Audi 80, god.89. Problem hidro podizaci
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mehanic
#1 Audi 80, god.89. Problem hidro podizaci
Imam problem sa hidro podizacima jer stalno zveckaju. Bavim se mehanikom i sve sam uradio sto se moglo. Uradio ventile i vodjice i kupio nove podizace po cijeni od 100km i nasuo castrol ulje ali ponovo zvecka kad je hladan. Dali je moguce da su podizaci loseg kvaliteta? Posebno me interesuje misljenje ninejca. Unaprijed hvala!
-
nineac
Zavisi ko je štelovo ventile, a može biti i da je do kvalitete podizača. Ipak, prije nego što išta počneš raspakivati, naspi sintetičko ulje, 5W40, Castrol Softec,Valvoline! Ako ti je to skupo, naspi INA SINT 10W40, pa vidi. Ta ulja brže dolaze do bregastog vratila, te zbog sintetične osnove imaju bolje podmazivanje.
Može biti i do ulja. Castrol je omiljena firma za kopirati, zato ja sipam INA SINT, i nikakvih problema nemam!
Kod mene npr. isto se ventili malo jače čuju kada auto prenoći van garaže, pa ujutro na -7,8 grubo radi, ali se smiri za 10-15 sekundi!
Ipak probaj prvo sa uljem, ako nećeš inu, kupi Castrol,Valvoline u nekom servisu!
Može biti i do ulja. Castrol je omiljena firma za kopirati, zato ja sipam INA SINT, i nikakvih problema nemam!
Kod mene npr. isto se ventili malo jače čuju kada auto prenoći van garaže, pa ujutro na -7,8 grubo radi, ali se smiri za 10-15 sekundi!
Ipak probaj prvo sa uljem, ako nećeš inu, kupi Castrol,Valvoline u nekom servisu!
-
Mehanic
Pa ventile ne moram stelovati jer su podizaci hidraulicni i oni sami steluju ventile. A moguce je da su losi i zato zveckaju dok ne dobiju ulje. U svakom slucaju hvala NINEAC a ja cu probati sa tim rjedjim uljem jer ce ono lakse da prodre do podizaca. Hvala puno i tu sam ti na usluzi ako je u pitanju mehanicki kvar!
-
nineac
Danke! Inače, izastavio sma ono da si spomenuo da imaš hidro podizače, pa sam mislio da se šteluju! Vjerovatno ej do njihove kvalitete,ali opet može biti do ulja! Kakva nam sve sranja prodaju, nebi me iznenadilo da mi sutra motor zablokira!