Astrologija =)
-
njonjica
#402 Re: Astrologija =)
Da vidimo dje ba zapelo? 
- terra_incognita
#403 Re: Astrologija =)
pocelo je, pocelo... 
-
Zoya
#404 Re: Astrologija =)
Hoce li to ba vise, ne merem docekat'. Pa ja sam tih peTsto eVra dala da to malo "poguram" 
- terra_incognita
#405 Re: Astrologija =)
njonjice jesi tu ?
pocinjemo li ?
pocinjemo li ?
- terra_incognita
#407 Re: Astrologija =)
hajde onda pocnimo.... amazonkina karta visi od sinoc....
-
njonjica
#408 Re: Astrologija =)
ok, vazi....samo da je nadjem....
evo:

ovdje fali aspekt 150* So-Mo
dakle to treba ukljuciti u analizu...
je li Amazonka tu?
(nadam se bez muza koji stalno pominje nekakvu cirkusku satru)
evo:

ovdje fali aspekt 150* So-Mo
dakle to treba ukljuciti u analizu...
je li Amazonka tu?
(nadam se bez muza koji stalno pominje nekakvu cirkusku satru)
-
njonjica
#409 Re: Astrologija =)
hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
- terra_incognita
#410 Re: Astrologija =)
AMAZONKA
ASC u Raku i vladara Raka Mjesec (smjesten u XI kucu-u Biku a prirodno polje Vodolije) - odlicno pamcenje, skoro pa fotografsko
-Mjesec uvijek upucuje na to gdje trazimo utociste kad nam lose krene a XI kuca simbolizira prijatelje
-takodje nam pokazuje kako osoba razmislja- vrlo pronicjivo razmisljanje, jako joj je bitno sto o njoj drugi misle
-inace osobe sa Rakom na ASC su jako vezane za dom, posebno za majku, nikada ne bacaju stvari i one im sluze da se vracaju u proslost, sto rado cine
-Mjesec kao vladar ima sve dobre aspekte, osim opozicije sa Merkurom i Uranom, koju ja ne bih uzimala u obzir zbog orbisa od 7 i 9 stepeni
ASC u Raku i vladara Raka Mjesec (smjesten u XI kucu-u Biku a prirodno polje Vodolije) - odlicno pamcenje, skoro pa fotografsko
-Mjesec uvijek upucuje na to gdje trazimo utociste kad nam lose krene a XI kuca simbolizira prijatelje
-takodje nam pokazuje kako osoba razmislja- vrlo pronicjivo razmisljanje, jako joj je bitno sto o njoj drugi misle
-inace osobe sa Rakom na ASC su jako vezane za dom, posebno za majku, nikada ne bacaju stvari i one im sluze da se vracaju u proslost, sto rado cine
-Mjesec kao vladar ima sve dobre aspekte, osim opozicije sa Merkurom i Uranom, koju ja ne bih uzimala u obzir zbog orbisa od 7 i 9 stepeni
- terra_incognita
#411 Re: Astrologija =)
vezano za umetnute kuce, napomena da su to stvari koje se raspetljavaju kasnije u zivotunjonjica wrote:hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
ja jos ne bih na predikcije
-
njonjica
#412 Re: Astrologija =)
hocemo li uzeti u obzir ovaj veliki trigon obzirom na sirok orbis?
ja inace uzimam veci orbis za svjetla pogotovo kad je aplikacija.
inace merkur 0* Uran uvijek daje ekscentricne osobe, na neki nacin se izdvaja od okoline i cini mi se ovako kad je covjek pogleda, na njoj prvo vidi oci...
ja inace uzimam veci orbis za svjetla pogotovo kad je aplikacija.
inace merkur 0* Uran uvijek daje ekscentricne osobe, na neki nacin se izdvaja od okoline i cini mi se ovako kad je covjek pogleda, na njoj prvo vidi oci...
- terra_incognita
#413 Re: Astrologija =)
VE-MA-MO u zemljanim znacim, pada u jednu sljedujucu i dvije padajuce kuce
vise se odnosi na druge nego na nju samu
hajmo malo oko sunca da se zabavimo
vise se odnosi na druge nego na nju samu
hajmo malo oko sunca da se zabavimo
-
njonjica
#414 Re: Astrologija =)
Ok....onda iz pocetka...terra_incognita wrote:vezano za umetnute kuce, napomena da su to stvari koje se raspetljavaju kasnije u zivotunjonjica wrote:hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
ja jos ne bih na predikcije
Sunce u strijelcu; osoba vesela, pametna, vladar strijelca u trecoj kuci-interesovanja su mnoga, mnogo cita i mnogo zna medjutim ovaj polozaj govori o cesto enciklopedijskom znanju koje se ne moze bas uvijek iskoristiti....ponekad religiozna interesovanja...uvijek jako dobro za inostranstvo i jezike.
Asc rak svemu ovom daje ozbiljnu dozu emotivnog unosenja u "stvari", sve oko sebe dozivljava duboko, dom je jako vazan, kako rece Terra rijetko bacaju stvari, postoji sklonost ostajanja u vezi sa ljudima cak i ako se vidi da se vise nema sta reci....
Sa ovim polozajem Mjeseca majka moze postati imperativ (i mjesec je visoko polozen) ili majcinstvo uopste....
Ovaj Pluton u IV mi ovdje malo komplicira situaciju ali neise, idemo redom.
(Dupor kaze, Pluton u IV - ljubav prema prajezicima).
- pirmin
#415 Re: Astrologija =)
Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate. 
-
njonjica
#416 Re: Astrologija =)
Pa dobro, podrazumijeva se da je ovo sve pod uslovom da je vrijeme rodjenja tacno.pirmin wrote:Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate.
Voljela bih da je Amazonka ovdje i da se ukljuci.
Mada nema veze i ako nije tacno, malo vjezbe dobro dodje.
- terra_incognita
#417 Re: Astrologija =)
za pluton ni desetljecepirmin wrote:Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate.
10 minuta mogu eventualno uticati na ASC ali kako je on ovdje u sred znaka, nema sumnje u bilo sta
Sunce 90 JU (skoro pa egzaktno) a JU i dispozitor Suncu
e sad, da li da ga tretiram kao u V ili kao u VI ?
Nekako mi vise ide u VI, pa joj daje i neke karakteristike djevice, tejerajuci je da uvijek radi toliko da bude bolja od drugih i da se ponosi svojim djelima.
E sad koliko je to dobro za zivce ?
Obzirom da JU dolazi iz III, stvarno je nestrpljiva i mora je biti svugdje i u svaka doba.
-
njonjica
#418 Re: Astrologija =)
Jos o Suncu:
Sunce je u svojoj prirodnoj petoj kuci, kuci lava dodaje osobi i te osobine; voli biti vidjena, izlasci na koncerte, izlozbe, ljubav prema "markiranim stvarima", kad je vide zeli biti tip-top jer joj je stalo sta drugi misle i kazu o njoj...
Sunce je u kvadratu sa Marsom-despot u kuci, hahahah, ali i dobro zdravlje.
Sunce je u svojoj prirodnoj petoj kuci, kuci lava dodaje osobi i te osobine; voli biti vidjena, izlasci na koncerte, izlozbe, ljubav prema "markiranim stvarima", kad je vide zeli biti tip-top jer joj je stalo sta drugi misle i kazu o njoj...
Sunce je u kvadratu sa Marsom-despot u kuci, hahahah, ali i dobro zdravlje.
-
njonjica
#419 Re: Astrologija =)
Moze uticati na os 4-10 i polozaj saturna...terra_incognita wrote:za pluton ni desetljecepirmin wrote:Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate.
10 minuta mogu eventualno uticati na ASC ali kako je on ovdje u sred znaka, nema sumnje u bilo sta
Sunce 90 JU (skoro pa egzaktno) a JU i dispozitor Suncu
e sad, da li da ga tretiram kao u V ili kao u VI ?
Nekako mi vise ide u VI, pa joj daje i neke karakteristike djevice, tejerajuci je da uvijek radi toliko da bude bolja od drugih i da se ponosi svojim djelima.
E sad koliko je to dobro za zivce ?
Obzirom da JU dolazi iz III, stvarno je nestrpljiva i mora je biti svugdje i u svaka doba.
- terra_incognita
#420 Re: Astrologija =)
mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo 
-
njonjica
#421 Re: Astrologija =)
Dobro, i onako Ju vlada sestom, on bi trebao biti vrlo racionalan, radan, pa u djevici sa obje noge na zemlji zaustavi sunce kad ga malo "ponese slava"....terra_incognita wrote:mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo
- terra_incognita
#422 Re: Astrologija =)
I kad mu se kao vladara II odrijesi kesanjonjica wrote:Dobro, i onako Ju vlada sestom, on bi trebao biti vrlo racionalan, radan, pa u djevici sa obje noge na zemlji zaustavi sunce kad ga malo "ponese slava"....terra_incognita wrote:mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo
Rekla bi da posao koji obavlja nije njen konacni izbor.
-
njonjica
#423 Re: Astrologija =)
Amazonka, ima li te?
Pa djes' bona ne bila, mi se ovdje "zadale" a tebe nigdje

Pa djes' bona ne bila, mi se ovdje "zadale" a tebe nigdje
- terra_incognita
#424 Re: Astrologija =)
u solaru za 2009 ose su u KARDINALNIM ZNACIMA horoskopa sto ukazuje na veoma aktivnu godinu, energija je usmjerena na kucu, partnera, rad i poslove.
Saturn na usponu, - period provjere sopstvenih vrijednosti.
Ovo je vrijeme kada se žanje posijano.
Takodje je neophodno obaviti posjetu doktoru, narocito vezano za sve ono cime vlada Venera (Sa i ASC u Vagi).
Novac ce se ulagati u kucu, renoviranje i opremanje.
Sedma solarna je na MC- mozda bi se veza mogla ozvaniciti, pa kupiti stan- rohbau na Mojmilu "program za mlade", pa ulagati ovo iz prethodne recenice
Saturn na usponu, - period provjere sopstvenih vrijednosti.
Ovo je vrijeme kada se žanje posijano.
Takodje je neophodno obaviti posjetu doktoru, narocito vezano za sve ono cime vlada Venera (Sa i ASC u Vagi).
Novac ce se ulagati u kucu, renoviranje i opremanje.
Sedma solarna je na MC- mozda bi se veza mogla ozvaniciti, pa kupiti stan- rohbau na Mojmilu "program za mlade", pa ulagati ovo iz prethodne recenice
- Amazonka27
#425 Re: Astrologija =)
ej tu sam ja
tacno je vrijeme rodjenja. Mamu sam danas maxuz nazvala da je pitam
priljucicu vam se jako brzo samo da zavrsim zadacu