Audi 80
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cucamonga
#26 Re: Audi 80
prodaj auto i kupi bajs - al znam ja da je tebi potrebno kotrljalo radi 
- AmADin_gospo
#27 Re: Audi 80
ma najgore jemu tome st jeste bio u servisu i fakat, sve je bolo cakum pakum, kroz par dana auto ko djavolom opsjednuto poce da se raspada.emko1234 wrote:amadine* uz duzno postovanje tvoj drug je levat i to teski..kupit auto od 16 milja i ne odvest ga na provjeru u neki servis..mozda je njemu logicnije dat 4000km za popravke nego petobanku il stoju za provjeru.drugo,audi s 2.5 motorom dizel pretpostavljam jer nema benzinaca te kubikaze je najvece smece i zlo na svijetu..tu govorim o onom sa 155ks,kasnije su ih malo sredili..prica ima smisla i razumijem sta hoces da kazes..
mladi i nevin* jel ta brava kod tebe 1.4 12v,pretpostavljam da je neko 97-98 godiste..vala je i ti cijenis momacki..ja mislim da bi bilo knap da ti on da jedno 400-500km i da se to rijesi..naravno provjeri audija..
sto se tice motora, tu grijesis jer je taj motor jedan od najboljih VAGovih ikad, ali nije za bosanskog mentaliteta i bosanskog djepa i trazi redovno odrzavanje orginalnim djelovima i uljem. najvise se raja zali na hidropodizace i bregaste, a neznaju da se svako 80k km moraju mjenjati bregaste, a voze auto s 200k km bez uradjenog velikog servisa.
-
frngla
#28 Re: Audi 80
2.5 V6 je jedan od najgorih motora, ali to nije tema današnje emisije 
- AmADin_gospo
#29 Re: Audi 80
pogledaj malo njemačke forume i pročitaj komentare o tom motoru.
-
frngla
#30 Re: Audi 80
ne trebaju mi forumi pored ljudi iz ASA-e, ali kao što rekoh, to nije tema današnje emisije 
- ElRe
#31 Re: Audi 80
Ako te zapala felericna Brava svako mjesec ces u servis i davati po min 50 KM.Mlad i Nevin wrote: a Fiat sam po sebi nema ugled i pouzdanost što se nažalost i kod mene pokazalo. Bio sam bez predrasuda i mislio sam da je Fiat (Brava) nepravedno podcijenjen ali sam se zeznuo. Super je to auto za voziti, udoban, ima solidnu opremu ali džaba mi kad uzme para kao kakav BMW. Nije čudo što su jeftini u nabavci, ko ne plati na mostu platit će na ćupriji.
Idu, bobina 100 KM, termostat 100 KM, kiler, 40KM+100 ugradnja, dihtung glave, termodavač... Ja sam je vozio 2 god, jer nisam mogao da je prodam. Kupio je za 7500, a prodavo 5400KM. Na oko izgledala super očuvana, enterijer, oprema OK, ali kvarljiva.
Sad kupio Golfa III 1.6 i rijesio se belaja.
- bingov buraz
#32 Re: Audi 80
Kupi biciklo druze,sta god dobijes bice grob kao sto je i taj tvoj i moraces ulagati.Audi 80 ne trosi nista manje od Brave ako su oba ispravni.Mlad i Nevin wrote:Ma mene i potrošnja sama uništava, ja sam student i zaista bih vozio nešto ekonomično a Brava to nije.
- HAGI
#33 Re: Audi 80
Iako nisam ljubitelj V.A.G. vozila, ako zbog udobnosti, tako zbog problema nastalih uslijed traljave proizvodnje, ipak nisam mogao, a da ne ostavim svoj referat
, jer je to auto sušta suprotnost onome što se u V.A.G.-u radilo, i radi i danas. Uvjerio sam se u to:
Što se tiče Audi 80, mislim da se radi o B3 tipu, ili kako ga ljankase kod nas prozvaše "JAJE", mislim da je poslijednji pravi Audi, bez primjesa VW-a, kad su u toj firmi pucali na visoko. Udoban, dobro leži na putu, kvalitetna izrada, galvanizovana školjka na koju su davali ako se nevaram 10 godina garancije. Motor u tom je vjerovatno tip PM 66 KW (motor sa K-jetronic brizganjem tih je najviše), ako ne, onda je NE sa single point ubrizgavanjem (ljankase zove poluajnšpric). Dobra mašina, izdržljiva, večina modela je prebolila problema sa K glavom, ponekad električna pumpa može da zakaže, rele pumpe, tranzistorska elektronika paljenja, al sve u svemu se riješi bez pola muke, nije ništa što se kvari svako mjesec dana. Plus ti je što ima ugrađen plin...
Sad treba uzeti u obzir da to auto ima godina ko Moša Pijade, i da su vjerovatno potrebna ulaganja u limariju (pod, pragovi), i da ga nakon par godina ćeš ga teško prodati... Jedino u startu da preduzmeš mjere zaštičivanja i popravke limarija, da ga voziš još desetak godina, i da ga nakraju halališ u otpad, ili nekome ispod cijene.
Sad malo mi je nerealna njegova cijena, mislim na ovoga koji ti treba da pazariš, porazmisli još malo, ili probaj povečat doplatu. Što se tog Fiata tiče, bez uvrede, govotrim iz iskustva, jest da ide kao zmaj, udoban je, dizajniran fino, al kvalitet na nivou kineskog lustera
Znači, radi ide, sve do jednom.... Na tebi je da još triput razmisliš...
Što se tiče Audi 80, mislim da se radi o B3 tipu, ili kako ga ljankase kod nas prozvaše "JAJE", mislim da je poslijednji pravi Audi, bez primjesa VW-a, kad su u toj firmi pucali na visoko. Udoban, dobro leži na putu, kvalitetna izrada, galvanizovana školjka na koju su davali ako se nevaram 10 godina garancije. Motor u tom je vjerovatno tip PM 66 KW (motor sa K-jetronic brizganjem tih je najviše), ako ne, onda je NE sa single point ubrizgavanjem (ljankase zove poluajnšpric). Dobra mašina, izdržljiva, večina modela je prebolila problema sa K glavom, ponekad električna pumpa može da zakaže, rele pumpe, tranzistorska elektronika paljenja, al sve u svemu se riješi bez pola muke, nije ništa što se kvari svako mjesec dana. Plus ti je što ima ugrađen plin...
Sad treba uzeti u obzir da to auto ima godina ko Moša Pijade, i da su vjerovatno potrebna ulaganja u limariju (pod, pragovi), i da ga nakon par godina ćeš ga teško prodati... Jedino u startu da preduzmeš mjere zaštičivanja i popravke limarija, da ga voziš još desetak godina, i da ga nakraju halališ u otpad, ili nekome ispod cijene.
Sad malo mi je nerealna njegova cijena, mislim na ovoga koji ti treba da pazariš, porazmisli još malo, ili probaj povečat doplatu. Što se tog Fiata tiče, bez uvrede, govotrim iz iskustva, jest da ide kao zmaj, udoban je, dizajniran fino, al kvalitet na nivou kineskog lustera
-
Mlad i Nevin
#34 Re: Audi 80
Slažem se, Brava izgleda lijepo, udobna i dobra za vozit, ide ko zmaj ali brate hajd što puno troši već je i kvarljiva a dijelovi nisu baš bagatela. I ja da sam na mjestu vlasnika Audija 80 teško bih mijenjao za nekog tamo Fiata sumnjive kvalitete a kamoli doplaćivao tako da ih potpuno razumijem.
- ElRe
#35 Re: Audi 80
Uvali ti to nekome, to je bas kvarljiva roba, jos ako je zapustena.
Za slične novce, ako bas hoces Fiata, Punto je vec puno bolji.
Za slične novce, ako bas hoces Fiata, Punto je vec puno bolji.
-
530i
#36 Re: Audi 80
baš si mlad i nevin...dobar i očuvan auto je dobar i očuvan...što ideš više u godine veće su šanse da naletiš na nekog groba u kojem ćeš propasti kroz pod ili će ti se desiti slična avantura, zaribavanje motora tu postaje skoro pa sitnica...održavanje je jeftino za golfove i audije od 25 godina ako kupuješ kugle koje se proizvode boga pitaj gdje i koje koštaju dvije ili tri marke komad...ako kupuješ renomirane dijelove, održavanje prestaje biti povoljno kako je to inače uvriježeno u narodu...još ako hoćeš da ga držiš u baš dobrom stanju, ne gine ti ulaganje i ulaganje...
-
Mr.Fundamental
#37 Re: Audi 80
Ja sam u periodu od 2003-2007 imao dva Audija 80, i oba su mi ukradena, tako da ti sa aspekta sigurnosti ne bi preporučio da ga uzmeš
Ne znam kakvo je sad stanje, da li ih vole hapat.Što se tiče pouzdanosti, oba su bila u odličnom stanju, uz redovno održavanje nikakvih naknadnih izleta na popravke nisam imao.Što i ne čudi, jer ne davno sam čitao u jednom časopisu, imali su u rubrici "rabljena auta" test Audija 80 1.8, i naveli su da je ta generacija jako pouzdana.Ostaju jedino problem poprilične godine koje je to auto nakupilo.
Što se tiče tog Fiata Brava, on je na glasu kao izuzetno nepouzdano auto, moj je drug imao jednog takvog i prodao ga već nakon godinu dana, jer jednostavno nije više imao novca da ga toliko popravlja. Zato ti je moj savjet da se njega što prije riješiš, ako ne u zamjenu za Audija 80, onda za nešto drugo.
Što se tiče tog Fiata Brava, on je na glasu kao izuzetno nepouzdano auto, moj je drug imao jednog takvog i prodao ga već nakon godinu dana, jer jednostavno nije više imao novca da ga toliko popravlja. Zato ti je moj savjet da se njega što prije riješiš, ako ne u zamjenu za Audija 80, onda za nešto drugo.
- ElRe
#38 Re: Audi 80
Bravo/a su strasno losi automobili. Tako sam i ja prosao godinu dana, nakon toga vise nisam imao novca za popravke. Prodao i kupio G3 1.6 i spasio se. Jeste da od opreme ima servo i centralnu, ali sta mi znaci klim, ABS... kad mu uvijek nesto hvali.
Mozda je Stilo kvalitetniji, Punto2, Grande, ali fiat 90ih definitivno NE.
Mozda je Stilo kvalitetniji, Punto2, Grande, ali fiat 90ih definitivno NE.
- johntra
#39 Re: Audi 80
Ne znam, ipak mislim da to sve zavisi od vlasnika i od koga kupuješ vozilo...Imao sam ja Bravu 1,6 tri godine i stvarno većih problema nikad nisam imao...najveći kvar je bila bobina, koja je kupljena za 100 KM...ostalo je sve bilo redovno održavanje...čak sam je i dobro udao, kupio je za 7.500, a prodao za 7.200, što je za tri godine ekslopatacije FIAT-a, odlična cijena...redovno održavanje je bilo sređivanje trapa, te promjena seta kvačila, što je svuda standard...imao sam klimu, el paket svih prozora i retrovizore, ABS, bez ijednog airbaga...
-
Mlad i Nevin
#40 Re: Audi 80
Sve zavisi kako ko ima sreće ali bar 80% tih starijih Brava su nepouzdani do zla Boga...kako je tek prošao moj poznanik što mi je htio uvalit svoju Bravu 1.8 s plinom prije godinu dana. Prije 5-6 godina je platio 12,500 i ugradio u nju plin i zeder a skoro je prodade za 4 milje i još je sav sretan
Kao što kažete, džaba i ABS, klima, udobnost, ''konji'' kad se svako malo nešto pokvari a maltene ništa se ne može popraviti sa manje od 100 maraka.
Kao što kažete, džaba i ABS, klima, udobnost, ''konji'' kad se svako malo nešto pokvari a maltene ništa se ne može popraviti sa manje od 100 maraka.
- HAGI
#41 Re: Audi 80
Taj 1.8 GT je posebna priča....
Jarana je mog zaklala 1.4 12V (moja nesudžena Brava, ja se predomislio da je kupim, i otišla na moju sreću, a njegovu žalost njemu
). Pucale mu klackalice ventila 3 puta -misterija, 2 bobine, original FIAT-tad zamjenskih nije bilo, reostat ventilatora, motor ventilatora, i dihtung glave. Potrošni materijal kao lafete koje su i danas žara jer joj se kugla nemože izbit, kao filtere, termostate, i dihtunge nisam brojao jer spadaju u redovno održavanje, pa čak ni šteke vrata, i neke sitne stvari enterijera-
Limarija katastrofa, za tako mlado auto, elem da neznam čovjeka koji joj je prvi vlasnik rekao bih: Ja šupka što mu podvali.
Elem nisu ni sve iste, druga dvoica drugova koji imaju JTD, i jedan poznanik sa 1.2 16V su prezadovoljni. Vidim da im je i limarija dosta bolja.
Jarana je mog zaklala 1.4 12V (moja nesudžena Brava, ja se predomislio da je kupim, i otišla na moju sreću, a njegovu žalost njemu
Limarija katastrofa, za tako mlado auto, elem da neznam čovjeka koji joj je prvi vlasnik rekao bih: Ja šupka što mu podvali.
Elem nisu ni sve iste, druga dvoica drugova koji imaju JTD, i jedan poznanik sa 1.2 16V su prezadovoljni. Vidim da im je i limarija dosta bolja.
- AmADin_gospo
#42 Re: Audi 80
moj rođak vozi Brava 1.4 i po njegovoj priči, za 10 godina osim potrošnog materijala, ništa nije radio...
sve zavisi od auta do auta, i načinu exploatisanaj prvog vlasnika (il njih 2-3-5 koliko god da ih je bilo prije)
sve zavisi od auta do auta, i načinu exploatisanaj prvog vlasnika (il njih 2-3-5 koliko god da ih je bilo prije)
- johntra
#43 Re: Audi 80
1,6 16V je najpouzdainiji motor i on baš mora biti deran da bi zakazao i probio na glavi, a hoće da se dere, jer je strašno fin na gasu...kod mene je u Stilu isti motor, samo nije ni sekunde tako oštar kao u Bravi, doduše Stilo je i teži...mnoge boljke sa Brave su otklonjene, bobina je za svaki cilindar i slično...1,8 se isto dobro pokazao, ja sam se možda i zeznuo što nisam uzeo ovaj motor za Stila, jer sam se bezze prepao potrošnje, a u suštini su skoro iste...
-
Mlad i Nevin
#44 Re: Audi 80
U suštini motor je najbolja stvar na Fiatu (osim 1.4) ali se kvare ostali dijelovi ko ludi....1.6 važi za nepoderivog ali džaba mi to kada svako malo otkaže neki popratni djelić. Inače, motor mi je u dobrom stanju, ne guta ulje, troši oko 8 litara benzina prosječno što je izuzetno pohvalno za njega jer često ima primjera gdje im uzima preko 10 litara normalne vožnje.
Ima tu do održavanja, Fiati su jako ranjivi na loše održavanje. Znam jedan primjer sa hrvatskog foruma gdje čovjek sa Bravom 1.4 ima blizu 400 000 pređenih km. On je redovno održavao u ovlaštenom servisu (imao je sreće da kupi očuvan primjerak) i plaćao masne cifre a zauzvrat je imao pouzdan auto koji se nije bitno kvario.
Ima tu do održavanja, Fiati su jako ranjivi na loše održavanje. Znam jedan primjer sa hrvatskog foruma gdje čovjek sa Bravom 1.4 ima blizu 400 000 pređenih km. On je redovno održavao u ovlaštenom servisu (imao je sreće da kupi očuvan primjerak) i plaćao masne cifre a zauzvrat je imao pouzdan auto koji se nije bitno kvario.
- HAGI
#45 Re: Audi 80
Pretvori se ovo u priču o Bravo. Jaro trebao si ovu temu nazvati FIAT BRAVO/BARAVA all abouth (šala)

-
Mlad i Nevin
#46 Re: Audi 80
Upravu si....neka moderatori odluče, ako nema tema o Fiatu Bravi/u pa i Marei neka se ova tema preimenuje pa neka ljudi pišu iskustva o navedenom modelu...
- shlauf
-
Mlad i Nevin
#48 Re: Audi 80
Naravno da je na prodaju, imam već neke ponude pa ću valjda to što prije riješiti. Do Nove želim da mi ne stoji ispred kuće.
- ElRe
#49 Re: Audi 80
Kupi nesto sto je normalno za odrzavanje Astru F 1.4/1.6, G3, Punta mk2 (tu ce ti otici servo, ali to je max 150 KM), Pola, Corsu...