili 0000
Jel' ti imas predstave koliko je prvi servis za Polo ??? U odnosu na Opel Corsu ili Peugeot 206 ??? Da ti pomognem, malo vise nego duplo skuplji.
Jest jeftinije odrzavanje VW-a ako kupujes dijelove Made in China, pa ti traju 2 i po mjeseca.

I kakve veze ima sto si ti u Bosni ? Mozes ti biti siromasan i u Njemackoj, ako nemas para za auto, to je jednostavno tako, onda ga ne trebas na silu ni kupovati. Ne znam sto je Bosna za sve opravdanje ? Nece tebi Bosna ni kupiti auto nit ti sipati gorivo nit ti placati rezervne dijelove, to je do tvoje finansijske situacije.

Ista ona prica kad neko kupi novo auto pa se zali da nema para za gorivo! Cisti idiotizam !
rasta

Post by rasta »

radije pricekaj malo i probaj stupuiti u kontakt a ljudima koji dovlace auta iz njemacke i za te pare mozes uzeti i audija kakvog treba ili pasata ili sta vec hoces...odes na mobile.de i izaberes uostalom...i gotovo...
JD

Post by JD »

Da, pogledaj malo na

http://www.mobile.de ili uk.mobile.de (engleska verzija)

http://www.autoscout24.de

za te pare mozes uzeti A4 1.9 TDI sa full opremom i naravno DUPLO MANJE predjenih kilometara.
jacko.ba

Post by jacko.ba »

JD wrote:
jacko.ba wrote: kakvi crni japanci, opeli ( jel to uopšte auto ???? pa veceras imas fantastičan blatobran, ujutro ga nemas nikako, bez obzira sto se radi o novijim serijama tog američkog sluge ) ili francuzi, sve je to puno skuplje prilikom održavannja od WV ili 0000
Jel' ti imas predstave koliko je prvi servis za Polo ??? U odnosu na Opel Corsu ili Peugeot 206 ??? Da ti pomognem, malo vise nego duplo skuplji.
Jest jeftinije odrzavanje VW-a ako kupujes dijelove Made in China, pa ti traju 2 i po mjeseca.

I kakve veze ima sto si ti u Bosni ? Mozes ti biti siromasan i u Njemackoj, ako nemas para za auto, to je jednostavno tako, onda ga ne trebas na silu ni kupovati. Ne znam sto je Bosna za sve opravdanje ? Nece tebi Bosna ni kupiti auto nit ti sipati gorivo nit ti placati rezervne dijelove, to je do tvoje finansijske situacije.

Ista ona prica kad neko kupi novo auto pa se zali da nema para za gorivo! Cisti idiotizam !

ja, prvo nije bas kulturno ocjenivati neciju financijsku situaciju i zavirivat u nečije džepove, bar ovako javno, drugo, realnost u BIH je takva kakva je, nažalost, treće prilikom kupovine automobila van naše lijepe, plaće se osnovna cijena + carina ( 16 % ) + PDV ( 17 % ), što će reći ako i kupis auto na mobile.de, a ima ih istina od 6000 EUR do 12.000 EUR, na to plaćaš još 33 % dadžbina, eto toliko o mobile.de, i ako ćemo posteno nisam bas odusevljen ponudom automobila do 8000 eur. vidi ba nasta lice
, i jos nesto jako bitno, prava umjetnost je prodati francuza ili japanca starog 10 -ak god., notorna stvar, dakle mislim da imamo različita poimanja o automobilima JD., ovdje nije riječ o novom automobilu, vec tek o autu od 8.g. koji i nije za ovlaštenog servisera, ja nisam taksista niti prevoznik, dijelovi nisu napravljeni od plastike Made by China, ne ložim se na street race, japance mrzim zbog toga sto ih nepoznajem ( kao ni vecina bIH majstora ), francuzi prodaju dijelove kao da su od zlata, i zbog svega navedenog " nisu na cijeni ", bar ovdje, i svakako ne kupujem auto koje nemogu bar donekle kvalitetno održavati, a posteno ako hoces i ne kupujem auto da bih ga održavao nego da bih se vozio, a audi je dokazao da i nakon dugo godina predstavlja kvalitetan automobil ( audi 80 , b-4, 100 op.a.) i "drži" cijenu.Ne kažem ja da laguna ne valja ili jedna primera, ili alfa, ali jednostavno nemaju to sto ima WV ili 0000, a to je maksimalna iskorištenost pri minimalnim ulaganjima, a da ne pominjem da na svakom cosku imas kiosk sa dijelovima, i ne treba da cekas godinu da dobijes neki cip ili dio iz Japana ili Francuske, ipak su to automobili, napominjem, od 8g., stoga uvijek sam atraktivan za potencijalnog kupca na pijaci od tebe sa renolom ili tojotom.
nadam se da sam ti docarao kupovinu polovnog auta u BiH, prednosti i mane, iako jesmo siromasni i daleko od svjetskih zbivanja, malo ponekad dođe i do nas rezultat izbora best automobila, inovacije, primat, teh. dostignuca i sl., i nema smisla porediti opel ili reno sa 0000, cijena govori sve... a usput u cemu se voze iole pametniji ljudi od mene i tebe ( predsjednici i ministri ) ? u opelu, ovaj renolu pardon, garant.
Qler

Post by Qler »

jacko.ba wrote:
JD wrote:

ja, prvo nije bas kulturno ocjenivati neciju financijsku situaciju i zavirivat u nečije džepove, bar ovako javno, drugo, realnost u BIH je takva kakva je, nažalost, treće prilikom kupovine automobila van naše lijepe, plaće se osnovna cijena + carina ( 16 % ) + PDV ( 17 % ), što će reći ako i kupis auto na mobile.de, a ima ih istina od 6000 EUR do 12.000 EUR, na to plaćaš još 33 % dadžbina, eto toliko o mobile.de, i ako ćemo posteno nisam bas odusevljen ponudom automobila do 8000 eur. vidi ba nasta lice
, i jos nesto jako bitno, prava umjetnost je prodati francuza ili japanca starog 10 -ak god., notorna stvar, dakle mislim da imamo različita poimanja o automobilima JD., ovdje nije riječ o novom automobilu, vec tek o autu od 8.g. koji i nije za ovlaštenog servisera, ja nisam taksista niti prevoznik, dijelovi nisu napravljeni od plastike Made by China, ne ložim se na street race, japance mrzim zbog toga sto ih nepoznajem ( kao ni vecina bIH majstora ), francuzi prodaju dijelove kao da su od zlata, i zbog svega navedenog " nisu na cijeni ", bar ovdje, i svakako ne kupujem auto koje nemogu bar donekle kvalitetno održavati, a posteno ako hoces i ne kupujem auto da bih ga održavao nego da bih se vozio, a audi je dokazao da i nakon dugo godina predstavlja kvalitetan automobil ( audi 80 , b-4, 100 op.a.) i "drži" cijenu.Ne kažem ja da laguna ne valja ili jedna primera, ili alfa, ali jednostavno nemaju to sto ima WV ili 0000, a to je maksimalna iskorištenost pri minimalnim ulaganjima, a da ne pominjem da na svakom cosku imas kiosk sa dijelovima, i ne treba da cekas godinu da dobijes neki cip ili dio iz Japana ili Francuske, ipak su to automobili, napominjem, od 8g., stoga uvijek sam atraktivan za potencijalnog kupca na pijaci od tebe sa renolom ili tojotom.
nadam se da sam ti docarao kupovinu polovnog auta u BiH, prednosti i mane, iako jesmo siromasni i daleko od svjetskih zbivanja, malo ponekad dođe i do nas rezultat izbora best automobila, inovacije, primat, teh. dostignuca i sl., i nema smisla porediti opel ili reno sa 0000, cijena govori sve... a usput u cemu se voze iole pametniji ljudi od mene i tebe ( predsjednici i ministri ) ? u opelu, ovaj renolu pardon, garant.
VW je olicenje nekvalitete :D

ne vezano za ovu izjavu gore, prosle zime ja sa haverom idem na pijacu da kupi 4 par steka i brava za svog zlatnog golfa (tada sam ja imao merca 190E) i govori mi, levatu jedan meni je brava 20KM komplet, a koliko je za tvog mercedesa! i smije mi se!! mozes misliti! reko drug, mecka je '88 godiste, eno ako sta nadjes da je mijenjano, nosi, prodaj koliko mislis da vrijedi.....

draze mi je uzeti mercedesa, pa se jednom izvaliti milju maraka da ga napravim, i onda zaboraviti kad sam taj dio mijenjao, nego sa vw da taj dio jeftino placam 4 puta godisnje... a o ostalim kvarovima na golfu necu ni da pricam... ali opet to je sveti VW :D a audi je samo malo udobniji.. da je sta bolji ne bi mu odgovarali dijelovi od golfa! ne od pasata nego od golfa....:D iako je to sve isto!
i vidio si, prije sam napisao kakvog je mondea uzeo mi dajdza za 9500KM, a ako je on nekvalitetan onda ne znam....
JD

Post by JD »

jacko.ba wrote:a usput u cemu se voze iole pametniji ljudi od mene i tebe ( predsjednici i ministri ) ? u opelu, ovaj renolu pardon, garant.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E sad si ga provalio maksimalno....

Kao prvo, oni pametni ??? Da su pametni napravili bi nesto od ove drzave a ne bi trpali svoje dzepove kad god stignu.

Kao drugo, sto se ona tri krmka od predsjednika vozaju u A8 to nesto govori o kvaliteti Audija ? Maskimalnoj iskoristenosti pri minimalnim ulaganjima ? :lol: :lol: :lol: :lol: Pa sto u onda uzeli motore 4.2 Quattro sa 300+ konja koji trose 20 litara po gradu ??? TO SU TEBI MINIMALNA ULAGANJA ???

Da ti ja kazem, to sto se oni vozaju u A8 nema nikakve veze sa kvalitetom istog, nego zato sto ih zaboli neka stvar hoces li ti ili ja ili neko treci imati sta jesti, a oni mogu sebi uzet auto od 150.000 KM, uz minimalna ulaganja naravno, "samo" 20 litara po gradu, i to CAK TRI TAKVA, pa da su uzeli jedan bilo bi previse a ne 3.... Nije ni cudo sto je drzava u *urcu kad ima takvih ko ti koji misle da su nasi politicari pametni...

E ako su ti oni pametni onda stvarno nemam rijeci... pokazao si se! Logika ti je jaka u PM!

P.S. to sto nisi taksista ni prevoznik ni sto se ne lozis na Street Race te ne opravdava da kupujes fuserske dijelove za auto na pijaci, jer tako dovodis u opasnost i sebe i druge, po toj tvojoj opet pametnoj logici, trebamo svi kupovati PROTEKT gume ? Sta fali 20 KM komad, sto bi platio 150 KM kad ima za 20 KM jelde, pa kad ti pukne ta guma na 120km/h i kad pogine 3 ljudi zbog tebe zapitaces se malo, ako nemas para za ulagati u auto onda nemas para ni da kupis to auto. To je jednostavno tako svidjalo se tebi ili ne. Onaj ko nema para da jede, ne hoda po ekskluzivnim restoranima zar ne ?

@Qler ma pusti bolan tipicni bosanski mentalitet, nek je VW pa makar i sa 200.000km i makar ce se nadavati para za kvarove jos pola cijene auta, kupujuci made in china dijelove, ali dzaba opet je to bolje od svakog mladjeg auta sa duplo manje kilometara. Ne treba se ni peglati nek uzivaju u sestocifrenim iznosima predjenih kilometara i stotinama KM izdavanih na kvarove...
Misli ako ce dobro prodati auto kasnije da to nesto znaci, a ne konta da ce ga na kraju doci isto kao da prodaje nekog Renaulta ili nesto sto slabije drzi cijenu, kad se uzme u obzir koliko ce para dati na kvarove...
johntra

Post by johntra »

a da ne pominjem da na svakom cosku imas kiosk sa dijelovima
boli te briga mozes i cigare i dijelove kupovat na trafici nemoras se muciti...
jacko.ba

Post by jacko.ba »

vidi, ovi nasi mi i nisu pali na pamet, mislio sam na mnogo, mnogo pametnije od spomenutih, mada i oni jesu mnogo snađeni od mene i tebe , jer oni su ipak negdje i odlučuju o nečemu...
svakako da kupovina autodijelova i ne ide bas do te mjere ( protekt gume ?? ), i mislim da je stvarno suvišno i stvarno nisko govoriti o audijevim vozilima, malo udobniji VW, pa ljudi dajte nismo valjda djeca, svakako da bih se osvrnuo na onu staru što neku spomenu " ako neznas sta valja znas sta je skupo ", a audi jeste skup, s razlogom, ( svjetska trojka : merc, bmw i na koncu audi) vidis li ti gdje ovdje renola ili opela, ne?, pa naravno da nevidis niti ces kad vidjeti, isto ko sto tebe necemo gledati među ljudima sa pocetka teksta, jer ako nevidis razliku između kruške i jabuke neznam.... ili necitas ccijeli post, ili nerazumijes, nekontam ? :-)
JD

Post by JD »

Jos provala...

Znaci ako ne vozis Audi/Benz/BMW onda ne valjas kao osoba ???

I ja ne zavidim nasim politicarima jer su sve lopov do lopova, meni ne trebaju pare ukradene na racun naroda, ti ako im zavidis, bujrum zavrsi politicke nauke pa se uguraj negdje da zivis na budzetu, vozaj Audi i uzivaj u svom "savrsenom" zivotu. Vidjecemo hoces li moci mirno spavati...

I da jos nesto, ljudi se ne dijele po autu koje voze, ako tebe zanima takva diskriminacija ljudi, bujrum jarane osnuj svoju drzavu pa budi glavna faca sa svojim Audijem, a oni sa Renaultom nek budu tvoji podanici.

A tebe cemo eto gledati medju takvim ljudima, sa svojim A4 dizlo sa vise predjenih kilometara nego je razdaljina izmedju Zemlje i Mjeseca ? Nisi ga jos ni kupio a vec se smatras clanom "visokog drustva" ma samo tako nastavi, samo rekao sam ti vec, takva pravila vrijede samo u tvojoj imaginarnoj podjeli drustva, na tvoju veliku zalost.

P.S. ja vozim Opela, mogu li se ja druziti s tobom ili nisam tvoj nivo hahahaha :lol: :lol: :lol:
jacko.ba

Post by jacko.ba »

šta ovo bi , jel ti dobro :? :? :? :? :? :?
jacko.ba

Post by jacko.ba »

kakav zaključak, očito ti je logika bila omiljeni predmet??

bas si ti meni cool, da ne može kulje...
nije o tome riječ, ali ako hoces da kazes da bih vladao i sa svojom zenom, jer ona vozi clia, onda nemam nista protiv :lol: :lol:
johntra

Post by johntra »

sarajevskim zargonom receno..al izivni jarane na ovom :D ...fakat si LEVAT ako kupis to auto pod tim uslovima...pozdrav 8-)
JD

Post by JD »

jacko.ba wrote:kakav zaključak, očito ti je logika bila omiljeni predmet??
Pa ja citam kako pise, pogledaj sta si napisao pa saberi 2 i 2... Eto sta si mislio onim da nekog ko vozi Opel ili Renault neces gledati medju politicarima ?
Ili se ne sjecas da si to napisao...
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

"Najbolji auto je nov auto" ne znam ko ovo rece ali je u pravu, .ebo i Audije i Mercedese i BMW-e sa xyz kilometara. I za cifru koja se spominje za ovog Audija, moze se kupiti fin novi autic.
dugi

Post by dugi »

Nema potrebe da napadate covjeka, ako hoce da plati toliko za auto koje je iskoristeno, neka plati, njegova stvar.
On je postavio pitanje sta mislimo o tom audiju a ustvari je vec odlucio da ga kupi. Bilo koje drugo auto koje mu je pomenuto je odbacio u startu. Znaci pun je predrasuda prema svakom autu koje nije vw, audi, bmw ili merc kao i vecina bosanaca.
Razumijem da tako misli ali ne razumijem zasto ne ode barem vidjeti kakav je ugodjaj i kako se voziti u tim autima.
To za kvalitetu audija i vw-a stoji, ali samo za kvalitetu unutrasnjosti i limarije. Znaci oni su se bazirali na vidljive kvalitete i to skupo naplacuju, a one "nevidljive" kvalitete koje auto ima motor, ovjes, elektronika su im slabija strana. Vjeruj da tu opel puno bolji od njih, kao i svi japanci.

Evo nije mi bilo lijeno pa cu kopirati jedan dio testa vectre.

"Svi smo se mi nagledali Vectri A sa zahrđalim zadnjim rubovima blatobrana, hrđavim pragovima, pa čak i podovima. Vectra B je trebala da promjeni tu praksu. Imala je vrlo nezahvalnu startnu poziciju, tj. negativan imidž prethodnika, ali opet je bila nekolikko godina najprodavanije auto srednje klase u Europi (1996-1999, 2001)."

Karoserija i ovjes

Odmah da razjasnimo: Ovdje ne vlada hrđa! To je ono najbitnije kod OPEL-a. Tu je OPEL vrlo dobro odradio domaću zadaću, te Vectri podario vrlo kvalitetan pocinčan lim (10 godina garancija na koroziju). Također, lim je poprilično debel, te je OPEL izgleda ovdje htio da pokaže koliko zna i može. Vectra B je na EuroNCAP testu 1997 osvojila 3 zvjezdice, a tada naspram Vectre vrlo skupi Audi A4 je zaradio 2 zvijezdice! Tada se neko iz V.A.G koncerna pobunio, te je Vectri oduzeta jedna zvjezdica zato jer u uputstvu za rukovanje nije baš najbolje objašnjeno kako postaviti dječije sjedalo, što je izazvalo mnogo kontraverzi oko ocjenjivanja. Uglavnom, možete smatrati da je Vectra tada bila solidna po sigurnosti u svojoj klasi.

Također, duž obje strane automobila su provedeni naponski vodovi od čelika, što predstavlja i ojačanja karoserije. Ovjes je jednostavno kao stvoren za bosanske ceste. OPEL ovdje nije stavljao aluminiji na bitne dijelove, te je s obzirom na mjere Vectra vrlo teška (najslabije opremljen model sa 1.6 ltr motorom i 75 ks ima 1280 kg). Naprijed je McPherson ovjes sa dvostrukim poprečnim ramenima, koja su predimenzionirana, pogotovo na sastavu sa šasijom, te ovdje nije bilo ni najmanjih problema. Stabilizatori su preuzeti sa 300-400 kg teže Omege, te to dovoljno govori o izdržljivosti. Zadnji ovjes čini set poprečnih i uzdužnih ramena, gdje također nije bilo problema. Jedini problem se može javiti kod zadnjeg uzdužno postavljenog plivajućeg ramena, ali to u slučaju da je auto bilo udareno ili da je upalo u neki bosanski krater. Ovjes je inače tvrdo podešen, te tu Vectra briljira voznim svojstvima koja su bolja od Passata zadnje generacije, ali udobnost trpi, posebno kod kratkih poprečnih neravnina. Amortizeri su vrlo izdržljivi, te ni tu nije bilo nekih problema. Ukratko, ovjes Vectre nije neko remek djelo tehnike gledajući sa zapadnoevropske tačke gledišta, međutim sa bosanske tačke gledišta on je jednostavno fenomenalan, jer su kavrovi ispodprosječni, dok je održavanje ovjesa vrlo jeftino (zadnji amortizer marke KAYABA košta 75 km!!)

2.0 DTI motor je koncepcijski isti, samo što ima hladnjak stlačenog zraka, te razvija 101 ks i 205 nm pri 2.000 o/min. Ovaj motor je dosta temperamentniji od motora 2.0 Di, ali i rastrošniji, te mu se prosječna potrošnja kreće oko 6.8 ltr! Motor 2.2 DTI koji se pojavio u redizajniranom modelu 2001 godine je najbolji izbor što se tiče diesel motora. Ima 125 ks te 270 nm pri ekstremno niskih 1.500 o/min. Izuzetno je elastičan i brz. Krajnja brzina je 208 km/h (kao Passat 1.9 TDI sa 130 ks) dok do 100 km/h ubrzava za 10.3 sec. Prosječna potrošnja mu je manja od 2.0 DTI motora, te se kreće između 6 i 6.5 ltr. Motor 2.0 DTI je za redizajniranu Vectru pojačan na 230 nm, dok mu je snaga ostala ista, 101 ks! Krajnja brzina Vectre s tim motorom je 195 km /h. Najbolja stvar kod ovih motora je što su pokretani dobrim starim razvodnim lancem! Inače, koncepcija motora je čudna, jer ima 16 ventila te samo jedno bregasto vratilo. Inače ovo su prvi 16-ventilski diesel motori sa direktnim ubrizgavanjem na svijetu, te su striktno proizvod OPEL-a (ISUZU ovdje nije imao uplita, kao ni GM, iako ih koriste)

2.0 Di motor je izuzetno štedljiv, solidnih performansi, te kao i cijela Vectra, jeftin za održavati. Vectra se pokazala kao izuzetno izdržljiv auto na našim cestama, te Vas ne treba čuditi sve veći broj tih auta u posjedu taksista i TAXI firmi. Također, gore spomenuta Vectra od 8.000 KM je ipak isplativa kupnja, jer za te pare sigurno možete preboliti malo jeftiniju, ali solidnu unutrašnjost ovog auta, koja je u suštini i najveća mana Vectre. Izdržljivost ovjesa može poslužiti na primjer drugim proizvođačima, dok upotreba lanca kod diesela govori da je ipak zupčasti remen samo skupi experiment u svijetu auto industrije (OPEL je u VECTRA-i C sve motore, i benzinske i dizelske opremio lancem). Ovaj auto uz malo više vjere (ako zaboravite lim prijašnjih Opela) i pažnje pri kupnji, može Vas poslužiti dugo godina."

Ovo je auto sa dobrim omjerom ulozeno-dobiveno.

Ako ces se ti dobro osjecati u tom audiju, samo sto je audi, bez obzira na cijenu, godine, kilometrazu, slab prednji trap, lijen motor, onda kupuj i ne obaziri se na nasa misljenja.
Ali bi trebao biti iskren prema sebi, ti zelis da imas auto "statusni simbol" bez obzira na cijenu.
Pozdrav :)
ps. ako vec hoces audija onda za te pare (ili manje) trazi
audi 100 2.5 TDI koji je puno bolji nego A4.
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

jacko.ba

Post by jacko.ba »

sta da kazem, kupljeno, zahvaljujem svima koji su učestvovali u diskusiji, mozda i nisam najpametniji ali mislim da je ipak izbor ok. a cijena, pa dobro i nije sad u par stoja, a kilometraža, pa tvrdim da u BiH ne postoji automobil koji je uvezen za prodaju a da nije udaren ili prešao bar 200.000 km, to im je minimala, obiđite malo razne salone polovnjaka, pijace i sl., znat ćete o čemu pričam, i vjerujte da mi je prvi izbor i bio opel vectra iz 2000.g., al kad joj uporediš onu motku od mjenjača sa ovim....ipak se meni valja voziti i bar donekle uživati u enterijeru, a svaki ćejf se i plaća.... eto i jos mi nesto pade na pamet, ona stara " svaki cigo svog konja `fali ", i auto je fakat ocuvan volio bih da jos umijem ubaciti i par fotki mislim da bi se složili sa mnom, vidjeli bi zasto je odluka i pala, pozzz :razz:
dugi

Post by dugi »

To je ono sto sam govorio, ljudi se bazirali na vidljive kvalitete i naravno da auto izgleda dobro, a sta je ispod to je pitanje.
Mada iskreno, vecina se prije lijepi na dizajn nego na unutrasnje vrijednosti :D

Skupo si platio cejf, ali u svakom slucaju neka ti je sa srecom i valjda te nece jos skuplje kostati cejf :D

ps. to za salone polovnjaka je uglavnom tacno, ali ko tebi garantuje da ti auto nije preslo 280.000km umjesto 180.000km.
Qler

Post by Qler »

ja kad sam svoju 190E prodao bila je presla oko 180k km, a nije nikad vracan sat 100%....

po meni, mogao si mnogo bolje auto uzeti za te pare, tj mnogo boljeg audija 1.9..... ali haj, sretno su svakom slucaj, i da Bog da ga nikad ne ogrebao ili nesto slicno... :D
nineac

Post by nineac »

Ma to je pljacka ziva, jos mora spavati na prozoru zbog njega.
Qler

Post by Qler »

ja sam se juce svadjao sa haverom, hoce da iz njem doveze golfa 4... reko jei ti normalan, majke ti, izlazi po gradu svaku vece, zivi na ilidzi, ma ispunjava sve preduslove :D

ali jok, golf je majka.... reko jarane, nadjes sebi kakvog opela, forad, volvo-a (njega bi ja najprije) i nema zime.... al' haj danas cu ga jos malo tuci :D mozda se predomisli :D
JD

Post by JD »

jacko.ba wrote:volio bih da jos umijem ubaciti i par fotki mislim da bi se složili sa mnom, vidjeli bi zasto je odluka i pala, pozzz :razz:
uploaduj ih na http://www.imageshack.us pa kopiraj linkove ovdje, lagano je
jacko.ba

Post by jacko.ba »

sve znam, ispunjavam i ja uslove za kvalitetnu krađu, ali eto bar imam lavlju, ako je to neka garancija?, slike postavljam cim prije, evo jedna ako sad uspijem onako bezveze, a sutra ide enterijer...
svakako hvala na lijepim zeljama..[/img]
jacko.ba

Post by jacko.ba »

Post Reply