Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HAVANA

#3176 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

NeenaSa wrote:Ne berite brigu ako je halal i nulerica. :D
Najbesmisleniji izum od kad je svijeta. :roll:
HAVANA

#3177 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

belfy wrote:
HAVANA wrote:Jao esperanto. :lol: I ja sam isao na tu sekciju.Sto smo mi to isli?Koji ce nam racq esperanto?
kakvo ba kvarenje teme? esperanto je jedan od stubova ateizma. jest da ga je izmislio tamo neki Poljak da bi napravio novi univerzalni jezik, a nasi to prihvatili u nekoj mjeri. valjda da pariraju mrskom zapadu protiv engleskog, francuskog i njemackog, jer smo protiv toga mogli uciti samo ruski... ako to nije stub ateizma, ja neznam sta je...
Haj prevedi onda ono. :D
belfy

#3178 Re: Ateizam

Post by belfy »

HAVANA wrote:
belfy wrote:
HAVANA wrote:Jao esperanto. :lol: I ja sam isao na tu sekciju.Sto smo mi to isli?Koji ce nam racq esperanto?
kakvo ba kvarenje teme? esperanto je jedan od stubova ateizma. jest da ga je izmislio tamo neki Poljak da bi napravio novi univerzalni jezik, a nasi to prihvatili u nekoj mjeri. valjda da pariraju mrskom zapadu protiv engleskog, francuskog i njemackog, jer smo protiv toga mogli uciti samo ruski... ako to nije stub ateizma, ja neznam sta je...
Haj prevedi onda ono. :D
vi ne timu, se rugkufulino kiam li rakaontis al mi, estas se bojis, nur se vi asertas alimaniere? ankau sensencaho nur en ech pli granda sensenkajo multon se sensenkajo. se mi pravas paralele, nur por sencela se vi faras sensencajo, kiel ego guste tuj ne timu, tio timas kiel mas kaj la rugkufulkino. estas stranga al multaj ne komenton (ne znam kako se kaze Crvenkapica), negado de la rajto je religio tie se satra pruvi ol 'Ne gravis' vi por la resto de timo. ku ne estas fakto de unodoko mem?

sto sam utrefio - utrefio...
Smrcak15

#3179 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:
Smrcak15 wrote: ako ti jedan od najpoznatih ratnih komadanata validan dokaz, onda sam ti ja nebitna sitna ribica sta god pricao po tom pitanju.

http://www.youtube.com/watch?v=k0vkTq57sBI&t=2113s
Ko nije imao volje gledati:

1. Mirišljiva krv poginulih boraca. Iz njihovih rana čak i nakon 20 dana od smrti teče svježa mirišljiva krv, brada im je nastavila normalno rasti i porasla tačno onoliko koliko i živom čovjeku za to vrijeme.

2. Seiko automatski sat. Jednom od poginulih boraca Seiko automatski sat na ruci je i dalje uredno radio i nakon 20 dana, a kako veli efendija Halilović, opće poznato je da taj sat prestaje raditi 24 sata nakon što čovjeku prestane puls.

3. Nebo okovano zvijezdama. Noć pred jednu akciju efendija Halilović je rekao svoji borcima da dove Allahu dž.š. za kišu, jer ukoliko ne bude kiše neće moći neopaženo prići neprijateljskoj liniji jer je granje suho i čuje se svaki šum. Pogledali su u nebo a ono je bilo okovano zvijezdama pa su mnogi postali skeptični, da bi ih pred sami početak akcije zatekao takav pljusak i uzeli su neprijateljski položaj u rekordnom vremenu.

4. Pramen magle. U jednoj akciji brigada je bila podijeljena na dvije strane i čekao se i dogovarao najpovoljniji trenutak za zajednički napad na neprijateljske položaje. Dogovorilo se tačno vrijeme napada, međutim 15 sekundi nakon prekida veze začuo se tekbir sa jedne strane pa se i druga strana dala u akciju. Nakon što je položaj zauzet efendija Halilović je pitao komandira te druge grupe zašto je krenuo ranije, a ovaj mu je rekao da se pramen magle pojavio između njih i neprijateljskog položaja pa su neopaženo mogli doći do neprijatelja.

5. Mirišljiva krv boraca. Slična priča kao s početka. U jednom zaplijenjenom kamionu (110ka) kojim su prevoženi poginuli borci i kako veli efendija "otprilike nekih, puna 2 mjeseca" se zadržao miris miska iz šehidske krvi pa su se svi otimali zbog tog mirisa da se voze tom 110kom.

6. To the Džennet and back. U jednoj akciji efendija Halilović biva ranjen. Geleri su mu se pozabijali u leđa i glavu. Ne osjeća bol zbog zagrijanosti tijela. Ne misli ni nakog od dragih ljudi, ne misli na borce, majku, ženu, kćerkicu Sadžidu, sestru Aminu, ni na kog. Jednostavno se fino osjeća. Dobija krila i leti. Leti iznad Dženneta i gleda džennetske blagodati. Zajeba ga doktor Hajdarević koji ga je previo i spasio mu život, pa efendija Halilović biva tužan zbog toga što nije ostao u Džennetu.

7. Bijeli krilati ljudi. U jednoj akciji odred El-Mudžahidin je svojim poznatim trkom preko brisanog prostora nastojao zauzeti neprijateljski položaj, na kojem je bio isturen PAM. Međutim borci su ostali u čudu kada su primijetili da PAM uopšte ne puca na njih nego u nebo, iako na nebu nije bilo ništa. Kada su zauzeli taj položaj i zarobili PAMovca pitali su ga zašto je pucao u nebo a ne u njih. On im je odgovorio da njih uopšte nije ni vidio, nego da je vidio bijele ljude sa krilima kako lete i slijeću na zemlju pa je pucao u njih.

8. Face cutters. O ovome svjedoči jedan od neprijatelja. Naime on je bio sav izrezan po licu i kada su ga pitali šta mu se desilo rekao je da su neki ljudi izranjali iz zemlje sa sabljama i reckali ih sve po licu. Efendija Halilović je pitao svakog svog borca da li je koristio hladno oružje u toj akciji i svaki od boraca je negirao, pa efendija zaključuje da je logično da im je u pomoć ponovo pritekla vojska meleka.

9. Kraj. U zadnjem dijelu klipa priča o skromnosti Alije Izetbegovića i kako je bio kod njega u stanu 1994. godine a da je njemu i Aliji, Alijin sin Bakir spremio divku. Kada je efendija upitao Kirbija što divka i to baš bez šećera, ovaj mu je rekao da babo Alija ne želi da živi drukčije od svojih Bošnjaka i ako oni nemaju šećera, neće ni on imati. Do kraja se priča svodi kako je on jeo supe po kraljevskim večerama i odbijao teletinu, bla bla. Nije čovjek htio da živi drukčije od svojih Bošnjaka. Jebiga, sve to se odnosilo samo na period rata, ništa poslije, ali eto i to se pika...

P.S. Ako ikad zašteka sa Lord of the Rings, Nezir Halilović je neiscrpan izvor pričica koje mogu poslužiti za snimanje.

P.P.S. I u sve mogu povjerovati: krilate ljude, mirišljivu krv, ljude koji izranjaju iz zemlje, ranu koja krvari nakon 20 dana, Seiko automatski sat, ma sve, ali da je Bakir spremao divku i to bez šećera - NEMA TEORIJE !!!
mirišljivu krv, ranu koja krvari nakon 20 dana
evo ti dokaz iz druge drzave , tacnije iz Afganistana za vrijeme rata sa rusima

6 dan nakon pogibije i dalje krvari (ista desavanja kao u Bosni sto Muderis prica)

sehidi nakon dvije godine u mezaru iskopani, nista nisu istruhli, cak se osjetio miris iz njihovih tijela (ista desavanja kao u Bosni sto Muderis prica)

znaci desavalo se u afganistanskom ratu, desavalo se u Bosni, desava se sad u Sirijskom ratu...
belfy

#3180 Re: Ateizam

Post by belfy »

ja kada gledam ove videe zaista osjecam da mirisu... nema smisla proturjeciti.
Raigor Stonehoof

#3181 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa on je ozbiljan :lol: :lol: :lol: :lol:

znaci posto je neki bradonja iz afganistana reko da mirise, ti mu vjerujes??

ljudi, crvenkapica se nije desila, vuk nije pojeo baku i lovac nije rasporio vuka :lol:
Smrcak15

#3182 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Raigor Stonehoof wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa on je ozbiljan :lol: :lol: :lol: :lol:

znaci posto je neki bradonja iz afganistana reko da mirise, ti mu vjerujes??

ljudi, crvenkapica se nije desila, vuk nije pojeo baku i lovac nije rasporio vuka :lol:
ja to ovako gledam

neko kaze nesto u jednoj drzavi, drugi covjek ti prica koji je povjerljiv u narodu da je dozivio to u svom zivotu za vrijeme rata , osjetio miris mrtvih sehida, ttreci se trenutno desava recimo u sirijskom ratu.

sad ovako kad covjek gleda objektivno, jesu li ta tri slucaja jedno drugo dogovorili se da lazu narod, iako su razlicite drzave i periodi u historiji, nerealno da su se dogovorili izmedju sebe da sloze ovakvu pricu.

kako onda da im se price poklapaju, jedna se desavala 80tih, druga 90tih, a ova treca sad u ovom desetljecu. znaci nesto tu ima
HAVANA

#3183 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Guglaj lovacke price.Ima svasta.Ima nas dosta koji smo osjetili miris rata,lesa,jad i cemer.Sve je sem miris.Smrad koji dok si ziv ostane u nozdrvama i mozgu.Krvario jusuf,marinko il sasa...nista ne mirise.Osim budalama kojim i njihovo govno mirise.Teatralne predstave rata i pogibija,sa dozom misterije ,cuda i svetih ciljeva...Nabijem ih na kurac,i njih i njihove predstave.Nek ide on pa nek mirise i krvari iz rana...Jebo mu klip mater i sveti cilj.
Dope_Man

#3184 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Poklapaju se Smrle, zato sto SVI, ali BAS SVI pricaju takve price svojim ljudima. Isto kao sto i budisti, i katolici i ovi, i oni se kunu u sve da su vidjeli neko religijsko cudo. Jednima se gospa ukaze, drugima se napise Allah u oblacima, trecima statua pusta mlijeko ili sta vec. Il se taj bog mnogo zajebava, ili svi haluciniraju/izmisljaju price koji ce potvrdjivati ono u sta vec vjeruju... bice da je ovo drugo.

Iste takve ratne price ces naci i sa drugih strana, gdje govore kako su mucenici na pravednom putu umirali pa se tijela nisu raspadala, da na njihovim grobovima raste cvijece koje svugdje drugo vene, da su se pojavila magle, kise i vojske andjela da pomazu u kljucnim akcijama.. svega toga imas NA SVAKOJ STRANI sukoba, ne samo ovog naseg, vec i svakog drugog gdje religija igra velik faktor. To sto ti biras da citas samo sa jedne strane, a druge zanemarujes, ne znaci da drugi ne postoje.
Last edited by Dope_Man on 03/04/2017 10:40, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#3185 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:
beni-bu-man wrote: Otkud ti znas da nisam u poziciji da pricam s tobom o Bibliji :?

Rodjen sam kao katolik s jevrejskim imenom BERNARD :D
Treba te kamenovati..... Cafire :evil:
Na Hadza pa kamenuj :-)
zforumas

#3186 Re: Ateizam

Post by zforumas »

U strahu su velike oci...
I meni se u ratu svasta prividjalo a isto tako i onim sto su na mene pucali, valjda mislili da sam zec a oni da su u lovu :-)

Cuj eto on letio, ovi mirisu, pramen magle...Seiko nije stao :-) Jarane ovaj il' nije vidio mrtva insana ili ga neko dobro podmazuje. A vrlo moguce da su i posljedice ovih dzennetskih gelera u glavi.

Pitam se otkud ti sehidi 20 dana neukopani :?
Smrcak15

#3187 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:U strahu su velike oci...
I meni se u ratu svasta prividjalo a isto tako i onim sto su na mene pucali, valjda mislili da sam zec a oni da su u lovu :-)

Cuj eto on letio, ovi mirisu, pramen magle...Seiko nije stao :-) Jarane ovaj il' nije vidio mrtva insana ili ga neko dobro podmazuje. A vrlo moguce da su i posljedice ovih dzennetskih gelera u glavi.

Vi ateisti ovdje se najveci dokaz Kur'anskog teksta gdje Allah kaze:

6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati.

111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.

14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi oni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava/halucinira, mi smo ljudi opčinjeni(u halucinaciji)!"

Zar mislite da bi jedan Muderis pricao lazi i tek tako svoj ugled unistavao lazima (a vjera extremno strogo zabranjuje lazi) da bi on tek tako lagao da bi nekog zabavljao i na sebe navlacio Boziju kaznu.

ne nego je problem u ljudima a to je Bog vec opisao, ko nece da vjeruje nece pa kakav god dokaz da se donese.
beni-bu-man

#3188 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrle sto bi vjerovao u bajke ?????
Dope_Man

#3189 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Hhahah cuj da li bi lagao.. pa ako je iko poznat po ekstremnom laganju to su upravo oni najvisi medju religioznima. Sto se dalje ide religioznom hijerarhijom bilo koje vjere, to je veci lazov na poziciji.
zforumas

#3190 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:

6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati.

111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.

15. opet bi oni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava/halucinira, mi smo ljudi opčinjeni(u halucinaciji)!"

Zar mislite da bi jedan Muderis pricao lazi i tek tako svoj ugled unistavao lazima (a vjera extremno strogo zabranjuje lazi) da bi on tek tako lagao da bi nekog zabavljao i na sebe navlacio Boziju kaznu.

ne nego je problem u ljudima a to je Bog vec opisao, ko nece da vjeruje nece pa kakav god dokaz da se donese.
Smrle kao prvo ja nemam iskaznicu da sam ateist.
Kao drugo ja ti pricam iz iskustva. Vidio sam leseve stare par minuta, par sati i par dana. Kako to da ti lesevi nisu mirisali? Jedan od njih je bio hadzija, tako da ne mozes reci da nije bio vjernik za zivota.

I trece, ovaj tvoj "Muderis" je zavrsio arapsku knjizevnost, sto ce reci da ima dobru podlogu za izmisljanje ovakvih prica.
Tvoje pitanje kako to da se javljaju sa razlicitih strana...pa eto jednostavno, isto tako kako si ti dosao do tih snimaka tako je i ovaj Muderris mogao doci do njih. A jos kao prednost njemu dodje to da je studirao u Kairu gdje je vjerovatno pokupio koju "mudrost".

Smrle jesi li ikada vidio raskomadan les? Les koji nije umro prirodnom smrcu?
Smrcak15

#3191 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:

Smrle kao prvo ja nemam iskaznicu da sam ateist.
Kao drugo ja ti pricam iz iskustva. Vidio sam leseve stare par minuta, par sati i par dana. Kako to da ti lesevi nisu mirisali? Jedan od njih je bio hadzija, tako da ne mozes reci da nije bio vjernik za zivota.

I trece, ovaj tvoj "Muderis" je zavrsio arapsku knjizevnost, sto ce reci da ima dobru podlogu za izmisljanje ovakvih prica.
Tvoje pitanje kako to da se javljaju sa razlicitih strana...pa eto jednostavno, isto tako kako si ti dosao do tih snimaka tako je i ovaj Muderris mogao doci do njih. A jos kao prednost njemu dodje to da je studirao u Kairu gdje je vjerovatno pokupio koju "mudrost".

Smrle jesi li ikada vidio raskomadan les? Les koji nije umro prirodnom smrcu?
To samo odredjena skupina ljudi dobijaju takvu pocast da budu sehidi i onda preko tih sehida Allah daje takva cuda da drugi vide to, da se uvjere nadnaravnosti Allahovog obecanja.

To sto je neko hadzija, cak sta vise svi sehidi nemaju ovu osobinu da izbija ugodan miris kao parfem iz njih iako su bili mrtvi vise godina.

Znaci odabrana skupina ljudi i poslanici ne truhnu u zemlji.
zforumas

#3192 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrle znaci li to da su svi poslanici jos uvijek u istom obliku u kojem su ukopani? Kazes da ne truhnu, znaci trebalo bi moci naci sve te sehide u savrsenom obliku u kome su ukopani...

Znaci svi ovi danasnji sehidi ustvari nisu sehidi, nego samo neki od njih su pravi sehidi? I kako to da niko drugi ne prica o ovim cudima, nego samo ovi neki "video gurui"?
HAVANA

#3193 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Smrcak15 wrote:
To samo odredjena skupina ljudi dobijaju takvu pocast da budu sehidi i onda preko tih sehida Allah daje takva cuda da drugi vide to, da se uvjere nadnaravnosti Allahovog obecanja.

To sto je neko hadzija, cak sta vise svi sehidi nemaju ovu osobinu da izbija ugodan miris kao parfem iz njih iako su bili mrtvi vise godina.

Znaci odabrana skupina ljudi i poslanici ne truhnu u zemlji.

E jbg. :nevjerujem:
Smrcak15

#3194 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Smrle znaci li to da su svi poslanici jos uvijek u istom obliku u kojem su ukopani? Kazes da ne truhnu, znaci trebalo bi moci naci sve te sehide u savrsenom obliku u kome su ukopani...

Znaci svi ovi danasnji sehidi ustvari nisu sehidi, nego samo neki od njih su pravi sehidi? I kako to da niko drugi ne prica o ovim cudima, nego samo ovi neki "video gurui"?
poslanici ne truhnu a dali sehidi nad kojima se manifestuje keramet (cudo) dali oni u konacnici istruhnu neznam.

Sad mi pade jedna ideja, posto poslanici ne truhnu, interesantno bi bilo kad bi se skanirao Poslanikov mezar da se pokaze u kakvom je stanju tijelo poslanika, bilo bi interesantno za vidjeti.

Smrle znaci li to da su svi poslanici jos uvijek u istom obliku u kojem su ukopani?
da sad kad bi poslanika Muhammeda iskopali, bio bi svjez kao kad je umro.
Kazes da ne truhnu, znaci trebalo bi moci naci sve te sehide u savrsenom obliku u kome su ukopani...
ne , nikad nisam tvrdio da svi sehidi imaju tu pocast da se nad njima manifestuje keramet(cudo) , oni mogu biti sehidi ali i istruhnuti, a to sto neki dobijaju takve pocasti da ne truhnu cak i nakon dvije godine kao sto je slucaj sa sehidima u gradu Daraa u siriji koje su iskopali nakon dvije godine, to mozete vidjeti na onom gore videu.
I kako to da niko drugi ne prica o ovim cudima, nego samo ovi neki "video gurui"
a ko drugi, pa vidi price mudzahedina ljudi koji su vidjeli to , a za mene je muderis jako dobar izvor, jer je vidio svojim ocima

kao sto prica na video, kaze kad su ih drzali u hangaru mrtve, onako mirisali, ljudi dolazili da se posvjedoce, cak su neki pomisljali ocevci da su ih namirisali da bi oni tako bili u tom stanju.

evo ti price Stranih mudzahedina u Bosni u ratu sa HVO i srpskom vojskom, dosta slucajeva mirisali su nakon nekoliko dana sto suy bili mrtvi

SPECIAL BODIES WHICH DON’T DECOMPOSE
http://idealmuslimah.com/the-hereafter/ ... ose-9.html

evo dva Mudzahedina koji su poginuli u Bosni, ima jos svjedocanstva od drugih na to linku koga interesuju vise

Daawood al Britaani, David Cinclair (1993, age 29)

Born and brought up in the UK, he was working as a computer consultant. One day he walked into work wearing the Islamic dress. On being asked as to why he was wearing this dress, he replied to his work colleagues, “I have become a Muslim.” One week later he was fired from his job; he then went to Bosnia with two brothers. He was travelling with two passports, as soon as he arrived in Bosnia he gave one away to a brother in need. A few months later he gave the other one away too. After four months some brothers were returning to Britain for a few months and they asked him to come with them. He refused saying,

“What is there for me to do in the lands of the disbelievers?”
He was a very quiet and calm brother, funny at the same time, and he loved guarding his brothers from the mountains in the snow and cold weather. A very fast learner of Islaam and the Arabic language, he loved to practice all of the Sunnah of Rasoolullah (peace be upon him). He used to sleep on his right hand side in a crouched position and would pray all night long and fast most of the days. The commander Aboo al-Haarith (rahmatullah ‘alyhi) said about him:

“All of us knew that brother Daawood will be the next Shaheed among us, as he was getting higher and higher and higher in his Eemaan and Taqwaa.”
The night before the operation Daawood had a dream in which he saw himself running in a place that had palaces on either side. He asked, “Who do these houses belong to?” and it was said to him, “These are the houses of the Shuhadaa’.” He asked, “Where is the house of Aboo Ibraaheem?” (A Turkish brother, whose story follows next) A voice said to him, “The house of Aboo Ibraaheem is over there.” And so, in the dream Daawood began to run towards the house of his friend Aboo Ibraaheem and then while doing so he fell down (in the dream), after which he awoke from his sleep.

In the morning there was a large operation against the Croats; during this operation, while he was running in the same manner as he had seen in his dream, he was killed with a single shot to the heart. He fell down and his body rolled down to the Croat bunkers below.

After three months his body was returned to the Mujaahideen as new; it was bleeding and smelling of musk and his body was found crouched on the right hand side.

Aboo al-Muslim at-Turkiyy (1993, age 51)

He was a Turkish brother who lived all his life in Britain but who lived the life of a disbeliever. He was married to an English woman and he did not pray or practice anything from Islaam. Then Allah (the Almighty) guided him to the straight path. He then heard about the situation in Bosnia and said to himself,

“I should go to Bosnia and I must repent to Allah and I must fight against the Serbs as maybe Allah will forgive me for all that I have done in the past.”
In one operation against the Croats, the Ameer did not pick him due to his old age. Aboo Muslim began to cry, not weep, but he began to wail like a baby until in this way he forced the Ameer to let him take part in the operation. He was shot by a dumdum bullet in his arm that broke his bone. Due to this, metal had to be placed in his arm for a period of six months. Aboo Muslim used to exercise his arm a lot and after forty-five days, the doctor said that he could now remove the metal.

Everyone was surprised that how could the metal be removed after only forty-five days. Before one of the large operations of the Croats, he saw a dream in which he saw Rasoolullah (peace be upon him) and so Aboo Muslim began to kiss his feet. Rasoolullah said to him, “Do not kiss my feet.” Then he began to kiss his hands. Rasoolullah (peace be upon him) said to him, “Do not kiss my hands.” Then Rasoolullah asked him, “What do you want, Aboo Muslim?” Aboo Muslim replied,

“O Rasoolullah, please make du’a for me that tomorrow in the operation I am killed Shaheed.”
Before the operation, the Ameer (Commander) Aboo al-Haarith (rahmatullah ‘alyhi) was picking the people to take part in this operation. He refused to let Aboo al-Muslim take part on the grounds that he was still injured and had not yet recovered. A brother that was present at that time said,

“I swear to Allah that Aboo al-Muslim cried and cried like a baby and he said to the Ameer, ‘Fear Allah, and I will hold you responsible on the day of Judgment.’ The brother said to him, ‘Do not shout and cry so loud as the enemy may hear you!” Aboo al-Muslim replied, ‘By Allah! If you do not put me in the operation Aboo al-Haarith, I will cry so loudly that the whole country will hear me.’ He said to the Ameer, ‘Put me in the operation, even if at the back as the last one in this operation.’ The Ameer said to him, ‘Are you sure, I will put you right at the back?’ He said, ‘Put me anywhere in the operation, right at the back. But include me in this operation.’ And so Aboo al-Muslim went and took part in this operation and even though he was right at the very back, the course of the fighting changed so that the back became the front and he was the second one killed in the operation by bullets in his heart.

His body was returned by the Croats after three months along with his brother from England, Daawood. It was smelling of musk and no change had come over his body. All the brothers who were there witnessed that his body had become even more beautiful and white since the last time they saw it.

Video Palenstiski sehid nakon 6 godina u grobu ipak nije istruhnuo
After asking some palestinian friends , I want to correct some informations details :
The tomb was opened to bury the brother of the martyr who died in the war on Gaza in 2008, the martyr name is Khaled Abed brother of the martyr Mahmoud Abed , and this happened because the lack of land and the big number of martyrs/deaths caused by the israeli attacks. :(
May God have mercy on them , and on all of us.

Last edited by Smrcak15 on 03/04/2017 11:37, edited 1 time in total.
zforumas

#3195 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Cekaj ba Smrle, pa zar to ne bi bio ultimativni dokaz Islama ako bi se pokazalo Muhamedovo tijelo? Zasto neko uopste sprijecava da se taj mezar skenira ili otvori? Mozda se plase da nece biti onako kako su zamislili?

I zasto su sva ta cuda vidjeli ti mudzahedini? Zasto niko od raje koju ja znam nije vidio jednog tog sto mirise, sto mu raste brada i sl? Ja ne znam jesi li ti bio u ratu, ali jarane nemas pojma o cemu pricas i vrlo si lakovjeran po pitanju ovih prica...
Smrcak15

#3196 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Cekaj ba Smrle, pa zar to ne bi bio ultimativni dokaz Islama ako bi se pokazalo Muhamedovo tijelo? Zasto neko uopste sprijecava da se taj mezar skenira ili otvori? Mozda se plase da nece biti onako kako su zamislili?

I zasto su sva ta cuda vidjeli ti mudzahedini? Zasto niko od raje koju ja znam nije vidio jednog tog sto mirise, sto mu raste brada i sl? Ja ne znam jesi li ti bio u ratu, ali jarane nemas pojma o cemu pricas i vrlo si lakovjeran po pitanju ovih prica...
Cekaj ba Smrle, pa zar to ne bi bio ultimativni dokaz Islama ako bi se pokazalo Muhamedovo tijelo? Zasto neko uopste sprijecava da se taj mezar skenira ili otvori? Mozda se plase da nece biti onako kako su zamislili?
niko nikada nije predlozio ovo, osim mene , na ovu ideju sam nadosao dok sam sa vama pricao o ovim stvarima, i sinula mi ideja, da bi interesantno bilo kad bi se skenirao mezar, ali opet nesto kontam kad bi sliku postavili na internet mogli bi nastati veliki problemi jer zamisli se neko pocne da photoshopa i ismijava pravo tijelo poslanika, to bi za vjernik bas bilo da im krv prokljuca.

I zasto su sva ta cuda vidjeli ti mudzahedini? Zasto niko od raje koju ja znam nije vidio jednog tog sto mirise, sto mu raste brada i sl?
zato sto se kerameti/cuda desavaju odabranim vjernicima , da takve pocasti dobijaju sa svojom smrcu, nemoze to svako dobit

Ja ne znam jesi li ti bio u ratu, ali jarane nemas pojma o cemu pricas i vrlo si lakovjeran po pitanju ovih prica.
bio sam u ratu , i to skoro cijeli rat, jeste da nisam drzao pusku jer sam bio 8 godina

kazes lakovjeran, nisam lakovjeran nego analizom sta pricaju razliciti ljudi, u razlicitim vremenima, i jos ti potvrdi covjek od povjerenja koji je vidio svojim ocima to, onda kad covjek sjedne i razmisli, im li smisla da ljudi iz razlicitih zemalja i razlicith vremena izmisle istu stvar , nema smisla, znaci nesto ima tu.

Za vas koji nevjerujete u Boga nego samo u gomilu atoma koja se skupila slucajno i napravila covjeka, ove stavri su nepojmljive za vas jer cim nema Boga , nema cuda nema nista, i ovo ond apo automatizmu za vas mora biti izmisljotina, tako je kako je.
r_faruk

#3197 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

zforumas wrote:Cekaj ba Smrle, pa zar to ne bi bio ultimativni dokaz Islama ako bi se pokazalo Muhamedovo tijelo? Zasto neko uopste sprijecava da se taj mezar skenira ili otvori? Mozda se plase da nece biti onako kako su zamislili?

evo dokaz :)
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... oving.html

kad moze on sto ne moze muhamed :) :D ha ja

ja stavio dokaz, dje tebi dokaz :evil: :izet:
zforumas

#3198 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Ama covjece ovo nema veze s vjerom. Ja te pitam zdravorazumski a ti mi opet neke price pricas.

Kakve ba photoshope, o cemu pricas? Pa i do sad su ga karikirali prema tim detaljnim opisima. Sta ako je taj mezar prazan? Ako nema niko u njemu?

Ama desi se cudo odabranom vjerniku, ali ne mora biti odabran onaj koji je do njega.
Kako ne kontas covjece da ovaj Muderis samo malo prepravi tekstove onog Arapa i isprica ih ovdje, a oni u Siriji isto. Uostalom po cemu je ovaj Muderis covjek od povjerenja? On je tipicni primjer lika koji je skontao da moze obrnuti dobru lovu zahvaljujuci ljudima poput tebe, one raje iz Maoce, Bocinje i sl.... Dok vi obicni smrtnici idete ginete "na Allahovom putu" oni sjede kod kuce i pricaju kako mirisete kad poginete.

Tako mom rodjaku mozak isprase, pa nakon 7 dana dodje kuci bradonja sa 1500 KM kesa i njegovoj materi kaze ovo je plata, a on je poginuo na Allahovom putu. Zena i djeca imaju novog muza i oca, nista se ne brini :-)
zforumas

#3199 Re: Ateizam

Post by zforumas »

r_faruk wrote:

evo dokaz :)
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... oving.html

kad moze on sto ne moze muhamed :) :D ha ja

ja stavio dokaz, dje tebi dokaz :evil: :izet:
Znaci Budizam trenutno vodi :mrgreen:
Smrcak15

#3200 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Ama covjece ovo nema veze s vjerom. Ja te pitam zdravorazumski a ti mi opet neke price pricas.

Kakve ba photoshope, o cemu pricas? Pa i do sad su ga karikirali prema tim detaljnim opisima. Sta ako je taj mezar prazan? Ako nema niko u njemu?

Ama desi se cudo odabranom vjerniku, ali ne mora biti odabran onaj koji je do njega.
Kako ne kontas covjece da ovaj Muderis samo malo prepravi tekstove onog Arapa i isprica ih ovdje, a oni u Siriji isto. Uostalom po cemu je ovaj Muderis covjek od povjerenja? On je tipicni primjer lika koji je skontao da moze obrnuti dobru lovu zahvaljujuci ljudima poput tebe, one raje iz Maoce, Bocinje i sl.... Dok vi obicni smrtnici idete ginete "na Allahovom putu" oni sjede kod kuce i pricaju kako mirisete kad poginete.

Tako mom rodjaku mozak isprase, pa nakon 7 dana dodje kuci bradonja sa 1500 KM kesa i njegovoj materi kaze ovo je plata, a on je poginuo na Allahovom putu. Zena i djeca imaju novog muza i oca, nista se ne brini :-)
sad cu ti objasnit sta ja pricam

zamisli se sad skenirana slika poslanika u mezaru, postavljena na internet, i sad odjednom photoshopaju, postavljaju penis u uzdignutom stanju naprimjer uskenirajoj slici, ono sprdnja da se narod smije, tako te stvari...
Post Reply