Astrologija =)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zoya

#401 Re: Astrologija =)

Post by Zoya »

500 eura je 500 eura :D

Image
njonjica

#402 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Da vidimo dje ba zapelo? :mrgreen:
terra_incognita

#403 Re: Astrologija =)

Post by terra_incognita »

pocelo je, pocelo... :)
Zoya

#404 Re: Astrologija =)

Post by Zoya »

Hoce li to ba vise, ne merem docekat'. Pa ja sam tih peTsto eVra dala da to malo "poguram" :roll:
terra_incognita

#405 Re: Astrologija =)

njonjice jesi tu ?
pocinjemo li ?
njonjica

#406 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tuJ sam :)
terra_incognita

#407 Re: Astrologija =)

hajde onda pocnimo.... amazonkina karta visi od sinoc....
njonjica

#408 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

ok, vazi....samo da je nadjem....

evo:
Image

ovdje fali aspekt 150* So-Mo
dakle to treba ukljuciti u analizu...
je li Amazonka tu?

(nadam se bez muza koji stalno pominje nekakvu cirkusku satru) :mrgreen:
njonjica

#409 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
terra_incognita

#410 Re: Astrologija =)

AMAZONKA
ASC u Raku i vladara Raka Mjesec (smjesten u XI kucu-u Biku a prirodno polje Vodolije) - odlicno pamcenje, skoro pa fotografsko
-Mjesec uvijek upucuje na to gdje trazimo utociste kad nam lose krene a XI kuca simbolizira prijatelje
-takodje nam pokazuje kako osoba razmislja- vrlo pronicjivo razmisljanje, jako joj je bitno sto o njoj drugi misle
-inace osobe sa Rakom na ASC su jako vezane za dom, posebno za majku, nikada ne bacaju stvari i one im sluze da se vracaju u proslost, sto rado cine
-Mjesec kao vladar ima sve dobre aspekte, osim opozicije sa Merkurom i Uranom, koju ja ne bih uzimala u obzir zbog orbisa od 7 i 9 stepeni
terra_incognita

#411 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
vezano za umetnute kuce, napomena da su to stvari koje se raspetljavaju kasnije u zivotu
ja jos ne bih na predikcije
njonjica

#412 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

hocemo li uzeti u obzir ovaj veliki trigon obzirom na sirok orbis?
ja inace uzimam veci orbis za svjetla pogotovo kad je aplikacija.

inace merkur 0* Uran uvijek daje ekscentricne osobe, na neki nacin se izdvaja od okoline i cini mi se ovako kad je covjek pogleda, na njoj prvo vidi oci...
terra_incognita

#413 Re: Astrologija =)

VE-MA-MO u zemljanim znacim, pada u jednu sljedujucu i dvije padajuce kuce
vise se odnosi na druge nego na nju samu

hajmo malo oko sunca da se zabavimo
njonjica

#414 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
njonjica wrote:hajd ovako....ono sto meni prvo pada u oci su sve planete (sem Mjeseca) ispod horizonta....osoba bogatog emotivnog zivota, ponekad nesvjesna potreba drugih ljudi. umetnuta IV i X govori o mogucim problemima na roditeljskoj liniji...Mo u XI daje "plodnost" u prijateljstvu u kojem se nesebicno daje...hocemo ovako nastaviti ili da krenemo na konkretnije, recimo prognoze jer evo vidim Ur dolazi na MC tokom sjledece godine i donosi promjene...?
vezano za umetnute kuce, napomena da su to stvari koje se raspetljavaju kasnije u zivotu
ja jos ne bih na predikcije
Ok....onda iz pocetka...
Sunce u strijelcu; osoba vesela, pametna, vladar strijelca u trecoj kuci-interesovanja su mnoga, mnogo cita i mnogo zna medjutim ovaj polozaj govori o cesto enciklopedijskom znanju koje se ne moze bas uvijek iskoristiti....ponekad religiozna interesovanja...uvijek jako dobro za inostranstvo i jezike.
Asc rak svemu ovom daje ozbiljnu dozu emotivnog unosenja u "stvari", sve oko sebe dozivljava duboko, dom je jako vazan, kako rece Terra rijetko bacaju stvari, postoji sklonost ostajanja u vezi sa ljudima cak i ako se vidi da se vise nema sta reci....
Sa ovim polozajem Mjeseca majka moze postati imperativ (i mjesec je visoko polozen) ili majcinstvo uopste....
Ovaj Pluton u IV mi ovdje malo komplicira situaciju ali neise, idemo redom.

(Dupor kaze, Pluton u IV - ljubav prema prajezicima).
pirmin

#415 Re: Astrologija =)

Post by pirmin »

Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate. :)
njonjica

#416 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

pirmin wrote:Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate. :)
Pa dobro, podrazumijeva se da je ovo sve pod uslovom da je vrijeme rodjenja tacno.
Voljela bih da je Amazonka ovdje i da se ukljuci.

Mada nema veze i ako nije tacno, malo vjezbe dobro dodje.
terra_incognita

#417 Re: Astrologija =)

pirmin wrote:Vec vidim-slomicete se analizirajuci a pitanje je da li je vrijeme rodjenja tacno-obje znate sta 1o minuta mogu da znace, da ne idemo u sate. :)
za pluton ni desetljece

10 minuta mogu eventualno uticati na ASC ali kako je on ovdje u sred znaka, nema sumnje u bilo sta

Sunce 90 JU (skoro pa egzaktno) a JU i dispozitor Suncu
e sad, da li da ga tretiram kao u V ili kao u VI ?
Nekako mi vise ide u VI, pa joj daje i neke karakteristike djevice, tejerajuci je da uvijek radi toliko da bude bolja od drugih i da se ponosi svojim djelima.
E sad koliko je to dobro za zivce ?
Obzirom da JU dolazi iz III, stvarno je nestrpljiva i mora je biti svugdje i u svaka doba.
njonjica

#418 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Jos o Suncu:
Sunce je u svojoj prirodnoj petoj kuci, kuci lava dodaje osobi i te osobine; voli biti vidjena, izlasci na koncerte, izlozbe, ljubav prema "markiranim stvarima", kad je vide zeli biti tip-top jer joj je stalo sta drugi misle i kazu o njoj...
Sunce je u kvadratu sa Marsom-despot u kuci, hahahah, ali i dobro zdravlje.
njonjica

#419 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
za pluton ni desetljece

10 minuta mogu eventualno uticati na ASC ali kako je on ovdje u sred znaka, nema sumnje u bilo sta

Sunce 90 JU (skoro pa egzaktno) a JU i dispozitor Suncu
e sad, da li da ga tretiram kao u V ili kao u VI ?
Nekako mi vise ide u VI, pa joj daje i neke karakteristike djevice, tejerajuci je da uvijek radi toliko da bude bolja od drugih i da se ponosi svojim djelima.
E sad koliko je to dobro za zivce ?
Obzirom da JU dolazi iz III, stvarno je nestrpljiva i mora je biti svugdje i u svaka doba.
Moze uticati na os 4-10 i polozaj saturna...
terra_incognita

#420 Re: Astrologija =)

mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo :skoljka:
njonjica

#421 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo :skoljka:
Dobro, i onako Ju vlada sestom, on bi trebao biti vrlo racionalan, radan, pa u djevici sa obje noge na zemlji zaustavi sunce kad ga malo "ponese slava"....
terra_incognita

#422 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:
terra_incognita wrote:mada ga (Sunce i ego) ovaj JU cesto osamari i kaze: ne mozes bas ciniti sto ti je volja! Ipak mu je on dispozitor i to je njegovo exkluzivno pravo :skoljka:
Dobro, i onako Ju vlada sestom, on bi trebao biti vrlo racionalan, radan, pa u djevici sa obje noge na zemlji zaustavi sunce kad ga malo "ponese slava"....
I kad mu se kao vladara II odrijesi kesa :D
Rekla bi da posao koji obavlja nije njen konacni izbor.
njonjica

#423 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Amazonka, ima li te?
Pa djes' bona ne bila, mi se ovdje "zadale" a tebe nigdje :lol: :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#424 Re: Astrologija =)

u solaru za 2009 ose su u KARDINALNIM ZNACIMA horoskopa sto ukazuje na veoma aktivnu godinu, energija je usmjerena na kucu, partnera, rad i poslove.
Saturn na usponu, - period provjere sopstvenih vrijednosti.
Ovo je vrijeme kada se žanje posijano.
Takodje je neophodno obaviti posjetu doktoru, narocito vezano za sve ono cime vlada Venera (Sa i ASC u Vagi).
Novac ce se ulagati u kucu, renoviranje i opremanje.
Sedma solarna je na MC- mozda bi se veza mogla ozvaniciti, pa kupiti stan- rohbau na Mojmilu "program za mlade", pa ulagati ovo iz prethodne recenice :D
Amazonka27

#425 Re: Astrologija =)

Post by Amazonka27 »

ej tu sam ja :D tacno je vrijeme rodjenja. Mamu sam danas maxuz nazvala da je pitam :D priljucicu vam se jako brzo samo da zavrsim zadacu :kiss:
Locked