Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#3526 Re: Ateizam

Post by Dozer »

E, to ce ti detaljno obrazloziti HCMX. Ona zna kako sve funcionise bez gravitacije :lol:
r_faruk

#3527 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

On mi je na ignore :)
Morace neko drugi
Dozer

#3528 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio :D
fatamorgana

#3529 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

r_faruk wrote:To znam, nego kontam kako ce se kalendar napraviti, u kojem mjesecu se posti
Pa postiće se permanentno, 12 mjeseci u godini i to zbog obilja hrane, a neće više biti ni kontejnera da se zaviri u njih!
HardcoreMX

#3530 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

r_faruk wrote:On mi je na ignore :)
Morace neko drugi
Ako HCMX ne može, mogu li ja onda? :lol:
fatamorgana

#3531 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:
Sad se ti izvlačiš jer ti tvrdnja ne pije vode, pošto je to islamsko pravilo u kojim se ono zemljama primjenjuje, u kojim islamskim zemljama nema ogovaranja ili pričanja iza leđa, u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Dubaiju, Kataru, you name it, to zdravo islamsko društvo/zemlju! :wink:
nepratis sta pisem, ako otklonimo ogovaranje iz jednog drustva, to ce ciniti drustvo zdravim po tom pitanju, barem nece dolazit problema po tom pitanju ali nikad nisam tvrdio da ce to rijesiti sve probleme ako se izbaci ogovoranje iz drustva, daleko od toga dovoljno je da nesto drugo se radi da truje drustvu, nek je droga , alkohol, kocka, bludnicenje prisutno eto ti problema za drustvo.
Naravno da ne postoji islamska zemlja u kojoj je iskorijenjeno ogovaranje i pričanje iza leđa uprkos jasnoj božijoj uputi, nisi je ni mogao navesti kad ne postoji niti si mogao drugačije odgovoriti nego pokušajem izvrdavanja.

Toliko o poštovanju božjih uputa i zdravim društvima koja su plod tog poštovanja a koja nigdje ne postoje.
Nego smrle, živ bio, de nam još malo o kako ti ono reče zdravom uticaju religije na prirodu i društvo! :kiss:
fatamorgana

#3532 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:
Morace neko drugi
Za njega si nevidljiv, k'o bog da prostiš! :lol:
HardcoreMX

#3533 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio :D
Eto vidi se što je ateista i kultura, samo ignorišete, arogancija i etiketiranje. Meni moja vjera zabranjuje aroganciju, da se oholišem i ljude ignorišem.
HardcoreMX

#3534 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

fatamorgana wrote:
HardcoreMX wrote:
Morace neko drugi
Za njega si nevidljiv
Jeste HCMX, ali ne i ja. :D
Osim toga ima on i drugih nickova. :D
Last edited by HardcoreMX on 07/04/2017 17:53, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#3535 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Vidi ti Tsunami der Gerechtigkeit se zna i zajebavat :mrgreen:
Last edited by beni-bu-man on 07/04/2017 17:47, edited 1 time in total.
fatamorgana

#3536 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:
fatamorgana wrote:
Za njega si nevidljiv
Jeste HCMX, ali ne i ja. :D
Osim toga ima on i drugih nickova. :D
Znači, tvoja teza je neistina. :-D
reĆe pinokiJo! :kiss:
HardcoreMX

#3537 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

fatamorgana wrote: reĆe pinokiJo! :kiss:
Ti jedno te isto.Govoreći o drugima, ljudi puno toga kažu zapravo o samom sebi. :D
Eto pitaj beni bu mana, vidiš kako se javlja. :-D
fatamorgana

#3538 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:
fatamorgana wrote: reĆe pinokiJo! :kiss:
Ti jedno te isto.Govoreći o drugima, ljudi puno toga kažu zapravo o samom sebi. :D
Eto pitaj beni bu mana, vidiš kako se javlja. :-D
A ka'će novi nick? :kiss:
Zaitsev

#3539 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Dozer wrote:Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio :D
Eto vidi se što je ateista i kultura, samo ignorišete, arogancija i etiketiranje. Meni moja vjera zabranjuje aroganciju, da se oholišem i ljude ignorišem.
Fino ti zabranjuje i fino se pridržavaš... :D Moraću opet sličice okačiti, džaba je... :D
Dado34

#3540 Re: Ateizam

Post by Dado34 »

Nisam odavno bio na temi, ovde se pravo zakuhalo izmedju kofol vjernika i normalnih ljudi :D
aurora313

#3541 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
Pa daj više... mojne me za.......

Šalji taj znak dok još imam nešto u banci kako bih onda novac mogao pokloniti I.Z.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3542 Re: Ateizam

Post by JoseMujica »

kako bi život bio lijep i bezbrižan samo da neki shvate da su vjerovanja njihova stvar i furka i da druge libo tuki za tim :roll:
belfy

#3543 Re: Ateizam

Post by belfy »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
Pa daj više... mojne me za.......

Šalji taj znak dok još imam nešto u banci kako bih onda novac mogao pokloniti I.Z.
nije u tom fazon. lijepo kaze: "Kad bismo htjeli..." jasno je da nece da hoce. :-) jer, ipak, kada razmislis... ko ce onda biti za rostilja? a nema smisla bez rostilja... jer postoji i onaj dio: (parafraziram) "kada bi svi postali vjernici on bi ih unistio i stvorio ponovo gresne". dakle neko mora na rostilj...
SamoVasGledam

#3544 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
derion

#3545 Re: Ateizam

Post by derion »

SamoVasGledam wrote:Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
Ma, ne mrzi on samo nevjernike, ateiste i slične, nego sve odreda. Sve ljude na planeti svih vjera, boja i čudi, sve biljke, životinje, šume, kamenje, planine, obale, zvijzede, komete, planete, mjeseci, galaksije... sve ide u njegov vječni mlin entropije i zaborava. Sve što je ikada stvorio.
I sve to radi tiho i strpljivo. I ne pada mu na pamet da to on nama svoje ciljeve i namjere treba nešto kao fol objašnjavati. Ko smo, ba, mi? Što onaj reče na TV-u: "Who is you?". :)
HAVANA

#3546 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

SamoVasGledam wrote:Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
Strpi se jos malo,sace.Samo sto nije.
SamoVasGledam

#3547 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

To su Isus i apostoli govorili još pre 2000 godine. Evo samo što nisam. Obučem patike i dolazim.
Usual_Suspect

#3548 Re: Ateizam

Post by Usual_Suspect »

@Dozer sve si objasnio, ne bih se dalje obazirao na moj prethodni post.No kad smo već kod interesantnih klipova, pored Aron-a i Tyson-a, evo jedno fantastično predavanje dr. Sean Caroll-a, vrhunskog fizičara i kozmologa, gdje kroz prizmu nauke analizira teoriju boga i njene implikacije.Poslastica za one koji poznaju malo bolje fiziku i kozmologiju, ali smatram da i laici mogu razumjeti većinu predavanja i izvući poneku pouku.
Dado34

#3549 Re: Ateizam

Post by Dado34 »

Protesti ateista na temi za predane allahu dz.s. Hajmo malo da rusimo vjeru ha? Daj ba, ja nikoga u nista ne ubjedjujem jednostavno ne vjerujem u bajke. Djeda mraza sam vidio i bozicnog zeku isto. Jehovu, Jahve, Allaha, Isusa, Muhameda i ostale poslanike nisam. Ne kontam sta ce koji kufer "nevjernici" na temi ateisti? Samo da kvare ugodjaj? Kako kaze delegat neki dan gledam na youtube, nedje sjede u prirodi i on im pripovjeda. "Ko ima majmuna pretka, nek ide u Afriku i trazi pretke, kratke pantolice brada, musice ga ubise mase glavom i rukama ko da ima kakvu bolest". Kad pogledam ko sve vjeruje, u sta su se vjere izoblicile i u sta vjera danas predstavlja, ne da sam ateista nego cu postati okorijeli anti vjernik - protiv svih oblika vjere zagovornik.

Citajuci ovako, jako puno ima ljudi koji su jako inteligentni i vjeruju u bajke, to je valjda neka baja u mozgu. Dzaba ti sva inteligencija ovog svijeta kad mora biti i postojati nesto za sta si ubjedjen da te vodi u zivotu? Zivot je nastao Adamom i Evom, odnosno Ademom i Havom. Eto podudaranja u knjigama i kradje, prepisivanja. To bi trebao biti pocetak i nastanak svijeta, odnosno covjeka iliti insana?

Prosao sam vjeru, kazu "veni, vidi, vici". Jok to! Ovako, "veni, ecce, fugit". :D
Usual_Suspect

#3550 Re: Ateizam

Post by Usual_Suspect »

Dado34 wrote:Protesti ateista na temi za predane allahu dz.s. Hajmo malo da rusimo vjeru ha? Daj ba, ja nikoga u nista ne ubjedjujem jednostavno ne vjerujem u bajke. Djeda mraza sam vidio i bozicnog zeku isto. Jehovu, Jahve, Allaha, Isusa, Muhameda i ostale poslanike nisam. Ne kontam sta ce koji kufer "nevjernici" na temi ateisti? Samo da kvare ugodjaj? Kako kaze delegat neki dan gledam na youtube, nedje sjede u prirodi i on im pripovjeda. "Ko ima majmuna pretka, nek ide u Afriku i trazi pretke, kratke pantolice brada, musice ga ubise mase glavom i rukama ko da ima kakvu bolest". Kad pogledam ko sve vjeruje, u sta su se vjere izoblicile i u sta vjera danas predstavlja, ne da sam ateista nego cu postati okorijeli anti vjernik - protiv svih oblika vjere zagovornik.

Citajuci ovako, jako puno ima ljudi koji su jako inteligentni i vjeruju u bajke, to je valjda neka baja u mozgu. Dzaba ti sva inteligencija ovog svijeta kad mora biti i postojati nesto za sta si ubjedjen da te vodi u zivotu? Zivot je nastao Adamom i Evom, odnosno Ademom i Havom. Eto podudaranja u knjigama i kradje, prepisivanja. To bi trebao biti pocetak i nastanak svijeta, odnosno covjeka iliti insana?

Prosao sam vjeru, kazu "veni, vidi, vici". Jok to! Ovako, "veni, ecce, fugit". :D
Eto jos jedan primjer koji kondradiktuje nauku, ako smo mi potomci adama i eve, odakle ovolika raznolikost i plus da ne spominjem klete inceste koji su se morali desiti, te hrpu djece sa genetskim defetkima. Nije nesto bog bio strog u startu,bar sto se tiče gužnjave, mada i dan danas djecu kažnjava te ih stvara sa raznim defektima i urođenim bolestima.
Post Reply