Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#251 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Dizel od 105 konja go ko pistoj starta od 21 k eura, s rucnom klimom i krblama pozadi. To je 40 k maraka. Nije malo taman da su svi goli ko pistolj i osnovni dizelasi.
Da dodam, BMW 1 osnovni dizel osnovna oprema, 24-25 k eura, Audi A3 slican isto tako... Serija 3 od 30 k eura gore.
Da dodam, BMW 1 osnovni dizel osnovna oprema, 24-25 k eura, Audi A3 slican isto tako... Serija 3 od 30 k eura gore.
-
citroen xm
#252 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Nek je tebi srećno što god da kupiš, ali reći da ti neće biti toliko žao ako ga ukradu za mjesec dana jer si uživao predstavlja vrhunac šuplje priče. Ljudima je krivo kad im neko mazne 50 KM, a ti ne žališ za 15000 jer si se nauživao. Smanji ribu.ado-šampion wrote:Prijatelju bezveze me prozivas, nit sam ti se obratio nit ista. Isto tako, nekulturno je obracati se nekom ko je priustan u trecem licu.internazionale wrote:Kupice Ado bengu ali ce mu biti zao da plati kasko, pa ce kafu piti s pogledom na auto, spavati malo nemirnije
To sta cu ja i kako cu tebe boli qrac, a na kraju i da mi ga ukradu za mjesec nece mi biti toliko zao jer sam makar mjesec uzivao, umjesto da sam se vozao u nekom smecu za tesko zaradjene pare. I nece mi biti problem jer se necu zavaliti u kredit za kupim to auto ni odvajati od usta nego cu dati pare koje sam vec zaradio i koje opet relativno brzo mogu zaraditi. A opet sta god da se meni desi, to nije tvoj problem, ni tvoja briga.
To sto ti i takvi primitivci razmisljate da ako se vi uvalite u kredit da kupite neku Daciju, onda se neko drugi uvali jos vise da kupi "znacku", da ga neko vidi, i kupuje gume na buvljaku i slicno. Kako da ne. Generalizacija je glupa stvar, kako ti i jos neki generalizujete tako bez da znate ista o nekome kome se obracate, tako isto i ja mogu generalizovati kako neko kupuje jeftina nova auta na beskamatni kredit, jer ne moze skupiti ni 60% tog iznosa u kesu da bi kupio takvo auto ili slicno. I jedno i drugo je glupo, ali ovo moje je blize nekom prosjeku nego to vase. Ako 5 kockastih glava kupi auto za koje nema za nove gume, 100 normalnih ljudi kupi isto to auto da ima da zamijeni gume i da kupi jos jedno takvo za par godine, onda se tu ne mogu uzeti kockaste glave kao prosjek ili iznad prosjeka. A pitam se kad smo kod toga koliki procenat kupi ta jeftina nova auta za kes.
Drugo, ako već imaš taj novac, tako lako zarađuješ te sume za kratko vrijeme, a toliko želiš to auto, vrlo mi je čudno da ovoliko dugo ne možeš pronaći primjerak za sebe.
-
direstraits0078
#253 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Probirljiv covjek.
Neki polovni primjerci imaju rupu na sjedistu od opuska cigarete, neki malo smrduckaju, nekima malo kilometraza smrducka, neki imaju chelowstone gume, nije lahko ljubimcima polovnih. Najteze mozda od svega je sto kad kupe i daju silni cash, uvijek ostane bolje. 
-
NediM17
#254 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ja da imam taj kes, i da mi se svidja taj BMW kec, a pogotovo da olako zaradjujem taj kes, kako Ado za sebe kaze, nema tog Boga da bi ovoliko dugo palamudio po forumima o kupovini i jos uvijek vozio Daihatsu. Za ovo vremena koliko ga trazi mogao ih je davno sve po Bosni pogledati, malo ozraciti prodavca sa tim kesom, trznuti gutu i vratiti se kuci u Bengu.
- golfiista
#255 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
Ja sebi nilada ne bih kupio Daciju ili Renaulta ili neko tako egzoticno auto ( Opel, Ford, Fiat i sl. )jer jednostavno volim dobar automobil sto to pobrojani nisu i nikada nece biti. Sve sem audija bmw ili mercedesa ( mozda poneki passat i golf ) nije vrijedno paznje ako istinski uzivate u voznji. Drugo, nov automobil sam kupio jednom u zivotu i shvatio da isti iako je nov ne leti. Za pet godina izgubio 20k KM i rekao sebi samo premium i to polovan. Premium zato sto vrijedi, polovan zato sto je uz pristojne godine kao nov uz mali gubitak vrijednosti. Taj polovnjak i dalje odrzavam u ovlastenom servisu i vozim na novim kompletima guma i dalje se osipam na egzoticne aitomobile i moj polovnjak ce nadzivjeti sve te nove poluproizvode uz jednu razliku, ja cu uzivati svo to vrijeme a vi sto vozite te sepete sumnjam.
Zato Ado ne zuri i pusti ove sofercine nek se jebu u svojim renolima pezovima opelima kiama i ostalim kvaziautomobilima, jer bolji je bolan tocak od Bmw-a od cijele Kie ceed registrovane do kraja godine.
Ja sebi nilada ne bih kupio Daciju ili Renaulta ili neko tako egzoticno auto ( Opel, Ford, Fiat i sl. )jer jednostavno volim dobar automobil sto to pobrojani nisu i nikada nece biti. Sve sem audija bmw ili mercedesa ( mozda poneki passat i golf ) nije vrijedno paznje ako istinski uzivate u voznji. Drugo, nov automobil sam kupio jednom u zivotu i shvatio da isti iako je nov ne leti. Za pet godina izgubio 20k KM i rekao sebi samo premium i to polovan. Premium zato sto vrijedi, polovan zato sto je uz pristojne godine kao nov uz mali gubitak vrijednosti. Taj polovnjak i dalje odrzavam u ovlastenom servisu i vozim na novim kompletima guma i dalje se osipam na egzoticne aitomobile i moj polovnjak ce nadzivjeti sve te nove poluproizvode uz jednu razliku, ja cu uzivati svo to vrijeme a vi sto vozite te sepete sumnjam.
Zato Ado ne zuri i pusti ove sofercine nek se jebu u svojim renolima pezovima opelima kiama i ostalim kvaziautomobilima, jer bolji je bolan tocak od Bmw-a od cijele Kie ceed registrovane do kraja godine.
- golfiista
#256 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Jadu, ne kupuju svi polovnjake od 4-5k KM pa da je stanje takvo. Kada das 40k KM za polovnjaka taj polovnjak je bolji od svega sto si ti u svom mizernom zivotu sjeo.direstraits0078 wrote:Probirljiv covjek.Neki polovni primjerci imaju rupu na sjedistu od opuska cigarete, neki malo smrduckaju, nekima malo kilometraza smrducka, neki imaju chelowstone gume, nije lahko ljubimcima polovnih. Najteze mozda od svega je sto kad kupe i daju silni cash, uvijek ostane bolje.
-
NediM17
#257 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Jos jedan prosjecan vozac polovnog premiuma.golfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
- Ned071
#258 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Dakle ako istinski uzivate u voznji (perete sami za marku, imate alu feluge, oblajhanu plavusu u tajicama, sipate na vizi, slusate muzicki odabir u barlotiju) onda ni ne pomisljajte na hondu, volvo, alfu, subaru... A pogotovo ne na egzoticnu insigniju ili daleki misticni mondeo...
-
NediM17
#259 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ned071 wrote:Dakle ako istinski uzivate u voznji (perete sami za marku, imate alu feluge, oblajhanu plavusu u tajicama, sipate na vizi, slusate muzicki odabir u barlotiju) onda ni ne pomisljajte na hondu, volvo, alfu, subaru... A pogotovo ne na egzoticnu insigniju ili daleki misticni mondeo...
Bravo majstore!
-
junior3
#260 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
E moj Ado šampione, na ruke te ovdje peru, bezobrazni su. 
-
direstraits0078
#261 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Eh, kad bi makar bili tako jeftini... Ovaj gradski prdavac je koštao skoro 40k KM, a sad za njega ne mogu ni 20 dobiti. Tri godine i 130k km, mislim da se isplatio?golfiista wrote:Jadu, ne kupuju svi polovnjake od 4-5k KM pa da je stanje takvo. Kada das 40k KM za polovnjaka taj polovnjak je bolji od svega sto si ti u svom mizernom zivotu sjeo.direstraits0078 wrote:Probirljiv covjek.Neki polovni primjerci imaju rupu na sjedistu od opuska cigarete, neki malo smrduckaju, nekima malo kilometraza smrducka, neki imaju chelowstone gume, nije lahko ljubimcima polovnih. Najteze mozda od svega je sto kad kupe i daju silni cash, uvijek ostane bolje.
- Ned071
#262 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ado je ok. Covjek sanja o necemu ko i svi mi. Valjda ce dosanjat. Sanjam i ja RR Evoque... Al ne moze pa vozim dotad nesto egzoticno i ufam
da cu mozda dobacit da postanem shupak 
- golfiista
#263 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Sve je to egzotika za nase uslove i ja tebi ne osporavam vozi jarane sta hoces, ali pusti i mene da vozim sta hocu no u muzicki odabir, moj novcanik i posebno u majku moje djece ne diraj, prvo, nije pristojno, drugo, zbog toga se moze dobiti po picki.Ned071 wrote:Dakle ako istinski uzivate u voznji (perete sami za marku, imate alu feluge, oblajhanu plavusu u tajicama, sipate na vizi, slusate muzicki odabir u barlotiju) onda ni ne pomisljajte na hondu, volvo, alfu, subaru... A pogotovo ne na egzoticnu insigniju ili daleki misticni mondeo...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#264 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Trebao bi da znas,kao ljubitelj istinske voznje,da Renault ima KOMPAKT koji je priblizno brz na Ringu kao najbrzi BMW koji su ikada napravili,a da svog konkurenta iz klase BMW 1 ostavi citavih 20 sec. Malo li jegolfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
Last edited by mali_milojica on 18/08/2015 20:41, edited 1 time in total.
- sema911s
#265 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Hebes evoque rr to je auto za bekamuse cim je Victoria ucestvovala u razvoju bolje trazi nesto Sto pod poklopcem imaa nesto od overfinch-aNed071 wrote:Ado je ok. Covjek sanja o necemu ko i svi mi. Valjda ce dosanjat. Sanjam i ja RR Evoque... Al ne moze pa vozim dotad nesto egzoticno i ufamda cu mozda dobacit da postanem shupak
Pakasuu
- golfiista
#266 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Vise govorim o sveukupnom dojmu. Brzina mi i nije neki faktor pored kvalitete, izgleda, osjecaja u samoj voznji i pouzdanoscu.mali_milojica wrote:Trebao bi da znas,kao ljubitelj istinske voznje,da Renault ima KOMPAKT koji je priblizno brz na Ringu kao najbrzi BMW koji su ikada napravili,a da svog konkurenta iz klase BMW 1 ostavi citavih 20 sec. Malo li jegolfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
Mislim sad ono svi nesto, kao nije eto lijepa ali je zato pametna.
- johntra
#267 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Nek ti Passat i Golf pružaju osjećaj i uživanje u vožnji...uskoro ćeš tvrditi da je Octavia najudobnije auto na svijetu...
- sema911s
#268 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Milojkooo,., jebes Ta ff auta nije to zanimljivo
Znas kako JK kaze kada je poredio BRZ I Ta ff super brza auta
Znas kako JK kaze kada je poredio BRZ I Ta ff super brza auta
- sema911s
#269 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Kako NE pruzaju sto svi trkaci po sarajevu voze cetvorke dizele bar ONI znaju najboljejohntra wrote:Nek ti Passat i Golf pružaju osjećaj i uživanje u vožnji...uskoro ćeš tvrditi da je Octavia najudobnije auto na svijetu...
- Ned071
#270 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Sve je to egzotika za nase uslove i ja tebi ne osporavam vozi jarane sta hoces, ali pusti i mene da vozim sta hocu no u muzicki odabir, moj novcanik i posebno u majku moje djece ne diraj, prvo, nije pristojno, drugo, zbog toga se moze dobiti po picki.[/quotgolfiista wrote:Ned071 wrote:Dakle ako istinski uzivate u voznji (perete sami za marku, imate alu feluge, oblajhanu plavusu u tajicama, sipate na vizi, slusate muzicki odabir u barlotiju) onda ni ne pomisljajte na hondu, volvo, alfu, subaru... A pogotovo ne na egzoticnu insigniju ili daleki misticni mondeo...
Kako je bolan opel egzotika? Astri vise nego juga birvaktile...
-
direstraits0078
#271 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Tebi je bitan samo dojam koji je tebi bitan (mozda da pokupis neku laku na znak na haubi ili sl.), nekome drugom je bitan neki drugi dojam (mozda da kraj njega ne sjedi poluidiot koji lijepo izgleda, sa silikonima itd.). Zato je istinski divno kad vidis ove premijume kako se lagano jebu (kako to ti kazes) i znoje i zalijepljuju po krivinama u svojim polovnim truljama, dok vozac savrseno ispravnog kompakta nize krugove i jedini kvar koji ima na vozilu su unistene kocnice nakon citavog dana laufanja. A nadobudni fahreri premijuma zapuse kraj staze ili zalijepe. Mozda oni misle da premijum leti?golfiista wrote:Vise govorim o sveukupnom dojmu. Brzina mi i nije neki faktor pored kvalitete, izgleda, osjecaja u samoj voznji i pouzdanoscu.mali_milojica wrote:Trebao bi da znas,kao ljubitelj istinske voznje,da Renault ima KOMPAKT koji je priblizno brz na Ringu kao najbrzi BMW koji su ikada napravili,a da svog konkurenta iz klase BMW 1 ostavi citavih 20 sec. Malo li jegolfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
Moj golfglista...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#272 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ocito pod osjecajem u voznji mislis na nesto drugo.golfiista wrote:Vise govorim o sveukupnom dojmu. Brzina mi i nije neki faktor pored kvalitete, izgleda, osjecaja u samoj voznji i pouzdanoscu.mali_milojica wrote:Trebao bi da znas,kao ljubitelj istinske voznje,da Renault ima KOMPAKT koji je priblizno brz na Ringu kao najbrzi BMW koji su ikada napravili,a da svog konkurenta iz klase BMW 1 ostavi citavih 20 sec. Malo li jegolfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
- drndalo
#273 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Da, auto koji pravi takva vremena na Ring-u je sigurno kurac u odnosu na osjecaj za volanom A4 2.0 TDI...
Pametnom je i komarac = muzika... Tako da meni kad je ceif, i sa Feliciom na plin uz Vlasic uzivam... Kad mi je lijeno, i A6 3.0 TDI me smara...
Ali mlad je Golfista, nadoci ce... Mozda... 2034 god...
Pametnom je i komarac = muzika... Tako da meni kad je ceif, i sa Feliciom na plin uz Vlasic uzivam... Kad mi je lijeno, i A6 3.0 TDI me smara...
Ali mlad je Golfista, nadoci ce... Mozda... 2034 god...
- amar1994
#274 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ma ja ba,samo svabo zna napravit i to samo "velika cetvorka(bmw,mercedes,audi i vw)"ostali budale i glupanigolfiista wrote:Ne znam samo kako sebi dajete za pravo da ovako jadno podjebajete covjeka. Neka kupi sto voli.
Last edited by amar1994 on 18/08/2015 21:42, edited 1 time in total.
- golfiista
#275 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Golf je mjera, Golf je zadaca.
Prosto.
Svabe su vanzemaljci.
Jednostavno.
Zdravo, prijatno.
Prosto.
Svabe su vanzemaljci.
Jednostavno.
Zdravo, prijatno.