Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#7051 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

¤ jelena ¤ wrote: Čuj to?! :twisted:

Eee, blago nama...težak je život žena u dženetu, a ni u raju nije ništa lakše. :cry:

Valja nama bludničit i uživat za života. Taj afterparti i nije baš primamljiv. :spavalica:

kakvo ba bludnicenje u Raju ko ti je to rekao???

nauci prvo sta islam kaze o Raju pa onda oapli paljbu a ne na osnovu pogresnog ubijedjenja.
Smrcak15

#7052 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:Kao sto je i napisano u Kuranu na brojnim mjestima, Muhamed kaze da je Alah preuzo odgovornost za SZ i NZ koji jevreji i krscani jos i danas citaju. Jer ako je Alah dao i prethodna otkrivenja, za ocekivati je vidjeti ista obecanja o raju. Bas kao sto Biblija negira brak, sex, supruge i tjelesne zelje u raju, Kuran daje totalno drugu sliku i jos ponizavajuci pogled na zene jer ispadose nista drugo do seksualne robinje.
Znaci, razlika je ogromna i nema mjesta za uskladivanja ni u ovom pitanju. Samim tim ispada da Alah nije Bog Mojsija, Abrahama i apostola, a Muhamed samo dobar trgovac jer je i danas poznato da su sex i prsate zene dobar marketinski potez.
Bas kao sto Biblija negira brak, sex, supruge i tjelesne zelje u raju,
ma sta to rece ba???

pa Isus ti u bibliji kaze da ce covjek dobiti 100 zena ako njega slijedis.
Smrcak15

#7053 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: itekako se naznacava simetrija ljudskog tijela u zlatnom rezu u Kur'anu.
Mislis na golden ratio, tj. zlatni razmjer? OK.
Da li se igdje spominje zlatni rez, ili znatni odnos/omjer/razmjer i na koji nacin je to u Kur'anu povezano s ljepotom i nasom percepcijom iste?

Budi ljubazan i preskoci sve slike, klipove i ostala sranja, i samo postavi tacne citate iz kojih se vidi ovo sto te pitam. Zajebi svoja vidjenja, misljenja i tumacenja. Samo precizno ono sto pise u Kur'anu.
Mislis na golden ratio, tj. zlatni razmjer? OK.
Da li se igdje spominje zlatni rez, ili znatni odnos/omjer/razmjer i na koji nacin je to u Kur'anu povezano s ljepotom i nasom percepcijom iste?
ukratko da objasnim
Broj 1.618 se prikopcava za rijec zlato u Kur'anu, plus sto se prikopcava broj 1.618 za formu covjeka
славянин

#7054 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Jos da tebi malo razuma “prikopcamo” gdje bi ti bio kraj....
¤ jelena ¤

#7055 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ¤ jelena ¤ »

Smrcak15 wrote:

Eee, blago nama...težak je život žena u dženetu, a ni u raju nije ništa lakše. :cry:

Valja nama bludničit i uživat za života. Taj afterparti i nije baš primamljiv. :spavalica:
kakvo ba bludnicenjeu Raju ko ti je to rekao???
nauci prvo sta islam kaze o Raju pa onda oapli paljbu a ne na osnovu pogresnog ubijedjenja.
Nikakvo, naravno. Niko ga, osim tebe, nije ni spomenuo... :D

A ovo: ''nauči šta islam kaže'' primjenjuj na sebi... dokle god ovako bahato i agresivno komuniciraš s ljudima. :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7056 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Tomahawk11 »

¤ jelena ¤ wrote:
Čuj to?! :twisted:

Jok, ovo ti je tumačenje po sistemu - babi se snilo što joj je milo.
MarlboroGold

#7057 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote:Kao sto je i napisano u Kuranu na brojnim mjestima, Muhamed kaze da je Alah preuzo odgovornost za SZ i NZ koji jevreji i krscani jos i danas citaju. Jer ako je Alah dao i prethodna otkrivenja, za ocekivati je vidjeti ista obecanja o raju. Bas kao sto Biblija negira brak, sex, supruge i tjelesne zelje u raju, Kuran daje totalno drugu sliku i jos ponizavajuci pogled na zene jer ispadose nista drugo do seksualne robinje.
Znaci, razlika je ogromna i nema mjesta za uskladivanja ni u ovom pitanju. Samim tim ispada da Alah nije Bog Mojsija, Abrahama i apostola, a Muhamed samo dobar trgovac jer je i danas poznato da su sex i prsate zene dobar marketinski potez.
Bas kao sto Biblija negira brak, sex, supruge i tjelesne zelje u raju,
ma sta to rece ba???

pa Isus ti u bibliji kaze da ce covjek dobiti 100 zena ako njega slijedis.
Ne lupaj bezveze. JVC je u pravu. Niti će biti brakovi gore niti se priča o seksu - ljudi će biti kao anđeli u raju. To su Isusove riječi iz Biblije.
Možda vaš Isa priča drugu priču...
Smrcak15

#7058 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

¤ jelena ¤ wrote:
Smrcak15 wrote:

kakvo ba bludnicenjeu Raju ko ti je to rekao???
Nikakvo, naravno. Niko ga, osim tebe, nije ni spomenuo... :D

A ovo: ''nauči šta islam kaže'' primjenjuj na sebi... dokle god ovako bahato i agresivno komuniciraš s ljudima. :roll:
nije to nikakva bahatost nego jednostavno iskren savjet, prvo saznas tacno sta islam kaze i onda ako ti smeta opalis paljbu, ali ti opalis vec sad paljbu onome sto islam uopste ne zagovara

nikad i nigdje niko nije rekao u Raju ima bludnicenje...prvo sta je to bludnicenje, to vanbracni sex....jeli to ikad iko rekao da ce biti..niko nikad....jasno se kaze da ce u Raju biti svi vjencani...i molim te reci mi kakvo je to bludnicenje kad se ja posexam sa svojm zenom???? :-)

zato ti iskreno kazem prvo vidis sta islam stvarno kaze pa tek onda opalis paljbu, a Ovako pucati po necemu sto ti mislis da islam zagovara....to je poput osobe koja kaze

"jooj kako vi muslimani mozete vjerovati da je Bog dosao na zemlju i da su ga ljudi razapeli na krstu , ne ide mi u glavu nikako"

sta ces mu reci, pa jarane ti si prolupao, kakvi muslimani, ne vjeruju muslimani u to nego krscani, procitaj prvo tacno ko sta kaze pa onda osudjuj.
Last edited by Smrcak15 on 31/08/2018 08:30, edited 1 time in total.
r_faruk

#7059 Re: Ateizam vs. Religija

Post by r_faruk »

4. Žena koja ima više muževa ima više seksualnih par­tnera istovremeno i time je podložnija veneričnim i seksu­alno prenosivim bolestima, koje se, opet, mogu prenijeti na njene muževe, čak i ako niko od njih nema nijednu van- bračnu vezu. Ništa od ovoga se ne događa kada čovjek ima više žena i nijedan bračni partner ne upražnjava vanbračne odnose.
moRel kak'o objasnjenje za ovaj citat. zasto venericne bolesti ne mogu preci sa muskarca na zenu? :?:
Idemedosumom

#7060 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Smrki, ne odgovori ti meni vezano za predaje o izmjeni Kur'ana :)
Smrcak15

#7061 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote: Ne lupaj bezveze. JVC je u pravu. Niti će biti brakovi gore niti se priča o seksu - ljudi će biti kao anđeli u raju. To su Isusove riječi iz Biblije.
Možda vaš Isa priča drugu priču...
sta ti mislis, da ja pricam bez dokaza ovdje, onako vadim stvari iz naftalina tek tako :-)

da vidimo ko je u pravu...

Jeruzalemska Biblija
Matej 19,29 I tko god ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.

Daničić-Karadžić
Matej 19,29 I svaki, koji ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili djecu, ili zemlju, imena mojega radi, primiće sto puta onoliko, i dobiće život vječni.

New International Version
And everyone who has left houses or brothers or sisters or father or mother or wife or children or fields for my sake will receive a hundred times as much and will inherit eternal life.

King James Bible
And every one that hath forsaken houses, or brethren, or sisters, or father, or mother, or wife, or children, or lands, for my name's sake, shall receive an hundredfold, and shall inherit everlasting life.

kao sto vidis , Isus kaze, ko ostavi ovo dobit ce sto puta vise u Raju, znaci zamejna za to sto ostavi, znaci ako je zena nevjernica i ostavi je radi vjere, u raju ce dobiti 100 zena.
Niti će biti brakovi gore niti se priča o seksu
zasto Isus obecava sto put vise zena u Raju u zamjenu za jednu zenu sa ovoga svijeta?

to sto je isus govorio da nema vjencanja u uskrsnucu i da smo poput andjela, to je Berzah period, zgobrni zivot, kada dusa napusti tijelo i nastavi ziviti u zgrobnom zivotu , tu nema vjencana ii tu je covjek kao andjeo, bez tijela, samo dusa.
Ali kad se udje u raj, tad covjek vise nije kao andjeo, to ti i biblija naznacava jer ce ljudi u raju imati tijelo kao sto Isus kaze, da ce u Raju se jesti i piti, i sjediti sa njim za sofrom u Raju....je li to duse/andjeli jedu i piju i sjede kao nematerijalna bica?

Ako isus kaze da ce ljudi jesti hranu i piti vino Rajsko u Raju, to znaci da su ljudi u Raju tjelesni, kao sto stari zavjet kaze "sa svojim ocima i mesom cu gledati Boga."

ako ima tijelo i dusa u Raju, po isusu i starom zavjetu, i jos isus kaze dobit ce strostruko ako ostavi zenu nevjernicu....sto bi bilo cudno da imaju i seks u Raj.

krscani zamisljaju raj kako oblake nekakve, nesto u tom fazonu, ali Raj je materijalan svijet, gdje imaju rijeke jezera/mora, obale, palme, dvorci, kuce, raznovrsna hrana, zivotinje rajske, livade, trgovi itd itd
Smrcak15

#7062 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Idemedosumom wrote:Smrki, ne odgovori ti meni vezano za predaje o izmjeni Kur'ana :)
kada saznam vise odgovorit cu ti, kod mene nema lupanja na pamet u prazno, ili cu ti odgovoriti kako treba ili necu nikako....kod mene nema shalabajzerskih naglabanja bez dokaza.
Idemedosumom

#7063 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Mene ne zanima šta šejh sa stranice islamqa ili neki naš da(v)ija kaže, koje je tvoje mišljenje?
Smrcak15

#7064 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Idemedosumom wrote:Smrki, ne odgovori ti meni vezano za predaje o izmjeni Kur'ana :)
evo detaljna analiza

Verses of Surah Ahzab: Lost, abrogated or what?
https://www.letmeturnthetables.com/2011 ... ed-or.html

ukratko receno, predaja je slaba, a kad je slaba ne uzima se kao autentican izvor. a i da je tacna to bi samo znacilo da su ajeti derogirani i nisu namijenjeni da budu dio pisanog Mushafa. jer opce poznato da postoji ajet spusten koji nije bio namijenje da bude u pisanom Kuranu, jer poslanik je to rekao da se ne zapisuje taj ajet u Kuran, nego je to spusteno samo kao uputstvo da se praktikuje a nije bilo namijenjeno da bude dio pisanog Kurana.
Smrcak15

#7065 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
4. Žena koja ima više muževa ima više seksualnih par­tnera istovremeno i time je podložnija veneričnim i seksu­alno prenosivim bolestima, koje se, opet, mogu prenijeti na njene muževe, čak i ako niko od njih nema nijednu van- bračnu vezu. Ništa od ovoga se ne događa kada čovjek ima više žena i nijedan bračni partner ne upražnjava vanbračne odnose.
moRel kak'o objasnjenje za ovaj citat. zasto venericne bolesti ne mogu preci sa muskarca na zenu? :?:
ja bi volio vidjeti detaljnu studiju kakav utjecaj ima na zenu kada se spoje dvije razlicite sperme u njoj, dali to proizvodi ikakve bolesti...a skoro pa siguran sam da bi proizvelo bolesti kada sperma jednog muskrca dodje u kontakt sa penisom drugog muskarca ako udje kroz otvor na penisu , jer spermine celije su stetne za musko tijelo pogotovo sperme drugog muskarca, i zato su jaja izvan tijela da ih svopstveni imuni sistem ne bi napadao..a sta mislis kad bi usao spermina celija jedno muskarca u drugog kroz izmjenican seks sa jednom zenom...zato su bolescine daleko vise prisutnije kod homosexualne popluacije jer tijelo muskarca ne podnosi svoju svopstvenu spermu a kamoli tudju :-)
zforumas

#7066 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrle kad te hanuma pusti ja te vodim na jedno mjesto da vidis sta se desi kad se sperma 10 muskaraca izmjesa u jednoj zeni. A do tad, ostavi se, Allaha ti, ovih svojih tumacenja. Nisi covjece svjestan svog doprinosa srozavanju Islama. Covjece daj imaj bar malo stida.
Nije ni cudo sto vas zovu nedojebenim kozojebcima kad samo o sexu pricate.
Pa majku mu zar ste svi toliko nedojebani da samo na to mislite?!
MaD_ProfessoR

#7067 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Smrcak15 wrote:
ja bi volio vidjeti detaljnu studiju kakav utjecaj ima na zenu kada se spoje dvije razlicite sperme u njoj, dali to proizvodi ikakve bolesti...a skoro pa siguran sam da bi proizvelo bolesti kada sperma jednog muskrca dodje u kontakt sa penisom drugog muskarca ako udje kroz otvor na penisu , jer spermine celije su stetne za musko tijelo pogotovo sperme drugog muskarca, i zato su jaja izvan tijela da ih svopstveni imuni sistem ne bi napadao..a sta mislis kad bi usao spermina celija jedno muskarca u drugog kroz izmjenican seks sa jednom zenom...zato su bolescine daleko vise prisutnije kod homosexualne popluacije jer tijelo muskarca ne podnosi svoju svopstvenu spermu a kamoli tudju :-)
<3

sve objasnio čovjek, 'ključaj temu! :run:
Smrcak15

#7068 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Smrle kad te hanuma pusti ja te vodim na jedno mjesto da vidis sta se desi kad se sperma 10 muskaraca izmjesa u jednoj zeni. A do tad, ostavi se, Allaha ti, ovih svojih tumacenja. Nisi covjece svjestan svog doprinosa srozavanju Islama. Covjece daj imaj bar malo stida.

ne pametuj na moj racun bezveze, ne pricam ja iz svoje glave.....Ovako kad me napadate bez znanja djeluje 100 koraka ispred vas

20 Things You May Not Have Known About Semen
https://www.buzzfeednews.com/article/al ... bout-semen
7. Semen is protected from your body's immune system so that your own body doesn't attack it as a foreign substance.

Sperm does not begin to form in a male's body until he hits puberty. By that time your body's immune system has already decided which kinds of cells are part of the human body and which are not. That means, according to Morgentaler, that left to it's own devices, your body would attack sperm as an invader. That's why the testiciles are shielded (in many complex ways) from the rest of the body. The testes are what is referred to as an "immunologically privileged site."
beni-bu-man

#7069 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote:Smrle kad te hanuma pusti ja te vodim na jedno mjesto da vidis sta se desi kad se sperma 10 muskaraca izmjesa u jednoj zeni. A do tad, ostavi se, Allaha ti, ovih svojih tumacenja. Nisi covjece svjestan svog doprinosa srozavanju Islama. Covjece daj imaj bar malo stida.
Hoces i mene voditi u Kaiserstraße da malo prosetamo 8-)
shmizlica

#7070 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

ajmo nešto jednostavnije...smrle, šta predstavlja tvoj avatar? :mrgreen:
zforumas

#7071 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:

ne pametuj na moj racun bezveze, ne pricam ja iz svoje glave.....Ovako kad me napadate bez znanja djeluje 100 koraka ispred vas

20 Things You May Not Have Known About Semen
https://www.buzzfeednews.com/article/al ... bout-semen
7. Semen is protected from your body's immune system so that your own body doesn't attack it as a foreign substance.

Sperm does not begin to form in a male's body until he hits puberty. By that time your body's immune system has already decided which kinds of cells are part of the human body and which are not. That means, according to Morgentaler, that left to it's own devices, your body would attack sperm as an invader. That's why the testiciles are shielded (in many complex ways) from the rest of the body. The testes are what is referred to as an "immunologically privileged site."
Ova prica ti je isto kao da si gledao da neko guzi pa pricas kako je dobro a nisi sam probao. Hajd razguli, ne citiraj me.
zforumas

#7072 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

beni-bu-man wrote:
Pa da svi masu i vicu gdje si Beni, nema te nesto :lol:
beni-bu-man

#7073 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote:
beni-bu-man wrote:
Pa da svi masu i vicu gdje si Beni, nema te nesto :lol:
Image
Bloo
Globalna šefica

#7074 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote: Hoces i mene voditi u Kaiserstraße da malo prosetamo 8-)
Hocu i ja....
cendlerbing

#7075 Re: Ateizam vs. Religija

Post by cendlerbing »

Ova tema me nikad ne prestaje impresionirati. :thumbup:
Locked