Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Dozer
#3526 Re: Ateizam
E, to ce ti detaljno obrazloziti HCMX. Ona zna kako sve funcionise bez gravitacije 
-
r_faruk
#3527 Re: Ateizam
On mi je na ignore 
Morace neko drugi
Morace neko drugi
- Dozer
#3528 Re: Ateizam
Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio 
- fatamorgana
#3529 Re: Ateizam
Pa postiće se permanentno, 12 mjeseci u godini i to zbog obilja hrane, a neće više biti ni kontejnera da se zaviri u njih!r_faruk wrote:To znam, nego kontam kako ce se kalendar napraviti, u kojem mjesecu se posti
- HardcoreMX
#3530 Re: Ateizam
Ako HCMX ne može, mogu li ja onda?r_faruk wrote:On mi je na ignore
Morace neko drugi
- fatamorgana
#3531 Re: Ateizam
Nego smrle, živ bio, de nam još malo o kako ti ono reče zdravom uticaju religije na prirodu i društvo!fatamorgana wrote:Naravno da ne postoji islamska zemlja u kojoj je iskorijenjeno ogovaranje i pričanje iza leđa uprkos jasnoj božijoj uputi, nisi je ni mogao navesti kad ne postoji niti si mogao drugačije odgovoriti nego pokušajem izvrdavanja.Smrcak15 wrote:nepratis sta pisem, ako otklonimo ogovaranje iz jednog drustva, to ce ciniti drustvo zdravim po tom pitanju, barem nece dolazit problema po tom pitanju ali nikad nisam tvrdio da ce to rijesiti sve probleme ako se izbaci ogovoranje iz drustva, daleko od toga dovoljno je da nesto drugo se radi da truje drustvu, nek je droga , alkohol, kocka, bludnicenje prisutno eto ti problema za drustvo.fatamorgana wrote:
Sad se ti izvlačiš jer ti tvrdnja ne pije vode, pošto je to islamsko pravilo u kojim se ono zemljama primjenjuje, u kojim islamskim zemljama nema ogovaranja ili pričanja iza leđa, u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Dubaiju, Kataru, you name it, to zdravo islamsko društvo/zemlju!
Toliko o poštovanju božjih uputa i zdravim društvima koja su plod tog poštovanja a koja nigdje ne postoje.
- fatamorgana
#3532 Re: Ateizam
Za njega si nevidljiv, k'o bog da prostiš!HardcoreMX wrote:Ako HCMX ne može, mogu li ja onda?r_faruk wrote:On mi je na ignore
Morace neko drugi
- HardcoreMX
#3533 Re: Ateizam
Eto vidi se što je ateista i kultura, samo ignorišete, arogancija i etiketiranje. Meni moja vjera zabranjuje aroganciju, da se oholišem i ljude ignorišem.Dozer wrote:Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio
- HardcoreMX
#3534 Re: Ateizam
Jeste HCMX, ali ne i ja.fatamorgana wrote:Za njega si nevidljivHardcoreMX wrote:Ako HCMX ne može, mogu li ja onda?r_faruk wrote:On mi je na ignore
Morace neko drugi
Osim toga ima on i drugih nickova.
Last edited by HardcoreMX on 07/04/2017 17:53, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#3535 Re: Ateizam
Vidi ti Tsunami der Gerechtigkeit se zna i zajebavat 
Last edited by beni-bu-man on 07/04/2017 17:47, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#3536 Re: Ateizam
reĆe pinokiJo!HardcoreMX wrote:Jeste HCMX, ali ne i ja.fatamorgana wrote:
Za njega si nevidljiv![]()
Osim toga ima on i drugih nickova.![]()
Znači, tvoja teza je neistina.
- HardcoreMX
#3537 Re: Ateizam
Ti jedno te isto.Govoreći o drugima, ljudi puno toga kažu zapravo o samom sebi.fatamorgana wrote: reĆe pinokiJo!
Eto pitaj beni bu mana, vidiš kako se javlja.
- fatamorgana
#3538 Re: Ateizam
A ka'će novi nick?HardcoreMX wrote:Ti jedno te isto.Govoreći o drugima, ljudi puno toga kažu zapravo o samom sebi.fatamorgana wrote: reĆe pinokiJo!![]()
Eto pitaj beni bu mana, vidiš kako se javlja.
- Zaitsev
#3539 Re: Ateizam
Fino ti zabranjuje i fino se pridržavaš...HardcoreMX wrote:Eto vidi se što je ateista i kultura, samo ignorišete, arogancija i etiketiranje. Meni moja vjera zabranjuje aroganciju, da se oholišem i ljude ignorišem.Dozer wrote:Pa dje ces HCMX'a, najnesuvislijeg spinnera na forumu, na ignore... bolan ne bio
-
Dado34
#3540 Re: Ateizam
Nisam odavno bio na temi, ovde se pravo zakuhalo izmedju kofol vjernika i normalnih ljudi 
- aurora313
#3541 Re: Ateizam
Pa daj više... mojne me za.......Smrcak15 wrote:4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
Šalji taj znak dok još imam nešto u banci kako bih onda novac mogao pokloniti I.Z.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3542 Re: Ateizam
kako bi život bio lijep i bezbrižan samo da neki shvate da su vjerovanja njihova stvar i furka i da druge libo tuki za tim 
-
belfy
#3543 Re: Ateizam
nije u tom fazon. lijepo kaze: "Kad bismo htjeli..." jasno je da nece da hoce.aurora313 wrote:Pa daj više... mojne me za.......Smrcak15 wrote:4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
Šalji taj znak dok još imam nešto u banci kako bih onda novac mogao pokloniti I.Z.
- SamoVasGledam
#3544 Re: Ateizam
Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
- derion
#3545 Re: Ateizam
Ma, ne mrzi on samo nevjernike, ateiste i slične, nego sve odreda. Sve ljude na planeti svih vjera, boja i čudi, sve biljke, životinje, šume, kamenje, planine, obale, zvijzede, komete, planete, mjeseci, galaksije... sve ide u njegov vječni mlin entropije i zaborava. Sve što je ikada stvorio.SamoVasGledam wrote:Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
I sve to radi tiho i strpljivo. I ne pada mu na pamet da to on nama svoje ciljeve i namjere treba nešto kao fol objašnjavati. Ko smo, ba, mi? Što onaj reče na TV-u: "Who is you?".
- HAVANA
#3546 Re: Ateizam
Strpi se jos malo,sace.Samo sto nije.SamoVasGledam wrote:Zašto Bog mrzi nevernike? Ako želi da nas nema i da verujemo u njega valjda bi poslao neki znak koji bi video i osetio ceo svet, koji niko ne bi mogao da negira. Šta ga sprečava? Čekamo ga već hiljadama godina i ništa.
- SamoVasGledam
#3547 Re: Ateizam
To su Isus i apostoli govorili još pre 2000 godine. Evo samo što nisam. Obučem patike i dolazim.
-
Usual_Suspect
#3548 Re: Ateizam
@Dozer sve si objasnio, ne bih se dalje obazirao na moj prethodni post.No kad smo već kod interesantnih klipova, pored Aron-a i Tyson-a, evo jedno fantastično predavanje dr. Sean Caroll-a, vrhunskog fizičara i kozmologa, gdje kroz prizmu nauke analizira teoriju boga i njene implikacije.Poslastica za one koji poznaju malo bolje fiziku i kozmologiju, ali smatram da i laici mogu razumjeti većinu predavanja i izvući poneku pouku.
-
Dado34
#3549 Re: Ateizam
Protesti ateista na temi za predane allahu dz.s. Hajmo malo da rusimo vjeru ha? Daj ba, ja nikoga u nista ne ubjedjujem jednostavno ne vjerujem u bajke. Djeda mraza sam vidio i bozicnog zeku isto. Jehovu, Jahve, Allaha, Isusa, Muhameda i ostale poslanike nisam. Ne kontam sta ce koji kufer "nevjernici" na temi ateisti? Samo da kvare ugodjaj? Kako kaze delegat neki dan gledam na youtube, nedje sjede u prirodi i on im pripovjeda. "Ko ima majmuna pretka, nek ide u Afriku i trazi pretke, kratke pantolice brada, musice ga ubise mase glavom i rukama ko da ima kakvu bolest". Kad pogledam ko sve vjeruje, u sta su se vjere izoblicile i u sta vjera danas predstavlja, ne da sam ateista nego cu postati okorijeli anti vjernik - protiv svih oblika vjere zagovornik.
Citajuci ovako, jako puno ima ljudi koji su jako inteligentni i vjeruju u bajke, to je valjda neka baja u mozgu. Dzaba ti sva inteligencija ovog svijeta kad mora biti i postojati nesto za sta si ubjedjen da te vodi u zivotu? Zivot je nastao Adamom i Evom, odnosno Ademom i Havom. Eto podudaranja u knjigama i kradje, prepisivanja. To bi trebao biti pocetak i nastanak svijeta, odnosno covjeka iliti insana?
Prosao sam vjeru, kazu "veni, vidi, vici". Jok to! Ovako, "veni, ecce, fugit".
Citajuci ovako, jako puno ima ljudi koji su jako inteligentni i vjeruju u bajke, to je valjda neka baja u mozgu. Dzaba ti sva inteligencija ovog svijeta kad mora biti i postojati nesto za sta si ubjedjen da te vodi u zivotu? Zivot je nastao Adamom i Evom, odnosno Ademom i Havom. Eto podudaranja u knjigama i kradje, prepisivanja. To bi trebao biti pocetak i nastanak svijeta, odnosno covjeka iliti insana?
-
Usual_Suspect
#3550 Re: Ateizam
Eto jos jedan primjer koji kondradiktuje nauku, ako smo mi potomci adama i eve, odakle ovolika raznolikost i plus da ne spominjem klete inceste koji su se morali desiti, te hrpu djece sa genetskim defetkima. Nije nesto bog bio strog u startu,bar sto se tiče gužnjave, mada i dan danas djecu kažnjava te ih stvara sa raznim defektima i urođenim bolestima.Dado34 wrote:Protesti ateista na temi za predane allahu dz.s. Hajmo malo da rusimo vjeru ha? Daj ba, ja nikoga u nista ne ubjedjujem jednostavno ne vjerujem u bajke. Djeda mraza sam vidio i bozicnog zeku isto. Jehovu, Jahve, Allaha, Isusa, Muhameda i ostale poslanike nisam. Ne kontam sta ce koji kufer "nevjernici" na temi ateisti? Samo da kvare ugodjaj? Kako kaze delegat neki dan gledam na youtube, nedje sjede u prirodi i on im pripovjeda. "Ko ima majmuna pretka, nek ide u Afriku i trazi pretke, kratke pantolice brada, musice ga ubise mase glavom i rukama ko da ima kakvu bolest". Kad pogledam ko sve vjeruje, u sta su se vjere izoblicile i u sta vjera danas predstavlja, ne da sam ateista nego cu postati okorijeli anti vjernik - protiv svih oblika vjere zagovornik.