ATLAS TOURS-oprez!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrinda

#1 ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by vrinda »

Ovim putem samo želim da upozorim sve ljude, koji planiraju odmor preko Atlas toursa u Sharm-el-sheiku, da od toga nema ništa.
Do sada su već 4 grupe otkazane, navodno zbog nedovoljnog interesa, ali na Aerodromu Sarajevo kažu da niko iz Atlasa nikad nije najavio bilo kakav aranžman, charter let za pomenutu destinaciju.
Mi smo nemilosrdno prevareni, ali mislim da je samo dovoljno upozoriti ljude da budu oprezni.
Pored toga me zanima, da li ima još neko ko je prevaren kao i mi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by Truba »

a šta je s novcima jesu vratili?

:cry:
vrinda

#3 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by vrinda »

7 dana pred put nam je javljeno da je aranžman otkazan zbog nedovoljnog interesa i novac je uredno vraćen.
Djevojci koja se interesovala za taj aranžman od 9.7. su rekli da je sve rasprodano.

Prema pravilima putovanja bili su dužni 15 dana ranije obavijestiti putnike o eventualnom otkazivanju...

Ma mogla bih roman napisati šta smo sve preživjeli s njima, ali nemam živaca.
vrinda

#4 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by vrinda »

Samo da dodam, da smo dobili pouzdane informacije da avioprevoznik koji je ranije prevozio za Relax duguje Aerodromu Sarajevo i Relax Toursu neku odštetu i zato ne smije sletjeti u Sa. Navodno je taj prevoznik čak i ime promijenio, ali su ga skontali i samo čekaju da sleti, da naplate dugovanja.
Atlas je imao najpovoljniji aranžman (200 km jeftiniji po osobi + sve besplatno za dijete) i nije mi jasno da baš niko nije bio zainteresovan da ide s njima, kada su u drugim agencijama svi aranžmani rasprodani do kraja ljeta.
alica.k

#5 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by alica.k »

nama su iz atlasa evo prije par dana otkazali krstarenje jer kao nemaju sobe koje smo htjeli. sve fino vratise pare i sve, i jos se izvinjavaju. hajd bar i to od nekog.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by mIRCerka »

alica.k wrote:nama su iz atlasa evo prije par dana otkazali krstarenje jer kao nemaju sobe koje smo htjeli. sve fino vratise pare i sve, i jos se izvinjavaju. hajd bar i to od nekog.
pa sta je to covjece, nekakav revolving fond?!?!?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by Truba »

pa ne znam koliko su vam držali novce
možda zarađuju na burzama ili na onom :D što ja laički zovem forbes... s valutama kad se trguje
karanana

#8 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by karanana »

alica.k wrote:nama su iz atlasa evo prije par dana otkazali krstarenje jer kao nemaju sobe koje smo htjeli. sve fino vratise pare i sve, i jos se izvinjavaju. hajd bar i to od nekog.
a sta je sa zakazanim terminima koje si morao unaprijed najaviti kod firmi u kojima radis? pa ne moze se naci zamjena za tako kratko vrijeme a ne moze se odmor odgoditi ako si ga vec prijavio u firmi.

atlas laze da nema interesovanja, istina je da avioprevoznik duguje ovdje i bogu i narodu, i aerodromu, i drzavi i svima i zato im drzava ne da da se spuste ovdje.

a sekunda je falila da uzmem preko njih.
alica.k

#9 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by alica.k »

eto mi smo kontali "oni barem nisu nasi, valjda cemu valjaju" al ista stvar ko i sa relaxom sto se desilo i sa fibulom prosle godine. sve je to isto.

izgleda da je najbolje sam sebi aranzman neki pravit.
Skyfox

#10 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by Skyfox »

OMG a iducu sedmicu planiram uplatiti preko njih bas za ovo krstarenje???
Sad cu se dobro raspitat kod njih... Sve sami ublehasi oko nas!
SsTtEeLlAa

#11 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by SsTtEeLlAa »

Skyfox wrote:Sve sami ublehasi oko nas!
pa zar te to cudi i zar ti je to novo ' :-? ... mene vise nista ne moze iznenadit
Skyfox

#12 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by Skyfox »

SsTtEeLlAa wrote:
Skyfox wrote:Sve sami ublehasi oko nas!
pa zar te to cudi i zar ti je to novo ' :-? ... mene vise nista ne moze iznenadit
Vjeruj mi uvijek se zijanim. Neznam kako se neko moze pommirit s tim i da mu to postane normalno...
SsTtEeLlAa

#13 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by SsTtEeLlAa »

Ma nije ni meni normalno, al sta trebam da se nerviram zbog toga ... ne pada mi na pamet, kad znam da ni ja ni ti tu nista promjenit ne mozemo... rade ono sto hoce, i sto je najgore moze im se tako ... na zalost
Skyfox

#14 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by Skyfox »

SsTtEeLlAa wrote:Ma nije ni meni normalno, al sta trebam da se nerviram zbog toga ... ne pada mi na pamet, kad znam da ni ja ni ti tu nista promjenit ne mozemo... rade ono sto hoce, i sto je najgore moze im se tako ... na zalost
ali treba se cudit i dizat glas o tome pa makar ovdje na SAX-u i usmenom predajom, napravit im losu reklamu da se sto manje ljudi natakne...
SsTtEeLlAa

#15 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by SsTtEeLlAa »

Skyfox wrote:
SsTtEeLlAa wrote:Ma nije ni meni normalno, al sta trebam da se nerviram zbog toga ... ne pada mi na pamet, kad znam da ni ja ni ti tu nista promjenit ne mozemo... rade ono sto hoce, i sto je najgore moze im se tako ... na zalost
ali treba se cudit i dizat glas o tome pa makar ovdje na SAX-u i usmenom predajom, napravit im losu reklamu da se sto manje ljudi natakne...
losa reklama svakako :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Skyfox wrote:...ali treba se cudit i dizat glas o tome pa makar ovdje na SAX-u i usmenom predajom, napravit im losu reklamu da se sto manje ljudi natakne...
:sax: :thumbup: :sax: :bih: :sax:
alica.k

#17 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by alica.k »

Skyfox wrote:
OMG a iducu sedmicu planiram uplatiti preko njih bas za ovo krstarenje???
Sad cu se dobro raspitat kod njih... Sve sami ublehasi oko nas!
a mozda za vas budu imali sobe. mi smo htjeli specificne, i rekli su da je sve okej, btw JOS POCETKOM JUNA, i sad kazu nema. bice da su oni cekali sad da rezervisu a sad nema ko sto je onda bilo.
vrinda

#18 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by vrinda »

Isto tako svima govore da je hotel Sultan Resort popunjen, a ustvari to govore svima.
Ja stvarno ovo ne razumijem: uložili su novce reklamirali se na TVu i radiju, štampali brošure...a da nisu dogovorili sa aerodromom.
ČEkam još par sedmica pa ću opet nazvati aerodrom, mislim da ni jedan avio neće odletjeti za Sharm el sheikh, a ako to stvarno bude, tužit ću ih za prevaru.
metal_rules_cura

#19 Re: ATLAS TOURS-oprez!!!

Post by metal_rules_cura »

Boze dragi ko sve u ovoj drzavi uzima bilo kakve poslove u svoje ruke... :?

Pa to je vise smijesno...
Post Reply