Ateizam vs. Religija
-
statixx
#6876 Re: Ateizam vs. Religija
Na lijevom ramenu djavo, na desnom andjeo. Lijepo djetinjstvo i price za laku noc. 
- Smrcak15
#6877 Re: Ateizam vs. Religija
zato sto ovdje ima poroda tamo nemaBloo wrote:Ako je u dzennetu dozvoljeno visemuzstvo (?), sto nije na ovom.svijetu?
Smrcak, i zene su ljudi!
ovdje ima bolesti tamo nema.
zamisli se u sreednjem vijeku da 10 muskaraca ima jednu te istu zenu, i onda onako sa svakim spava, iako su to njezini muzevi , kako ce znati cije je dijete ??
tamo nema radjanja djece poslije sexa ni ostalih negativnosti pa zato se to moze i priustiti ako neka hoce.
Mozda u raju ti se pokaze tvojoj buduci muz i kad ga vidis, kontas, to je to, netreba mi vise niko...ostanes frapirana i oduseveljena izgledom i ponasanjem prema tebi da mozda i ne pozelis vise ih imati.
stvar je samo sta ce ko pozeliti u Raju, to diktira stvari.
- beni-bu-man
#6878 Re: Ateizam vs. Religija
jebo te ovaj smrle tolko zna o raju ko da je bio/jeste tamo, mozda je sveCka raj 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6879 Re: Ateizam vs. Religija
Kako, bolan?Smrcak15 wrote:sta to tumacim na svoju ruku, ja neizlazim iz okvira Kurana i HadisaTomahawk11 wrote:Samo kažem da na svoju ruku tumačiš, a to je suprotno islamskom vjerovanju.
jasno se kaze u Kuranu dobit ce sto duse zazele, ako zena stvarno hoce vise muskaraca dobit ce to...gotova prica....
nema potrebe da Allah naglasava to...jer neke zene bi se mozda nasle uvrijedjeno da im se kaze bit ces sa vise muskaraca, mozda jednostavno nezamislivo vise...100 ljudi 100 cudi.
dok kad Bog bi rekao imat ce covjek vise zena u raju, za njega je to cast, i jedva docekati
Prvo nas ubjeđuješ ono za potop i životinje (iako si dobio jasan citat koji eksplicitno govori šta i kako), i tu si riješio da tumačenje bude kako se time misli samo na dio životinja, one domaće, sad nas ubjeđuješ da će, u svhu zadovoljstva onih koji su zaslužili dženet, biti omogućen blud i sva zadovoljstva
Znaš, tako tumače i pojedine vehabije, pa između ostalog su našli i da se raznose u ime vjere, da ubijaju ''nevjernike'', da sopstveni narod vraćaju u kameno doba (npr. Afganistan), nisu ni oni izlazili iz okvira Kur'ana i hadisa.
Mislim, imaš pravo na mišljenje, imaš i pravo da tumačiš, imam i ja da kažem da je u debeloj koliziji sa islamskim vjerovanjem.
- Smrcak15
#6880 Re: Ateizam vs. Religija
lijepa u dusi wrote: De mi neke ajete ili hadise koji govore o nagradama za zene.
I znam ko je bio Jusuf, Smrle, pricas s nekim ko je poprilicno vjerski obrazovan.
Allah kaze:De mi neke ajete ili hadise koji govore o nagradama za zene.
4:124 a onaj ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je – ući će u Džennet i neće mu se učiniti ni koliko trun jedan nepravda.
16:97 Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.
40:40 Ko učini zlo, biće prema njemu kažnjen, a ko učini dobro – bio muškarac ili žena, a vjernik je – u Džennet će; u njemu će imati u obilju svega, bez računa.
najbolji video koji objasnjava nagrade za zene u Dzennetu i zasto nisu specificirane
-
Braco_18
#6881 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo meni teško zvuči na kurvarluk ... nije li ono bilo da će moja žena biti samnom a ja sanjom? I sad ona ipak poželi još 15 mužijaka i ona to dobije...Smrcak15 wrote:sta to tumacim na svoju ruku, ja neizlazim iz okvira Kurana i HadisaTomahawk11 wrote:Samo kažem da na svoju ruku tumačiš, a to je suprotno islamskom vjerovanju.
jasno se kaze u Kuranu dobit ce sto duse zazele, ako zena stvarno hoce vise muskaraca dobit ce to...gotova prica....
nema potrebe da Allah naglasava to...jer neke zene bi se mozda nasle uvrijedjeno da im se kaze bit ces sa vise muskaraca, mozda jednostavno nezamislivo vise...100 ljudi 100 cudi.
dok kad Bog bi rekao imat ce covjek vise zena u raju, za njega je to cast, i jedva docekati
-
lijepa u dusi
#6882 Re: Ateizam vs. Religija
Sta ako se moje zelje kose sa zeljama moga muza?
Npr. on zeli sve moguce zene koje moze da dobije, a ja zelim da je samo sa mnom? Odgovor kako nema negativnih osjecanja vec samo smijeh i zadovoljstvo mi je retardiran, jer se onda zamisljam kao lobotomiziranog napusenog retarda.
Ista situacija i u obrnutom slucaju.
Jbt ispade svi cemo hodati ko zombiji plesuci jedva dodirujuci tlo, smijeseci se, high and happy, a ustvari da magija prestane bilo bi krvi do koljena.
Npr. on zeli sve moguce zene koje moze da dobije, a ja zelim da je samo sa mnom? Odgovor kako nema negativnih osjecanja vec samo smijeh i zadovoljstvo mi je retardiran, jer se onda zamisljam kao lobotomiziranog napusenog retarda.
Jbt ispade svi cemo hodati ko zombiji plesuci jedva dodirujuci tlo, smijeseci se, high and happy, a ustvari da magija prestane bilo bi krvi do koljena.
- Bloo
- Globalna šefica
#6883 Re: Ateizam vs. Religija
Imaju kontracepcijska sredstva bolan. Ne vodi svaki seks trudnoći. Ta vrsta braka (jedna žena- više mukaraca) se mogao komotno uvesti sa pojavom prvih kondoma (onih oh od ovcjeg crijeva).Smrcak15 wrote:zato sto ovdje ima poroda tamo nemaBloo wrote:Ako je u dzennetu dozvoljeno visemuzstvo (?), sto nije na ovom.svijetu?
Smrcak, i zene su ljudi!
zamisli se u sreednjem vijeku da 10 muskaraca ima jednu te istu zenu, i onda onako sa svakim spava, iako su to njezini muzevi , kako ce znati cije je dijete ??
tamo nema radjanja djece poslije sexa ni ostalih negativnosti pa zato se to moze i priustiti ako neka hoce.
Mozda u raju ti se pokaze tvojoj buduci muz i kad ga vidis, kontas, to je to, netreba mi vise niko...ostanes frapirana i oduseveljena izgledom i ponasanjem prema tebi da mozda i ne pozelis vise ih imati.
Pa dijete je zajedničko valjda . Te žene i grupe muževa npr. 4. Bitno je ko je majka.
Sumnjam da će to i jedna žena pomisliti ako ima opcija da ima koliko hoće mladih muškaraca, ne zavaravaj se.
I to jedrih, potentnih, muškaraca. Koji su lijepi.
Bitch, please.
Nego si skontao da si se malo zaletio sa onim odgovorom da žena može imati muškaraca koliko želi, odnosno da će biti udata za koliko muškaraca želi.
Stvarno, ako Bog to dozvoljava u raju, bilo bi fer da ljudi dozvole na ovom svijetu.
Ali jok. Muška hegemonija. Jesi od posmisli da se ovo desi dobio erektilnu disfunkciju?
-
lijepa u dusi
#6884 Re: Ateizam vs. Religija
Nisam to mislila, vec gdje se zenama obecava posebna nagrada kao sto se obecavaju muskarcima hurije/djevice. To sto bog moze uciniti da je sve sto ja zelim biti hurija nek mudonji koji je to toboze zasluzio i da budem sretna s tim, ne znaci da je to pravedno jer ja to tada ionako necu znati, zar ne? I sam si rekao da ce nam se karakteri izmijeniti, a lose osobine i osjecaji biti uklonjeni.
- Smrcak15
#6885 Re: Ateizam vs. Religija
pa valjda toliko Godina sam u islamu i procitao ajeta i hadisa o dzennetu i dzehenemu, da je skoro sve ostalo u glavi pa na osnovu toga znam.beni-bu-man wrote:jebo te ovaj smrle tolko zna o raju ko da je bio/jeste tamo, mozda je sveCka raj
pa jeste Raj meni da ti pravo kazem. cim sam zdrav, imam jesti i piti, krov nad glavom, familija oko mene koja me cini sretnim, i vjeru koja slobodno mogu ispovijedati, kako da ne budem sretan...treba znati uzivati u sitnim stvarima....nije sreca para puna vreca.mozda je sveCka raj
- Smrcak15
#6886 Re: Ateizam vs. Religija
to je norma, da , da ona bude sa zadnjim covjekom , ali imas izuzezataka, ako ona nije bila zadovoljna sa tobom onda tu moze biti svasta....Braco_18 wrote:Ovo meni teško zvuči na kurvarluk ... nije li ono bilo da će moja žena biti samnom a ja sanjom? I sad ona ipak poželi još 15 mužijaka i ona to dobije...Smrcak15 wrote:sta to tumacim na svoju ruku, ja neizlazim iz okvira Kurana i HadisaTomahawk11 wrote:Samo kažem da na svoju ruku tumačiš, a to je suprotno islamskom vjerovanju.
lahko te moze zamijeniti i to bezbolno tamo kad vidi sta joj se nudi kao zamjena. pa ti vidi kakav si prema zeni na ovom svijetu.
- Bloo
- Globalna šefica
#6887 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:pa valjda toliko Godina sam u islamu i procitao ajeta i hadisa o dzennetu i dzehenemu, da je skoro sve ostalo u glavi pa na osnovu toga znam.beni-bu-man wrote:jebo te ovaj smrle tolko zna o raju ko da je bio/jeste tamo, mozda je sveCka raj
pa jeste Raj meni da ti pravo kazem. cim sam zdrav, imam jesti i piti, krov nad glavom, familija oko mene koja me cini sretnim, i vjeru koja slobodno mogu ispovijedati, kako da ne budem sretan...treba znati uzivati u sitnim stvarima....nije sreca para puna vreca.mozda je sveCka raj
Za razliku od npr. Saudijske Arabije...gdje biti ateista nije baš dobro za zdravlje.
Da ne spominjemo druge zemlje.
Ah, taj mrski, DEKADENTNI ZAPAD...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6888 Re: Ateizam vs. Religija
To sa Saudijskom Arabijom je problem njihove zaostalosti uzrokovane bahatošću.
Resurse koje imaju uglavnom koriste na gluposti i rasipanje.
Dok su se vodili onim ikre i bili su napredni.
- Smrcak15
#6889 Re: Ateizam vs. Religija
lijepa u dusi wrote:Sta ako se moje zelje kose sa zeljama moga muza?![]()
nemoze biti, jer ce te biti kao jedno. niti ce on voljeti raditi stvari sto bi tebi nelagodu predstavljale, niti ti bi ti voljela raditi stvari sto bi njemu predstavljale nelagodu.Sta ako se moje zelje kose sa zeljama moga muza?
dovoljno mi je da citam tekst pjesme Rajski zena , da me odmah opusti sad
nije to odgovor i ne daji ga sebi ako ga neznas.Odgovor kako nema negativnih osjecanja vec samo smijeh i zadovoljstvo mi je retardiran, jer se onda zamisljam kao lobotomiziranog napusenog retarda.
jednostavno on nece pozeljeti to sto bi tebi nelagodu prestvaljalo.
ma jasta kao zombijiJbt ispade svi cemo hodati ko zombiji plesuci jedva dodirujuci tlo, smijeseci se, high and happy, a ustvari da magija prestane bilo bi krvi do koljena
Zena koja udje u Raj sa ovoga svijeta je ce biti daleko ljepsa nego Dzenetske hurije. pa ti kontaj sta ce muskarac zeljeti
- MarlboroGold
#6890 Re: Ateizam vs. Religija
Šta ono smrle onda reče... prirodni lubrikantBloo wrote: Imaju kontracepcijska sredstva bolan. Ne vodi svaki seks trudnoći. Ta vrsta braka (jedna žena- više mukaraca) se mogao komotno uvesti sa pojavom prvih kondoma (onih oh od ovcjeg crijeva).
- Bloo
- Globalna šefica
#6891 Re: Ateizam vs. Religija
Naravno ima i u evropskim zemljama ovih momenata (tipa Grčka) mržnje protiv ateista, ili npr. Brazil...ali koliko znam nigdje nije kaznjivo smrcu...niti nas zovu teroristima.Tomahawk11 wrote:To sa Saudijskom Arabijom je problem njihove zaostalosti uzrokovane bahatošću.
Navodno u ovim zemljama nas mogu smaknuti
Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldives, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Libya, the United Arab Emirates and Yemen
- HardcoreMX
#6892 Re: Ateizam vs. Religija
statixx wrote: A fakat je merak iznijeti ceker starijoj osobi...osmisli ti dan...
- Smrcak15
#6893 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Imaju kontracepcijska sredstva bolan. Ne vodi svaki seks trudnoći. Ta vrsta braka (jedna žena- više mukaraca) se mogao komotno uvesti sa pojavom prvih kondoma (onih oh od ovcjeg crijeva).Smrcak15 wrote:zato sto ovdje ima poroda tamo nemaBloo wrote:Ako je u dzennetu dozvoljeno visemuzstvo (?), sto nije na ovom.svijetu?
Smrcak, i zene su ljudi!
Pa dijete je zajedničko valjda . Te žene i grupe muževa npr. 4. Bitno je ko je majka.A so bzirom da su svi u zajednici, svi odgajaju dijete. Kao u ovim šerijatskim brakovima. JEdan muž i 4 žene i recimo 4 djece. Svi zajedno odgajaju djecu.
Sumnjam da će to i jedna žena pomisliti ako ima opcija da ima koliko hoće mladih muškaraca, ne zavaravaj se.
![]()
Bitch, please.
Nego si skontao da si se malo zaletio sa onim odgovorom da žena može imati muškaraca koliko želi, odnosno da će biti udata za koliko muškaraca želi.
Stvarno, ako Bog to dozvoljava u raju, bilo bi fer da ljudi dozvole na ovom svijetu.
Ali jok. Muška hegemonija. Jesi od posmisli da se ovo desi dobio erektilnu disfunkciju?
netrebas se ti zamarati sa ovim pitanjima jer smatras da nema raja, a mozes li doboiti nesto sto smtras da ne postojeImaju kontracepcijska sredstva bolan. Ne vodi svaki seks trudnoći. Ta vrsta braka (jedna žena- više mukaraca) se mogao komotno uvesti sa pojavom prvih kondoma (onih oh od ovcjeg crijeva).
Pa dijete je zajedničko valjda . Te žene i grupe muževa npr. 4. Bitno je ko je majka.A so bzirom da su svi u zajednici, svi odgajaju dijete. Kao u ovim šerijatskim brakovima. JEdan muž i 4 žene i recimo 4 djece. Svi zajedno odgajaju djecu.
![]()
Bitch, please.
ja i dalje tvrdim kaoato sam tvrdio, ako zena pozeli vise muskaraca dobit ce to gotova prica, jer ajet to klaze...samo je pitanje hoce li to ona pozeliti, hoce li joj to stvarno zelja biti.Nego si skontao da si se malo zaletio sa onim odgovorom da žena može imati muškaraca koliko želi, odnosno da će biti udata za koliko muškaraca želi.
Bog ne dozvoljava na zemlji to a objasnio sam i zasto....Stvarno, ako Bog to dozvoljava u raju, bilo bi fer da ljudi dozvole na ovom svijetu.
neke stavri su ostavljene za Raja a ne ovdje da se rade.
na testu si...a to je strpi se poslusaj Boga pa ces dobiti u Raju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6894 Re: Ateizam vs. Religija
Što je u suprotnosti sa islamom. Sve je to rezultat krivog tumačenja i iskrivljenog vjerovanja.Bloo wrote:Naravno ima i u evropskim zemljama ovih momenata (tipa Grčka) mržnje protiv ateista, ili npr. Brazil...ali koliko znam nigdje nije kaznjivo smrcu...niti nas zovu teroristima.Tomahawk11 wrote:To sa Saudijskom Arabijom je problem njihove zaostalosti uzrokovane bahatošću.
Navodno u ovim zemljama nas mogu smaknuti
Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldives, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Libya, the United Arab Emirates and Yemen
-
lijepa u dusi
#6895 Re: Ateizam vs. Religija
Jeste Bloo, sto ga mucis i zamaras ako ne vjerujes, vidis da vise ni on ne zna jel dos'o il' pos'o
smrle, kako se tvoj logicni i tacni odgovor razlikuje od mog, bukvalno smo istu stvar rekli
smrle, kako se tvoj logicni i tacni odgovor razlikuje od mog, bukvalno smo istu stvar rekli
- Smrcak15
#6896 Re: Ateizam vs. Religija
lijepa u dusi wrote:Nisam to mislila, vec gdje se zenama obecava posebna nagrada kao sto se obecavaju muskarcima hurije/djevice. To sto bog moze uciniti da je sve sto ja zelim biti hurija nek mudonji koji je to toboze zasluzio i da budem sretna s tim, ne znaci da je to pravedno jer ja to tada ionako necu znati, zar ne? I sam si rekao da ce nam se karakteri izmijeniti, a lose osobine i osjecaji biti uklonjeni.
nema nigdje nazcaeno precizno da se kaze zene ce dobiti Rajke muskarce ovo onoNisam to mislila, vec gdje se zenama obecava posebna nagrada kao sto se obecavaju muskarcima hurije/djevice
nego se to izvlaci iz drugih jasni h tekstova
naprimjer kaze se
"Nema neozenjenih i neudatih u Raju, muskarci ce izgledati kao Jusuf, dobit ce te sta pozelite i cime se oci nasladjuju...."
i onda na osnovu ovoga mozes da zakljucis da ako ti je zelja u raju da dobijes vise muskaraca dobit ce, ako nije dobit ces ono sto trazis.
zena sa ovoga svijeta u raju je kao kraljica a ne da ti budes predmet samo kao nagrada ako ti kazes nekom mudonji....je sve sto ja zelim biti hurija nek mudonji koji je to toboze zasluzio i da budem sretna s tim, ne znaci da je to pravedno jer ja to tada ionako necu znati, zar ne?
nego si ti ta koja diktiras sebi uzivanje.
znaci bit ce unapredjenje karaktera i ponasanja, a ne neka simbolicna izmjena koja ne vodi poboljsanju...I sam si rekao da ce nam se karakteri izmijeniti, a lose osobine i osjecaji biti uklonjeni
znaci sa kupanjem u rijeci zivota , otklanjaju se sve negativnosti sa osobe, nema vise mrznje, tuge, zalosti, deprepsije, potistenosti i ostalih negativnih osobina koje osoba povukla sa sobom na onaj svijet.
- Smrcak15
#6897 Re: Ateizam vs. Religija
lijepa u dusi wrote:Jeste Bloo, sto ga mucis i zamaras ako ne vjerujes, vidis da vise ni on ne zna jel dos'o il' pos'o![]()
znam ja itekako gdje sam posao i dosao.Jeste Bloo, sto ga mucis i zamaras ako ne vjerujes, vidis da vise ni on ne zna jel dos'o il' pos'o![]()
trazis nesto a neznas ni sama sta hocessmrle, kako se tvoj logicni i tacni odgovor razlikuje od mog, bukvalno smo istu stvar rekli
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6898 Re: Ateizam vs. Religija
Nema, ali nema ni osjećaja kao što su pohota, pohlepa...
- Mišo_Kovač
#6899 Re: Ateizam vs. Religija
Imal kakav empirijski dokaz za ovo?Bloo wrote: Smrcak, i zene su ljudi!
- Bloo
- Globalna šefica
#6900 Re: Ateizam vs. Religija
Koja.oholost.Smrcak15 wrote: Bog ne dozvoljava na zemlji to a objasnio sam i zasto....
neke stavri su ostavljene za Raja a ne ovdje da se rade.
na testu si...a to je strpi se poslusaj Boga pa ces dobiti u Raju
Bog ne dozvoljava, a ti mi tumacis...
Gdje u Kuranu stoji da.Bog to ne dozvoljava, crno na.bijelo?