Audi A3 - gdje na servis?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

syd2o2

#1 Audi A3 - gdje na servis?

Post by syd2o2 »

Nedavno sam kupio A3 2006. god. i treba mu promjeniti prednje diskove i disk kočnice. Mislim uzeti originalne dijelove u ASA-i, a onda odnijeti nekome na zamjenu.
Češljajući forum našao sam Metalmerc i Automaher. Šta mislite o njima i ima li još neko u Sarajevu i bližoj okolini koga bi preopručili?
Sajo---:

#2 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 11/04/2025 12:35, edited 1 time in total.
iTo

#3 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by iTo »

uradi u ASI nije punio skuplje a bar garantuju radove...
syd2o2

#4 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by syd2o2 »

Asa procijenila na 460KM (dijelovi i servis), pa gledam ima li sta bolje. Nasao sam i Automerc. Imaju i servis u Sarajevu, pored glavnog u Kiseljaku.

Unitrade, prema njihovoj stranici, je u Ljubuškom. Definitvno ne bih do tamo išao za promjenu diskova i disk pločica.
iTo

#5 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by iTo »

syd2o2 wrote:Asa procijenila na 460KM (dijelovi i servis), pa gledam ima li sta bolje. Nasao sam i Automerc. Imaju i servis u Sarajevu, pored glavnog u Kiseljaku.

Unitrade, prema njihovoj stranici, je u Ljubuškom. Definitvno ne bih do tamo išao za promjenu diskova i disk pločica.

mozes naci jeftinije a bolje....
Bakir1

#6 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Bakir1 »

u šandor odes i mirna bosna
johntra

#7 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by johntra »

Kakav je onaj Saradis na Kobiljoj? Nisam bio, ali sam čuo da ih hvale...
dado_

#8 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by dado_ »

Autoservis Lauda, moje preporuke
esso_sa

#9 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by esso_sa »

Preporuka za Autoservis Lauda, Nahorevska ulica, nekih 100 metara prije kruznog toka Jagomir.
Covjek je stari majstor, ekspert za VW/Audi vozila i sto je najbitnije - posten i korektan. :thumbup:
lavic

#10 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by lavic »

johntra wrote:Kakav je onaj Saradis na Kobiljoj? Nisam bio, ali sam čuo da ih hvale...
Moj stari prije nekoliko godina radio generalku kod njega i to G2, i jedva je izdrzalo auto 10 000 km do slijedeceg otvaranja motora, naravno kod drugog majstora. Od tad ni metlice za brisace kod njega.
syd2o2

#11 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by syd2o2 »

U asi cijena dijelova 360, a zamjenski u npr. Automerc 145. U šandoru 280km.Same ruke su 30km svuda, izuzev u ASA, gdje su 100KM :-) .
Još se premišljam oko kombinacije, ali eto nekih okvirnih cijena ako se još neko nađe u sličnoj situaciji.
iTo

#12 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by iTo »

esso_sa wrote:Preporuka za Autoservis Lauda, Nahorevska ulica, nekih 100 metara prije kruznog toka Jagomir.
Covjek je stari majstor, ekspert za VW/Audi vozila i sto je najbitnije - posten i korektan. :thumbup:

isa kod njega godinama sve dok nisam uzeo benzinca 1.8T onda mi je sam preporucio ASA auto...
johntra

#13 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by johntra »

lavic wrote:
johntra wrote:Kakav je onaj Saradis na Kobiljoj? Nisam bio, ali sam čuo da ih hvale...
Moj stari prije nekoliko godina radio generalku kod njega i to G2, i jedva je izdrzalo auto 10 000 km do slijedeceg otvaranja motora, naravno kod drugog majstora. Od tad ni metlice za brisace kod njega.
A znam da su ga neki likovi ovdje preporučivali za ove nove vau vau modele....
Jay Gatsby

#14 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Jay Gatsby »

syd2o2 wrote:U asi cijena dijelova 360, a zamjenski u npr. Automerc 145. U šandoru 280km.Same ruke su 30km svuda, izuzev u ASA, gdje su 100KM :-) .
Još se premišljam oko kombinacije, ali eto nekih okvirnih cijena ako se još neko nađe u sličnoj situaciji.
Male su to razlike za nešto što se radi jednom u šest, sedam godina. Gledaj gdje će ti uraditi dobro (ipak su kočnice u pitanju), a pedeset maraka gore-dole je bitno, ali nije valjda presudno.
TDK-90

#15 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by TDK-90 »

lavic wrote:
Nije se čuditi za neuspjlo osvježenje G2 , pa G2 više ni Volkswagen u pO Wolfsburga ne može dići na noge, ovaj točkove hoću reć :D
nookey

#16 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by nookey »

Unitrade - ovlašteni zastupnik za Bosch ima veliki servis na Stupu - Pijačna ulica iza Braće Mujić, meni su ok...
lavic

#17 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by lavic »

TDK-90 wrote:
lavic wrote:
Nije se čuditi za neuspjlo osvježenje G2 , pa G2 više ni Volkswagen u pO Wolfsburga ne može dići na noge, ovaj točkove hoću reć :D
Posjedujes nevjerovatan smisao za humor, a ovaj majstor nije u stanju nabaviti karike koje mogu izdzati 10 000 km.
nookey

#18 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by nookey »

Ja sam u Saradisu uradio veliki servis za G4 i nemam nikakvih problema. Velika im je prednost ljubaznost (što je danas kod automehaničara naći nemoguća misija), zatim kad se naručiš auto će biti primljeno tačno tada, ne ranije, ne kasnije i bude završeno kad kažu da će biti, a ne kao pojedini stoji satima na dizalici samo da te oderu...
Uglavnom nemam zamjerki na njih, osim jedne male sitnice, stavili su mi gumice na balans štangi koje su prolupale nakon dva mjeseca, a ostalo ok...
Hemera

#19 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Hemera »

syd2o2 wrote:Asa procijenila na 460KM (dijelovi i servis), pa gledam ima li sta bolje. Nasao sam i Automerc. Imaju i servis u Sarajevu, pored glavnog u Kiseljaku.

unitrade je u sarajevu ako nisi znao,na stupu,
Oxygenn

#20 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Oxygenn »

syd2o2 wrote:Nedavno sam kupio A3 2006. god. i treba mu promjeniti prednje diskove i disk kočnice. Mislim uzeti originalne dijelove u ASA-i, a onda odnijeti nekome na zamjenu.
Češljajući forum našao sam Metalmerc i Automaher. Šta mislite o njima i ima li još neko u Sarajevu i bližoj okolini koga bi preopručili?
Djonko na grbavici ulica splitska
dado_

#21 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by dado_ »

Oxygenn wrote:
syd2o2 wrote:Nedavno sam kupio A3 2006. god. i treba mu promjeniti prednje diskove i disk kočnice. Mislim uzeti originalne dijelove u ASA-i, a onda odnijeti nekome na zamjenu.
Bolje mu je otic u asu nego kod djonke, isto ce platit, lik nije normalan s cijenama
sorcerer

#22 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by sorcerer »

TDK-90 wrote:
lavic wrote:

generalka nije zamjena karika ,vec busenje stublina na 1. specijalu,klipovi 1.specijala,mjerenje radilice i po potrebi brusenje na 1. specijalu,lezajevi 1. specijala itd itd itd.... da ne nabrajam vise.kad se tako uradi to je jednako novom motoru ,ali to kosta i to niko ovde ne radi ,vec samo promijene karike i misle sad je to nov motor moze prec jos milion...ustvari samo bacene pare....
citroen xm

#23 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by citroen xm »

Kako ne radi? Ustvari radili su jer se sada u grob od G2 ne isplati ulupati 1000+ KM za generalku. Prije par godina su radili, a to sa karikama je obično takozvano osvježavanje motora i obično ga rade pred prodaju.
Oxygenn

#24 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by Oxygenn »

dado_ wrote:
Oxygenn wrote:
Bolje mu je otic u asu nego kod djonke, isto ce platit, lik nije normalan s cijenama
Djonku sam preporucio kao pouzdanog majstora, a ako mu je preskup to je vec druga stvar ;-)
dado_

#25 Re: Audi A3 - gdje na servis?

Post by dado_ »

Oxygenn wrote:
Djonku sam preporucio kao pouzdanog majstora, a ako mu je preskup to je vec druga stvar ;-)
Sve ok ali servis te dodje skoro isto para kao u ovlastenom tako da mu je bolje otic u ovlasteni... Licno iskustvo prije par godina, mozda vise nije tako, ali zbog jednog "bezobraznog" racuna nijedno moje auto vise vidjeti nece... Cijene mu kao da je hirurg, a ne automehanicar
Post Reply