Astra ili Laguna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

fedor

#51 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

golfista wrote:
Sarajevski wrote:otkud ti to da je 75 milja? 59 milja kosta benzinac, dizelas 62.
pa golf 1.6 dizelas kosta 33 hiljade, haman go. jel mislis da je to realan, postena cijena za taj traktor?
trenutno nema postenije cijene od one koje daju kia za ceed i renault za megane
ovaj sa slike košta i više od 75000KM, a to je više nego smiješno , toliki novac dati za nekakav kvazi kupe a za istu sumu novca možeš kupiti premium modele i otkud ti to da je 1,6 TDI CR traktor? Megan i ceed nude poštenu cijenu za ono što nude, dakle cijena jeste simbolična, ali i dobiješ simboličan automobil.
Hay ba ti golfista, otvori temu VWGolf i tamo prezentuj svoje ideje. Pusti se ti priče o "kvazi kupeu".... :lol: :lol:
Jimmy_The_Saint

#52 Re: Astra ili Laguna

Post by Jimmy_The_Saint »

Mogu li ja ikako skoro nov KIA ceed da ćornem za polovnog passata, doš'o sam tobe. :D
fedor

#53 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

Jimmy_The_Saint wrote:Mogu li ja ikako skoro nov KIA ceed da ćornem za polovnog passata, doš'o sam tobe. :D
tako ti i treba, gje samo nađe kia-u!?
drndalo

#54 Re: Astra ili Laguna

Post by drndalo »

Jimmy_The_Saint wrote:Mogu li ja ikako skoro nov KIA ceed da ćornem za polovnog passata, doš'o sam tobe. :D
Evo dam ti ja "lubenicara" iz '88, k'o ispod cekica ( od 250 gr.), za to smece Korejsko... :wink:
Jimmy_The_Saint

#55 Re: Astra ili Laguna

Mogu li ti drndalo štogođ doplatiti, zdravlja ti? :bih:
drndalo

#56 Re: Astra ili Laguna

Post by drndalo »

Danas sam odlicno raspolozen, pa cu pristati kljuc-za-kljuc da ti dam, ali samo danas... Merhametli sam, znam... :dance:
Sarajevski

#57 Re: Astra ili Laguna

Post by Sarajevski »

evo ti link za cijene, de nadji mi vise od 75 hiljada
http://www.renault.ba/cars/lagunaCoupe/ ... Specs.html

sto se kije tice, za 20 hiljada maraka dobiti takav auto sa takvom garancijom i takvom opremom je i vise nego posteno. ne znam sta fali ceedu, pa nije lada zaboga
drndalo

#58 Re: Astra ili Laguna

Post by drndalo »

golfista wrote:a možemo i o idejama..i baš mi se sviđa ta priča o kvazi kupeu...zamisli kupea koji vozi na velikoserijskoj nemodifikovanoj platformi...brrrrrrrr :dance:
Nesto kao Audi TT ?
fedor

#59 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

golfista wrote: a o kakvoj prezentaciji ideja ti govoriš, ja u svom postu ne vidim ni jedne ideje, ako se razumijemo..a možemo i o idejama..i baš mi se sviđa ta priča o kvazi kupeu...zamisli kupea koji vozi na velikoserijskoj nemodifikovanoj platformi...brrrrrrrr :dance:
Nemoj biti bukvalac! :lol: :lol:
Ideja!? Treba da ti nacrtam!! :dance:
Jimmy_The_Saint

#60 Re: Astra ili Laguna

Halo, golfista, popusti malo. O kojim decenijama govoriš, kojem povjerenju? O mom dedu rahmetli, i njegovoj bubi kojoj je stari mijenjao anlaser tri puta, ugradio dugme da pali k'o FAP jer drukčije više nije moglo, u kojoj je vazda miruhio benzin? Ta i takva VW buba, svaka njoj čast, kvarila se makar jednom godišnje. Ili da pričamo o karavancu mog starog, koji je škrip'o i zajebav'o, i desetinama puta stao na magistrali u p'o frke? Ili da uzmemo bilo koji G2 dizlo koji čadi k'o da je u najmanju ruku Tamić? KIA nije ni bolja ni nešto bitno gora od Golfa, ali jeste jeftinija. Kao što je svojedobno VW ovim cestama ovladao zato što je bio POVOLJNA KUPOVINA, znatno bolji a neznatno skuplji od Zastave, a ne zato što je bio "najbolje auto neprevaziđenog kvaliteta". Nije ba VW najbolji, VW samo ima najpovoljnije uvjete uvoza, servisnu mrežu još iz doba SFRJ, i taj potpuno nezaslužen status kultnog auta. Da, ja sam duboko ovjeren da najbolja auta prave Švabe. E sad, ta auta se zovu Mercedes, BMW, Audi. E sad, i njima se može parirati - tu su i Peugeot, i Lancia, i Alfa Romeo recimo - da imam para birati, birao bih tu. Nakon toga slijede autići za nas sitnu raju, tipa VW sa sve Škodama i Seatima, Renault, Citroen, FIAT. E tu KIA igra i dobija, jer što se mene tiče, ako mi neko za cijenu VW Polo ponudi Golfa, ja ću vazda uzeti Golfa, pa makar bio sklopljen u Slovačkoj.

A duboke misli o VW kvalitetu ostavi za ljude koji nikad nisu sjeli u VW, imali VW, osjetili njegove draži. Većina ljudi ovdje sasvim dobro zna šta je VW i praktično i teoretski - neki ga previše i bezrazložno pljuju, neki ga eto dižu pod nebo, nema smisla ni jedno ni drugo.
drndalo

#61 Re: Astra ili Laguna

Post by drndalo »

Svaka ti je ka' Njegoseva ! ;-)
Qler

#62 Re: Astra ili Laguna

Post by Qler »

Samo se ne slazem oko francuza, po meni je kod njih Citroen najbolji, pa Peugeot, pa Renault...
Better Man

#63 Re: Astra ili Laguna

Post by Better Man »

golfista wrote:
Sarajevski wrote:otkud ti to da je 75 milja? 59 milja kosta benzinac, dizelas 62.
pa golf 1.6 dizelas kosta 33 hiljade, haman go. jel mislis da je to realan, postena cijena za taj traktor?
trenutno nema postenije cijene od one koje daju kia za ceed i renault za megane
ovaj sa slike košta i više od 75000KM, a to je više nego smiješno , toliki novac dati za nekakav kvazi kupe a za istu sumu novca možeš kupiti premium modele i otkud ti to da je 1,6 TDI CR traktor? Megan i ceed nude poštenu cijenu za ono što nude, dakle cijena jeste simbolična, ali i dobiješ simboličan automobil.

Novi Megane je sve, samo nije simboličan auto. Imao sam priliku da testiram novi Megane, tj. da napravim probnu vožnju i mogu reči da je auto odlično, od udobnosti, mekoće komandi, dizajna, kvalitete itd. Kad budem nekad mjenjao staro za novo, tj. kad se pojavi Clio 4, možda uzmem Megane-a, a ne Clia 4! Koliko su cijene pale dovoljno govori da sam ja svog Clia sa popustom platio 23.531,00 KM (uzeo sam verziju sa više opreme, tj. dynamique), a osnovni model Megane-a danas košta 21.300 i nešto KM. Što znači da bi za novce koje sam dao za Clia, danas mogao uzeti dobro opremljenu benzinsku varijantu Megane-a.
Blobi

#64 Re: Astra ili Laguna

Post by Blobi »

Better Man wrote:Novi Megane je sve, samo nije simboličan auto. Imao sam priliku da testiram novi Megane, tj. da napravim probnu vožnju i mogu reči da je auto odlično, od udobnosti, mekoće komandi, dizajna, kvalitete itd. Kad budem nekad mjenjao staro za novo, tj. kad se pojavi Clio 4, možda uzmem Megane-a, a ne Clia 4! Koliko su cijene pale dovoljno govori da sam ja svog Clia sa popustom platio 23.531,00 KM (uzeo sam verziju sa više opreme, tj. dynamique), a osnovni model Megane-a danas košta 21.300 i nešto KM. Što znači da bi za novce koje sam dao za Clia, danas mogao uzeti dobro opremljenu benzinsku varijantu Megane-a.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jimmy_The_Saint

#65 Re: Astra ili Laguna

fixitagaint wrote:
Sta je problem sa Kia-om?
Ništa, brate, nije VW da je uzduž i poprijeko izjebeš, nije niti će ikad biti, jer niđe nema 'nakih šarafa k'o u Wolfsburgu. :lol:

Golfista, de ti svoje "argumente" predoči negdje gdje će te ljudi bolje cijeniti i razumjeti, recimo u Asa-Prevent. :dance:
Qler

#66 Re: Astra ili Laguna

Post by Qler »

Golfist trazi argumente, cinjenice, fakte, za tvrdnje da VW nije najbolji, nece rekla kazala, ali on tvrdi da je najbolji jer je tako cuo..
fedor

#67 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

I VW je skontao jedu stvar. Ne treba se prodavati za jeftine pare, pa su i oni malo digli cijenu. Malo, malo novi golf! :lol: :lol: :lol:
Sarajevski

#68 Re: Astra ili Laguna

Post by Sarajevski »

hajde kad vec trazi konkretne stvari, evo da pricamo o njima
peugeot 406 i passat kojeg ima moj stari. nebo i zemlja, poredit se ne mogu niucemu. ni u dizajnu ni u udobnosti a sto je najvaznije ni u kvaliteti
skoro iste masine 2.0 hdi i 1.9 tdi. kod starog za ovih sest godina, posto precizno vodi evidenciju svega sto je radjeno, knjizica ko rat i mir. kugli, lezajeva, crijeva, zglobova, na motoru milion stvari... toliko je dao ne servis da je mogao jos jednog uzet rahat
sto se korejanaca tice, cetiri sluzbena hyundija, jedan aaccent, dva matrixa i sada i30. matrix dizelas je za nepune dvije godine presao 98 hiljada kilometara, prosao cijelu evropu i region nekoliko puta. kvarova? nula bodova. benzinac zezao par puta, trzao zbog goriva, sve nestajalo nakon sipanja na njemackim pumpama.
u familiji dva renaulta, megane 1.6 i scenic dci 130 konja. megane osma godina nikada kvara, scenic peta godina, takodjer
hyundai, kia, renault auta o kojia ja razmisljam jer mi ne treba golf da se navlaze sponzoruse ispred basementa ili bosne i da za to dam deset, dvanaest hiljada vise. o dizajnu necemo, o voznim karakteristikama takodjer. ko je provozao, recimo, focusa kada sjedne u golfa samo se nasmije...
Qler

#69 Re: Astra ili Laguna

Post by Qler »

Sto se tice voznik karakteristika, golf focusu nije ni do koljena. I to je iz prve ruke, jer navozao sam se i jednih i drugih. Generalno Fordovi imaju bolja podvozja od vauvea :) a o mjenjacu nebih da trosim rijeci :D
Blobi

#70 Re: Astra ili Laguna

Post by Blobi »

Sarajevski wrote:hajde kad vec trazi konkretne stvari, evo da pricamo o njima
peugeot 406 i passat kojeg ima moj stari. nebo i zemlja, poredit se ne mogu niucemu. ni u dizajnu ni u udobnosti a sto je najvaznije ni u kvaliteti
skoro iste masine 2.0 hdi i 1.9 tdi. kod starog za ovih sest godina, posto precizno vodi evidenciju svega sto je radjeno, knjizica ko rat i mir. kugli, lezajeva, crijeva, zglobova, na motoru milion stvari... toliko je dao ne servis da je mogao jos jednog uzet rahat
sto se korejanaca tice, cetiri sluzbena hyundija, jedan aaccent, dva matrixa i sada i30. matrix dizelas je za nepune dvije godine presao 98 hiljada kilometara, prosao cijelu evropu i region nekoliko puta. kvarova? nula bodova. benzinac zezao par puta, trzao zbog goriva, sve nestajalo nakon sipanja na njemackim pumpama.
u familiji dva renaulta, megane 1.6 i scenic dci 130 konja. megane osma godina nikada kvara, scenic peta godina, takodjer
hyundai, kia, renault auta o kojia ja razmisljam jer mi ne treba golf da se navlaze sponzoruse ispred basementa ili bosne i da za to dam deset, dvanaest hiljada vise. o dizajnu necemo, o voznim karakteristikama takodjer. ko je provozao, recimo, focusa kada sjedne u golfa samo se nasmije...
:-) :-)
fedor

#71 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

Qler wrote:Sto se tice voznik karakteristika, golf focusu nije ni do koljena. I to je iz prve ruke, jer navozao sam se i jednih i drugih. Generalno Fordovi imaju bolja podvozja od vauvea :) a o mjenjacu nebih da trosim rijeci :D
Ford je klasa za VW! ;-)
Blobi

#72 Re: Astra ili Laguna

Post by Blobi »

Zasto se svaka diskusija ovdje svede na VW? Evidentno je da se za dobrim konjem prasina dize :D

Cinjenica je da VW Golfove i Passate velikim dijelom voze razni papci, ali govoriti kako je nekvalitetno, neudobno, ima losa vozna svojstva - stvarno, ali stvarno nema nikakvog smisla. Onaj ko ima da da tih famoznih 10.000 KM vise, i dat ce ih. Onaj ko nema, nece dat i zdravo. Ne vidim cemu tolika frka...
Blobi

#73 Re: Astra ili Laguna

Post by Blobi »

Qler wrote:Sto se tice voznik karakteristika, golf focusu nije ni do koljena. I to je iz prve ruke, jer navozao sam se i jednih i drugih. Generalno Fordovi imaju bolja podvozja od vauvea :) a o mjenjacu nebih da trosim rijeci :D
VW-u za mjenjac ne mozes apsolutno nista prigovoriti.
fedor

#74 Re: Astra ili Laguna

Post by fedor »

Blobi wrote:Zasto se svaka diskusija ovdje svede na VW? Evidentno je da se za dobrim konjem prasina dize :D

Cinjenica je da VW Golfove i Passate velikim dijelom voze razni papci, ali govoriti kako je nekvalitetno, neudobno, ima losa vozna svojstva - stvarno, ali stvarno nema nikakvog smisla. Onaj ko ima da da tih famoznih 10.000 KM vise, i dat ce ih. Onaj ko nema, nece dat i zdravo. Ne vidim cemu tolika frka...
Svaka diskusija! :lol: :lol:
To je subjektivna ocjena/procjena koja zavisi od svakog vozača. Ne možeš ti trpati nekom svoje mišljenje o tome da je VW najbolji. Ima ljudi koji su ga vozili, probali i skontali da je karina od auta. I to je tako. Ljudima se ne sviđa. Eh sad, to što je tebi krivo, što ima ljudi koji blate VW, to je drugi par cipela! ;-) 8-) :lol:
Blobi

#75 Re: Astra ili Laguna

Post by Blobi »

fedor wrote:
Blobi wrote:Zasto se svaka diskusija ovdje svede na VW? Evidentno je da se za dobrim konjem prasina dize :D

Svaka diskusija! :lol: :lol:
To je subjektivna ocjena/procjena koja zavisi od svakog vozača. Ne možeš ti trpati nekom svoje mišljenje o tome da je VW najbolji. Ima ljudi koji su ga vozili, probali i skontali da je karina od auta. I to je tako. Ljudima se ne sviđa. Eh sad, to što je tebi krivo, što ima ljudi koji blate VW, to je drugi par cipela! ;-) 8-) :lol:
Mene plaho zaboli sta drugi misle o mom autu. Moje auto, moja stvar, ne komsijina :D. Gdje si vidio da ikome trpam svoje misljenje, ili to da sam rekao da je VW najbolji :D? Kad si ti probao novog Fau-Vea, pa da kazes da je rinaka :)? Apsolutno mi nema zbog cega biti krivo, samo je ruzno vidjeti ovoliko neobjektivnosti ;)
Post Reply