Atak na RAK (Državu)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

don vito

#26 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by don vito »

iPod wrote:Odlicno, samo citam i razmisljam, pa zaista je mocna ta Srpska propaganda, koju filtriraju i kroz svoje kompanije, odlicno vec ste svi kupljeni, nazalost, ponovice nam se ono sto se desilo kroz historiju 40-tih, 90-tih, samo je pitanje kada ce opet zinuti na nas...
Zar vam je toliko prigustilo u HS-u da ovakve pamflete pisete? :-)
Ocito nisu pomoglo letci o "navodnom vlasniku iz Srbije", zatajila propaganda ABA3A, ni ona bomba nije zaustavila egzodus korisnika ka Telemachu, pa se sad izmisljaju afere?
Kad budete imali jednaku uslugu po jednakoj cijeni, onda cemo razmisljati "patriotski" za svoje pare.
Umjesto "patriotske" demagogije bolje bi bilo da razmisljate kako unaprijediti svoju uslugu da sve i jedan korisnik vasih usluga kojeg znam ne bi govorio "HS je najgora kablovska televizija".
Tiger 033

#27 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Tiger 033 »

Autobus wrote:Ja koristim već pola godine Telemach i samo mi je jednom nestalo konekcije, i to prije 2 dana. Ti stvarno pokušavaš porediti ponudu Telecoma i Telemach-a?

Ja 6 M/Bit plaćam 35 KM, dok je 6 M/bit u Telecomu 60 KM. Pričamo o firmi koja je tek počela uvoditi flat, nakon što su ih pritisli privatnici. Imali su 5 godina za taj potez, ali ne, tek kada njihovim džepovima zafali, onda se uvode promjene, koje su još uvijek smiješne.

Porediti ponudu Telecom-a sa Telemach-om je smijesno. Porediti stabilnost je shvatljivo, ali opet neosnovano, jer je razlika u ponudi tolika da stabilnost može trpiti. Jednostavnije, radije ću imati 3 mjeseca 6 M/bit za 35 KM, pa 3 dana ne imati, nego imati stalno 6 M/bit za 60 KM.

Jer na godišnjem nivou, jednom plaćam 350 KM i nemam internet 15 dana od 365, drugom plaćam 600 KM.

A da ne govorim o tome koliko im treba da dođu da priključe ADSL i slično. Kako god gledaš, priča ti nema smisla. Niti kada je riječ o patriotizmu i našoj firmi, niti kada je riječ o čistoj ekonomiji.
NEmoj se ba nervirat'...vidim ja DA ti si zagovornik onog "KAPITALIZMA"..."ja ti ga zavucem (nista licno)... a ti nakon godinu dana skontas kako te nesto zulja među guzovima, a potom da si prevaren" :thumbup: takvih je pun forum kao i profil Telemach "BH" na facebook-u http://www.facebook.com/home.php#!/TelemachBiH :skoljka:
bailaor

#28 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by bailaor »

iPod wrote:Odlicno, samo citam i razmisljam, pa zaista je mocna ta Srpska propaganda, koju filtriraju i kroz svoje kompanije, odlicno vec ste svi kupljeni, nazalost, ponovice nam se ono sto se desilo kroz historiju 40-tih, 90-tih, samo je pitanje kada ce opet zinuti na nas...
:thumbup: :thumbup:
Hendrix

#29 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Hendrix »

Najžalosnije je u svemu ovome, što najveće patriote Bosne, koji su dijelove tijela dali za nju ratujući po gudurama i rovovima, većinom sada nemaju ni za osnovnih ljudskih potreba a kamoli za internet bilo kakav tako da mi je sva ova priča oko plaćanja našima ili njihovima stvarno patetična.

A Tiger, odlična analogija ''ja ti ga zavučem ....'', opisao si upravo rad domaćih internet provajdera sve ove godine zar ne ? :) Ne mogu da vjerujem, naši su brate, a pljačkali nas i davali nam usluge na kapaljku, pa nije moguće, jao.... :-D
iPod

#30 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by iPod »

Hendrix, mene licno ne zanima, usluge, brzina, tehnicka podrska, BHT, HS, Telemach, Logosoft, Zona niti bilo koji, samo mi je simptomaticno, praviti se, pa jos i lagati kao eto slucajno, greska u tipkanju :S pa hajde da je stajalo RTRS, nego puni naziv Radio Televizija Republike..... i hajde i sve da je to, kaze se samo pardon, RTRS nam je poslao obavjestenje a mi smo to protumacili pogresno, nego pocinju da spominju RTS1, kojeg nemaju u ponudi.

Toliko od mene.
Bušman

#31 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Bušman »

iPod wrote:Hendrix, mene licno ne zanima, usluge, brzina, tehnicka podrska, BHT, HS, Telemach, Logosoft, Zona niti bilo koji, samo mi je simptomaticno, praviti se, pa jos i lagati kao eto slucajno, greska u tipkanju :S pa hajde da je stajalo RTRS, nego puni naziv Radio Televizija Republike..... i hajde i sve da je to, kaze se samo pardon, RTRS nam je poslao obavjestenje a mi smo to protumacili pogresno, nego pocinju da spominju RTS1, kojeg nemaju u ponudi.

Toliko od mene.
Je li ti slucajno bio zatamnjen RTRS? Meni nije. Tako da (sto se mene tice) nema sta drugo biti nego greska u pisanju.
BSn

#32 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by BSn »

Od vlastitim izbjegavanja svega sto dolazi s odredjenog prostora nastaje ksenofobija, a od ksenofobije paranoja. Poslije se od paranoje ne vidi kako se minimizairaju velike stvari poistovjecujuci ih sa greskom u kucanju.

P.S. Sto se tice probosanskog ulaganja u Telecom, tj. toga da marka za Telecom je djelomicno marka za FBiH i BiH - da znate sto ne znate, ne bi vise marke dali za tu bosnjacku firmu koja licno vas vodi ka dolje. A ima uglednih bosnjackih eksperata koji vas javno o tome informisu, a vi ne zelite da to slusate, nego slusate nestrucne osobe kojima prodaja suplje i vasa lova idu direktno u dzep.
BSn

#33 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by BSn »

Nisu mogli kad ga nema u ponudi. :D

Isla tekma regularno na RTRS-u, drugo poluvrijeme komentator zapoceo ko prenos sahrane (0:1 na poluvremenu :D ).
BSn

#34 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by BSn »

Upravo to...

Kakva zatemnjenja, kakve trice... :-)

Dok se krucijalne stvari desavaju, nicu teme o greskama u obavjestenjima.
Tiger 033

#35 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Tiger 033 »

Hendrix wrote:A Tiger, odlična analogija ''ja ti ga zavučem ....'', opisao si upravo rad domaćih internet provajdera sve ove godine zar ne ?
@Hendrix ba...NEmam ja namjeru nikog BRANITI niti nase niti njihove...pisem o sadasnjem stanju...ali isto tako NEmam problem i NE ustrucavam se napisati kako je Telemach Srpska firma (ako nije zasto ne objavi vlasnicku strukturu...nego je ZABRANILA) i kako je mnogo NE zadovoljnih korisnika koji koriste njihove usluge...sta je poenta :?: poenta je to da Telemach-RS NEma kvalitetniju uslugu (a koju prodaje za 22KM) kao sto neki hoce da prikazu u odnosu recimo na BHtelekom...jest BHT skuplji ali je stabilniji od Telemach-a 100 puta...kao sto neki zagovaraju KAPITALIZAM...trebaju isto tako znati DA se i u KAPITALIZMU usluge koje su kvalitetnije i bolje placaju skuplje...meni je recimo bitnije da mi je internet stabilan nego razlika u cijeni od 8KM...pisam ja taj internet za 22KM i brzinu od 100Mbps ako ja NEmogu surfat' kad mi se cefne.
Qler

#36 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Qler »

don vito wrote:
Zar vam je toliko prigustilo u HS-u da ovakve pamflete pisete? :-)
Ocito nisu pomoglo letci o "navodnom vlasniku iz Srbije", zatajila propaganda ABA3A, ni ona bomba nije zaustavila egzodus korisnika ka Telemachu, pa se sad izmisljaju afere?
Kad budete imali jednaku uslugu po jednakoj cijeni, onda cemo razmisljati "patriotski" za svoje pare.
Umjesto "patriotske" demagogije bolje bi bilo da razmisljate kako unaprijediti svoju uslugu da sve i jedan korisnik vasih usluga kojeg znam ne bi govorio "HS je najgora kablovska televizija".
Moj je rahmetli dedo govorio mojoj mami, opet ce oni napasti, a mama je govorila, sta ti je babo, nece, to je drugo vrijeme, sad je bratstvo i jedinstvo... tako cu i ja mozda govoriti svom djetetu, a ono ce mi reci da pricam gluposti, da je to neko drugo vrijeme... historija je uciteljica zivota, a mi nikako da naucimo...

Ne kazem ja da je sve teorija zavjere, da svi rade protiv nas, ali neke stvari su u najmanju ruku cudne. A i iz cistog razuma, a i patriotizma, od kifle pa dalje, kupujem samo domace, jedino ako bas nema nas proizvod. A pogotovo izbjegavam slovenske, hrvatske i srbijanske proizvode. Kod njih ne mozes nista nase naci u prodavnicama, a nase prodavnice krcate njihove robe, moras znati gdje u gradu nesto domace mozes uzeti..
VjecitiStudent

#37 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by VjecitiStudent »

Ja kakve se ovdje sve gluposti pishu, sve zarad ocuvanja domacih monopola.
Telemachu treba javno pismo zahvale poslati, jer da njih ne bi, BHTelekom bi i dalje reklamirao svoje 1Gb, 3 Gb pakete ...

A ko dalje hoce da tabiri zamrsene puteve kapitala, evo siteova
http://www.mideuropa.com/UPCSlovenia.aspx
http://www.empglobal.com/
samo malo

#38 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by samo malo »

Ja regularno odgledao utakmicu Srbije i Sjeverne Isrske na Telemachu.

Moderacija, zasto tema i dalje stoji nezakljucana? raspravlja se o imaginarnim fix idejama, sto je smjehotresno.
samo malo

#39 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by samo malo »

ultima_palabra wrote: Znam da je ovih dana puno podvala i spletkarenja protiv države BiH, ali trebamo zadržati razboritost...
Zapravo je ovih dana i previse onih koji svoje licne interese skrivaju iza "borbe protiv spletkarenja protiv BiH", odnosno primjetna je zal pojedinih firmi i njihovih uposlenika/simpatizera za monopolistickom politikom... prevedeno, BH Telecom fan club ne moze se pomiriti sa cinjencom da lagano gube monopol samim tim i sigurne i astronomske plate, nicim zasluzene.. skupa sa njima se slepaju HS-ovci.

Natjerao ih Telemach da izadju u susret svojim korisnicima, da daju bolje pakete, da malo pomjere guzicetine, pa sad masovna histerija na djelu. Samo cekam kad ce EPN izdati proglas sa sve ljiljanima u zaglavlju, unisti nas srbijanski Telemach aman zaman, a to sto pet-sest godina imaju ponudu downloada 256 kbps, to je manje bitno.

Sta ce tek biti kad EP izgubi monopol, i ostali giganti zderaci novca osiromasenih gradjana, tek cemo vidjeti.
Tiger 033

#40 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Tiger 033 »

VjecitiStudent wrote:Telemachu treba javno pismo zahvale poslati
"sta je ovo od jutros mi 2 puta konekcija nestala po 15 min :S i sinoc isto tako!! imal ko jos poblema?"
"Meni isto nestane i neta i kablovske, cini mi se u petak totalni kolaps..."
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1725

Evo i JA se pridruzujem "cestitkama" :zjev:
"Natjerao ih Telemach da izadju u susret svojim korisnicima"...to mislis na Telemach-RS koji je "donio promjene" u BiH i koji nije u stanju da pruzi adekvatnu uslugu inerneta u 2 opcine(N.grad,N.Sarajevo) koje pokriva :-) sta bi bilo da pokriva cijelu BiH :?: :?: :?:
Last edited by Tiger 033 on 28/03/2011 12:49, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#41 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by VjecitiStudent »

Tiger 033 wrote:
"sta je ovo od jutros mi 2 puta konekcija nestala po 15 min :S i sinoc isto tako!! imal ko jos poblema?"

Sve dok se ne pojavi neko ko ce strucno i nezavisno testirati kvalitet usluga razlicitih kompanija koje pruzaju usluge na ovom polju, vecina ovih prica je na nivou rekla-kazala.
Neporeciva cinjenica je da je tek pojava telemacha na bh. trzistu natjerala bh telekom da snizi cijene svojih usluga.
VjecitiStudent

#42 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by VjecitiStudent »

Tiger 033 wrote:

"Natjerao ih Telemach da izadju u susret svojim korisnicima"...to mislis na Telemach-RS koji je "donio promjene" u BiH i koji nije u stanju da pruzi adekvatnu uslugu inerneta u 2 opcine(N.grad,N.Sarajevo) koje pokriva :-) sta bi bilo da pokriva cijelu BiH :?: :?: :?:
"Ko gubi ima pravo i da se ljuti ..." :oops:
Tiger 033

#43 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Tiger 033 »

VjecitiStudent wrote:"Ko gubi ima pravo i da se ljuti ..."
:lol: :-) :lol: Yes Yes upravu si :thumbup:
Hendrix

#44 Re: Atak na RAK (Državu)

Post by Hendrix »

Tiger , ono što meni smeta kod tvoje priče je da potenciraš kako je Telemach nestabilan,odčepilo-pročepilo sistem,ko da je to Gnet bivši sa kojeg sam ja pobjegao na ADSL prije par godina. Ja imam već 4 mjeseca 10MB vezu na Telemachu, do sada mogu na prste nabrojati kada mi je pala konekcija, kada je usporila ili da sam imao problema, speed test zakucan 9,7MB u 99% mjerenja. Poenta je u činjenici da meni i da nekim slučajem brzina padne na pola, ja opet imam 5MB brzinu jeftinije nego na ADSL-u što bi mogao imati.
Sad ćeš ti udarit opet kako se raja žali tamo vamo, otiđi slobodno i na Bihnet forum pa copy-paste žalbe na ADSL koji ljudi imaju ako ćemo po tome zaključivati.

Čim se ne daj Bože Telemach pokvari i počne davati uslugu kao GNet nekada, ja kažem ćao i idem dalje, ali do tada nije korektno da pričaš tu kao da većina ima probleme kada nije tako.

Ja se sa ovim uslugama vodim jedino novčanikom, niti mi je ko drag ni loš kada je riječ o plaćanju mojim novcem, ko ponudi bolje i jeftinije dobija moj potpis, i nema tu nikakve dublje filozofije.
Post Reply