Astronomski klub
- Sentinel
#1 Astronomski klub
Ima li kakav astronomski klub u Sarajevu ili igdje u Bosni? N ebi bilo lose da se gleda u nesto.
- Sentinel
#2 Re: Astronomski klub
Evo sad nabasah na stranicu obnovljenog astro kluba "Orion" u Sarajevu, pod vodstvom prof. Muhameda Muminovica... mozda ipak ima nade
http://www.adorion.ba/
jos samo da im kontakt mail radi, gdje bi im kraj bio
- Ateista
#3 Re: Astronomski klub
Kontaktiraj NIN-a, ko ce znati ako ne on.Sentinel wrote:Evo sad nabasah na stranicu obnovljenog astro kluba "Orion" u Sarajevu, pod vodstvom prof. Muhameda Muminovica... mozda ipak ima nade
- Ateista
#5 Re: Astronomski klub
E onda ti niko nece pomoci.Sentinel wrote:ne zna ni on
Nadam se da ces naci nesto. Sretno!
- chengaba
#6 Re: Astronomski klub
Imas na odsjeku fizike na PMF-u nekakav klub mladih astronoma, samo ne znam je li zatvorenog tipa (samo za studente)ili mogu svi...
Provjeri kod sefa odsjeka
Provjeri kod sefa odsjeka
- Sentinel
#7 Re: Astronomski klub
Stranica im je haos
Boze sacuvaj.
- Sentinel
#8 Re: Astronomski klub
"Na Trebeviću zajedničko otkrivanje svemira
Astronomsko društvo Orion Sarajevo u utorak 30. juna na platou opservatorija na sarajevskoj planini Trebević ozvaničit će početak pokretanja astronomskih aktivnosti, koje su prije rata u našoj zemlji bile na visokom nivou.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje astronomije da se u utorak u 17.30 sati okupe na Trebeviću, na mjestu Čolina kapa kod cilja bob-staze, te da zajedno sa njima otvore "zvjezdane oči Sarajeva". U muzičkom dijelu programa nastupit će Damir Imamović u duetu sa perkusionistom Đanijem Pervanom te Amira Medunjanin u duetu sa Dinom Šukalom."
Konacno nesto
Astronomsko društvo Orion Sarajevo u utorak 30. juna na platou opservatorija na sarajevskoj planini Trebević ozvaničit će početak pokretanja astronomskih aktivnosti, koje su prije rata u našoj zemlji bile na visokom nivou.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje astronomije da se u utorak u 17.30 sati okupe na Trebeviću, na mjestu Čolina kapa kod cilja bob-staze, te da zajedno sa njima otvore "zvjezdane oči Sarajeva". U muzičkom dijelu programa nastupit će Damir Imamović u duetu sa perkusionistom Đanijem Pervanom te Amira Medunjanin u duetu sa Dinom Šukalom."
Konacno nesto
- Sentinel
#9 Re: Astronomski klub
Počeo je sa radom astronomski klub Orion, ulica Maršala Tita 12. Ima se sta naučiti, ljudi su dobro pripremili, a i prof. Muminović je bio prisutan. Uglavnom dok je slabog vremena drzace se kursevi i predavanja, a na raspolaganju je solidna biblioteka o astronomiji. Kad se proljepša biće posmatranja iznad Sarajeva. Ako neko želi postati član, na slijedećem linku su članarine: http://www.adorion.ba/index.php?id=3
-
caes
#10 Re: Astronomski klub
reci mi, ako si upucen naravno, ova prva vrsta clanarine, za aktivnije clanove .. jel podrazumijeva astronomsko znanje matematike i fizike i slicno da bi pohadjao te kurseve?
ja stvarno volim astronomiju, ali nikad nisam bila dobra s brojevima, pa ne znam koliko mi je to isplativo ..
hvala
edit: sad sam procitala, izgleda da se ne zahtjeva neko geek matematicarsko znanje
ja stvarno volim astronomiju, ali nikad nisam bila dobra s brojevima, pa ne znam koliko mi je to isplativo ..
hvala
edit: sad sam procitala, izgleda da se ne zahtjeva neko geek matematicarsko znanje
- Sentinel
#11 Re: Astronomski klub
naravno da nije potrebno nikakvo predznanje, samo dobra volja. Zasad je to sve u povojima, ali kad se proljepsa valjda cemo sta i gledat
Imaju nekoliko dobrih Go To Celestron teleskopa, pa cemo moci i vidjeti nesto 
-
caes
#12 Re: Astronomski klub
a reci mi, kakva je ekipa, jesu matorci sve ili ima i mladjih?
cisto informativno
cisto informativno
- Sentinel
#13 Re: Astronomski klub
Raja je vecinom mladja, i nije guzva zasad, sto je dobro
- Ateista
#14 Re: Astronomski klub
Odakle se posmatra nebo, gdje su teleskopi?
Neki dan sam bio na trebevicu, tamo gdje je bil opservatorija i samo su rusevine.
Neki dan sam bio na trebevicu, tamo gdje je bil opservatorija i samo su rusevine.
- arzuhal
#15 Re: Astronomski klub
Haj javi, ako ti nije šta, navakat seminare, predavanja i toSentinel wrote:Raja je vecinom mladja, i nije guzva zasad, sto je dobro
- Sentinel
#16 Re: Astronomski klub
Posmatrace se sa trebevica, zmajevca, igmana... kad se malo proljepsa (otopli). Zasad imaju prostorije kod Vrazove.Ateista wrote:Odakle se posmatra nebo, gdje su teleskopi?
Na www.adorion.ba imate valjda info..
-
Last_one
#17 Re: Astronomski klub
Astronomsko drustvo "Orion" je vise nego ok. Clan sam. Imamo sastanke svake srijede i subote u 19 h!