Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
r_faruk
#2651 Re: Ateizam
e jesi ga smrle argumentovao svaka ti cast....
sta bi se desilo kada bi nestali ljudi sa lica zemlje? sta bi se desilo sa planetom?
sta bi se desilo kada bi nestali ljudi sa lica zemlje? sta bi se desilo sa planetom?
Last edited by r_faruk on 27/03/2017 14:04, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#2652 Re: Ateizam
ne nego da se odrzi eko sistem isto tako, a ne samo radi covjeka.sizifinho wrote:znači sve je stvoreno da održi svijet ljudi? Životinje za hranu, virusi za iskušenja, itd...?Smrcak15 wrote:te stvari imaju mnogostruke svrhe, nije samo jedna,sizifinho wrote:Prema vjernicima, koja je svrha virusa, amebe, bakterije, biljaka i životinja?
Molim nekog vjernika da mi odgovori...
naprimjer zivotinja ima svrhu da bude dio ekosistema, da daje hranu drugim ziotinjama i ljudima, da regulise ekosistem tako sto ce drzati balans u prirodi po pitanju drugih zivotinja da neke se previse ne razmnozavaju, da oprasuju druge biljke, da daju mlijeko, odjecu, meso itd itd
nije to samo jedna svrha ima ih dosta jos.
sto se tice virusa, pa oni imaju sigurno vise svrha od samo jedne svrhe, a izmedju ostalog virus podpada u ketgoriju iskusenja za covjeka, sa virusom, se covjek kaznjava, testira a i cisti od grijeha.
siguran sam da ima tu jos dosta toga sto se tice svrhe svih ovih stvari,
Jesam li dobro shvatio?
- HardcoreMX
#2653 Re: Ateizam
Postavljaš množini pitanje u jednini.beni-bu-man wrote: bas sam nedavno postavio pitanje kolegama "sto si ti musliman?" jedan kolega mi je dao fin odgovor "zato sto su me roditelji tako naucili"
ostale odgovore da ne nabrajam, ipak nismo na vicevima
- Smrcak15
#2654 Re: Ateizam
dao sam ti argument zasto je Kuran najcitanija knjigabeni-bu-man wrote:takav odgovor bi dao katolik za biblijuSmrcak15 wrote:beni-bu-man wrote:
A sto je onda Biblija najcitanija knjiga na svijetu (3.9 milijardi primjeraka)
Sto Kur'an ide tako slabo ????
to je cista laz, i ovo je dokaz da uopste nemas predstavi koja je knjiga najcitanija, a to je Kuran, sta je dokaz za to
pa muslimani imaju milione ljudi koji je znaju na pamet, knjigu Kuran moras dijelove nauciti napamet da znas molitve obavljati, znaci minimalno svaki muslimani mora 5 puta na dan pod moranjem da je cita/recitira kroz molitve, plus sto treba da je izcitava i razmislja o njoj pored molitvi. pa kad zavrsi opet iznova i tako cijelo vrijeme.
znaci nemoguce da i jedna knjiga je citanija od Kurana.
dali to katolici moraju minimalno citati bibliju 5 puta na dan??
evo ja kao vjernik sam morao da ga recitiram u sklopu molitve jutros u 5 sati na jutarnjoj molitvi kuci, nadji mi katolika koji citaju bibliju tako rano i tako kasno i jos 3 puta u toku dana, neces ga naci.
to sto se mozda vise stampa neka knjiga neznaci da se vise cita od Kurana, jer ja sam svoj Kuran dobio prije vise od 20 Godina strugale se korice vise, ali se iznova cita svake godine.
-
sizifinho
#2655 Re: Ateizam
znači sve je stvoreno da održi svijet ljudi? Životinje za hranu, virusi za iskušenja, itd...?Smrcak15 wrote: te stvari imaju mnogostruke svrhe, nije samo jedna,
naprimjer zivotinja ima svrhu da bude dio ekosistema, da daje hranu drugim ziotinjama i ljudima, da regulise ekosistem tako sto ce drzati balans u prirodi po pitanju drugih zivotinja da neke se previse ne razmnozavaju, da oprasuju druge biljke, da daju mlijeko, odjecu, meso itd itd
nije to samo jedna svrha ima ih dosta jos.
sto se tice virusa, pa oni imaju sigurno vise svrha od samo jedne svrhe, a izmedju ostalog virus podpada u ketgoriju iskusenja za covjeka, sa virusom, se covjek kaznjava, testira a i cisti od grijeha.
siguran sam da ima tu jos dosta toga sto se tice svrhe svih ovih stvari,
Jesam li dobro shvatio?[/quote]
ne nego da se odrzi eko sistem isto tako, a ne samo radi covjeka.[/quote]
Pa cekaj, ekosistem mora da se odrzi zbog covjeka brate mili... ovaj svijet je stvoren da bude test za covjeka za onaj svijet. Ako je sve stvoreno da bude test za covjeka onda su virusi, bakterije, zivotinje i biljke tu da odrze svijet za covjeka... Ne kontam.
- beni-bu-man
#2656 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:Postavljaš množini pitanje u jednini.beni-bu-man wrote: bas sam nedavno postavio pitanje kolegama "sto si ti musliman?" jedan kolega mi je dao fin odgovor "zato sto su me roditelji tako naucili"
ostale odgovore da ne nabrajam, ipak nismo na vicevimaRecimo da nisi sve izmislio, nego ti baš nešto u muslimanskom društvu, jesu li onda oni tebi postavili pitanje što ti nisi musliman?
Gdje necu biti u muslimanskom drustvu, zivim i radim u Sarajv'u.
A to pitanje nisu postavili....
- Smrcak15
#2657 Re: Ateizam
pa mozemo i tako gledati, eko sistem da se odrazava jer je i taj eko sistem za covjeka stvoren.sizifinho wrote: Pa cekaj, ekosistem mora da se odrzi zbog covjeka brate mili... ovaj svijet je stvoren da bude test za covjeka za onaj svijet. Ako je sve stvoreno da bude test za covjeka onda su virusi, bakterije, zivotinje i biljke tu da odrze svijet za covjeka... Ne kontam.
-
sizifinho
#2658 Re: Ateizam
Ok, a de mi reci koja je uloga virusa? Da bude iskušenje za čovjeka?Smrcak15 wrote:pa mozemo i tako gledati, eko sistem da se odrazava jer je i taj eko sistem za covjeka stvoren.sizifinho wrote: Pa cekaj, ekosistem mora da se odrzi zbog covjeka brate mili... ovaj svijet je stvoren da bude test za covjeka za onaj svijet. Ako je sve stvoreno da bude test za covjeka onda su virusi, bakterije, zivotinje i biljke tu da odrze svijet za covjeka... Ne kontam.
- Smrcak15
#2659 Re: Ateizam
vec sam odgovorio na proslo ovo pitanje ali evo da ponovimsizifinho wrote:Ok, a de mi reci koja je uloga virusa? Da bude iskušenje za čovjeka?Smrcak15 wrote:pa mozemo i tako gledati, eko sistem da se odrazava jer je i taj eko sistem za covjeka stvoren.sizifinho wrote: Pa cekaj, ekosistem mora da se odrzi zbog covjeka brate mili... ovaj svijet je stvoren da bude test za covjeka za onaj svijet. Ako je sve stvoreno da bude test za covjeka onda su virusi, bakterije, zivotinje i biljke tu da odrze svijet za covjeka... Ne kontam.
- Raigor Stonehoof
#2660 Re: Ateizam
Cekaj malo smrcak, gdje je tu milost?Smrcak15 wrote:Raigor Stonehoof wrote:Kakva rasprava, sto nas je onda stvorio? Da.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?![]()
On topic
evo nek ti Bog odgovori direktno iz KuranaDa.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?
16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
17.Da smo se htjeli zabavljati, zabavljali bismo se onako kako Nama dolikuje, ali Mi to ne činimo,
18.Nego istinom suzbijamo laž, istina je uguši i laži nestane; a teško vama zbog onoga što o Njemu iznosite!
inicijalno sto ga je pokrenulo da nas stvori je milost, iz milosti svoje nas je stvorio.sto nas je onda stvorio?
Uzmi ovako, ja napravim farmu neke inferiorne vrste, recimo pasa. Uzgajam ih i posmatram do, hajmo reci sedme godine zivota. U medjuvremenu im "bacam koske", dajem razloge da se neprimjereno ponasaju, kako vjernici vole reci testiram ih. Pse koji budu miroljubivi i poslusni do sedme godine sklanjam s farme na veliki posjed na kojem ce moci da trce koliko hoce i jedu koliko hoce do kraja zivota. Pse koji ne budu slusali moje komande i ne budu druzeljubivi i mirni po isteku sedme godine zivota koljem i bacam na razanj.
Jesam li ja u ovom slucaju milostiv?
-
Nadzorna_ploca
#2661 Re: Ateizam
Bas si nas sa dobrom sortom uporedio. 
- irac300
#2662 Re: Ateizam
Al' ovo je glavno ''Mi'', ko ba?
Ukratko, Smrletova logika, bog nas testira, ovaj svijet nam je kao skrivena kamera, mi ne znamo da on postoji, ali objavio nam je neke knjige sa dokazima da ipak postoji, međutim, ako dokažemo da postoji, onda vjera više nije potrebna, zato nam on piše u šiframa, da ne skontamo odmah da postoji... Ja se pogubih. 
- triconja
#2663 Re: Ateizam
Eto opet bogu dajes ljudske osobine sto nije u redu.Smrcak15 wrote:Raigor Stonehoof wrote:Kakva rasprava, sto nas je onda stvorio? Da.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?![]()
On topic
evo nek ti Bog odgovori direktno iz KuranaDa.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?
16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
17.Da smo se htjeli zabavljati, zabavljali bismo se onako kako Nama dolikuje, ali Mi to ne činimo,
18.Nego istinom suzbijamo laž, istina je uguši i laži nestane; a teško vama zbog onoga što o Njemu iznosite!
inicijalno sto ga je pokrenulo da nas stvori je milost, iz milosti svoje nas je stvorio.sto nas je onda stvorio?
- HardcoreMX
#2664 Re: Ateizam
Dobro su uradili jer nema u vjeri prisile, oni to dokazuju, znači ne fali ti ništa, iako ih još ismijavaš u njihovoj većini. Tko je onda bolji, ti ili oni?beni-bu-man wrote: Gdje necu biti u muslimanskom drustvu, zivim i radim u Sarajv'u.
- HAVANA
#2665 Re: Ateizam
Stari i cuveniHardcoreMX wrote:I jesi l' ti onda nevjernik?HAVANA wrote:E jesi je srocio.HardcoreMX wrote:Realnost i ateisti. Realnost je da nitko ne voli nevjerne ljude. Pa ni ateisti. Ateisti ne vole sami sebe. Realno, to ispada doista tako.
- Zaitsev
#2666 Re: Ateizam
Zipa se Havana, sad će ti tražiti podatke da te može tužiti i ganjati preko advokata. Ne smiješ tako naglo na mačkaNjeHAVANA wrote: Stari i cuveniSto,jel problem?
- beni-bu-man
#2667 Re: Ateizam
ne nije bilio ismijavanje, nego znatizeljnostHardcoreMX wrote:Dobro su uradili jer nema u vjeri prisile, oni to dokazuju, znači ne fali ti ništa, iako ih još ismijavaš u njihovoj većini. Tko je onda bolji, ti ili oni?beni-bu-man wrote: Gdje necu biti u muslimanskom drustvu, zivim i radim u Sarajv'u.
-
Edouard
#2668 Re: Ateizam
Ne, naprotiv, falinga nastade pri krivoj upotrebi.fatamorgana wrote:I tako oslobodismo "proizvoĐaĆa" od falinke na robi ....Edouard wrote:Slobodna i razumna bića koja se odlučiše za gramzljivost.fatamorgana wrote:
Gramzivost također?
Fata(i) error.
Last edited by Edouard on 27/03/2017 19:34, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#2669 Re: Ateizam
Pa za tebe jeste. Niti si voljen niti voliš pa čak ni samog sebe. Ili što bi rekli u čuvenoj i staroj narodnoj 'do podne mrzi samog sebe, a poslije i sve oko sebe'. Nego, po čemu si ti to čuven, ako si već star?!HAVANA wrote: Stari i cuveniSto,jel problem?
- Raigor Stonehoof
#2670 Re: Ateizam
Jebiga, psi pokazuju znakove inteligencije ali su inferiorni ljudima, isto kao i mi tom nekom imaginarnom bicu koje nas uzgaja na farmi/Zemlji i ako budemo dobri salje na veliko imanje/raj odnosno na razanj/pakaoNadzorna_ploca wrote:Bas si nas sa dobrom sortom uporedio.
Samo zamisljam kako bi oni iz Dogs trust mislili da sam milostiv u ovom slucaju
- HardcoreMX
#2671 Re: Ateizam
A što bi ih onda stavio na viceve?beni-bu-man wrote:ne nije bilio ismijavanje, nego znatizeljnostHardcoreMX wrote:Dobro su uradili jer nema u vjeri prisile, oni to dokazuju, znači ne fali ti ništa, iako ih još ismijavaš u njihovoj većini. Tko je onda bolji, ti ili oni?beni-bu-man wrote: Gdje necu biti u muslimanskom drustvu, zivim i radim u Sarajv'u.
-
Nadzorna_ploca
#2672 Re: Ateizam
Bome kad vidim cuku posebno ove sumljive ja bjezim od njega u strahu da me nece satrati ili poderati.Raigor Stonehoof wrote:Jebiga, psi pokazuju znakove inteligencije ali su inferiorni ljudima, isto kao i mi tom nekom imaginarnom bicu koje nas uzgaja na farmi/Zemlji i ako budemo dobri salje na veliko imanje/raj odnosno na razanj/pakaoNadzorna_ploca wrote:Bas si nas sa dobrom sortom uporedio.
Samo zamisljam kako bi oni iz Dogs trust mislili da sam milostiv u ovom slucajune bi me bog
spasio od njih
- HardcoreMX
#2673 Re: Ateizam
To si ti nešto pogrešno razumio. 'Ne dolikuje lavu da se okreće za psima' (Imam Shafi) sjeti se poslovice Šafije kad ovi gore spomenuše cuke.Zaitsev wrote: Zipa se Havana, sad će ti tražiti podatke da te može tužiti i ganjati preko advokata. Ne smiješ tako naglo na mačkaNje
- beni-bu-man
#2674 Re: Ateizam
Pa jedan odgovor mi bi pravo smijesan "imam muslimansko ime"HardcoreMX wrote:A što bi ih onda stavio na viceve?
- tranquil
#2675 Re: Ateizam
Ironično mada nažalost i nimalo iznenađujuće, ljudi koji se najviše pozivaju na poniznost i napadaju druge zbog arogancije, demonstriraju zaprepašćujući nivo arogancije, tvrdeći da znaju koliko osoba voli i koliko je voljena samo na osnovu religijske (ne)pripadnosti te osobe.