Audi A3 Limuzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#126 Re: Audi A3 Limuzina

Post by johntra »

A kakve veze uopšte ima A3 sedan sa Mazdom 6 ili Citrosom C5?
goran16v

#127 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

johntra wrote:A kakve veze uopšte ima A3 sedan sa Mazdom 6 ili Citrosom C5?
Pa eto, strucnjak na osnovu sjedenja u tim autima i milovanja tvrdi da su bolji! :lol:
johntra

#128 Re: Audi A3 Limuzina

Post by johntra »

Pa valjda se oni i ne mogu porediti nikako?
citroen xm

#129 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

O izvini vidovnjače i čitaču ljudi preko foruma, nisam te prepoznao. Izvini što je neko vozio neko auto prije tebe, jer ti si jedini ovlašten da znaš sve, voziš sve i svima daješ časove.

Džontra, Mazdu 6 i C5 sam spomenuo kako bi pokazao da je precijenjen A3 sedan i kao reakciju na neko pisanje ovde da je Audi uživanje voziti. E eto nabrojah ta auta kao bolji izbor za iste pare i vozila koja pružaju više uživanja za isti novac.
Al eto Goran ti je sve objasnio jer je on ovde dežurni kritičar.
johntra

#130 Re: Audi A3 Limuzina

Post by johntra »

da, u pravu si, po cijenama se mogu porediti...iako su različite klase...
goran16v

#131 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:O izvini vidovnjače i čitaču ljudi preko foruma, nisam te prepoznao. Izvini što je neko vozio neko auto prije tebe, jer ti si jedini ovlašten da znaš sve, voziš sve i svima daješ časove.

Džontra, Mazdu 6 i C5 sam spomenuo kako bi pokazao da je precijenjen A3 sedan i kao reakciju na neko pisanje ovde da je Audi uživanje voziti. E eto nabrojah ta auta kao bolji izbor za iste pare i vozila koja pružaju više uživanja za isti novac.
Nikom ja ne dajem casove samo si komentarisem kako si smjesan i kako si klasicni be-ha palamudolog, laprdas o tome koji je bolji auto, filozofiras o precjenjenosti i uzivanju, a metra nisi napravio ni u jednom od tih auta nit znas ikog ko jest, bez ozbra da li je to Audi, Mercedes, Mazda, BMW ili Citroen!
Sindrom rijetko vidjen kod uzrasta starijeg od 7. osnovne.
Last edited by goran16v on 04/11/2013 12:55, edited 1 time in total.
citroen xm

#132 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Bitno je da Goran izvuče ono što njemu treba da bi počeo palamuditi i filozofirati ne bi li ispao pametan. Čovjeka kompleksi razvaljuju.
citro

#133 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

citroen xm wrote:
Ne znam za Mazdu 6, ali za C5 si definitivno u pravu.
citro

#134 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

Zaboravih i ovo reci: jos ti ostaje skoro pa cvaja tausenki u djepu.....
Komentari su suvisni.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#135 Re: Audi A3 Limuzina

Post by mali_milojica »

Samo da mi je znati,kako je ova tema dosla do ovoga :-)
Savjetujemo covjeka za auto od 40k KM i koji je motor bolje da uzme,neko ubaci u pricu isti auto od 35k € koji je vjerovatno vidio na "testu" klix.ba. A isti taj A3 limuzina od 35k € ce biti rijetka pojava u Njemackoj,a kamoli kod nas.
Onda je neko drugi ubacio Mazdu 6 i Citroen C5 ili Opel Insigniu.
Onda mu se treci smije kako upoređuje auta,a da ih nije ni provozao i ismijava njegova zapazanja iako sam nije ponudio svoje objasnjenje za svoje misljenje.
I ode tema u Q krasni.
goran16v

#136 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Bitno je da Goran izvuče ono što njemu treba da bi počeo palamuditi i filozofirati ne bi li ispao pametan. Čovjeka kompleksi razvaljuju.

Da ti ponovim, filozofiras i kenjas koji je bolji i kakav je osjecaj u voznji u autima kojima nisi kontakt dao, a kamoli metar napravio! To je nivo 7. osnovne i od toga veca palamudologija i kompleks ni teorestki ne postoji!
goran16v

#137 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Onda mu se treci smije kako upoređuje auta,a da ih nije ni provozao i ismijava njegova zapazanja iako sam nije ponudio svoje objasnjenje za svoje misljenje.
I ode tema u Q krasni.
Naravno da ismijavam, gleda slike po internetu, eventualno udje u salon i zapaza osjecaje u voznji! :lol:
citroen xm

#138 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Pitam te jel me poznaješ i jesi li išao samnom u salone, testove, vožnje? Znaš li ko sam ja, šta radim, gdje živim? Možda sam pilot, ti to ne znaš kao što ne znaš ni šta sam vozio i šta vozim.
Ali to su ti kompleksi više vrijednosti kod tebe. Ti si bog i ako ti nisi vozio, nije mogao niko drugi.
goran16v

#139 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

I jos samo da nam strucnjaci objasne fenomen koji se vec godinama desava u Europi (da ne pisem o nama), a pogotovo ove godine da puno vise ljudi kupi losiji a skuplji A3 od boljeg, a jeftinijeg C5.
citroen xm

#140 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Kupuje se i golf više od većine konkurencije pa nije bolji. I šta sad?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#141 Re: Audi A3 Limuzina

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
mali_milojica wrote: Onda mu se treci smije kako upoređuje auta,a da ih nije ni provozao i ismijava njegova zapazanja iako sam nije ponudio svoje objasnjenje za svoje misljenje.
I ode tema u Q krasni.
Naravno da ismijavam, gleda slike po internetu, eventualno udje u salon i zapaza osjecaje u voznji! :lol:
Nisam primjetio da je rekao da su bolji u voznji,ali neki njegov subjektivni dojam na osnovu onoga sto je on vidio (pa makar i sjedenje) je da su C5,Insignia i Mazda 6 bolji auto od A3 limuzine i na to ima potpuno pravo. Meni licno i na osnovu onoga sto sam vidio na slikama,naglasavam slikama,barem sto se unutrasnjosti tice ni C5 ni Insignia ni Mazda 6 nemaju sta da traze pored A3,jer mi je licno unutrasnjost A3 jedna od boljih koje sam vidio u zadnjih barem 10 godina. Dizajnesrski spolja su mi bolje uradjene i Mazda (koja je ljepsa i od BMW 3 i od A4 ili Merc C klase) i Insignia,dok je Citroen vec malo zastario i nazire se zub vremena. Ali to je samo misljenje i ne mora se svako sa mnom sloziti.
goran16v

#142 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Pitam te jel me poznaješ i jesi li išao samnom u salone, testove, vožnje? Znaš li ko sam ja, šta radim, gdje živim? Možda sam pilot, ti to ne znaš kao što ne znaš ni šta sam vozio i šta vozim.
Ali to su ti kompleksi više vrijednosti kod tebe. Ti si bog i ako ti nisi vozio, nije mogao niko drugi.
Odgovorio sam ti vec, nema nikakve potrebe ti si klasican primjer be-ha palamudologa kakvi je milion koji patrolira po salonima, pari oci na slikama sa interneta i postane strucnjak za osjecaje u voznji o autima koji su svjetlosnim godinama daleko od njega u svakom smislu.
citroen xm

#143 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Odgovorio sam ti vec, nema nikakve potrebe ti si klasican primjer be-ha palamudologa kakvi je milion koji patrolira po salonima, pari oci na slikama sa interneta i postane strucnjak za osjecaje u voznji o autima koji su svjetlosnim godinama daleko od njega u svakom smislu.
Aha, pošto ni posle 10 pitanja ne možeš konkretno da odgovoriš onda ću te zamoliti da me se maneš i da moje postove u kojima te ne spominjem komotno zaobiđeš. Takvih iskompleksiranih likova ima na tone svaki dan. Istetoviraj 4 prstena na čelo ili još bolje tri slova VAG, ali nemoj meni ovde prosipati šuplje priče.

Samo da dodam informaciju da zadnjih par godina nisam ušao u BH salone automobila. Pstoje druga mjesta gdje se može vidjeti i provozati auto, čak više nego u BiH.
Last edited by citroen xm on 04/11/2013 17:03, edited 2 times in total.
goran16v

#144 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:
goran16v wrote:
I ode tema u Q krasni.
Nisam primjetio da je rekao da su bolji u voznji,ali neki njegov subjektivni dojam na osnovu onoga sto je on vidio (pa makar i sjedenje) je da su C5,Insignia i Mazda 6 bolji auto od A3 limuzine i na to ima potpuno pravo. Meni licno i na osnovu onoga sto sam vidio na slikama,naglasavam slikama,barem sto se unutrasnjosti tice ni C5 ni Insignia ni Mazda 6 nemaju sta da traze pored A3,jer mi je licno unutrasnjost A3 jedna od boljih koje sam vidio u zadnjih barem 10 godina. Dizajnesrski spolja su mi bolje uradjene i Mazda (koja je ljepsa i od BMW 3 i od A4 ili Merc C klase) i Insignia,dok je Citroen vec malo zastario i nazire se zub vremena. Ali to je samo misljenje i ne mora se svako sa mnom sloziti.
Mozda ti je promaklo ovo:

citroen xm je napisao/la:

"Da skratim priču. Nova mazda 6, C5,... nisu bolja auta od A3, već daleko bolja. Sjedni, provozaj... nešto će ti se samo reći."

Po ovome on je vozio i 6-icu i C5 i A3 pa zna! :lol:
Subjektivni dojam, na koji naravno svako ima pravo, se definise prisvojim zamjenicama, a ne generalizacijom A je bolje od B. To je odlika palamodologa bez pokrica...
goran16v

#145 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Odgovorio sam ti vec, nema nikakve potrebe ti si klasican primjer be-ha palamudologa kakvi je milion koji patrolira po salonima, pari oci na slikama sa interneta i postane strucnjak za osjecaje u voznji o autima koji su svjetlosnim godinama daleko od njega u svakom smislu.
Aha, pošto ni posle 10 pitanja ne možeš konkretno da odgovoriš onda ću te zamoliti da me se maneš i da moje postove u kojima te ne spominjem komotno zaobiđeš. Takvih iskompleksiranih likova ima na tone svaki dan. Istetoviraj 4 prstena na čelo ili još bolje tri slova VAG, ali ne moj meni ovde prosipati šuplje priče.
Bil' ti, glumio strucnjaka bez pokrica a da te niko ne spusti na zemlju?! :lol:
530i

#146 Re: Audi A3 Limuzina

Post by 530i »

A3 limuzina će vrlo vjerovatno imati sudbinu kao i svaki standardno preskupi auto iz VAG koncerna. Kupit će ga neko jer eto ima viška para i voli da je drugačiji...i to na Zapadu, kod nas u puno manjoj mjeri. Nešto kao Jetta u zadnjih par generacija...na prste jedne ruke se mogu izbrojati...auta upitno popularna na nekim alternativnim tržištima tipa Kina ili Rusija...naprosto za te pozamašne cifre ne nude ono što bi normalan čovjek i očekivao, a ni onim bogatašima nije milo kada čuju da ista tehnologija ide i u Škodu od 10 ili 15 hiljada eura. Po meni, nejasan potez, nalik na model A2, demonstracija moći, ali kome i zašto!? Šta ja imam od toga što Audi ili bilo ko drugi ima 50 modela trenutno u prodaji...
goran16v

#147 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Kupuje se i golf više od većine konkurencije pa nije bolji. I šta sad?
Ni su misteriju kako se nesto sto je losije, a skuplje bolje prodaje od necega sto je bolje i jeftinije veliki strucnjaci poput tebe ne mogu da objasne.
citroen xm

#148 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Bravo spuštaču :lol:
Bolan samo se ofiraš i pametuješ ovde. Ljudi se sprdaju sa tobom, otvaraju posebne teme i šukaju ti. Meni se to ne dešava, pa ti vidi ko je stručnjak bez pokrića.

I usput pošto me prozivaš za obilaske salona i milovanje... C5 X7 vozim svake sedmice na duže ture, novu Mazdu 6 vozio dva puta od kad se pojavila u regionu i novi A3 hečbek vozio par puta. Ovoga limuzinskog nisam, nemam ni želju.

Privatno vozim audi i upoređujući lična iskustva i neka istraživanja mogu reći da je debelo precjenjen. Ajd molim te opet mi navedi prodajne brojke, nisi već 3 posta pa mi neobično. :lol:
goran16v

#149 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Bravo spuštaču :lol:
Bolan samo se ofiraš i pametuješ ovde. Ljudi se sprdaju sa tobom, otvaraju posebne teme i šukaju ti. Meni se to ne dešava, pa ti vidi ko je stručnjak bez pokrića.

I usput pošto me prozivaš za obilaske salona i milovanje... C5 X7 vozim svake sedmice na duže ture, novu Mazdu 6 vozio dva puta od kad se pojavila u regionu i novi A3 hečbek vozio par puta. Ovoga limuzinskog nisam, nemam ni želju.
Pokusaju pa sami sebi suknu, naprave od sebe idiote pa se vise ne javljaju, a samim tim sto moras da nabrajas tudje aute koje vozis najbolje govori kakav si isfrustrurani komplekas i palamodulog!
citroen xm

#150 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Pokusaju pa sami sebi suknu, naprave od sebe idiote pa se vise ne javljaju, a samim tim sto moras da nabrajas tudje aute koje vozis najbolje govori kakav si isfrustrurani komplekas i palamodulog!
E pa vidiš neki možda i ispadnu bolidi pa uvide i sklone se. Samo bolidi poput tebe nikako da nas poštede svog prisustva. :lol:

Opa, prešli smo na nešto sasvim novo... od sad svako auto koje vozimo i prenosimo iskustva mora biti lično naše. Eto da znate ljudi tako kaže Goran, ako hoćete da prenesete lična iskustva o nekom autu prvo ga kupite. E sad mi nije jasno zašto on piše o autima koja nisu svemoguća Škodica?
Post Reply