Audi A3 Limuzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#251 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

jefferson wrote:To je ona poznata reli ruta gdje je Audi turbo pomeo konkurenciju osamdesetih.
g. Walter Rohrl

jefferson

#252 Re: Audi A3 Limuzina

Post by jefferson »

goran16v wrote:
jefferson wrote:To je ona poznata reli ruta gdje je Audi turbo pomeo konkurenciju osamdesetih.
g. Walter Rohrl

Svaki auto entuzijast bi trebao bar jednom u zivotu otici i provozati tu cestu. 12 dolara je ulaz, ali te prirodne ljepote, te krivine i taj uspon je nesto ocaravajuce.
Naravno, pri penjanju treba grijanje na max staviti kao i ventilaciju, jer nema auta kojem nece temperatura preci normalnu za to auto.
Kada se silazi, ima stanica na kojoj se mjeri temperatura kocnica, ako je iznad one koji oni smatraju dozvoljenom, ima parking gdje auto mora stajati 30 min prije nego sto mzoes nastaviti dalje.
I kad god dodjes, uvijek ima brdo tvornickih timova koji testiraju auta za sva trzista na svijetu.
Sada je cesta potpuno asfaltirana.
goran16v

#253 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

jefferson wrote: Sada je cesta potpuno asfaltirana.
I prema mnogima izgubila svoju draz
jefferson

#254 Re: Audi A3 Limuzina

Post by jefferson »

goran16v wrote:
jefferson wrote: Sada je cesta potpuno asfaltirana.
I prema mnogima izgubila svoju draz
Pa to jeste, ali je pristupacnije za sve. Ne moras sad sjebati gume ili ovjes da bi dosao do vrha.
citro

#255 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Sjecate se trijumfa Audija prije skoro 30 godina a ne spominjete Sebastiana Loeba koji je ove godine sa Peugeot 208 Pikes Peak edition ostvario apsolutni rekord svih vremena :?:
Open Your mind, please ! Finaly......
goran16v

#256 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:Sjecate se trijumfa Audija prije skoro 30 godina a ne spominjete Sebastiana Loeba koji je ove godine sa Peugeot 208 Pikes Peak edition ostvario apsolutni rekord svih vremena :?:
Open Your mind, please ! Finaly......
Nema to toliko veze sa samim rekordom nego sa najboljim voznjama koje su usle u istoriju. To bi bilo isto kao da poredis vremena i voznje Nikija Laude ili Nelsona Piqueta sa vremenima i voznjom Sebastiana Vettela. Da ne bude subjektivnog proteziranja Audia evo ti link za jos jednu jednako legendarnu voznju, a sto se rekorda tice, osim sto su auti 30 god savremeniji u medjuvremenu je staza asfaltirana...

citro

#257 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Nema nista veze ni sa cim, kao i obicno, ali je prva asocijacija uvijek Audi i VW kao reper za sva ostala auta.
Bilo je tu jos stotine dobrih i atraktivnih voznji sa drugim autima.

Nego, sta mislite da uvedemo jedinicu kvalitete automobila - Audi ? Pa onda kada diskutujemo o nekom drugom autu mozemo ga ocijeniti, ono kao dobar je 32 mili Audija. VW mozda mozemo ocijeniti kao 0,2 Audija.

Malo humora nije na odmet....

Za dobro jutro.
goran16v

#258 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:Nema nista veze ni sa cim, kao i obicno, ali je prva asocijacija uvijek Audi i VW kao reper za sva ostala auta.
Bilo je tu jos stotine dobrih i atraktivnih voznji sa drugim autima.

Nego, sta mislite da uvedemo jedinicu kvalitete automobila - Audi ? Pa onda kada diskutujemo o nekom drugom autu mozemo ga ocijeniti, ono kao dobar je 32 mili Audija. VW mozda mozemo ocijeniti kao 0,2 Audija.

Malo humora nije na odmet....

Za dobro jutro.
Naravno da nema jer su ove voznje zbog umjeca, auta i uslova i poslije 30 godina impresivne bez obzira na rekorde i to nema veze sa markom auta koje su vozili, a Loebova sljedece godine moze pasti u zaborav bas kao i Rhys Millenova ove godine ili dede Monstera Tajme prosle godine a ljudi uredno Suzukijem i Hyundaiem rusili rekorde 2011 i 2012.
citro

#259 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Sve si u pravu, ali to je davno proslo vrijeme. Vrijeme u kojem je dobar broj vozaca sjedao u auto da se takmici prilicno mamurni od derneka prethodne noci (a neki i u alkoholoziranom stanju) i koji se nisu ponasali kao roboti danasnjice.
Zivimo u 2013 godini i nista nece vratiti proslo vrijeme. A da je bilo atraktivno, bilo je. Ali se i ginulo.
goran16v

#260 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:Sve si u pravu, ali to je davno proslo vrijeme. Vrijeme u kojem je dobar broj vozaca sjedao u auto da se takmici prilicno mamurni od derneka prethodne noci (a neki i u alkoholoziranom stanju) i koji se nisu ponasali kao roboti danasnjice.
Zivimo u 2013 godini i nista nece vratiti proslo vrijeme. A da je bilo atraktivno, bilo je. Ali se i ginulo.
Tacno, davno proslo vrijeme ali ljudi prije 30-ak god odrzali lekcije o voznji koje i danas vaze...
citro

#261 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Sjecam se. I tada sam imao vozacku dozvolu.
goran16v

#262 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:Sjecam se. I tada sam imao vozacku dozvolu.
Eto onda ti ne moram nista objasnjavati zasto Rohrl, a ne Loeb...
citro

#263 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Uz duzno postovanje prema gosp. S. Loebu !
Ne zaboravi da je 7 godina svjetski prvak u WRC-u i da je neporazen na asfaltnim brzincima.
Zivo me interesuje nastup 2014-te u WTTC-u sa Elysee-om.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#264 Re: Audi A3 Limuzina

Post by mali_milojica »

Loeb je devet puta bio prvak svijeta. Uzastopno.
Najveci broj pobjeda.
Najveci broj osvojenih bodova.
Najvise pobjeda na brzincima.
Covjek drzi skoro sve rekorde sto se Rally tice.
goran16v

#265 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Loeb je devet puta bio prvak svijeta. Uzastopno.
Najveci broj pobjeda.
Sve tacno, veliki sam njegov fan vec od 1. titule ali zbog vremena i uslova u kojem je to ostvario je daleko od karizme i majstorije nekadasnjih vozaca.
citro

#266 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Da, devet puta a ne sedam kao sto napisah. Prenijelo me :)

Gorane, slazem se da su uslovi nekada bili daleko losiji, slabije staze, auta bez elektronskih pomagala i slicno, ali ipak devet puta zaredom biti svjetski sampion ...
I ne zaboravi da je u danasnje vrijeme konkurencija medju vozacima daleko mnogobrojnija i ostrija nego nekada davno.
Da pravo kazem, ne vjerujem da danasnji vozaci ista losije voze, cak sta vise. Danas je daleko vise nacina i mogucnosti za vjezbu - trenazeri, video snimci staza koje se potom uce napamet itd. U ta davna vremena vozaci su jednostavno vozili srcem na utrkama, ne razmisljajuci previse o posljedicama koje su cesto, kao sto vec rekoh, bile i katastrofalne. Pa su stoga takve voznje vrlo atraktivne za pogledati.
Uvjeren sam, kada bi bilo moguce vremeplovom smjestiti tadasnje vozace u vrijeme danas, da bi isti prilicno gledali u ledja vecini danasnjih trkaca. Tehnoloski napredak nije donio samo poboljsanje tehnickih karakteristika automobila za utrke generalno, vec je promijenio odnos vozaca prema utrkama. Danas trkaci vjezbaju do iznemoglosti, svaki je u perfektnoj kondiciji (mojne sada gledati ove nase "trkace" sto su zapustili trbusine i voze jer su manje vise svi privatnici i imaju novaca) i daleko su spremniji za sve napore koji ih ocekuju.
Svako vrijeme ima svoje heroje i sve u svoje vrijeme, tako je to.
goran16v

#267 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:Da, devet puta a ne sedam kao sto napisah. Prenijelo me :)

Gorane, slazem se da su uslovi nekada bili daleko losiji, slabije staze, auta bez elektronskih pomagala i slicno, ali ipak devet puta zaredom biti svjetski sampion ...
I ne zaboravi da je u danasnje vrijeme konkurencija medju vozacima daleko mnogobrojnija i ostrija nego nekada davno.
Pa sad tu bi se dalo diskutovati, za vrijeme Loebove dominacije prvenstvo je spalo na haman 2 tima sa po 2-3 posade, Citro i Ford (doduse Ford je isao u 3 tima, Abu Dhabi, Stobart, Munchies). U medjuvremenu Subaru, Mitshu, Suzuki, Mini itd svi su se povukli ili bili epozodisti par sezona.
citro

#268 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Vazda prostora za diskusiju koliko hoces ......
GaRGa

#269 Re: Audi A3 Limuzina

Post by GaRGa »

Walter Rohrl tvrdi da je Juha Kankkuken najbolji relly vozac svih vremena

http://en.wikipedia.org/wiki/Juha_Kankkunen
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#270 Re: Audi A3 Limuzina

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
Najveci broj pobjeda.
Sve tacno, veliki sam njegov fan vec od 1. titule ali zbog vremena i uslova u kojem je to ostvario je daleko od karizme i majstorije nekadasnjih vozaca.
Licno ne vjerujem da je neko veci majstor od Loeba. Necu reci ni da je Loeb veci majstor od Waltera,Kankunena,Biasona,Sainza,McRae ili meni licno najdrazeg vozaca Henri Toivonena (kojeg svi smatraju najhrabrijim vozacem svih vremena,jedinog koji je uspio voziti zvijeri grupe B onako kako ona mogu ici) koji je nazalost poginuo i nakon toga je ta famozna grupa B i ukinuta. Karizma je ono sto odvaja te majstore i Loebu te karizme i nedostaje. Karizmi vozaca su doprinosili i navijaci,koji su od vozaca napravili mit i legendu. Sjeti se samo kako su se rally prije pratili i gdje su navijaci stajali i kakve su bolide (ono auta nije vidjelo ni u fabrici) vozaci vozili. Zato se i ljudi sa nostalgijom sjecaju tih vremena. Karizmi doprinosi i nacin zivota vozaca. Potpuno je ista prica sa Schumaherom i Vettelom kada se porede sa Sennom. Npr vise karizme ima u Raikonenu jer je blentav,voli zene i napije se kao majka na zabavama i obicna ga raja vise gotive. :thumbup:
citro

#271 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

mali_milojica wrote:
goran16v wrote:
Najveci broj pobjeda.
Licno ne vjerujem da je neko veci majstor od Loeba. Necu reci ni da je Loeb veci majstor od Waltera,Kankunena,Biasona,Sainza,McRae ili meni licno najdrazeg vozaca Henri Toivonena (kojeg svi smatraju najhrabrijim vozacem svih vremena,jedinog koji je uspio voziti zvijeri grupe B onako kako ona mogu ici) koji je nazalost poginuo i nakon toga je ta famozna grupa B i ukinuta. Karizma je ono sto odvaja te majstore i Loebu te karizme i nedostaje. Karizmi vozaca su doprinosili i navijaci,koji su od vozaca napravili mit i legendu. Sjeti se samo kako su se rally prije pratili i gdje su navijaci stajali i kakve su bolide (ono auta nije vidjelo ni u fabrici) vozaci vozili. Zato se i ljudi sa nostalgijom sjecaju tih vremena. Karizmi doprinosi i nacin zivota vozaca. Potpuno je ista prica sa Schumaherom i Vettelom kada se porede sa Sennom. Npr vise karizme ima u Raikonenu jer je blentav,voli zene i napije se kao majka na zabavama i obicna ga raja vise gotive. :thumbup:
O tome i ja govorim. Tesko bi se bilo ko od njih nosio sa Loebom. A karizma, pa ona danas vise nije ni potrebna, sve je cisti profesionalizam - money talks !
Raikonen mi je beskrajno simpatican, ali na kraju krajeva ipak pomalo pravi budalu od sebe. Drugi uzimaju vecu lovu i titule a on cini mi se igra za raju. I pri tome upropastava svoj talenat koji je po meni najveci u sadasnjoj postavi F1. Sigurno veci nego sto Vettel (citaj robot) ima.
citro

#272 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

GaRGa wrote:Walter Rohrl tvrdi da je Juha Kankkuken najbolji relly vozac svih vremena

I ja tvrdim da je pokojni prof. Mihajlo Galic najbolji matematicar na svijetu, da ne bih priznao da Ainstein zna bolje matematiku od mene :lol:
citro

#273 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

GaRGa wrote:
citro wrote:
GaRGa wrote:Walter Rohrl tvrdi da je Juha Kankkuken najbolji relly vozac svih vremena

I ja tvrdim da je pokojni prof. Mihajlo Galic najbolji matematicar na svijetu, da ne bih priznao da Ainstein zna bolje matematiku od mene :lol:

samo sto ti nemas niti jedno prizanje :)
Hm, zavisi sta podrazumijevas kao priznanje. Nekakva u pismenoj formi imam, ako se to pika :) Samo sto me slabo ko pita za to :sad:
slyrip

#274 Re: Audi A3 Limuzina

Post by slyrip »

Jel ima neko ovaj motor TFSI 1.4 - 140 KS, 103kw, da kaze koja mu je potrosnja u gradu ?
nKrkan

#275 Re: Audi A3 Limuzina

Post by nKrkan »

Image

ej ljudi daj mi recite koji je ovo audi ne mogu se sam sa sobom razlučit
Post Reply