Atak na nišku dzamiju!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 Atak na nišku dzamiju!

Post by Bosanac sa dna kace »

Pretnje vernicima u niškoj džamiji

Niš -- Niška policija uhapsila je dvojicu Piroćanaca koji su noćas vređali i pretili vernicima u niškoj džamiji.

Željko C. (21) i Saša Đ. (19) iz Pirota su prema policijskom saopštenju, noćas nešto pre ponoći "u vidno pijanom stanju urinirali na zidove verskog objekta Hadrović džamije". Nakon upozorenja vernika koji su se nalazili u džamiji, izgrednici su počeli da vređaju i prete, a potom su bacili i nekoliko kamenica u pravcu objekta.

Dvojica mladića zadržani su u niškoj policiji.

Sud da sankcioniše skrnavljenje džamije

NIŠ- Glavni imam niškog medžlisa Mustafa Jusufspahić apelovao je danas na sudske organe da oštrije sankcionišu skrnavljenje džamija i vređanje na verskoj i nacionalnoj osnovi. Jusufspahić je rekao da je u džamiji bilo više od 20 vernika, pošto je bila 27. noć Ramazana. On je kazao da se grupa od četiri mladića obesno ponašala i oskrnavila objekat, urinirajući na sama ulazna vrata džamije i u njenu unutrašnjost. "Potom su fizički napali, gađajući kamenicama imama niške džamije Teufik efendiju Mujovića i vernike", rekao je Jusufspahić. On je ocenio da je simptomatično i to što se i na utakmici Rad-Novi Pazar dogodio incident, u kojem su korišćene parole "Nož, žica, Srebrenica". "Veoma smo uznemireni zbog skrnavljenja i napada na nišku džamiju i sličnih incidenata. Oni nas jako vređaju. Ne interesuje nas više ni ko je pijan a ko ne, želimo mir u svojoj bogomolji i oko nje", rekao je Jusufspahić. Prema njegovim rečima, "vređanja, skrnavljenja i napadi na vernike i objekte" blago se kažnjavaju. "Takvim kažnjavanjem se ne sprečavaju, već zapravo, stimulišu ovakvi napadi", rekao je Jusufspahić i apelovao i na gradsku vlast u Nišu i MUP Srbije da bolje kontrolišu i obezbeđuju nišku džamiju, koja "kao versko zdanje iz 18. veka predstavlja nacionalno blago Srbije".

SDP i SZS osuđuju nacionalističke ispade

NOVI PAZAR - Sandzačka demokratska partija i Stranka za Sandžak najoštrije su danas osudile napad na vernike i dzamiju u Nišu i incident na fudbalskoj utakmici Rad-Novi Pazar. Navijači Rada su na u sredu igranoj utakmici Prve lige Srbije sa Novim Pazarom skandirali "Nož, žica, Srebrenica" i "Srbija Srbima, napolje sa Turcima". Željko C. (21) i Saša Đ. (19) iz Pirota su prema policijskom saopštenju, sinoć nešto pre ponoći "u vidno pijanom stanju urinirali na zidove verskog objekta Hadrović džamije". Potpredsednik SDP Mujo Muković rekao je za Sto plus da su za incidente odgovorni državni organi koji moraju da štite istovetno sve građane. “Neki su bukvalno shvatili odredbe Ustava po kojem je ovo država samo srpskog naroda, a mi apelujemo na državne organe da se privedu pravdi inspiratori ovog događaja”, rekao je potpredsednik SDP Muković. Stranka za Sandžak je u saopštenju za javnost ocenila da događaji u Beogradu i Nišu nisu “samo hir huligana”, već ogledalo društva i države. ZSZ je pozvala sve demokratske snage da zaustave ovakva dešavanja. Kako se navodi u saopštenju, ovakva dešavanja će najveću štetu naneti srpskom narodu i Srbiji u celini. Koalicija Lista za Sandžak ovim povodom se danas nije oglašavala, a njen portparol nije bio dostupan za komentar.

http://www.radiostoplus.com/vesti.html
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Naslov teme je po meni neprikladan....

A za ovo paljenje...kako sijes -tako zanjes.....isto ko izjava Dodika za Sarajevo..koliko god pokusavao da ogadi BIH i Sarajevo BIH srbima..isto ce mu se vratiti od sopstvenog naroda...sad se vraca Srbiji.
muha_sa

Post by muha_sa »

zavrzlama wrote:Naslov teme je po meni neprikladan....

A za ovo paljenje...kako sijes -tako zanjes.....isto ko izjava Dodika za Sarajevo..koliko god pokusavao da ogadi BIH i Sarajevo BIH srbima..isto ce mu se vratiti od sopstvenog naroda...sad se vraca Srbiji.
Ništa ne skontah--mora da sam pospan.
Uostalom--odoh ja vidjet šta bi sa onim nevinim šeikom.
muha_sa

Post by muha_sa »

Kačavende mi,pravoslavci nikad džaniju zapalili ne bi---oni bi je sa zemljom sravnili i parking ili javnu halu na tom mjestu napravili.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Koji je ovo put? :x
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:Kačavende mi,pravoslavci nikad džaniju zapalili ne bi---oni bi je sa zemljom sravnili i parking ili javnu halu na tom mjestu napravili.
ima i ta.
Post Reply