Astrologija, sihr lazaca i gulikoza???

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

Astrologija je....

Poll ended at 07/10/2005 22:18

Crnomagijaska i od astrologa treba bjezati
6
40%
Pomoc u duhovnom i tjelesnom zivotu
9
60%

Total votes: 15

Sarafcina

Post by Sarafcina »

Admine crkni !!!!! :)
da je chat ukljucen ne bih dzaba ljudima pio krv ovdje ;).
Crkni jos jednom :)

Sorry stella :)

znam da sam naopak s trazenjima dokaza :). Glupa skola i jos gori ucitelji su krivi ;).

Ne trudi se da nadjes odgovor na moje pitanje, jer je najbolje sto ces naci da to pise u nekoj knjizi, ali ti niko nece reci ni zasto ni kako se to zna. Ili bilo sta drugo u astrologiji.

Jos jednom admin nema pojmaaaaa :P admin nema pojmaaaa :P
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Admine crkni !!!!! :)

znam da sam naopak s trazenjima dokaza :). Glupa skola i jos gori ucitelji su krivi ;).

Ne trudi se da nadjes odgovor na moje pitanje, jer je najbolje sto ces naci da to pise u nekoj knjizi, ali ti niko nece reci ni zasto ni kako se to zna. Ili bilo sta drugo u astrologiji.

Ma znam ja odgovor na tvoje pitanje samo je brate dug, a cini mi se da se ti pomalo zahebavas sa mnom, pa malo volju izgubih. :-)
Ali nema veze, toplo ti preporucam knjigu Mile Dupora "Ne vjerujte, provjerite" pa onda ozezi sa malo ozbiljnijim pitanjima, da bude i meni zanimljivo. :lol:
schnjufko

#78 komparacija je samo u vezi tumacenja

Post by schnjufko »

mislim samo na tumacenje I jinga koje je polarizovano koliko sam ja uspio da skontam isto kao u tarotu. dakle moze se smatrat losim ili dobrim znakom mada meni to sve zajedno najvise lici na konsultaciju podsvjesti o nekom pitanju preko medija kao stoje I jing ili tarot (koliko se sjecam svaka kartai njen polozaj imaju dvojaka znacenja i mogu se razlicito tumaciti u poredjenju sa drugim kartama) Mene samo crnjak fata Stela sto sve cesce nalazim na kojekakve pokusaje da se ljudi oslone na neke nesigurne izgvore prilikom odlucivanja nebi li sakrili time svoju odluku. Moze mi 10 njih napravit 10 karata jedan od njih ce biti drukcija. U svemu tome ima puno muljanja sto kaze srafko bilo je 200 tih bjelih magova crnih magova koji ce reci kad ce stati rat i ni jedan nije utrefio. Ja sam gledao neke druge parametre pa sam sam skontao kad ce se rat zavrsiti. Mozda sam kroz to sve razvio neki analiticki dar da kuzimstvari sa strane, ali realan analiticki pristup procjeni jedne osobe kroz kalikulaciju datuma i pripadajucih parametara sunchevog sistema uvjek kada je radjen od strane masine je bio pogresan a kada je radjen od strane osobe bojao sam se da je subjektivan.
Arminovski

Post by Arminovski »

stella_k wrote:@Arminovski
Covjek se smatra rodjenim onog trenutka kad udahne vazdu, znaci onda kad se presijece pupcana vrpca i postane jedinka.
Postoji racunanje i koncept horoskopa (horoskop zaceca), naravno.

Hm...govoris o nepristrasnom testu...ne razumijem, da li ti zaista mislis da je astrologija crnomagijska ili uopste nemas misljenja o njoj...
U stvari reci sta te zanima...
Zasto ne bi pogledao ono sto sam postirala Sarafcini, vezano za prekid rata u BiH. Mislim to je bilo nedavno, lako je za provjeriti, samo ces morati steci neka osnovna znanja o astrologiji, funkcionise zaista...
Nisam pitao to. Pitao sam zasto astrolozi bas tu tacku izabiraju posto jedna beba je ziva i prije "rodjenja". Rodjenje je samo zavrsni cin "pocetka zivota"

Vidio sam to sto si pisala o ratu u Bosni. To je jedan slucaj. Treba mi vise. Ti ne shvatas da bi jedna teza bila prihvacena ona mora da bude tacna u velikoj vecini slucajeva. Greska koju cinis je da vidis samo one primjere kad je tvoja teza bila tacna i koncentrises se samo na njih a ne vidis slucajeve kad je ona skroz bila netacna(kojih je puno vise) Zato mi treba vise primjera. I zato trazim neku vrstu znanstvenog testa koji pokazuje suprotno.

Na ostala 2 pitanja nisam dobio nikakav odgovor.

Podvlacim da nisam neprijateljski nastrojen prema astrologiji. Ne mislim da je crna magija. Mislim jedino da su astrolozi jednostavno polupali loncice. :) Ako predstavis adekvatne dokaze o ispravnosti tvoje teze naravno da cu ti povjerovati.
A-ZO

#80 Re: bice da im je horoskop odmako

Post by A-ZO »

schnjufko wrote:Ja nesto nevjerujem A-zo da je njih horoskop tako odmakao od nas. Prije vjerujem da im je pomogla disciplina jer su narod nastanjen na jako skrtim prirodnim resursima, iz kojih je izasao shintoizam kao vrlo asketski i disciplinovani pristup svemu. Odatle dolazi i cinjenica da ce se masinovodja iskasapit ako mu voz godisnje zakasni 5 minuta. Svaki ce to uraditi bez obzira jel djevica ili nije. a sama cinjenica da oni vise nemaju nego imaju natjerala ih je kroz vjekove da postanu jedna od naj razvijenihij nacijana svijetu ali sa kulturnom zaledjinom malo mladjom od kinseke ali dobro starijom od nase.
znaci tu je kljuc uspjeha, ok neka je, ali kad malo bolje razmislim, nije taj japan bez resursa toliko koliko se prica, sve mi to smrdi na neku zapadnjacku anti-propagandu, japan je solidan teritorij od istog "materijala" manje-vise kao i svaki drugi, ne vjerujem bas da je manjak resursa glavni razlog njihovoj superiornosti, prije bih rekao da je nesto u njihovim genima ili mozda cak i horoskopu, jednostavno razlika u razmisljanju je kolosalna, nas masinovodja i kad bi zakasnio sat-dva od ustaljenog termina, ne da se nebi nasekirao, nego vjerujem da bi pustio pokojeg goluba, tek onako da se zna koliko ga zaboli sto nije dosao na vrijeme :-)
stella_k

#81 Re: komparacija je samo u vezi tumacenja

Post by stella_k »

schnjufko wrote:mislim samo na tumacenje I jinga koje je polarizovano koliko sam ja uspio da skontam isto kao u tarotu. dakle moze se smatrat losim ili dobrim znakom mada meni to sve zajedno najvise lici na konsultaciju podsvjesti o nekom pitanju preko medija kao stoje I jing ili tarot (koliko se sjecam svaka kartai njen polozaj imaju dvojaka znacenja i mogu se razlicito tumaciti u poredjenju sa drugim kartama) Mene samo crnjak fata Stela sto sve cesce nalazim na kojekakve pokusaje da se ljudi oslone na neke nesigurne izgvore prilikom odlucivanja nebi li sakrili time svoju odluku. Moze mi 10 njih napravit 10 karata jedan od njih ce biti drukcija. U svemu tome ima puno muljanja sto kaze srafko bilo je 200 tih bjelih magova crnih magova koji ce reci kad ce stati rat i ni jedan nije utrefio. Ja sam gledao neke druge parametre pa sam sam skontao kad ce se rat zavrsiti. Mozda sam kroz to sve razvio neki analiticki dar da kuzimstvari sa strane, ali realan analiticki pristup procjeni jedne osobe kroz kalikulaciju datuma i pripadajucih parametara sunchevog sistema uvjek kada je radjen od strane masine je bio pogresan a kada je radjen od strane osobe bojao sam se da je subjektivan.
Rodio si se sa talentom, super je to, trebas to iskoristiti do maximuma i upotrijebiti korisno za sebe, u sluzbi covjeka.
Ma znas, svi se rodimo sa predispozicijama za nesto (a to se opet vidi u natalnoj karti :D ). Ako skontamo da imamo ili nemamo dar to je super..
Eto, izmedju ostalog to je jedna od prednosti astrologije..i ne bih se slozila (bar u mom slucaju) da mi treba nesto iza cega cu sakriti svoju odluku..
Ako ti naprave 10 natalnih karata, niti jedna ne moze biti razlicita od ostalih, samo tumacenje karte ce se razlikovati od jednog do drugog tumaca u skladu sa stepenom znanja koje on trenutno posjeduje...
Ma nemam ja namjeru da nesto namecem ili da ubjedjujem bilo koga u ispravnost mojih shvatanja i stvranost mojih dozivljaja vezanih za temu, samo mi je pravo zanimljivo cuti sta ljudi misle o tome, da li vecina misli onako kako je pisalo na pocetku teme..
Astrologiju proucavam skoro 20 godina i jos uvijek znam kako malo znam, smatram da je vrlo korisna covjeku i izrazito humana....
Arminovski

Post by Arminovski »

Ne razumijem. :? Ako si se necim bavila zadnjih 20 godina onda moja 4 pitanja ne bi trebala da ti daju ikakvu glavobolju.
stella_k

Post by stella_k »

Arminovski wrote:Ne razumijem. :? Ako si se necim bavila zadnjih 20 godina onda moja 4 pitanja ne bi trebala da ti daju ikakvu glavobolju.

Arminovski....dobar si ti...mnogo volim znatizeljne ljude..
Btw, nema glavobolje...samo dugi odgovori...moze sutra odnosno danas jer vec je pola 5 ujutro.....
Sve vas ama bas lijepo pozdravljam...
Zvjezdana out
ImageImage
CiCiban

Post by CiCiban »

dobar juttarrRr :P
pitam se..cijelu sedmicu :roll:.. da li je za ovaj bijes koji osjecam prema komsiji :? :P?? kriv pogresno nasadjen cika mars u karti :P ??,
:cry: ili :? komsija sAAm !!!!!!11 gLavom, Bradom i čeKicem kojim steMAAAAA plocice vac danima :P:D
.... .. :skoljka:

?? :?

:P .. !!!!!!! 1 :-)

. :D
.. . :roll: ?'''???

....... :lol: ....... :cry:

. . :sad:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

stella_k wrote:
Sarafcina wrote:Admine crkni !!!!! :)

Ma znam ja odgovor na tvoje pitanje samo je brate dug, a cini mi se da se ti pomalo zahebavas sa mnom, pa malo volju izgubih. :-)
Ali nema veze, toplo ti preporucam knjigu Mile Dupora "Ne vjerujte, provjerite" pa onda ozezi sa malo ozbiljnijim pitanjima, da bude i meni zanimljivo. :lol:

Nisam zapamtio da sam nekome ovoliko popustio :D
u vascijelom zivotu :)
evo jos popustam :)

iz cijele astrologije :)
odaberi bilo koji pojam, planetu, tranzit, aspekt, ugao, ascedent, znak i reci kako znas da ima bilo kakav uticaj :).

Ti ili bilo ko drugi :)
digger

Post by digger »

stella_k wrote:Meni se do sada to desilo jako mnogo puta....
I astrologija mi je pomogla u vrlo vaznoj spoznaji: Svaki covjek je drugaciji, i treba ga prihvatiti tacno takvog kakav jeste, ne traziti u njemu mane vec vrline......jer ima ih svaka osoba.
Sve sam ja to kao znala, ali sama spoznaja toga je dosla uz pomoc astrologije.
E moja Stella, tuzno ako ti je astrologija "otvorila oci" o tome kako smo razliciti. Cemu metafizika u fizickom svijetu?

Ujedno, malo oko gramatike: ne moze se nista desiti ..."jako mnogo puta." Moze JEDAN put ili DVA puta ali ne i MNOGO puta. Probaj NEKOLIKO puta. A ono "jako" ti je jos manje potrebno.
flora.sa

Post by flora.sa »

ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca" :? :roll: :D
stelium

Post by stelium »

E sharafe,u ovoj me temi bas posjeti na mene i moje navike. :D
Kad bas ono nemam sta pametnije raditi,bacim se na surfanje po raznim forumima.Kontam u sebi,idem malo provocirati,zajebavati,paliti raju.
Obicno zavrsim na onim religioznim temama,trazeci od vjernika dokaze o prisustvu boga kao i od ateista negaciju postojanja istog.
Pocnu se vaditi sure iz Kur`ana,Psalmovi iz Biblije,citati iz Talmuda ma nema...to pucaju objasnjenja a ja samo podkuhavam "na dvici"...ono lagano :wink: .A raja kipi :-) :D ".Hocu dokaze!" je moj vapaj a niko ne zna citati medju redovima da je meni u stvari samo dosadno.Tako je i tebi,men`se cini.:-)
Kad uspijes uvjeriti nas pristalice astrologije u nonsens svih njenih pojmova i osnova(mada cisto sumnjam da ces to uspjeti),onda konacno prelazimo na tvoja vjerovanja,kako ti gledas na stvari pa da i mi malo kritikujemo. :-D

Ova tema se ovdje moze razvuci na 33 stranice i nista se nece dokazati sem ako se ne predje na konkretne(!!!) slucajeve.
Predlazem da "serviraju" skeptici i kriticari sa svojim primjerom,da nam na pragmatican nacin objasne zasto neko ima neku osobinu a ja ili neko 10-ti je nema.Zanemarite cinjenicu da se ovdje govori o astrologiji i objasnite mi npr.neciju agresivnost(pade mi na pamet :) ).
Hocu egzaktna objasnjenja kakva se zahtjevaju od astrologije! :)
To treba da izgleda odprilike ovako:

Osobina X + Osobina Y = Agresivnost
Dakle osobinu X dobijemo kada od "Agresivnosti" oduzmemo Osobinu Y.
To je tako i nikako drugacije.
Odkud znas?
Znam 100% :D :-)
:D

Trazim li previse? :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Pa nije bas da ja lozim nekoga ;).

ako neko pretenduje da se naziva naukom (a to je i tvrdnja da se oslanja na astronomiju) onda je ovo sto ja trazim nekako normalno ;)
Religije nikada nisu tvrdile da su nauke, ali ne bih ja o tome.

To sto ja ne znam nista o agresivnosti (ili necu da znam ukoliko to nije tema ) nece napraviti astrologiju tacnom. ;)

Kao sto si vidjela, ja ne zalazim u detalje astrologije ;)
ja trazim objasnjenje bilo kojeg pojma, na nacin kako se to radi u nauci. :)

A ako hoces objasnjenja na naucni nacin ;), otvori temu pa trazi fiziku, hemiju, tehniku, informatiku ;) i budi sigurna da ces ih vjerovatno dobiti na onom nivou koji ovdje trazimo od astrologa ;)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

flora.sa wrote:ova tema je veæ danima otvorena, viðam je na poèetnoj stranici podforuma...i jo¹ uvijek nisam skontala znaèenje rijeèi "lazaca" :? :roll: :D
Pokretac teme valjda smatra da astrolozi lazu ;).
Ja kazem da nagadjaju ;)
damkan

Post by damkan »

Ja sta je vec sihir ...Nego sta ...samo vid i drugaciji oblik sihira ...
Pogledjte onu MONICU VERSACI ...trbusnu plesacicu , ili plesaca , sta je vec? ......cistim sihirima se bavi ..nista lijepo ...i nista od Allaha dz.s. dato..

Kakve zvijezde i kakva astrologija ..manite se toga ...
To je kao vid gatanja ..
zanima vas sta ce biti sutra , kako cete se osjecati , poslovni , ljubavni i zdravstveni zivot...SIHIR!Grijeh je u to vjerovati i ici i takvim ljudima ...
to je isto vid proricanja ...

toliko ..

Usput mozete trknuti do teme BJESZITE OD NASIH SIHIRBASA ..pa da se jos malo educirate o tim stvarima i tim ljudima koji spravljau takve stvari , neka ih dragi Allah uputi!
Imenovao sam neke ljude .. cisto da se zna ..

pogledajte , nije na odmet...

Unaprijed Hvala!

Pozdrav svima ...
stella_k

Post by stella_k »

@Damkan
Pozdrav, dobri nas Damkane, samo hljeba ti reci mi kakve veze ima Monika Versaci sa astrologijom.
Kad skontas, budi tako dobar i prosvijeli me svojim Znanjem... :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

stella_k wrote:@Damkan
Pozdrav, dobri nas Damkane, samo hljeba ti reci mi kakve veze ima Monika Versaci sa astrologijom.
Vec je cojk napiso da se zena bavi astrologijom i sihrima, i ja sam cuo da ''gleda'' u ''knjige'' i da jos i pogadja bilesi! :D :D :D
stelium

Post by stelium »

damkan wrote: Kakve zvijezde i kakva astrologija ..manite se toga ...
To je kao vid gatanja ..
zanima vas sta ce biti sutra , kako cete se osjecati , poslovni , ljubavni i zdravstveni zivot...SIHIR!Grijeh je u to vjerovati i ici i takvim ljudima ...

Damkane,odbij od teme :D ,ima da ti proucim par cyber-dovi,ne`sh se logovat vishe. :-D :D
Bosanac sa dna kace

Sarafcina wrote:
flora.sa wrote:ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca" :? :roll: :D
Pokretac teme valjda smatra da astrolozi lazu ;).
Ja kazem da nagadjaju ;)
Pa tako i corava kokos pogodi zrno ponekad!!
stella_k

Post by stella_k »

@Sarafcina
Dirnuta sam doista tvojim popustanjem....
Nego ovako...
Astroloski tocak pocinje Ovnom, vatrenim znakom. Zatim slijedi Bik, zemljani znak, potom Blizanac, vazdusni i Rak vodeni znak...i tako redom.
Na astroloskom tocku od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Blizanca ima tacno 60 stepeni. Sekstil je u principu pozitivan aspekt koji daje mogucnosti...Zasto? Logicno je...vatra i vazduh su elementi saradnje. Vatra ne gori bez vazduha; vjetar vatru raspiruje, pomaze joj da ojaca...
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Raka imamo tacno 90 stepeni iliti astroloski aspekt kvadrat koji nije povoljan. Zasto? Pa dosta vode gasi vatru ili previse vatre cini da voda isparava...Oni nisu slozni po svojoj prirodi odnosno jedno unistava drugo; zato aspekt kvadrat nije ni povoljan u astroloskom smislu.
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Lava imamo 120 stepeni, najbolji aspekt u astrologiji. Zasto? Pa dvije vatre, skupa zare i pale, gdje im je kraj...
Evo ovdje se uhvatih 4 elementa prirode, najjednostavnije za shvatiti...
Toliko sto se tice uglova.Image
Bosanac sa dna kace

stella_k wrote:@Sarafcina
Dirnuta sam doista tvojim popustanjem....
Nego ovako...
Astroloski tocak pocinje Ovnom, vatrenim znakom. Zatim slijedi Bik, zemljani znak, potom Blizanac, vazdusni i Rak vodeni znak...i tako redom.
Na astroloskom tocku od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Blizanca ima tacno 60 stepeni. Sekstil je u principu pozitivan aspekt koji daje mogucnosti...Zasto? Logicno je...vatra i vazduh su elementi saradnje. Vatra ne gori bez vazduha; vjetar vatru raspiruje, pomaze joj da ojaca...
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Raka imamo tacno 90 stepeni iliti astroloski aspekt kvadrat koji nije povoljan. Zasto? Pa dosta vode gasi vatru ili previse vatre cini da voda isparava...Oni nisu slozni po svojoj prirodi odnosno jedno unistava drugo; zato aspekt kvadrat nije ni povoljan u astroloskom smislu.
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Lava imamo 120 stepeni, najbolji aspekt u astrologiji. Zasto? Pa dvije vatre, skupa zare i pale, gdje im je kraj...
Evo ovdje se uhvatih 4 elementa prirode, najjednostavnije za shvatiti...
Toliko sto se tice uglova.Image
Men se prihvatljivijim cini objasnjenje da je Hinduizam monoteisticka vjera uprkos tome sto ima 365 miliona bogova i bozica.... :roll:
stella_k

Post by stella_k »

digger wrote:
stella_k wrote:Meni se do sada to desilo jako mnogo puta....
I astrologija mi je pomogla u vrlo vaznoj spoznaji: Svaki covjek je drugaciji, i treba ga prihvatiti tacno takvog kakav jeste, ne traziti u njemu mane vec vrline......jer ima ih svaka osoba.
Sve sam ja to kao znala, ali sama spoznaja toga je dosla uz pomoc astrologije.
E moja Stella, tuzno ako ti je astrologija "otvorila oci" o tome kako smo razliciti. Cemu metafizika u fizickom svijetu?

Ujedno, malo oko gramatike: ne moze se nista desiti ..."jako mnogo puta." Moze JEDAN put ili DVA puta ali ne i MNOGO puta. Probaj NEKOLIKO puta. A ono "jako" ti je jos manje potrebno.
Heeey, Digger...
Umjetnicka djela poput klasicne muzike su cista metafizika....ma sto ce nam, hajmo pjevat cetnikusu Cecu..
Ili slikarstvo...i to je metafizika...al sto ce nam, to oplemenjuje dusu, a neko bi da njegova dusa ostane duhom netaknuta, pa bolji su posteri sa polugolim "pjevacicama", to dotice nesto drugo i podize u "visine etericne"...
A gramaticka ispravka je potpuno na mjestu, hvala sto nisi previdio moju gresku...meni kompliment, citas moje postove pazljivo.
Image
stella_k

Post by stella_k »

stelium wrote:
damkan wrote: Kakve zvijezde i kakva astrologija ..manite se toga ...
To je kao vid gatanja ..

Damkane,odbij od teme :D ,ima da ti proucim par cyber-dovi,ne`sh se logovat vishe. :-D :D
Image
stella_k

Post by stella_k »

Bosanac sa dna kace wrote:
stella_k wrote:@Damkan
Vec je cojk napiso da se zena bavi astrologijom i sihrima, i ja sam cuo da ''gleda'' u ''knjige'' i da jos i pogadja bilesi! :D :D :D
E fala ti na objasnjenju, meni je to skroz nova informacija.
Post Reply