Citat sa pocetne stranice: Naučnici tvrde da će 2036. godine asteroid nazvan Apophis najvjerovatnije pogoditi planetu Zemlju i prouzročiti globalnu katastrofu. Prijedlog NASA-e za spašavanje naše majke planete je vrlo zanimljiv. Jedan od prijedloga je da se asteroid usmjeri na drugu stranu u "hollywoodskom stilu"
Najvjerovatnije??? Mene sad interesuje odakle je izvucena ova vijest. Ne vidim je na http://www.nasa.gov a na wikipediji sam nasao i ovo:
# A radar observation on August 7, 2005, refines the orbit further and eliminates the possibility of an impact in 2035. Only the pass in 2036 remains at Torino Scale 1.
1 na Torino skali znaci:
1. A routine discovery in which a pass near the Earth is predicted that poses no unusual level of danger. Current calculations show the chance of collision is extremely unlikely with no cause for public attention or public concern. New telescopic observations very likely will lead to re-assignment to Level 0.
U slucaju ovog asteroida:
As of October 19, 2006 the impact probability for April 13, 2036 is estimated at 1 in 45,000. An additional impact date in 2037 has been identified, however the impact probability for that encounter is 1 in 12.3 million.
Dakle... odakle dolazi ova vijest? Meni izgleda dosta neozbiljno pa me interesuje izvor odakle sa-x svoje vijesti vadi?

, ... a ja cu prije toga odraditi kakvu babu i bit cu sretan, k`o uvijek poslije toga, ....
, .... Muha_sa ce, po obicaju, igrati domine sa penzionerima, ...