astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Moderator: Chloe
-
Belminator
Prepadoh se kad ugledah ime i prezime doticnog, a prije nego procitah cijeli naziv teme, jer znam da je ne tako davno dozivio tezak saobracajni udes, pa rekoh nije valjda nedaj boze sta se iskomplikovalo... obzirom da sam u zadnje vrijeme dosta losih vijesti procitao bas ovde...
Azema poznajem privatno, jer sam dobar drug sa njegovim mlađim sinom Emirom, fin covo, voli se saliti. Mene zbog studija knjizevnosti cesto zeza da ovakvi poput mene ispiru ljudima mozak da bi kasnije mogli njima i manipulisati. Kao profesora licno ga nisam upoznao, no bratu je nekad predavao i drzao instrukcije privatno, i on kao i ostali njegovi studenti uglavnom ga hvale. Znam da se raja uglavnom zale na tog nekog matematicara Fatkica... sjecam se i danas bratovih knjiga od doticnog Fatkica na kojim je pored imena i prezimena autorovog: Husein Fatkic, hemijskom olovkom u produzetku dopisano "govno"...
Azema poznajem privatno, jer sam dobar drug sa njegovim mlađim sinom Emirom, fin covo, voli se saliti. Mene zbog studija knjizevnosti cesto zeza da ovakvi poput mene ispiru ljudima mozak da bi kasnije mogli njima i manipulisati. Kao profesora licno ga nisam upoznao, no bratu je nekad predavao i drzao instrukcije privatno, i on kao i ostali njegovi studenti uglavnom ga hvale. Znam da se raja uglavnom zale na tog nekog matematicara Fatkica... sjecam se i danas bratovih knjiga od doticnog Fatkica na kojim je pored imena i prezimena autorovog: Husein Fatkic, hemijskom olovkom u produzetku dopisano "govno"...
-
zmijaIzmaj
evo jos par izjava
kako ne znas sta je to? - uzmi ba pejovica 1, 2, 3, 4 i 5 pa to procitaj malo...
Azem--> Ma radi covjek integral i dobije kao rezultat ln(pi/4), sve super, gotov zadatak, medjutim, (prenese ga odjednom), veli eh sad uzmi ovaj rezultat otidji u afriku i pokazi onom bantu crncu, kazes ln(pi/4) a onaj bantu crnac uzme koplje pa te ganja. Kaze, moras to fino izracunat, (pa nastavi covjek da radi zadatak, tj pretvara egzaktan rezultat u aproksimativni..)
kako ne znas sta je to? - uzmi ba pejovica 1, 2, 3, 4 i 5 pa to procitaj malo...
Azem--> Ma radi covjek integral i dobije kao rezultat ln(pi/4), sve super, gotov zadatak, medjutim, (prenese ga odjednom), veli eh sad uzmi ovaj rezultat otidji u afriku i pokazi onom bantu crncu, kazes ln(pi/4) a onaj bantu crnac uzme koplje pa te ganja. Kaze, moras to fino izracunat, (pa nastavi covjek da radi zadatak, tj pretvara egzaktan rezultat u aproksimativni..)
- daduli_sa
zmijaIzmaj wrote: Azem--> Ma radi covjek integral i dobije kao rezultat ln(pi/4), sve super, gotov zadatak, medjutim, (prenese ga odjednom), veli eh sad uzmi ovaj rezultat otidji u afriku i pokazi onom bantu crncu, kazes ln(pi/4) a onaj bantu crnac uzme koplje pa te ganja. Kaze, moras to fino izracunat, (pa nastavi covjek da radi zadatak, tj pretvara egzaktan rezultat u aproksimativni..)
lik je co'ek!
- bug
ne riseVozdra_123 wrote:ovo je meni jedno veliko njesra...![]()
misli ako je prof da je boga uhvatio za bradu
nek proba nesto tako u americi uraditi pa bi on letio sa katedre
da bi dobio postovanje studenata mora ga i on dati njima!
neces naci nikog ko ce dvije ruzne reci za njega..
covjek je zivuca
- daduli_sa
Ne obaziri se, jer ako pogledas - svi koji negativno komentarisu nikad ga svojim ocima nisu vidjeli a kamoli bili na njegovim predavanjima. Jednostavno se vode studentskom klasicnom pricom o bau-bau asistentima.bug wrote:ne riseVozdra_123 wrote:ovo je meni jedno veliko njesra...![]()
covjek je zivucalegenda
- Bas_ta
A evo i ja htjedoh to napisati. Niko ko zna o kome se govori nije ružno ništa napisao. A ovi koji ga ne znaju, očigledno su zamislili svoje asistente i "povezali" ove izjave...daduli_sa wrote:Ne obaziri se, jer ako pogledas - svi koji negativno komentarisu nikad ga svojim ocima nisu vidjeli a kamoli bili na njegovim predavanjima. Jednostavno se vode studentskom klasicnom pricom o bau-bau asistentima.bug wrote:ne riseVozdra_123 wrote:ovo je meni jedno veliko njesra...![]()
covjek je zivucalegenda
A ova izjava " ali ono sto on (i ostali) poducavaju studente ETF-a je jedna velika kita od ovce. 80% onoga sto naucite vam nece trebati, ni u nastavku studija, a pogotovo ne u poslu koji budete radili. " (by jeza u ledja)
-
latinalover
DefinitivnoIce wrote:On je samo too c00l to handle:D:D
moze li se Blagota porediti sa njim?
- daduli_sa
Molim , bez vrijedjanja RI-aBas_ta wrote:A evo i ja htjedoh to napisati. Niko ko zna o kome se govori nije ružno ništa napisao. A ovi koji ga ne znaju, očigledno su zamislili svoje asistente i "povezali" ove izjave...daduli_sa wrote:Ne obaziri se, jer ako pogledas - svi koji negativno komentarisu nikad ga svojim ocima nisu vidjeli a kamoli bili na njegovim predavanjima. Jednostavno se vode studentskom klasicnom pricom o bau-bau asistentima.bug wrote: ne rise
covjek je zivucalegenda
A ova izjava " ali ono sto on (i ostali) poducavaju studente ETF-a je jedna velika kita od ovce. 80% onoga sto naucite vam nece trebati, ni u nastavku studija, a pogotovo ne u poslu koji budete radili. " (by jeza u ledja)Kao neće nam trebati? Da znaš matematiku (1 konkretno), oet bi bio smjehoba. Kao i mnogi drugi predmeti. To što RI odudara - "to je drugi par rukava"
Meni nije zao nijednog zadatka koji sam uradio iz matematika, samo mi je zao svake suvisne minute koju sam npr "poklonio" Fatkicu, koji jeste istinski primjer iskompleksiranog matematicara kojem je matematika filozofija, a ne sredstvo, i koji posjeduje OGROMNU dozu patoloskog sadizma u sebi!
-
car-x
6 godina nakon sto sam polozio zadnji ispit iz matematike, ne bi znao poceti najjednostavniji integral.. diferencijali.. izvodi.. picke materine.. kome to treba..
neki dan smo pricali o kvadratu razlike, razlici kvadrata, i u cemu je razlika, isto tako kvadrat zbira i zbir kvadrata.. kvadratnim jednacinama, pitagorinoj teoremi.. mislim, lijepo je to bilo nauciti.. ali to meni danas apsolutno ne treba.. osim cetiri osnovne racunske operacije, i povremenog racunanja sa procentima, sve ostalo je visak..
a kad se samo sjetim uscumlica, i onog jednog, cudnog prezimena.. uhhh..
neki dan smo pricali o kvadratu razlike, razlici kvadrata, i u cemu je razlika, isto tako kvadrat zbira i zbir kvadrata.. kvadratnim jednacinama, pitagorinoj teoremi.. mislim, lijepo je to bilo nauciti.. ali to meni danas apsolutno ne treba.. osim cetiri osnovne racunske operacije, i povremenog racunanja sa procentima, sve ostalo je visak..
- terapija
Vjezbe iz uvoda:car-x wrote:6 godina nakon sto sam polozio zadnji ispit iz matematike, ne bi znao poceti najjednostavniji integral.. diferencijali.. izvodi.. picke materine.. kome to treba..
rjesava Azem determinantu 6x6 je najmanje bila, ispisuje tablu za tablom, i zapetlja se, opsova nesto u smislu "e jest' klinac".
"Nemoj boga ti da ti ja ovo vise rjesavam idi kuci, izvadi onaj veliki carsaf i raspisi brate lijepo ko covjek"...
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Azem je obicna debilcina ( govorim to iz vlastitog iskustva, ja sam ga upoznao) upravo zbog ovoga..
A sto se teme tice izjave su fakat legendarne, samo bi ja volio da je to tako nekad bilo, a ne sad.
Kolko je vas koji ga hvalite proslo na osnovu vjezbi koje je drzao privatno?? Svi ste satro naucili a znate da su se tako mogli dobiti zadatci koje si samo trebao preraditi. Sta je sa ljudima koji nisu mogli platiti "instrukcije". Ne kazem da nema ljudi koji nisu regularno prosli, al kolko je ljudi zbog njega naj***.Lace wrote:...vec nacin na koji se ophodi prema studentima i prezentira im se kao superiorniji...to sto je on zavrsio studij prije vas i postao asistent ne daje mu za pravo da ubija u pojam mladje govoreci im da pojma nemaju niti da ce ga ikad imati
A sto se teme tice izjave su fakat legendarne, samo bi ja volio da je to tako nekad bilo, a ne sad.
-
zmijaIzmaj
ja to posmatram iz vlastitog iskustva...prosla sam na prvom roku, bez "instrukcija", i strasno su mi isli na zivce studenti koji su kao dolazili na vjezbe, cirkuzali u zadnjim redovima i onda kad dodje ispitni rok, isli sa pricom "azem debil, ko ce to sve nauciti, hajmo na instrukcije" a da se nisu sami potrudili...i covjek je upravu, koliko je samo studenata bezveze dolazilo, znalo nas je biti po 200 u amfiteatru, na prvoj godini, a na zadnjoj 8
...
p.s. priznajem
imala sam srece na tom ispitu, al covjek je dao zadatak, sa vjezbi (ne bas identican al to je tu negdje
) i ja sam se malo "podsjetila"
...zato nemam nimalo gorke uspomene sto se tice pismenog dijela matematike, kad prodjes prvi parcijalni, i to iz prve, imas kredita krod profesora ihaaaha, sve bude lagano kasnije 
p.s. priznajem
-
The_Fluid
Eh, Azem Dautovic, covjek o kojem su se pricale price jos davno nekada prije rata. Tada, nekada, drzao je vjezbe iz matematike1, te fizike i tehnicke mehanike (predmet koji zaista nije potreban nekome ko je na ETF, posebno na RI, koji se sastojao, koliko se sjecam iz cetiri dijela, na ispitu se dobijalo 8 zadataka, i za prolaz je bilo potrebno uraditi 3 iz razlicitih oblasti (male oscilacije, balansiranje, dinamika,..)). Da, da. I tada su bile instrukcije, i studenti iz doma u nedzaricima napravise pakleni plan, posalju jednog kolegu kod njega, koji je isao cijele godine na instrukcije.
Placali su oni sve to, student je bio marljiv i sve biljezio i radio. Na kraju dobije par listova sa 20-30 zadataka, za koje mu Azem kaze prevjezbaj jos i ovo i bit ce spreman za ispit (iz matematike 1)
Uglavnom, prevjezbaju to svi iz te klape, i jos neki sa strane sa njima, i ostvare takav uspjeh na ispitnom roku, da je profesoru Galicu (eh, ako se jos neko sjeca doticnog, Fatkica tada nije bilo ni na putu prema RO Rasklopna oprema
:D, a kamoli da bude ono sto je postao danas).
To se ponovi jos jednom, jer su vezani rokovi bili, i na kraju se otkrije sta je bilo i kako i njega skinu sa pozicije asistenta za matematiku1. Od tada ide karijera Huse-ta Fatkica, nazalost Faruk Zejnulahi nikada pored njega nije mogao doci do izrazaja, a bijase tri hiljade puta bolji asistent ili J.J. sto je zvase Leptirica.
--
Tada nekada bijase interesantan i prof Ejup Hot koji je poceo predavati OET nakon smrti prof Jankovica. Ono sto su pamtili studenti tih godina da je Ejup Hot redovno svake godine mijenjao svog Golfa 2, da se znala tarifa za polaganje ispita. Da je Cizi bio tek asistent (zajedno sa Jasnom Pasic, zenom Zije Pasica), da je glavni asistent bio, koliko se sjecam Slobodan Babic, sa svojim brcicima i stomacicem, kao da je sad sa pecenja i brlje.
Covjek koji je predavanje i novu skolsku godinu pocinjao sa recenicom:"Oni koji su culi da postoji neka knjiga koju sam ja izdao daleke 1972. i u kojoj je obradjena tema Kugle i polja, varaju se da ta knjiga postoji. Nemojte je traziti jer je nema, bolje je da kupite moje dvije nove knjige."
Knjiga je inace postojala, kao i famozna Ferenc-Ungar, za redove, odakle je Fatkic, nakon smjene Azema Dautovica, crpio zadatke za zadatak broj 6 ispita Matematike 1.
Da ne spominjem profesora Marksizma Musliju Muhovica, kojem je svaka djevojka koja dodje na usmeni ispit malo sredjenija ili u Coco Chanel mini suknji bila studentica ekonomije, no to je najcesce bio kljuc kako poloziti ispit kod njega.
Itd.
ps. Sad se sjetih nekadasnjeg profesora Veljka Vuletica, profesora Uvoda u Matematiku, covjeka koji zakaze ispit, i onda ga studenti nakon neodraznog ispita vide na nekom od teniskih terena, gdje je igrala reprezentacija bivse drzave, tada u usponu u svijetu tenisa. Zadaci su najcesce imali lucidna rjesenja gdje je x=25647232, a onda se smjenom dodje do t.
Jedini istinski profesor na prve dvije godine, koje su bile zajednicke, bila je i ostala profesorica Lamija Tanovic. Bilo je dovoljno ici na njena predavanja, imati knjige sa zadacima za vjezbanje na kraju svake lekcije ili poglavlja i poloziti ispit, ako se imalo radilo tokom godine.
Placali su oni sve to, student je bio marljiv i sve biljezio i radio. Na kraju dobije par listova sa 20-30 zadataka, za koje mu Azem kaze prevjezbaj jos i ovo i bit ce spreman za ispit (iz matematike 1)
Uglavnom, prevjezbaju to svi iz te klape, i jos neki sa strane sa njima, i ostvare takav uspjeh na ispitnom roku, da je profesoru Galicu (eh, ako se jos neko sjeca doticnog, Fatkica tada nije bilo ni na putu prema RO Rasklopna oprema
To se ponovi jos jednom, jer su vezani rokovi bili, i na kraju se otkrije sta je bilo i kako i njega skinu sa pozicije asistenta za matematiku1. Od tada ide karijera Huse-ta Fatkica, nazalost Faruk Zejnulahi nikada pored njega nije mogao doci do izrazaja, a bijase tri hiljade puta bolji asistent ili J.J. sto je zvase Leptirica.
--
Tada nekada bijase interesantan i prof Ejup Hot koji je poceo predavati OET nakon smrti prof Jankovica. Ono sto su pamtili studenti tih godina da je Ejup Hot redovno svake godine mijenjao svog Golfa 2, da se znala tarifa za polaganje ispita. Da je Cizi bio tek asistent (zajedno sa Jasnom Pasic, zenom Zije Pasica), da je glavni asistent bio, koliko se sjecam Slobodan Babic, sa svojim brcicima i stomacicem, kao da je sad sa pecenja i brlje.
Covjek koji je predavanje i novu skolsku godinu pocinjao sa recenicom:"Oni koji su culi da postoji neka knjiga koju sam ja izdao daleke 1972. i u kojoj je obradjena tema Kugle i polja, varaju se da ta knjiga postoji. Nemojte je traziti jer je nema, bolje je da kupite moje dvije nove knjige."
Knjiga je inace postojala, kao i famozna Ferenc-Ungar, za redove, odakle je Fatkic, nakon smjene Azema Dautovica, crpio zadatke za zadatak broj 6 ispita Matematike 1.
Da ne spominjem profesora Marksizma Musliju Muhovica, kojem je svaka djevojka koja dodje na usmeni ispit malo sredjenija ili u Coco Chanel mini suknji bila studentica ekonomije, no to je najcesce bio kljuc kako poloziti ispit kod njega.
Itd.
ps. Sad se sjetih nekadasnjeg profesora Veljka Vuletica, profesora Uvoda u Matematiku, covjeka koji zakaze ispit, i onda ga studenti nakon neodraznog ispita vide na nekom od teniskih terena, gdje je igrala reprezentacija bivse drzave, tada u usponu u svijetu tenisa. Zadaci su najcesce imali lucidna rjesenja gdje je x=25647232, a onda se smjenom dodje do t.
Jedini istinski profesor na prve dvije godine, koje su bile zajednicke, bila je i ostala profesorica Lamija Tanovic. Bilo je dovoljno ici na njena predavanja, imati knjige sa zadacima za vjezbanje na kraju svake lekcije ili poglavlja i poloziti ispit, ako se imalo radilo tokom godine.
- danas
mozes otvoriti i temu za galeta, pa da pisemo sta je i kako je bilo u onaj vakatThe_Fluid wrote:
Uglavnom, prevjezbaju to svi iz te klape, i jos neki sa strane sa njima, i ostvare takav uspjeh na ispitnom roku, da je profesoru Galicu (eh, ako se jos neko sjeca doticnog, Fatkica tada nije bilo ni na putu prema RO Rasklopna oprema:D, a kamoli da bude ono sto je postao danas).
al' najdrazi mi je biJo muslija muhovic...
- johnnykola
samo prava raja je znala u cemu je trik.
bolju definiciju zivota od ove koju je legenda izrekla
na jednoj od vjezbi vjerojatno nikad necu cuti u zivotu:
cijeli nas zivot vam je jedna velika prigusena oscilacija!
legendarna:
ima tako ljudi, poloze A,B,C,D,E i F kategorije vozackog ispita,
a ne nauce konveksnost funkcija (bas nam nju, kroz zadatke,
objasnjava na ploci - op. aut. posta
), a onda vidis iza blagaja:
vijenac lijevo, vijenac desno.
treba ti matematika, o, itekako!!! ako nista a ono da zdravorazumski
i logicno razmisljas. ili, ako ne ni to, a ono eda bi argumentirano razgovarao ili, u krajnjoj liniji, raspravljao. a ne k'o moj kolega s faksa koji, nakon godina provrdenih na etf-u, izvali nebulozu: 'svaki kinez koji dodje u bosnu od kineske vlade dobije po sleper.'
za kraj, jos jedna scena s azemom:
pokucala dvojica likova njemu na vrata stana, a on ni pet ni sest,
pogleda na sat:
pa sta je ovo, kasnite vec deset minuta! hajde ulazite! evo vam
rokovi, (uvaljujem im zadatke) prvo da vidim sta znate.
likovi uzmu one rokove, gledaju nekih pet minuta u nizove, redove,
funkcije i integrale, ne znaju sta im se dogadja, a onda se jedan od njih
okurazi i kaze:
'ali, gospodine, mi smo dosli da vam uvedemo kablovski internet!?!?!?'
p.s. sjetih se jos jedne:
ovaj limes tezi u nula i jos nesto, ali jebo to nesto!
p.p.s. azem je ozenjen sa cehinjom i to je prvi covjek kod kojeg sam
u stanu (mimo mojeg) vidio jaroslava haseka trilogiju dozivljaji dobrog vojnika svejka na polici. ako ju je procitao uopce mi nije nejasno
zasto valja tolike nebuloze.
od srca:
long live meza!!!

bolju definiciju zivota od ove koju je legenda izrekla
na jednoj od vjezbi vjerojatno nikad necu cuti u zivotu:
cijeli nas zivot vam je jedna velika prigusena oscilacija!
legendarna:
ima tako ljudi, poloze A,B,C,D,E i F kategorije vozackog ispita,
a ne nauce konveksnost funkcija (bas nam nju, kroz zadatke,
objasnjava na ploci - op. aut. posta
vijenac lijevo, vijenac desno.
treba ti matematika, o, itekako!!! ako nista a ono da zdravorazumski
i logicno razmisljas. ili, ako ne ni to, a ono eda bi argumentirano razgovarao ili, u krajnjoj liniji, raspravljao. a ne k'o moj kolega s faksa koji, nakon godina provrdenih na etf-u, izvali nebulozu: 'svaki kinez koji dodje u bosnu od kineske vlade dobije po sleper.'
za kraj, jos jedna scena s azemom:
pokucala dvojica likova njemu na vrata stana, a on ni pet ni sest,
pogleda na sat:
pa sta je ovo, kasnite vec deset minuta! hajde ulazite! evo vam
rokovi, (uvaljujem im zadatke) prvo da vidim sta znate.
likovi uzmu one rokove, gledaju nekih pet minuta u nizove, redove,
funkcije i integrale, ne znaju sta im se dogadja, a onda se jedan od njih
okurazi i kaze:
'ali, gospodine, mi smo dosli da vam uvedemo kablovski internet!?!?!?'
p.s. sjetih se jos jedne:
ovaj limes tezi u nula i jos nesto, ali jebo to nesto!
p.p.s. azem je ozenjen sa cehinjom i to je prvi covjek kod kojeg sam
u stanu (mimo mojeg) vidio jaroslava haseka trilogiju dozivljaji dobrog vojnika svejka na polici. ako ju je procitao uopce mi nije nejasno
zasto valja tolike nebuloze.
od srca:
long live meza!!!
-
kajman
Azem kao pojava, sa svojim drzanjem i komentarima je zaista interesantan lik... svi oni imaju neupitno znanje iz matematike i na tome im cestitam i zavidim.... medjutim sav taj biznis koji su spomenuta gospoda napravili od matematike mi i ne odusevljava previse...
studenti masovno idu kod svog asistenta ili profesora na instrukcije, to mi fakat nije jasno.
inace Behdzeta cijenim i postujem jer znam kroz sta je taj covjek prosao u zivotu.
studenti masovno idu kod svog asistenta ili profesora na instrukcije, to mi fakat nije jasno.
inace Behdzeta cijenim i postujem jer znam kroz sta je taj covjek prosao u zivotu.
-
didgeridoo
MOGU SAMO IZRAZITI JEDAN VEEEEELIKI RESPECT ZA NJEGA!!!
boljeg humora i vece hodajuce legende medju profesorima nisam vidio a ni cuo. meni je drzao numeriku i matII i mogu reci da se cova razumije u mnogo vise stvari osim matematike, mehanike, fizike (programiranje, i sl). zaista mi je drago bilo jer se oporavio od teske nesrece, zanima me samo kako je mr. zilic i onaj drugi jer o njima ne znam nista.
evo nekoliko izjava:
Azem> (za plan i program fakult. za saob. i komunik.) Sta cu vam ja kad su mesari pravili ovaj program...
Azem> (u toku rjesavanja zadatka ledjima je okrenut amfiteatru, jedan lik prica, azem se okrece i kaze) Slusaj bolan, prestani pricati,...idi kod Kerima (kerim slipicevic, prof. nuklearne fizike, nekada radio u vinci) neka ti objasni akustiku pa ces skontati da te cujem
Azem>govori studentima na predavanju: ma nemojte pricati! pa nisam vam ja Senada (mr. senada kalabusic uvod u mat) da je rasplacete, nisam vam ni sefket (sefket arslanagic prof. uvod u mat) da jedan zadatak radite 3 sata, a bogami nisam vam ni zejnulahi (faruk zejnulahi, e on je prica za sebe, i za poseban topic) da kad ode na pauzu vi mu skinete vrata sa sarki i ostavite onako naslonjene...
Azem> nakon saobracajke koju je pretrpio jedan student (znam ga odlicno) ga sreo na hodniku i pita ga: Profesore kako ste, jeste li ozdravili? a on mrtav hladan kaze: Ja nisam ni bio bolestan, bio sam samo udaren... ;
Azem> u utoku predavanja zadnji red amfiteatra se uvijek nesto komesa, sapce i sl... puko njemu film i obracajuci se prvom redu kaze: eno pogledaj onog gore - igra podmornicu, onaj tamo rjesava ukrstene rijeci, a ti bolan pored nega pa stavi krese na oci da bar izgleda kao da pratis a ne da spavas.
Azem> ova je cesta na svim faxovima: uzmite sve predmete iz I, II, II, IV i V godine i pomnozite ih sa 16.000 i nece vam biti teze od MATII.
Azem> kad je objasnjavao proceduru polaganja ispita (studenti sao. fak. su mogli koristiti formule): kupite onu vjezbanku za pismene zadatke za srednju skolu, na prvom praznom listu napisete svoje ime i prezime, onda ispisete formule, i izgulite one korice da vas ne podsjecaju na srednju skolu
Azem> poceo ispit iz matII i jedan student (bio sam na tom ispitu, jun-jul) nije znao da pocne niti jedan zadatak i samo sjedi, kaze njemu azem: pa bolan sto si uopste dolazio!? ustao si rano ujutro - smetao si svojim ukucanima, doso si tramvajem i smetaio si ljudima, dosao si meni ovdje i smetas i meni, pa idi bolan kuci i kiseli noge bolje ti je
eh sad sto se tice instrukcija i sl. ja sam sve njegove predmete polozio iz prvog puat bez instrukcija. istina je da nas je malo preplasio sa izjavama: niko od vas nece poloziti i isl. ali uvijek je izlazio u susret i uvijek je snizavao kriterije. on moze koncipirati ispit da ga ni fatkic (ko?sta?) ni arslanagic ni behdzo ne mogu uraditi ali to nikad nije uradio. istina, bilo je obavjestenja o ispitu kad je bila precrtana 0 (niko nije polozio9 ali se to desavalo po nalogu dekana jednom u godini...a znam i odredjene studente koji pojma nisu imali matematiku i po preporuci dobili termin za instrukcije kod njega pa kad je on vidio da su antitalenti za matematiku prestao je davati instrukcije takvim likovima.mora se imati malo postovanja prema matematici zar ne?
a ovi likovi koji kazu za njega da je njesra i sl. to su vjerovatno neki brdjani koji kao prvo nisu ni imali priliku upoznati azema, a ni skontati njegove sale jer bi i svoju mater za 6- prodali...
a sto se tice behdzeta veceg ljigavca od profesora nisam upoznao. on je pokrivenim djevojkama govorio da ce mu pominjati integrale vise nego bismillu, na predavanju im je govorio da ne "prosipaju" taj bicakcicevski i izetbegovicevski islam i da bi bolje bilo da su otkrivene...a ustashe su ga u mostaru przile na vatri i nije se opametio... nemojte pogresno shvatiti, ali za neke ljude je potreban jos jedan ili vise ratova.
boljeg humora i vece hodajuce legende medju profesorima nisam vidio a ni cuo. meni je drzao numeriku i matII i mogu reci da se cova razumije u mnogo vise stvari osim matematike, mehanike, fizike (programiranje, i sl). zaista mi je drago bilo jer se oporavio od teske nesrece, zanima me samo kako je mr. zilic i onaj drugi jer o njima ne znam nista.
evo nekoliko izjava:
Azem> (za plan i program fakult. za saob. i komunik.) Sta cu vam ja kad su mesari pravili ovaj program...
Azem> (u toku rjesavanja zadatka ledjima je okrenut amfiteatru, jedan lik prica, azem se okrece i kaze) Slusaj bolan, prestani pricati,...idi kod Kerima (kerim slipicevic, prof. nuklearne fizike, nekada radio u vinci) neka ti objasni akustiku pa ces skontati da te cujem
Azem>govori studentima na predavanju: ma nemojte pricati! pa nisam vam ja Senada (mr. senada kalabusic uvod u mat) da je rasplacete, nisam vam ni sefket (sefket arslanagic prof. uvod u mat) da jedan zadatak radite 3 sata, a bogami nisam vam ni zejnulahi (faruk zejnulahi, e on je prica za sebe, i za poseban topic) da kad ode na pauzu vi mu skinete vrata sa sarki i ostavite onako naslonjene...
Azem> nakon saobracajke koju je pretrpio jedan student (znam ga odlicno) ga sreo na hodniku i pita ga: Profesore kako ste, jeste li ozdravili? a on mrtav hladan kaze: Ja nisam ni bio bolestan, bio sam samo udaren... ;
Azem> u utoku predavanja zadnji red amfiteatra se uvijek nesto komesa, sapce i sl... puko njemu film i obracajuci se prvom redu kaze: eno pogledaj onog gore - igra podmornicu, onaj tamo rjesava ukrstene rijeci, a ti bolan pored nega pa stavi krese na oci da bar izgleda kao da pratis a ne da spavas.
Azem> ova je cesta na svim faxovima: uzmite sve predmete iz I, II, II, IV i V godine i pomnozite ih sa 16.000 i nece vam biti teze od MATII.
Azem> kad je objasnjavao proceduru polaganja ispita (studenti sao. fak. su mogli koristiti formule): kupite onu vjezbanku za pismene zadatke za srednju skolu, na prvom praznom listu napisete svoje ime i prezime, onda ispisete formule, i izgulite one korice da vas ne podsjecaju na srednju skolu
Azem> poceo ispit iz matII i jedan student (bio sam na tom ispitu, jun-jul) nije znao da pocne niti jedan zadatak i samo sjedi, kaze njemu azem: pa bolan sto si uopste dolazio!? ustao si rano ujutro - smetao si svojim ukucanima, doso si tramvajem i smetaio si ljudima, dosao si meni ovdje i smetas i meni, pa idi bolan kuci i kiseli noge bolje ti je
eh sad sto se tice instrukcija i sl. ja sam sve njegove predmete polozio iz prvog puat bez instrukcija. istina je da nas je malo preplasio sa izjavama: niko od vas nece poloziti i isl. ali uvijek je izlazio u susret i uvijek je snizavao kriterije. on moze koncipirati ispit da ga ni fatkic (ko?sta?) ni arslanagic ni behdzo ne mogu uraditi ali to nikad nije uradio. istina, bilo je obavjestenja o ispitu kad je bila precrtana 0 (niko nije polozio9 ali se to desavalo po nalogu dekana jednom u godini...a znam i odredjene studente koji pojma nisu imali matematiku i po preporuci dobili termin za instrukcije kod njega pa kad je on vidio da su antitalenti za matematiku prestao je davati instrukcije takvim likovima.mora se imati malo postovanja prema matematici zar ne?
a ovi likovi koji kazu za njega da je njesra i sl. to su vjerovatno neki brdjani koji kao prvo nisu ni imali priliku upoznati azema, a ni skontati njegove sale jer bi i svoju mater za 6- prodali...
a sto se tice behdzeta veceg ljigavca od profesora nisam upoznao. on je pokrivenim djevojkama govorio da ce mu pominjati integrale vise nego bismillu, na predavanju im je govorio da ne "prosipaju" taj bicakcicevski i izetbegovicevski islam i da bi bolje bilo da su otkrivene...a ustashe su ga u mostaru przile na vatri i nije se opametio... nemojte pogresno shvatiti, ali za neke ljude je potreban jos jedan ili vise ratova.
- johnnykola
dolazi kolega na ispit,
pred amfiteatrom milijun
ljudi, a na vratima azem
proziva kako ce ko ulaziti.
u pola frke prilijece mu jedan
moj kolega.
azem: sta ti polazes?
kolega: numeriku! ovaj, analizu!!!
(zbunio se, sta ce.
)
azem: e, ne moze!!!

pred amfiteatrom milijun
ljudi, a na vratima azem
proziva kako ce ko ulaziti.
u pola frke prilijece mu jedan
moj kolega.
azem: sta ti polazes?
kolega: numeriku! ovaj, analizu!!!
(zbunio se, sta ce.
azem: e, ne moze!!!
-
SherlockHolmes
Primjereno za jednog (tadasnjeg) marksistu, prozvan Mussolinidanas wrote:mozes otvoriti i temu za galeta, pa da pisemo sta je i kako je bilo u onaj vakatThe_Fluid wrote:
Uglavnom, prevjezbaju to svi iz te klape, i jos neki sa strane sa njima, i ostvare takav uspjeh na ispitnom roku, da je profesoru Galicu (eh, ako se jos neko sjeca doticnog, Fatkica tada nije bilo ni na putu prema RO Rasklopna oprema:D, a kamoli da bude ono sto je postao danas).
![]()
![]()
meni ni dan-danas nije jasno kako polozih kod njega iz prve... dobila 6-, sreca do neba
![]()
![]()
![]()
a jupo
(oliti ejup hot) je imao obicaj da ocjenjuje ispite kako treba dok ne bi dosao do oko 10% od onih koji su izasli na ispit, a onda bi dalje samo obarao...
![]()
al' najdrazi mi je biJo muslija muhovic...![]()
![]()
![]()
Btw, Jupo Hot je rijetko (nikad?) ispravljao, to je obicno radio Cizi, a ako je bilo srece onaj Mario
-
Goran_35
Sta je sa Hajrudinom Pasicem? (Statika)djugum wrote:Samo cu reci jedno ime Prof Dr Vlatko Dolecek...Elko wrote:Bio sam Azemov student i pravo sam sretan sto mi je covjek kao Azem drzao matematiku.
Drzao mi je vjezbe iz 4 predmeta ( koji su skoro najtezi ako ne i najtezi ) a koje sam polozio od prvog ili drugog puta.
Prema Azemu imam samo postovanje ( iako ce da se sada mozda javiti oni koji ce reci suprotno, ali oni koji su ucili, Azema su prosli bez problema )
Ucili sa razumjevanjem.
Milsim ( a i cijela moja ekipa sa kojom se druzim da je Azem najveca faca na Uiverzitetu u Sarajevu ...preczinije u polju matematike, fizike , magneta, mehanike....
Svaka cast. Jedan od onih koje mozete upitati pitanje a da dobijete odgovor koji necete skontati odmah ( jer ste "zeleni " student ), ali kasnije dodjete na ono sto je objasnjavao i pricao.
Meni je najjaca bila ona njegova kada se uzme rukom za naocale i kaze " Slusajte ljudi ja cu vam nesta otvoreno reci ......" te sam zapisivao i to su legendarne rijeci.
Dobra je i ona kada kaze " Sjedi i polozi ovu matematiku to ce ti biti vaznije nego da si sve ostalo polozio " --- Za ovo je bio nevjerovatno u pravu.
Prema Azemu samo postovanje.
Pozdrav
-
Goran_35
Glede teme,mogu samo reci da mi se uopste ne svidja ponasanje nasih Profesora!Tako je bilo i prije rata,sve frajer do frajera!I sto vise obori studenata on je veca faca!A niko se ne pita,kakav je to profesor kada mu pada toliko studenata?Znaci nije u stanju da prenese svoje znaje,sto mu je i duznost i za sta prima platu?Ne kazem da nije bilo onih koji su upisali fakultet samo radi tata i mama ili onih kojima je bilo dosadno pa eto da nesto rade.Ali vecina studenata nisu neki kreteni,vec normalni ljudi koji su tu dosli nesto da nauce i da dobiju jebenu diplomu.E na takvim su se izivljavali i frajerisali.A zasto?Pa sto si jebeniji profa i vise obaras,vise ces love u kovertu a i drugih svari usicariti! A Kvalitet predavanja,pedagogija i sposobnost da se prenese znanje i zainteresuju studenti je nula bodova...
Ja cijenim Doloceka,to je bio dobar profa.Cijenim i Pasica iako je obarao,ali je i predavao zanimljivo i trzio je da ukljucis mozak.Bez toga nisi mogao proci ispit.Ali Tomic -Milos Tomic je bio u moje vrijeme na Masinstvu (Matematika) e taj je bio posebna prica...
Ja cijenim Doloceka,to je bio dobar profa.Cijenim i Pasica iako je obarao,ali je i predavao zanimljivo i trzio je da ukljucis mozak.Bez toga nisi mogao proci ispit.Ali Tomic -Milos Tomic je bio u moje vrijeme na Masinstvu (Matematika) e taj je bio posebna prica...
-
jusuff
ma ok su ove legende, sve je ovo fino i krasno, ali se slazem s nekolicinom koja tvrde da je ovakav pristup skolovanju i studentima nakaradan...
nisam imao priliku slusati ove ljude, ali jesam, npr prof pasica na masinstvu, ali ipak, neko je spomenuo da su profesori tipa stjepana marica ili l. tanovic ono sto studentu treba...
evo i jedne od pasicevih legendi...
volio je pasic izvesti pred katedru na driblanje i prosipanje studenta koji je pricao ili, ne daj boze, donio malu svesku meHkih korica na predavanje...
e tako izvede frajera i prospe mu nekoliko folova, te na kraju kaze tipu da se okrene oko svoje glupe ose i ode na mjesto... a frajer fino obleti krug oko pasica i polako uz stepenice... kazu da je rekao tipu svaka cast i da mu nije pravio nikakve probleme...
ali, taj isti pasic je mojoj sestri koja je pala iz statike rekao da ona tu statiku nikada nece poloziti, a ova se ispise s faksa... i dan danas mu redovno sjeti familije, a mislite li da pasic takve stvari prica danas kada predaje u usa? ahaaaaa
pa eto vam legende
nisam imao priliku slusati ove ljude, ali jesam, npr prof pasica na masinstvu, ali ipak, neko je spomenuo da su profesori tipa stjepana marica ili l. tanovic ono sto studentu treba...
evo i jedne od pasicevih legendi...
volio je pasic izvesti pred katedru na driblanje i prosipanje studenta koji je pricao ili, ne daj boze, donio malu svesku meHkih korica na predavanje...
e tako izvede frajera i prospe mu nekoliko folova, te na kraju kaze tipu da se okrene oko svoje glupe ose i ode na mjesto... a frajer fino obleti krug oko pasica i polako uz stepenice... kazu da je rekao tipu svaka cast i da mu nije pravio nikakve probleme...
ali, taj isti pasic je mojoj sestri koja je pala iz statike rekao da ona tu statiku nikada nece poloziti, a ova se ispise s faksa... i dan danas mu redovno sjeti familije, a mislite li da pasic takve stvari prica danas kada predaje u usa? ahaaaaa
pa eto vam legende