Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Chemist wrote:Ne valja samo gledati, ovdje se pojavili neki gelipteri, ne mili se covjeku komentrisati i pricati vise, na svakoj temi amerikanci, kanadjani palamude o dizelima, mazdama, toyotama, nekakvim fordovim kamionima, a nit oni imaju dizela, nit mi imamo mazdi, toyota i fordovih kamiona... j...o lud zbunjenog
Hocemo li to ponovo oplesti ko je bolji...ja navijam za DaimleraBlobi wrote:Pa sve je vec receno - VAG #1...
Milijun i trista hiljada 1 300 000 (tisuca) uglavnom Bosanaca i ponesto Hercegovaca zive po tim Amerikama , Kanadama i gdje sve ne i voze te Toyote , Fordove kamione , evo Corolla vozi i MazduBullet Tooth Tony wrote:Chemist wrote:Ne valja samo gledati, ovdje se pojavili neki gelipteri, ne mili se covjeku komentrisati i pricati vise, na svakoj temi amerikanci, kanadjani palamude o dizelima, mazdama, toyotama, nekakvim fordovim kamionima, a nit oni imaju dizela, nit mi imamo mazdi, toyota i fordovih kamiona... j...o lud zbunjenog![]()
Nije u pitanju takmicenje niti zelim da poredim gdje je bolje ili gore. Radi se o tome da tip omalovazava forumase iz dijaspore i ne jedan primitivan nacin pokusava da "oduzme glas" i pravo na ucesce na forumu ljudima iz dijaspore. Ja sam u BiH svake godine i mogu reci da na cestama ima sve vise Toyota i Mazda vozila . Cak sam recimo vidio najmanje tri Chevrolet Cobalta sto je vozilo namjenski radeno za americko trziste ali se evo ispostavilo da moze da posluzi i u Sarajevu obzirom na izdrljivost i relativno nisku cijenu odrzavanja i prilicno nisku cjenu polovnih Cobalta. Dalje na forumu imaju bar dvije teme o Jeepovima i terencima koji su uglavnom Americki proizvod . Pa sta bi sada trebalo da citav forum samo raspravlja o GII dizelu iz 1986. Na vidim nista lose u tome da diskutujemo o automobilima bez obira na njihovo porjeklo , kubikazu , boju, pogonsko gorivo i slicnoAmADin_gospo wrote:ma ako ti svi ljubitelji domovine toliko vole BiH, nek se vrate, pa ovde žive ako su takvi nostalgičari.
stipu se šuplje, svako pametan ko je otišao, nikad se neće vratiti jer mu ova država nema šta ponuditi.... ni s albanijom se takmičiti nemožemo, kamo li s nekom drugom civilizovanom zemljom.
Koliko ti je ovaj golf?whow wrote:Nije u pitanju takmicenje niti zelim da poredim gdje je bolje ili gore. Radi se o tome da tip omalovazava forumase iz dijaspore i ne jedan primitivan nacin pokusava da "oduzme glas" i pravo na ucesce na forumu ljudima iz dijaspore. Ja sam u BiH svake godine i mogu reci da na cestama ima sve vise Toyota i Mazda vozila . Cak sam recimo vidio najmanje tri Chevrolet Cobalta sto je vozilo namjenski radeno za americko trziste ali se evo ispostavilo da moze da posluzi i u Sarajevu obzirom na izdrljivost i relativno nisku cijenu odrzavanja i prilicno nisku cjenu polovnih Cobalta. Dalje na forumu imaju bar dvije teme o Jeepovima i terencima koji su uglavnom Americki proizvod . Pa sta bi sada trebalo da citav forum samo raspravlja o GII dizelu iz 1986. Na vidim nista lose u tome da diskutujemo o automobilima bez obira na njihovo porjeklo , kubikazu , boju, pogonsko gorivo i slicnoAmADin_gospo wrote:ma ako ti svi ljubitelji domovine toliko vole BiH, nek se vrate, pa ovde žive ako su takvi nostalgičari.
stipu se šuplje, svako pametan ko je otišao, nikad se neće vratiti jer mu ova država nema šta ponuditi.... ni s albanijom se takmičiti nemožemo, kamo li s nekom drugom civilizovanom zemljom.
hehehemadner wrote:TASov ili je od Njemacke poste?
Druze, ko je ovdje spomenuo BiH, Bosance i Hercegovce, i njuhov osjecaj patriotizma...mene u apsolutnoj vrijednosti zaboli peti ugao trougla za to sto vi tamo stavljate i lijepite na svoja vozila, da vam je bolje u BiH nego tamo davno bi se ovamo vratili. Vidis ovo je klasican primjer onoga sta sam ja i napisao, na svakoj temi se mora na kraju prica svesti na to kako je vama tamo, kakva auta vozite sve ostalo, samo neka ima veze sa vama. Realno gledajuci americki i evropski koncept automobilizma se ni u putu nisu sreli, eto jedino imaju oblik vozila i 4 tocka zajednicka. Tebi bih iskreno preporucio da malo pazis sta tipkas tim svojim prsticima, jer ipak nemas pravo nekoga vrijedjati nekoga koga nikada u zivotu nisi vidio. Osim toga, to sto ti u svakom postu koji neko napise, a koji se tebi ne svidja ti vidis neki sovinizam, fasizam i ne znam ti sta sve ne, a sve u pravcu da tebe niko ne voli jer si dijaspora, da ti neko pokusava oduzeti identitet, ponos, patriotizam i nemam pojma vise sta. Ohladi covjece, vodi svoj zivot, i oslobodi druge prisustva svojih frustracija!whow wrote:Milijun i trista hiljada 1 300 000 (tisuca) uglavnom Bosanaca i ponesto Hercegovaca zive po tim Amerikama , Kanadama i gdje sve ne i voze te Toyote , Fordove kamione , evo Corolla vozi i MazduBullet Tooth Tony wrote:Chemist wrote:Ne valja samo gledati, ovdje se pojavili neki gelipteri, ne mili se covjeku komentrisati i pricati vise, na svakoj temi amerikanci, kanadjani palamude o dizelima, mazdama, toyotama, nekakvim fordovim kamionima, a nit oni imaju dizela, nit mi imamo mazdi, toyota i fordovih kamiona... j...o lud zbunjenog![]()
i ostala vozila sto si nabrojao i vecina u njima imaju ili Bosansku zastavu ili zaljepljen BiH grb na shofersajbi ili nesto drugo ste ih posjeca na domovinu. Bosna je u srcu i kreteni poput tebe nikada nece uspjeti rastaviti Bosnu od Bosanaca me gdje da zivimo.