Smrcak15 wrote:
znaci ,ako postoji Bog, stvori nas, i pusti da zlocinci siju nepravdu i nasilje, poslije zrtva i zlocinac zavrse na istom mjestu. Znaci Bog koji nema kazne i kompezacije, ali posmtra zlo koje cine jedni drugima, IMA MOC DA SPRIJECI TO ALI NECE. Pa sta je to on , gdje tu Pravda, vi hocete da napravidte nekakve bogove koji vrse experimente na nama a hebe im se za paravdu. Ko u to moze vjerovati niko ziv.
Sta kazes, crni Smrle... Tvoj super pravedni bog ima moc da sprijeci zlo, ali nece
Sto nece? Da bi nas onda on mogao malo propitivati i kaznjavati na nekom tamo svijetu?
I - kakva pravda, moj Smrle... O kakvoj pravdi pricas? Pa, eno ti Sirija, Irak, Afganistan... Sve braca muslimani, sve Allahovi zadrti sljedbenici, svi se redom u njega kunu i klanjaju mu se, ali - ko je od njih u pravu na kraju? Na cijoj strani je tu ta tvoja bozija pravda?
Sta cemo s Palestincima? Satrase ih Jevreji (valjda slijedeci prvu objavu), dok ih Ameri podrzavaju (valjda slijedeci drugu objavu), a Palestinci (slijedeci trecu objavu) svaki dan umiru, pate se, itd. Jel' to ta tvoja... Pardon - bozija pravda? A, gle cuda, svi oni slijede neku od bozijih objava. Posto je bog jedan, jel' tako, iz ovoga proizilazi da on nema blage veze sta je htio s kojom objavom
A to sto ti ne mozes ni pojmiti da mi mozda jesmo neciji eksperiment, to je samo do tebe, ne do nekoga drugog.
Usput, i sudeci po svemu sto to pricas, izgleda da se i taj tvoj bog malo zafrkava s nama. Mozda smo i njegov eksperiment, a ? Posto on kontrolise jos kamaru nekakvih svjetova, mozda smo mi jedan od propalih eksperimenata, pa nas je ostavio same da se snalazimo, tamanimo, nagradjujemo i kaznjavamo?
naopakog si razmisljanja kao obicno, nije to bas tako kako ti predstavis, koliko sam puta naznacio da ce prvi sa kojima ce se potpaliti vatra pakla biti muslimani, (pokvarenjaci) to znaci nije to bas tako kako ti hoces da predstavis, kao vjeruj moli se i nema ti kazne nikako, malo morgen.
u kakvoj si zabludi najblje ce ti reci Muhammed sa ovim hadisom, gdje te pobija 100% tvoje nakardno razmisljanje
Od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se prenosi da je rekao: „Rečeno je Allahovom poslaniku, sallallahu ‘alejhi we selleme: „Zaista jedna žena danju posti a noću klanja, ali uznemirava svoje komšije svojim jezikom!“ On reče: „U njoj nema nikakvog dobra, ona će u vatru!“ „Bi mu rečeno: „A jedna žena klanja samo propisane namaze, posti mjesec ramazan i udjeljuje komade suhog sira i ne uznemirava svoje komšije!?“ Reče: „Ona će u Džennet!“ (Ahmed, 9673; Ibn Hibban, broj 5764; i drugi, a el-Hejsemi kaže da su svi prenosioci u senedu pouzdani, vidi El-Medžme’, 8/168-169)
"Najbolje ce reci Muhammed", a onda ide: "Od Ebu Hurejre" i "Receno je Allahovom poslaniku". Sta je ovdje od Muhammeda?

A primjer zene je vrh vrhova

Sta kaze - ova je alapaca i tracara, i nju cemo u dzehennem, a ovu sto nije alapaca, e - ona moze u dzennet