Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#1876 Re: Ateizam vs. Religija
Svjesni mazohizam
- arzuhal
#1877 Re: Ateizam vs. Religija
Tako samo izgleda...Bloo wrote:Svjesni mazohizam
- Bloo
- Globalna šefica
#1878 Re: Ateizam vs. Religija
Istina je puno gora.arzuhal wrote:Tako samo izgleda...Bloo wrote:Svjesni mazohizam
-
r_faruk
#1879 Re: Ateizam vs. Religija
Oni su u pravu, ti nisi u pravu....... Bojim se da ne razumijes o cemu pisem.....stranice kaze reverzibilan proces, je li to ti tvrdis da oni nisu u pravu?
- Smrcak15
#1880 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
jok neznam sta znaci empirijskibelfy wrote:ono sto smo ti govorili hiljadu puta: ti ne razumijes sta znaci empirijski. ti mislis da je neko vidio golim okom elektron ili kvark i opipao ga? znas sta jos nikada covjek nije vidio, niti opipao: svjetlost, prehladu, vrijeme, ljubomoru, crnu rupu, nekoga ko razumije zene... Smrckujes Smrle, smrckujes...Smrcak15 wrote: ne zeli , jer u Kuranu kaze da se nemoze imati empirijski dokaz za BOga na zemlji, empirijski dokaz to jeste da ga vidis golim okom, opipas, itd
a evo sta bi bilo kad bi bilo, da se Bog pokaze ljudima , to bi skroz unistilo test, osakatilo slobodnu volju i otezao narodu zivot na zemlji.
svjetlost, prehladu, vrijeme, ljubomoru, crnu rupu, nekoga ko razumije zene
nekoga ko razumije zene
za ovo mozda si i u pravu
pa de mi ti objasniiiiiiiiiiiii pobogu si brateeeeeebelfy wrote: ne, ja jasno kazem da ti ne razumijes o kakvoj reverziji se radi, iako ti tamo jasno pise.
cekaj, pa to sam ti jako lijepo objasnio sa primjerima iznad, ali toliko brzo moras odgovoriti svima da i ne citas... ok onda... citaj poslije iftara ponovo, pa cemo polako dok me ne umoris da odustanem.
nije govno nego se pas posro
- Smrcak15
#1881 Re: Ateizam vs. Religija
ali smrle je potreban radi zivosti foruma,zforumas wrote:Ja mislim da Chmoljo placa Smrletu da pise ovdje. Jednostavno je nemoguce nekomentarisati njegove nebuloze.
Ultimativni "reply bait"
a nije da je meni mrsko sa vama promuhabetiti koju, volim ja to
- Smrcak15
#1882 Re: Ateizam vs. Religija
oni kazur_faruk wrote:Oni su u pravu, ti nisi u pravu....... Bojim se da ne razumijes o cemu pisem.....stranice kaze reverzibilan proces, je li to ti tvrdis da oni nisu u pravu?
atp je reverzibilan
ja kazem
atp je reverzibilan
i sad oni u pravu a ja u krivu
- Bloo
- Globalna šefica
#1883 Re: Ateizam vs. Religija
Šta je ovo? Fizika 101 i osnove hemijske termodinamike?
-
Hakiz
#1884 Re: Ateizam vs. Religija
?Smrcak15 wrote:Hakiz wrote:Kome treba biti očito? Bogu ne jer on već zna. Ostali su irelevantni.Smrcak15 wrote:
ali nije testiranje da bi Bog saznao nesto sto vec nezna, nego da bi ocito bilo, kakvi smo u raznim situacijama i sta stvarno zasluzujemo...a nije testiranje da Bog sazna nesto sto vec nezna.
Kome, dakle, treba testom pokazati kakav je ko ako bogu ne treba jer on već zna?tebi na sudnjem danu.Kome treba biti očito?
-
belfy
#1885 Re: Ateizam vs. Religija
Smrle sebi pridaje preveliku vaznost, sto i sam osudjuje. foruma i rasprava je bilo prije njega, a bit ce i poslije njega. bez tebe Smrle nece biti nista drugacije, bas kao bez bilo koga ovdje. bilo je i boljih i gorih i od tebe i od mene. i pametnijih i onih drugih...Smrcak15 wrote:ali smrle je potreban radi zivosti foruma,zforumas wrote:Ja mislim da Chmoljo placa Smrletu da pise ovdje. Jednostavno je nemoguce nekomentarisati njegove nebuloze.
Ultimativni "reply bait"cim se smrle usuti, zamre forum
a nije da je meni mrsko sa vama promuhabetiti koju, volim ja todobra ste vi raja
sto se tice prethodnih upisa ti i faruk pisete o dvije razlicite "reverzije", s tim da tebi treba ona prva oko koje se raspravljas sa farukom, a istu shvacas kao ovu drugu.
cek da to probam pojednostaviti ovako: ti bi da moze nesto nastati iz nicega, bez da primjetis da to svodis na primjer kako se neko udeblja. jesam ovdje dovoljno pojasnio?
- Smrcak15
#1886 Re: Ateizam vs. Religija
pa fino kad dodjes nas sudnji dan, bit ce prezentacija djela, svako ce doci gol, bos i neobrezan pred Boga, kao od majke rodjen, dovest ce se svjedoci, nece trebati nikakvi prevodioci izmedju osobe i Boga i krenut ce pitanja, ako bude detaljno ispitivanje to je znak da ti se belaj sprema, ako je povrsno ima nade za osobu.Hakiz wrote: ?
knjiga ce se prezentirati, a to je registar svih djela, covjek kad bude gledao u nju cudit ce se kako je detaljno zabiljezeno sve.
sta mislis Bog kaze, dao sam ti imetak, sta si ti uradio sa njim? da li si trosio na zabranjene stvari od mene ili na dozvoljene stvari od mene?
dao sam ti zdravlje, u sta si provodio vrijeme???
dao sam ti mnoge blagodati, jesi li mi bio zahvalan na zemlji zbog toga?
slao sam svoje poslanike i knjige, jesi li im se odazvao?
i onda kad se covjek susretne sa mnogim tim pitanjima, uvidi da je kiksao, i to svojom slobodnom volju i nemarnoscu.
kroz detaljnu analizu i prezentaciju covjek poslije uvidi da je zasluzio to sto Bog presudi.
- Smrcak15
#1887 Re: Ateizam vs. Religija
belfy wrote:Smrle sebi pridaje preveliku vaznost, sto i sam osudjuje. foruma i rasprava je bilo prije njega, a bit ce i poslije njega. bez tebe Smrle nece biti nista drugacije, bas kao bez bilo koga ovdje. bilo je i boljih i gorih i od tebe i od mene. i pametnijih i onih drugih...Smrcak15 wrote:ali smrle je potreban radi zivosti foruma,zforumas wrote:Ja mislim da Chmoljo placa Smrletu da pise ovdje. Jednostavno je nemoguce nekomentarisati njegove nebuloze.
Ultimativni "reply bait"cim se smrle usuti, zamre forum
a nije da je meni mrsko sa vama promuhabetiti koju, volim ja todobra ste vi raja
sto se tice prethodnih upisa ti i faruk pisete o dvije razlicite "reverzije", s tim da tebi treba ona prva oko koje se raspravljas sa farukom, a istu shvacas kao ovu drugu.
cek da to probam pojednostaviti ovako: ti bi da moze nesto nastati iz nicega, bez da primjetis da to svodis na primjer kako se neko udeblja. jesam ovdje dovoljno pojasnio?
ah svasta , cak i znas kako ja shvacam, a evo ni ja sam neznam kako vise da shvacam, ali eto ti bolje od mene znas kako ja razumijem tosto se tice prethodnih upisa ti i faruk pisete o dvije razlicite "reverzije", s tim da tebi treba ona prva oko koje se raspravljas sa farukom, a istu shvacas kao ovu drugu.
-
belfy
#1888 Re: Ateizam vs. Religija
pa, nakon svih tvojih pisanja naravno da te razumijem i shvatam. nije to kao ono sto ti pricas da razumijes sta bog misli. ja i ti imamo direktnu komunikaciju iz koje se dosta toga moze saznati.Smrcak15 wrote: ah svasta , cak i znas kako ja shvacam, a evo ni ja sam neznam kako vise da shvacam, ali eto ti bolje od mene znas kako ja razumijem to
jedina je razlika sto si poceo kao jedan forumas, pa onda mijenjajuci stavove i misljenja prilagodjavajuci ih ID-u dosao do ovog nekog forumasa gdje si sabrao sabura da ne zaradis ban. sto je pohvalno, svakako. ali si poceo ici u tolike krajnosti koje sam jako slabo razumijes, pa sve do onih koje ne razumijes nikako.
sada cu da ponovim po hiljaditi put da ti samo trazis svog "God of the gaps". kada ti se objasni jedno ti ides samo dalje u nesto sto trenutacno nije objasnjeno da bi rekao: "A-ha! a kako ovo onda?" ne uzimajuci uopste u obzir da ljudi znanje sticu korak po korak, docim ti zelis da dobijes odjednom odgovor na sve. kada isti ne dobijes onda se udaris u prsa junacka i kazes: "eto, vidis da nemas odgovora - znaci Bog!". tebi su dovoljne rupe trenutacne nespoznaje da zauvijek ostanes gdje jesi. takvih rupa je uvijek bilo i uvijek ce biti, tako da ces uvijek imati "link" da se pozoves na njega, bez obzira da li ga ti sam razumijes ili ne. tebi je sasvim jednostaavno reci: "Da, sve ok, ali kako onda ovo?".
ti si tako poceo trazeci Boga u rijecima, zatim brojevima, zatim umjetnosti, poslije pseudonaukom, zatim filozofijom... iduci i gubeci se kroz sva ta polja koja ne razumijes, ali te to tjera dalje, pa ces preko linkova i yt videa pokusati dokazati i ono sto sam ne razumijes. iako si vec kod numerologije takve granice presao i mnogo ih je pokusalo objasniti sve greske koje pravis, ukljucujuci mene, ali ne. to jednostavno preskocis time da ti to ne prihvatas i da tebi nije logicno ili da to za tebe nije jak argument. mada...bilo i onih kada se samo usutis, pa sacekas da pompa prodje.
posto nisam psiholog, niti psihijatar, ali ipak dugo razmjenjujemo misljenja mislim da te poznajem sasvim dobro. ti me slobodno ispravi ako sam sta pogresno rekao, a (pazi sad ovo) znam i siguran sam da hoces.
-
r_faruk
#1889 Re: Ateizam vs. Religija
Upravo takoSmrcak15 wrote:oni kazur_faruk wrote:Oni su u pravu, ti nisi u pravu....... Bojim se da ne razumijes o cemu pisem.....stranice kaze reverzibilan proces, je li to ti tvrdis da oni nisu u pravu?
atp je reverzibilan
ja kazem
atp je reverzibilan
-
Hakiz
#1890 Re: Ateizam vs. Religija
Hajde de.Smrcak15 wrote:pa fino kad dodjes nas sudnji dan, bit ce prezentacija djela, svako ce doci gol, bos i neobrezan pred Boga, kao od majke rodjen, dovest ce se svjedoci, nece trebati nikakvi prevodioci izmedju osobe i Boga i krenut ce pitanja, ako bude detaljno ispitivanje to je znak da ti se belaj sprema, ako je povrsno ima nade za osobu.Hakiz wrote: ?
knjiga ce se prezentirati, a to je registar svih djela, covjek kad bude gledao u nju cudit ce se kako je detaljno zabiljezeno sve.
sta mislis Bog kaze, dao sam ti imetak, sta si ti uradio sa njim? da li si trosio na zabranjene stvari od mene ili na dozvoljene stvari od mene?
slao sam svoje poslanike i knjige, jesi li im se odazvao?
i onda kad se covjek susretne sa mnogim tim pitanjima, uvidi da je kiksao, i to svojom slobodnom volju i nemarnoscu.
kroz detaljnu analizu i prezentaciju covjek poslije uvidi da je zasluzio to sto Bog presudi.
- JVC
#1891 Re: Ateizam vs. Religija
I dokle se stiglo, je'l klempo valja ili ne?
- irac300
#1892 Re: Ateizam vs. Religija
Ne znam za vas, al' meni je najzanimljivije kada neki novi kolač na forumu ili forumaš koji nije zalazio u ova bespuća pdf religije, naleti na Smrleta, pa krene da se nateže s njim.
Samo kokice u ruke i uživaš. 
-
Hakiz
#1893 Re: Ateizam vs. Religija
Mora valjati. I on je božije stvorenje.JVC wrote:I dokle se stiglo, je'l klempo valja ili ne?
- harač
#1894 Re: Ateizam vs. Religija
zanimljivo je pitanje koliko još - pored smrcka, naravno - ima muslimanskih nobelovaca-na-čekanju, koji su otkrili dokaze očitih božanstvenih mehanizama, ali koji su još uvijek neprepoznati u bespućima bezbožničke nauke. ko zna, možda dijelite i u haustor s takvim 
- Smrcak15
#1895 Re: Ateizam vs. Religija
ako bi ti nastavio diskusiju na ovu temu imam osjecaj da bi ja po prvi puta usao u masohizam na forumur_faruk wrote:Upravo takoSmrcak15 wrote: oni kazu
atp je reverzibilan
ja kazem
atp je reverzibilan
-
r_faruk
#1896 Re: Ateizam vs. Religija
Nemoj dizat' ruku na sebe, nece ti se moci dzenaza klanjat'..... A onda ne mozes u dzenet...
Drug, sta ti ja mogu kada ne razumijes. Ovo je drugi put da ti objasnjavam, ti i dalje tjeras svoje. Ja se samo javim kada pocnes pisati da te niko nije demantovao ili da se neko usutio ispred tvojih "dokaza" ili kada pocnes pisati da mutacije stvaraju kompleksne strukture, ili kada pocnes pisati o spontanoj promjeni ose rotacije stabilnih tijela. Meni je jasno da ti o ovome bas i ne znas puno, i to je u redu, ali onda ne bi trebao ni pisati ovo sto pises. Mnogo si toga napisao sto apsolutno nije tacno i ukazali smo ti na to.
Ovo sto sam napisao da su oni u pravu, a ti nisi.... Postoji i razlog zasto sam to napisao.... Ti ne razumijes zasto oni kazu "reverzibilan".... Tvoj reverzibilni proces je drugaciji od njihovog..... Ali ponavljamo diskusiju pa nema smisla..... Sve sam ti objasnio prosli put..... Citaj, na kraju krajeva vjera ti nalaze da citas i izucavas, bar tako kazu....
Drug, sta ti ja mogu kada ne razumijes. Ovo je drugi put da ti objasnjavam, ti i dalje tjeras svoje. Ja se samo javim kada pocnes pisati da te niko nije demantovao ili da se neko usutio ispred tvojih "dokaza" ili kada pocnes pisati da mutacije stvaraju kompleksne strukture, ili kada pocnes pisati o spontanoj promjeni ose rotacije stabilnih tijela. Meni je jasno da ti o ovome bas i ne znas puno, i to je u redu, ali onda ne bi trebao ni pisati ovo sto pises. Mnogo si toga napisao sto apsolutno nije tacno i ukazali smo ti na to.
Ovo sto sam napisao da su oni u pravu, a ti nisi.... Postoji i razlog zasto sam to napisao.... Ti ne razumijes zasto oni kazu "reverzibilan".... Tvoj reverzibilni proces je drugaciji od njihovog..... Ali ponavljamo diskusiju pa nema smisla..... Sve sam ti objasnio prosli put..... Citaj, na kraju krajeva vjera ti nalaze da citas i izucavas, bar tako kazu....
- HAVANA
#1897 Re: Ateizam vs. Religija
I meni su bili poviseni i ast,alt a bogme i ggt.Jedva ih dozvo nazad.Smrcak15 wrote:oni kazur_faruk wrote:Oni su u pravu, ti nisi u pravu....... Bojim se da ne razumijes o cemu pisem.....stranice kaze reverzibilan proces, je li to ti tvrdis da oni nisu u pravu?
atp je reverzibilan
ja kazem
atp je reverzibilan
- zforumas
#1898 Re: Ateizam vs. Religija
Nisu dzaba alkohol i klempo zabranjeniHAVANA wrote: I meni su bili poviseni i ast,alt a bogme i ggt.Jedva ih dozvo nazad.
- Smrcak15
#1899 Re: Ateizam vs. Religija
daj ne zahebaji matere tir_faruk wrote: Ovo sto sam napisao da su oni u pravu, a ti nisi.... Postoji i razlog zasto sam to napisao.... Ti ne razumijes zasto oni kazu "reverzibilan".... Tvoj reverzibilni proces je drugaciji od njihovog..... Ali ponavljamo diskusiju pa nema smisla..... Sve sam ti objasnio prosli put..... Citaj, na kraju krajeva vjera ti nalaze da citas i izucavas, bar tako kazu....
ti eto znas sta ja mislim , toliko si me zbunio sa ovim da ja vise neznam ni sta mislim , da Bog sacuva
mozda ces me sad poceti ubijedjivati da ja nisam ja, a ti nisi ti
- Connaisseur Karlin
#1900 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcko, ne daje Bog svakome ni imetak, ni zdravlje, ni ostale blagodatiSmrcak15 wrote:
sta mislis Bog kaze, dao sam ti imetak, sta si ti uradio sa njim?