asocijacija studenata na FPN...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

eHost

Post by eHost »

hm.. djelis frustracije po forumu.. okay.. recimo da ces naci jos nekog ko je sjeban ( da izvinete na izrazu ).. i sta onda.. hocete ovdje VRISTATIIIIIII DOK VAM GLASNICE NE PUKNU ??? fakat bezze.. idi trci i izbaci negativnu energiju.. nendertalka je dobro rekla.. ako vec dajes tih 1000 KM na godinu, onda im odi u tu studentsku asocijaciju i ebi im sve po spisku ( eto ja lajem, ali vidim da i drugima ide ;) )... naravno.. dajes pare i ocekujes da imas normalne uslove za polaganje ispita i studiranje...

sad su oni nesto izmjenili i ti ces i dalje davati 1000 KM i igrati prema njihovoj muzici jer su oni eto seljacka djeca i to izmisljaju.. ja takodjer radim i studiram i znam kako je kad moras sam zaradjivati za zivot.. izvini sto sam otvoren - ali zasto ne nadjes par isfrustriranih studenata i zasto ne napravite, eto nazovimo to, revoluciju u toj asocijaciji? cemu bacati pare kroz prozor, frustrirati se radi budala i jos sto je najgore - igrati kako oni sviraju? pa jeli ovo slobodna zemlja ili ne?

ti kazes da su kod nas zakoni takvi.. pa naravno da ce biti.. politicari donesu zakon, a nas narod samo spusti glavu i to je to.. znam ja nas - ebes nas !!

Pozdrav

E.S.
eHost
List

Post by List »

:D

Lace ba, nema sanse da to bude tako. Ako nista zalit ce se profesori. Mnogi bi profesori radije govno pojeli nego ispitivali 500 studenata usmeno. Nema sanse ba.

Ja bi se kladio eto u tih 1000 KM koje ti uplatis u HVB CPB :D da ta odluka nece ostati.

Prije ce dekan umrijet do kraja godine. Mislim, veca je vjerovatnoca.

Ako kojim slucajem ostane ova odluka profesori ce strajkovat. Ili barem dio njih. Jer to je vise posla za alkoholicare kojima treba deca makar jednom u 120 minuta. A na FPN svaki cetvrti profa pod krevetom drzi flasu. :lol:
eHost

Post by eHost »

fakat... ispitati 500 studenata usmeno nija bas malena stvar ;)

Pozdrav

E.S.
eHost
nendertalac

Post by nendertalac »

eHost wrote:fakat... ispitati 500 studenata usmeno nija bas malena stvar ;)

Pozdrav

E.S.
eHost
6 pitanja puta 45 secundi * 500 = 37 sati i 30 minuta

500 studenata podjeljenih u 20 grupa od po 25 studenata, finalni ispit u prosjeku recimo sat i po vremena = 30 sati
List

Post by List »

Neandertalac, vi mora da ste na FPN bili samo u turistickom obilasku?
nendertalac

Post by nendertalac »

List wrote:Neandertalac, vi mora da ste na FPN bili samo u turistickom obilasku?
pa gdje je greska u racunici?
List

Post by List »

Nema greska vec ima falinka.

Sve pobrojano.....puta sizofrenija, alkohol, isfrustriranost raznovrsnog porijekla, senilnost, nehajnost......puta jebe se njima.....puta lako cemo.....puta studenti su tu zbog nas a ne mi zbog njih.....eh.....znaci nije 30 sati.....vec 300 najmanje......
nendertalac

Post by nendertalac »

List wrote:Nema greska vec ima falinka.

Sve pobrojano.....puta sizofrenija, alkohol, isfrustriranost raznovrsnog porijekla, senilnost, nehajnost......puta jebe se njima.....puta lako cemo.....puta studenti su tu zbog nas a ne mi zbog njih.....eh.....znaci nije 30 sati.....vec 300 najmanje......
a u rad asocijacija studenata se ukljucuje ko?

studenti cini mi se sve nesto OCEKUJU a kad ne dobiju to sto OCEKUJU - onda izadju na prvi forum i - ispucaju svoje frustracije. i jos te zalijepe kad im nesto konstruktivno predlozis.

kako vam je tako vam je zbog vas samih. svijet se ne mjenja jer to neko ocekuje - nego sto mora. kad vas bude dovoljno koji ne ocekujete nego se borite za ono na sta mislite da imate pravo - nesto ce te izmjeniti. u medjuvremenu - slobodno pljujte po babama i sinovima izabranih seljaka koji mjenjaju svijet dok vi mlatite praznu slamu po forumima.
List

Post by List »

:-)

Neandertalac, to se ne moze promijeniti nikakvim protestom. Jedino rjesenje je da pohapse 95% uposlenih na FPN. Da za dekana postave Asima Mujkica a da ne diraju prodekana Jasnu Juricic-Necak.

Sve ostalo otpustit. Osim par profesora.

Ja sam presto trunit na forumu. :roll: Samo kazem kako jest. To svi znaju. Mislim studenti. Ne mislim na turiste. :D
nendertalac

Post by nendertalac »

List wrote::-)

Neandertalac, to se ne moze promijeniti nikakvim protestom. Jedino rjesenje je da pohapse 95% uposlenih na FPN. Da za dekana postave Asima Mujkica a da ne diraju prodekana Jasnu Juricic-Necak.

Ja sam presto trunit na forumu. :roll: Samo kazem kako jest. To svi znaju. Mislim studenti. Ne mislim na turiste. :D
mahom se svi studenti zale na situaciju. al NECE se nista desiti ako vi sutite i trpite i cekate da diplomirate i zavrsite posao s njima. sasvim vas je dovoljno da se organizujete po svim fakultetima i da uradite nesto konkretno. demokratija je sistem u kom padaju oni koji ne vjeruju. alate imate, pravo imate - ZAHTJEVAJTE. NIKO OSIM STUDENATA NEMA MOC DA PROMJENI STANJE NA UNIVERZITETU!

ne razumijem tu letargiju, mladi ljudi, buduci intelektualci, oslonac drustva i drzave - a tako spori, lijeni, nezainteresovani ...
Lace

Post by Lace »

List wrote::D

Lace ba, nema sanse da to bude tako. Ako nista zalit ce se profesori. Mnogi bi profesori radije govno pojeli nego ispitivali 500 studenata usmeno. Nema sanse ba.

Ja bi se kladio eto u tih 1000 KM koje ti uplatis u HVB CPB :D da ta odluka nece ostati.

Prije ce dekan umrijet do kraja godine. Mislim, veca je vjerovatnoca.

Ako kojim slucajem ostane ova odluka profesori ce strajkovat. Ili barem dio njih. Jer to je vise posla za alkoholicare kojima treba deca makar jednom u 120 minuta. A na FPN svaki cetvrti profa pod krevetom drzi flasu. :lol:

e i meni je to palo na pamet...da nece dugo potrajati...zbog raznih razloga...puno nas je...a neki predmeti su prisutni na svim odsjecima...i nemam namjeru pokretaiti nikakve revolucije...draze mi je zaradjivati platu i kontati da zaradjujem vise od njih - profesora :-) (makar i ne bilo tacno :D)

a vi ostali, izvinite, juce sam bila luda od bijesa...danas sam vec bolje...a i prezivjela sam gore i teze stvari...
Lace

Post by Lace »

List wrote::-)

potpisujem
stidljiv

Post by stidljiv »

Trebaju se svi fakulteti u BiH ugledati na fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru...nema ovih sranja ni pod razno...Tesko je opstati medju ovakvom okolinom...koja zraci negativnom energijom...a jos teze sa profesorima fosilima i onim profesorima koji se umisle da su iznad svega... :-)
edu

Post by edu »

da su papci oni iz asocijacije jesu..to je ona sda - vehabijska struja..popusi profesoru..polozi ispit..i jebo ostale studente-nevjernike..jebo kosarkase fpn-a..jebo fudbalere fpn-..sam sam bio aktivni sudionik sportskih takmicenja..tj. univerzitetske lige..i znam koliki je doprinos te asocijacije..ostale asocijacije ginu za svoje studente..u ovom slucaju sportiste..ma oni su cirkus pravi..samo se smjenjuju..ima 10ak ljudi i vrte se u krug..ove godine ces ti biti predsjednik..a sljedece ja..sreca pa su mi ostala jos dva ispita..onaj fax je svakako kurton obicni..osim amera filipovica..asima mujkica..repovca..durakovica (koji je odlican profesor..steta sto ga nikad nema..ali njegovo jedno predavanje vrijedi k'o semsina godina..)..vjerovatno ima i na ostalim odsjecima dobrih prof. ovo je sa zurnalistike sto valja...
Bumbar

Post by Bumbar »

eHost wrote:bumbarko sta ti studiras? i gdje? ( osim ako nije tajna ) ???

Pozdrav

E.S.
eHost
Pravni u Sarajevu...ma to kazem zato sto na nekim predmetima mozes izabrati hces li usmeno ili pismeno (I i II godina). A daleko bilo od toga da je divno i krasno sve...upravo mi je kolegica pala sociologiju iz tko zna kojeg puta...nije prema njegovom ispunila kvotu predvidjenu zapolaganje tj. nije padala dovoljan broj puta :x
Vingo

Post by Vingo »

Jebo te, hoce se sad statistika i informatika polagat pred tablom????
Uzas!
Meni srecom ostao jos samo jedan, koji je svakako usmeni.
Moje saucesce svima pred kojima stoji usmeni ispit iz Metodologije, te svih predmeta N.Durakovica....
Driver

Post by Driver »

Besim je kralj :) :) :)
Nego ljudi, prihvatajte se vi kakvog posla. Ja evo dao uslov za četvrtu godinu, a već četiri godine radim u novinarstvu, Samo čekam da završim. I ja sam se nervirao i pokušavao ispravljati krivu drinu pa naje... Zbog "nesuglasica" sa Zolićem obnovio godinu (Lik me oborio 18 puta, jer sam mu rekao istinu u lice tj. da on i njegov rahitični asistent samog sebe demantuju) Sad sve pustio niz vodu i laganini. Lijep pozdrav.
edu

Post by edu »

jadne nase novinarstvo i taj studij kad je besim kralj...
Lace

Post by Lace »

danas sam saznala da ni redovne niko nista nije pitao...vezano za prijedlog dekanatu :-?
Elko

Post by Elko »

ma sta kukate ...i kada zavrsite FPN, FKN, Pravo , Ekonomiju ionako necete imati posla kakva vam korist od diplome....
pa prije par dana je u skenderiji je promovisano oko 1000 pravnika i kriminalista, oko 500 ekonomista....nekoliko stotina politicara.....
nisu bas najprecizniji podaci ne mogu da dignem dupe i da nadjem onaj materijal koji su nam podijelili prije promocije ....
da li ste se ikada zapitali da li ce ti ljudi dobiti posao...
i da znate li koliko ima ljudi na birou za zaposljavanje sa vss-om.....
99% tacno oko 5600.....prema federalnom zavodu za zaposljavanje
:-) :x :x :x :x
Lace

Post by Lace »

ej otkrio si nam toplu vodu...nek oni meni dadnu papir a posao je moja briga...kao i zadnjih 10 godina...a racunaj da sam na trenutnom poslu vec 6 godina
Elko

Post by Elko »

ma ne govorim ja za tebe .....ali je opste sranje sa ovim nasim fakultetima koji idu u ku....
kontas imam i ja posao samo sto mi ide na zivce da svaka bagra diplomira i obezvredjuje diplome onima koji daju krvi da je dobiju,,,,to mene zivcira ...a ti Lace polazi ispite i ne ispravljaj krivu Drinu,,,vjeruj mi davno sam to skontao dok sam studirao...
sve to pomalo i profesori i sdudenti podju po kur...u neko doba......navuku se do jaja....
zavrsavaj i bjezi sa faxa

pozdrav
Lace

Post by Lace »

pa to i radim...od 2003-e expresno dala 18 ispita..jos 12 i dosta od mene :D
Elko

Post by Elko »

to curo svaka cast.-......
mora tvoja biti zadnja....
e nece dok imam prstiju i tastature ispred sebe :-D :D :D
pozdrav
dobro je da si skontala u cemu je fol
zavrsavaj i bjezi ...
kada dobijes diplomu baci je negdje na dno ormara kao sto sam ja svoju bacio....
i kreni dalje hrabro u zivot
kao sto sam ja
ja pa ja kao da mi je senad Hadzi neki rod :P :P :P :P :P :-D :-D
List

Post by List »

Edu, malo si se zajebo.
Na FPN ne vlada SDA struja.
Prije svega, na FPN samo jedan profesor nije u stranci. Ima cudno ime. Reko bi covjek Slovenac. A nije. Vjerovatno prastaro slavensko ime. A ne bi smio niti jedan na FPN biti u stranci. Narocito ne na FPN. Bez obzira na odsjek.

A vecina profesora clanovi su SDP-a. Bivsi ili sadasnji. Vecina.

Nemoj me pogresno shvatit. Meni to ne smeta. Moja poenta je da izmedju profesora nema nekih velikih medjustranackih previranja. Svi se oni paze izmedju sebe. Bez obzira u kojoj je ko stranci.
Post Reply