Astra H vs. Megane II

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amar1994

#26 Re: Astra H vs. Megane II

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Astra G u odnosu na Astru H je generalno posteniji auto, od opreme preko materijala do opsteg utiska. Otprilike sam istog misljenja i za Focusa Mk 1 vs Mk2 i Golfa IV vas Golfa V.
istog su misljenjai mazdasi za mk1 tricu :-) :D , a i ja sve vise naginjem da se manje stedilo na bK nego ovoj :run:

sto se tice astre , samo se kvarila zbog gresaka majstora , inace sipaj vozi , peri deri , a zloglasni 1.7dti :-)
Ned071

#27 Re: Astra H vs. Megane II

Post by Ned071 »

u sustini, oba auta su u pet deka... oba imaju uzasno mali gepek za porodicne potrebe, pogotovo megane... oba nisu primjer udobnosti. debeli prosjek. mislim da je astra kvalitetnija urađena, posebno unutra. ne guli se ko renault. ali sto kaze covjek, plastika u g i h nebo i zemlja... inace je g puno bolji auto, prakticniji za porodicne potrebe. stvar je preferencije i boljeg stanja auta. koji je ocuvaniji, tog uzmes
tempuser

#28 Re: Astra H vs. Megane II

Post by tempuser »

Kod ovakvih dilema i za ove cjenovne okvire najbitnija stavka je stanje auta, sta je u boljem stanju to je bolij auto bez obzira na dizajn, opremu, udobnost, materijale itd.
Astri u prilog ide nijansa da 2 god novi model ako kome to sta znaci.
dgL_

#29 Re: Astra H vs. Megane II

Post by dgL_ »

Eto okano uzmi Astru i zavrsi sa problemima... Nadam se da nece tek doci kad je kupis..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#30 Re: Astra H vs. Megane II

Post by konektovan »

dgL_ wrote:Eto okano uzmi Astru i zavrsi sa problemima... Nadam se da nece tek doci kad je kupis..

Pa ako ima imalo pameti hoce, a ne reno, koji ima problema k'o BiH. :mrgreen:
Post Reply