Fox Mulder wrote:Eh da ti kaem sad za zatamnjena stakla. U USA ih nije dozvolčjeno imati bez dozvole, a i tada moraju biti dovoljno prozirna za upotrebu. U Francuskoj je isto. Na Balkanu takva kola vozi samo mafija i fakini i skidaj to sranje sa stakala. Sramota je to tako voziti. Inače je kazna OK. Ja bih te isključio iz prometa odmah.

hahah što se nasmijah, čuj takva auta voze mafijaši i fakini! vidi se da se ne razumiješ u materiju dečko. vidi drug imaš pijačarske folije koje ...cu nevaljaju niti tebe ko vidi nit ti koga vidiš iz auta

to je veliko sranje i to treba zabraniti, mislim da te folije koštaju oko 10KM na pijaci. eh imaš sad llumar folije koje sa ugradnjom koštaju 200-300KM zavisi od površine zatamnjivanja i sa tim folijama dobiješ atest na njemačkom koji se više ne priznaje zbog naših glupih političara koji ne znaju napraviti zakon kako treba, tako da iako folije imaju atest ti moraš to upisati u saobraćajnu. kroz te folije se iz auta odlično vidi, za razliku od pijačarki. svugdje u europi su te folije dozvoljene, dakle bitno je imati taj papir gdje piše da folija zadovoljava određene standare, a pošto su naši političari najpametniji u europi oni ne vjeruju tim papirima u koje eu vjeruje! blago nama!
e sad prednost ovih llumar folija je što imaju poseban sloj u sebi koji sprečava 99% prodiranje UV zraka, u slučaju razbijanja stakla, staklo se ne rasipa kao uobičajeno nego ostane čitavo samo što popuca, dakle zaštita od provale, auta koja nemaju klimu daleko su podnošljivija za voziti ljeti sa ovim folijama jer se unutrašnjost manje grije, oni šaneri teže vide šta imaš u autu tako da je rizik da će ti neko obiti auto manji, ovo su samo neke od prednosti folija, naravno onih pravih. cijena jeste skupa, ali uz malo truda iste folije se mogu nabaviti u njemačkoj za nekih 30-tak € i i kod nas dati na ugradnju nekom ko je to već radio tako da cijena izađe oko 100KM, što bi kod nas bilo nekih 250KM u llumaru. valjda sam malo razbio ove predrasude! a dobro ti si vjerovatno još mlad čim se još furaš na muldera i sculy, pa ti nećemo puno zamjeriti

balkanski mafijaš i fakin
p.s: ako neko ima informaciju oko postupka upisivanja molim neka je podijeli sa forumašima
p.p.s: i ovi sa fabrički zatamnjenim staklima će morati na upis. zahvalite našim političarima, a i oni vjerovatno razmišljaju kao naš mulder iz washingtona