Attack na dzamiju u Svedskoj
-
hananah
drvosjeca opet mi stavljas u usta ono sto nisam rekla, tema je paljenje dzamije nije tema ni rat u Bosni, ni Palestina nego dzamija u Svedskoj, ja kazem da mogu razumjeti strah od terorizma i reakciju na taj strah, nigdje ne rekoh da ja odobravam paljenja bilo kakva, ni dzamija ni crkvi, ni hotela ni kuca, ni Marsalki.
Otvori temu o Palestini i ostalom sto si nabrojao i onda cu ti na toj temi odgovoriti sto o tome mislim, ovdje se samo drzim ove teme. Ni vise ni manje.
Otvori temu o Palestini i ostalom sto si nabrojao i onda cu ti na toj temi odgovoriti sto o tome mislim, ovdje se samo drzim ove teme. Ni vise ni manje.
-
No_Comment
Jel to od Elwisa dz. Kurtovica...ajajaaaa...tempora wrote:Dabogda crke ilahije i kaside kad ih svako svira.
-
Panasonic
Ma daj, ne radi se o sirenju u Srbiji, nego jednostavno o pojavi Islam.Ja__ wrote:U Beogradu na jednoj jedinoj dzamiji pise :STOP ISLAMU.Na zalost nisam imala foto aparat da slikam to i da vam pokazem,ali uhvatio me smijeh.Ispade da se islam tamo siri vrtoglavom brzinom,pa se neki pametni lola dosjetio da napise : STOP ISLAMU.
Inace paljenje vjerskih objekata ne podrzavam i zgrazavam se toga.To mogu da rade samo umno bolesni ljudi,koji time ne mogu nauditi vjernicima raznih relogija,vec sebi.
-
Ja__
Cuj o pojavi islam...pa jebote,znas li ti da u Beogradu zivi oko 50.000 muslimana?Panasonic wrote:Ma daj, ne radi se o sirenju u Srbiji, nego jednostavno o pojavi Islam.Ja__ wrote:U Beogradu na jednoj jedinoj dzamiji pise :STOP ISLAMU.Na zalost nisam imala foto aparat da slikam to i da vam pokazem,ali uhvatio me smijeh.Ispade da se islam tamo siri vrtoglavom brzinom,pa se neki pametni lola dosjetio da napise : STOP ISLAMU.
Inace paljenje vjerskih objekata ne podrzavam i zgrazavam se toga.To mogu da rade samo umno bolesni ljudi,koji time ne mogu nauditi vjernicima raznih relogija,vec sebi.
-
Panasonic
Svoje strahove ne moraju (i ne smiju) upraznjavati na nevine ljude ili u ovom slucaju dzamije.hananah wrote:drvosjeca opet mi stavljas u usta ono sto nisam rekla, tema je paljenje dzamije nije tema ni rat u Bosni, ni Palestina nego dzamija u Svedskoj, ja kazem da mogu razumjeti strah od terorizma i reakciju na taj strah, nigdje ne rekoh da ja odobravam paljenja bilo kakva, ni dzamija ni crkvi, ni hotela ni kuca, ni Marsalki.
Trebaju se suprotstaviti terorizmu, a ne paliti dzamije. (pod uslovom da su iole pametniji od terorista, ovako je i ovaj njihov cin isto teror, i samim tim sebe svrstavaju u teroriste)
-
Panasonic
Pa sta? Po samoj formulaciji STOP ISLAMU zna se na sta se misli. Taj isti covjek sto je to napisao bi najradije pobio sve muslimane u Beogradu a i na svijetu.Ja__ wrote:Cuj o pojavi islam...pa jebote,znas li ti da u Beogradu zivi oko 50.000 muslimana?Panasonic wrote:Ma daj, ne radi se o sirenju u Srbiji, nego jednostavno o pojavi Islam.Ja__ wrote:U Beogradu na jednoj jedinoj dzamiji pise :STOP ISLAMU.Na zalost nisam imala foto aparat da slikam to i da vam pokazem,ali uhvatio me smijeh.Ispade da se islam tamo siri vrtoglavom brzinom,pa se neki pametni lola dosjetio da napise : STOP ISLAMU.
-
hananah
Bravo Panasonic, to sam i rekla, nikad ne rekoh niti napisah a niti pomislih da ih opravdavam, samo kazem da mogu razumjeti njihovu reakciju, iskreno, kada bi meni neko jako blizak poginuo od strane terorista ne znam da bih za svoje postupke bila u stanju odgovarati, zaista nisam sigurna 
-
Ja__
Ma dosadno mi je pricati o nacionalistima!Panasonic wrote:Pa sta? Po samoj formulaciji STOP ISLAMU zna se na sta se misli. Taj isti covjek sto je to napisao bi najradije pobio sve muslimane u Beogradu a i na svijetu.Ja__ wrote:Cuj o pojavi islam...pa jebote,znas li ti da u Beogradu zivi oko 50.000 muslimana?Panasonic wrote: Ma daj, ne radi se o sirenju u Srbiji, nego jednostavno o pojavi Islam.
-
Panasonic
ma budale, tim djelima nista nece postici. Prije ce sami sebi navuci napad od al-qaide.hananah wrote:Bravo Panasonic, to sam i rekla, nikad ne rekoh niti napisah a niti pomislih da ih opravdavam, samo kazem da mogu razumjeti njihovu reakciju, iskreno, kada bi meni neko jako blizak poginuo od strane terorista ne znam da bih za svoje postupke bila u stanju odgovarati, zaista nisam sigurna
-
hananah
To je istina da ce prije na sebe navuci bijes alkaide, i naravno svu opravdanu osudu svijeta.
No, iskreno, da ti neko jako blizak pogine u alkaidinom napadu sto bi ti uradio? Ko garantira da ne bi izasao na ulicu i nekog potpuno ni krivog ni duznog ne bi upucao samo zato sto npr. nosi bradicu i kratke pantalone. Ja ne kazem da bi to uradio, samo te pitam ko moze garantirati da ne bi to uradio. Ko se ne nadje u nekoj situaciji nikad ne moze znati kako bi se ponio u toj situaciji. O tome govorim svo vrijeme kad kazem da razumijem neke odmazde.
Usput, neko mi stavi u usta u ranijim postovima neke stvari vezano za Palestinu i bombe samoubice. Takodjer ih razumijem, ali ne opravdavam njihov cin.
No, iskreno, da ti neko jako blizak pogine u alkaidinom napadu sto bi ti uradio? Ko garantira da ne bi izasao na ulicu i nekog potpuno ni krivog ni duznog ne bi upucao samo zato sto npr. nosi bradicu i kratke pantalone. Ja ne kazem da bi to uradio, samo te pitam ko moze garantirati da ne bi to uradio. Ko se ne nadje u nekoj situaciji nikad ne moze znati kako bi se ponio u toj situaciji. O tome govorim svo vrijeme kad kazem da razumijem neke odmazde.
Usput, neko mi stavi u usta u ranijim postovima neke stvari vezano za Palestinu i bombe samoubice. Takodjer ih razumijem, ali ne opravdavam njihov cin.
-
Panasonic
Ako cemo tako, onda i ja razmumijem napade al-qaide. Oni su zapravo zapoceti radi bijesa na Amere, na napad na Bliski istok. Od oko 200.000 ljudi poginulih u Afganistanu, i na desetine hiljada poginulih u Iraku i sta ja znam gdje jos, mozda se medju njima nalazi i neka rodbina od Bin Ladena ili drugih clanova al-qaide? Dakle, al-qaidine napade isto razumijem, ali ih ne opravdavam.hananah wrote:To je istina da ce prije na sebe navuci bijes alkaide, i naravno svu opravdanu osudu svijeta.
Americke napade zbog nafte ne razumijem a jos manje opravdavam. 1 litar nafte = 1 litar krvi. Bas divno.
Znaci trebamo se boriti protiv uzroka terorizma. Ako se al-qaide unisti ko garantuje da se nece stvoriti neka druga organizacija? Dakle, ovdje je uzrok Amerika i njihova vanjska politika i neobrazovanost al-qaide.
-
_BaykoNoor_
Ako izraelski tenkovi gazaju tvoje sunarodnjake i protjeraju te iz kuce samo jer si musliman zasto je lose rusiti nebodere i dizati civile u zrak?hananah wrote:To je istina da ce prije na sebe navuci bijes alkaide, i naravno svu opravdanu osudu svijeta.
tvojom logikom al kaida ima pravedne motive za terorizam sirom svijeta. bravo hano!
- Fair Life
Panasonic wrote:Svoje strahove ne moraju (i ne smiju) upraznjavati na nevine ljude ili u ovom slucaju dzamije.hananah wrote:drvosjeca opet mi stavljas u usta ono sto nisam rekla, tema je paljenje dzamije nije tema ni rat u Bosni, ni Palestina nego dzamija u Svedskoj, ja kazem da mogu razumjeti strah od terorizma i reakciju na taj strah, nigdje ne rekoh da ja odobravam paljenja bilo kakva, ni dzamija ni crkvi, ni hotela ni kuca, ni Marsalki.
Trebaju se suprotstaviti terorizmu, a ne paliti dzamije. (pod uslovom da su iole pametniji od terorista, ovako je i ovaj njihov cin isto teror, i samim tim sebe svrstavaju u teroriste)
[img]http://www.pbsbih.ba/slike/glijevo2.gif[/img] wrote:NAJMANJE DVIJE OSOBE UBIJENE
U NAPADU NA DŽAMIJU U BAGHDADU
Baghdad, 19.11.2004. - Najmanje dvije osobe su ubijene, a devet je ranjeno, kada je Iračka nacionalna garda izvela napad na jednu sunitsku džamiju u Baghdadu. Vjernici su potvrdili da je Iračka nacionalna garda uhapsila imama džamije.
[img]http://www.voanews.com/bosnian/images/news_logo.gif[/img] [size=117][color=blue]Glas Amerike na jezicima u BiH ▪ Bosnian Pouzdan izvor vijesti i informacija od 1942[/color][/size] wrote:U Bagdadu poginulo oko 700 šiitskih hodočasnika
31-08-2005
Irački zvaničnici su saopćili da je blizu 700 Šitskih hodočasnika poginulo u stampedu u vrijeme kada su prelazili preko mosta prema jednom hramu u glavnom gradu Iraka.
Zvaničnici su saopćili da je panika nastala u trenutku kada se kroz masu pronijela vijest da su se bombaši samoubice umiješali među stotinama hiljada hodočasnika.
Iz Ministarstva unutarnjih psolova saopćavaju da je među poginulima najviše žena, djece i starijih, koji su se sapleli i pali ili su skončali u rijeci Tigris. Izvještava se da je više od 300 ljudi povrijeđeno.
Ranije u toku dana su pobunjenici ispalili granate na džamiju Khadimiyah, pri čemu je poginulo najmanje sedam osoba.
Irački premijer Ibrahim al Jaafari je objavio trodnenevnu žalost.
-
SD-6
#40 Re: Attack na dzamiju u Svedskoj
kutarisa li vodenilove wrote:Ponovo je neko pokusao da zapali dzamiju u Malmeu u Svedskoj ovaj put je nisu unistili kao prosli put,no ipak je unistena toliko da bi je morali zatvoriti 1 mjesec ali nemogu radi Ramazana kazao je imam novinama
Evo ko zna svedski neka procita a ostali mogu pogledati slike(bilder):
http://sydsvenskan.se/malmo/article119798.ece
-
SD-6
aferima hanifahananah wrote:Pa poslije napada u Londonu sta drugo ocekivati? Pogledajte malo s te strane![]()
Normalno da se ljudi boje i Islama i svega sto je vezano za to jer zahvaljujuci alkaidi sad je mnogogdje znak jednakosti izmedju Islama i terorizma, tuzno i zalosno ali......????????? hebi ga, dok se god se Islam ne ogradi od al kaide tako ce biti. I ne treba osudjivati ljude koji ovo rade, nego ih treba shvatiti i staviti se u njihovu kozu. Prime tamo neke izbjeglice i oni po autobusima i podzemnim zeljeznicama ubijaju nevine ljude
-
halo
da je kakve pameti da se Bosna moze ograditi od zajednicke etikete terorizma al kakoSD-6 wrote:aferima hanifahananah wrote:Pa poslije napada u Londonu sta drugo ocekivati? Pogledajte malo s te strane![]()
Normalno da se ljudi boje i Islama i svega sto je vezano za to jer zahvaljujuci alkaidi sad je mnogogdje znak jednakosti izmedju Islama i terorizma, tuzno i zalosno ali......????????? hebi ga, dok se god se Islam ne ogradi od al kaide tako ce biti. I ne treba osudjivati ljude koji ovo rade, nego ih treba shvatiti i staviti se u njihovu kozu. Prime tamo neke izbjeglice i oni po autobusima i podzemnim zeljeznicama ubijaju nevine ljude...predlazem proteste širom behadije kao mali vid podrške i bratskog suosjecanja...Swvedi izdurajte...dobri bosnjani su uz vas