Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#451 Re: Asmir Begović

Post by insaneinthebrain »

i na MOTD sheerer i ostali hvale begovica. :thumbup:
on im je jedina svijetla tacka ove sezone. bez njega bi sigurno bili na dnu tabele
horion_bosona

#452 Re: Asmir Begović

Post by horion_bosona »

da, da svi su ga redom hvalili, od komentatora, do poslovično rezervisanog Hansena i Shearera, pa na kraju oba trenera... vrhunske intervencije, davno je prerastao Stoke, samo pitanje je koji klub iz vrh ima potrebu za golmanom... Wenger je baš u toku sedmice hvalio Poljaka... možda City, zbog nekonzistenog Harta

kaže Jasmin Baković da su tokom leta iz Litvanije svi pjevali i radovali se, samo je Asmir gledao film :D ... hladan k'o špricer

dobili smo klasu na golu za narednih 10 godina
SSemir

#453 Re: Asmir Begović

Post by SSemir »

atmosfera iz aviona sa povratka sa utakmice:
glasovne mogućnosti demonstriraju i Džeko, Spahić, Pjanić, Ibišević, Bičakčić, Piplica, Salihović.. „Oj, Safete Sajo, Sarajlijo“ Zapjevao je i selektor. Pape sija od sreće, a kako i ne bi... Golman Begović mirno gleda film na iPodu. „Pravi se Englez“.

kralj :D
It_is_a_Leclerc

#454 Re: Asmir Begović

Post by It_is_a_Leclerc »

SSemir wrote:atmosfera iz aviona sa povratka sa utakmice:
glasovne mogućnosti demonstriraju i Džeko, Spahić, Pjanić, Ibišević, Bičakčić, Piplica, Salihović.. „Oj, Safete Sajo, Sarajlijo“ Zapjevao je i selektor. Pape sija od sreće, a kako i ne bi... Golman Begović mirno gleda film na iPodu. „Pravi se Englez“.

jel ovo iz nekih novina ?
Koshpa

#455 Re: Asmir Begović

Post by Koshpa »

Ma nije to sto nije htio nego em ne zna Bosanski em ne zna tekst :D
BHF_Manijak

#456 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Koshpa wrote:Ma nije to sto nije htio nego em ne zna Bosanski em ne zna tekst :D
:lol: :mrgreen:

NEka ba,dobar je Bega k'o hljeb, opet je dobar s jezikom kakav je bio kad je tek dosao, da je kakvu Hanifu ozenio, dosad bi znao i satrovacki! :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#457 Re: Asmir Begović

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma Begović je meni naš najdraži igrač.

Ozbiljan, odgovoran, racionalan, vrhunski profesionalac, pravi sportista.
Dosta prati košarku i američki fudbal.

Zanima me gdje ste našli ovo za atmosferu u avionu, pošto skupljam članke o reprezentaciji, pa me zanima gdje to ima ?
insaneinthebrain

#458 Re: Asmir Begović

jos da uvjezba branjenje slobodnjaka i bice vrhunski golman :izet:
MOSALJOZE

#459 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

insaneinthebrain wrote:jos da uvjezba branjenje slobodnjaka i bice vrhunski golman :izet:
Jest vala,sigurno da moze bolje prilikom procjene,jer mislim da tu pogriješi i onda i intervencija izostane,ali zato kako kupi lopte iz ubačaja to nema nigdje.
todd_smith

#460 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

Nedavno sam pisao i ovdje cu ponoviti, lik za golmana koji je top 10, pa moglo bi se i reci i top 5 golmana na svijetu trenutno, ima GROZNO "citanje" igre iz slobodnjaka.

Znaci lik postavi zivi zid, i onda stane tacno iza njih, dok mu druga strana zjapi prazna. U barazu mu je Ronaldo zabio tako glup gol, samo nadjite i pogledajte kako se postavio tu. Stvarno treba da radi na tome.
MOSALJOZE

#461 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

todd_smith wrote:Nedavno sam pisao i ovdje cu ponoviti, lik za golmana koji je top 10, pa moglo bi se i reci i top 5 golmana na svijetu trenutno, ima GROZNO "citanje" igre iz slobodnjaka.

Znaci lik postavi zivi zid, i onda stane tacno iza njih, dok mu druga strana zjapi prazna. U barazu mu je Ronaldo zabio tako glup gol, samo nadjite i pogledajte kako se postavio tu. Stvarno treba da radi na tome.
Ma upravo to on po svojim fizičkim sposobnostima moze odbraniti,ali procjena loša
bjelave

#462 Re: Asmir Begović

Post by bjelave »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma Begović je meni naš najdraži igrač.

Ozbiljan, odgovoran, racionalan, vrhunski profesionalac, pravi sportista.
Dosta prati košarku i američki fudbal.

Zanima me gdje ste našli ovo za atmosferu u avionu, pošto skupljam članke o reprezentaciji, pa me zanima gdje to ima ?
Ma Asmir je kralj. Obezbjdice nam insalah i prvu olimpijsku medalju i to ne u nogometu.

http://www.sport.ba/ostali-sportovi/nic ... up-u-riju/

Tekst je star par mjeseci. Hanuma je neki dan dobila pasos.
todd_smith

#463 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

MOSALJOZE wrote:
todd_smith wrote:Nedavno sam pisao i ovdje cu ponoviti, lik za golmana koji je top 10, pa moglo bi se i reci i top 5 golmana na svijetu trenutno, ima GROZNO "citanje" igre iz slobodnjaka.

Ma upravo to on po svojim fizičkim sposobnostima moze odbraniti,ali procjena loša
Ma ne moze, pa nije pantera :lol:

Desilo mu se par puta, evo i onaj prvi gol od Arsenala je primio jer se nije postavio kako treba, i kako je krenuo da je stigne nije imao vremena da je uhvati kako treba i zabise mu gol bezveze
BHF_Manijak

#464 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Joj jeste dosadni jebote. Pa da je tako glup, valjda bi mu trener golmana skrenuo paznju i u reprezentaciji i u klubu, ali eto treneri to ne vide, a vi pametni vidite. Jedino ako je tvrdoglav k'o mazga, pa ne moze to sebi da izbije iz glave! :zzzz:

Na kraju krajeva, rekao sam nedavno, jedan covjek je samo idealan na golu bio, bez gotovo lose strane u branjenju, zvao se Oliver.

@Todde, pa protiv Arsenala je bio na strani gdje nije zivi, u cemu je problem? Krenuo u drugu stranu, Ozil ga iznenadio i gol, u cemu je fazon ne kontam? Da je stao blize "svojoj" stativi, onda bi bilo, "debil, previse prostora ostavio na druoj strani". :roll: :roll: :roll:
todd_smith

#465 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

Pa fazon je u tome sto on postavi zivi zid i onda stoji previse blizu strane koju zivi zid pokrije, to i dopusti igracima kao Ozil i Ronaldo da sutaju na drugu stranu jer on mora trcati duze sa jedne strane na drugu da je stigne

Niko ne govori da je debil koji ne zna braniti, sam sam rekao da bih ga svrstao u top 5 golmana na svijetu trenutno, ali taj dio igre mu je grozan fakat
BHF_Manijak

#466 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Ali sad ti rekoh, naprosto je NEMOGUCE da mu treneri golmana ne skrenu paznju na to, ukoliko je to naravno kardinalna greska, ali s obzirom da on i dalje postavlja sebe i zivi na taj nacin, ocigledno je da ima svoju neku viziju, koju mu treneri podrazavaju.
Zmijuga loma

#467 Re: Asmir Begović

Post by Zmijuga loma »

todd_smith wrote:Pa fazon je u tome sto on postavi zivi zid i onda stoji previse blizu strane koju zivi zid pokrije, to i dopusti igracima kao Ozil i Ronaldo da sutaju na drugu stranu jer on mora trcati duze sa jedne strane na drugu da je stigne

Niko ne govori da je debil koji ne zna braniti, sam sam rekao da bih ga svrstao u top 5 golmana na svijetu trenutno, ali taj dio igre mu je grozan fakat
Ne kontam te nikako. Pa kod Ronaldovog slobodnjaka su ga ovdje razapeli jer je stajao previše ulijevo gotovo uz stativu a lopta je išla u stranu koju je pokrivao živi zid.
insaneinthebrain

#468 Re: Asmir Begović

samo slijep covjek ili neko ko nema pojma o fudbalu moze reci da asmir nema problema sa slobodnim udarcima. da li mu treneri govore ili ne govore to ne znamo. dovoljno je pogledati par golova koje je primio iz slobodnjaka da se moze reci da se ne postavlja bas dobro

gol protiv portugala sa 30 metara on stoji blizu lijeve stative

protiv amerike ista situacija preblizu lijevoj stativi i prespora reakcija

i jos jedna situacija. jest da ga je ovaj taylor jebavo citavo vrijeme i da je slobodni sa ivice kaznenog al opet slaba reakcija

Edin H.

#469 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:Ali sad ti rekoh, naprosto je NEMOGUCE da mu treneri golmana ne skrenu paznju na to, ukoliko je to naravno kardinalna greska, ali s obzirom da on i dalje postavlja sebe i zivi na taj nacin, ocigledno je da ima svoju neku viziju, koju mu treneri podrazavaju.
Je'l Piplica? :D
todd_smith

#470 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

Ne znam, ali evo vidis na ovim klipovima kako se uvijek za stopu na pogresnu stranu postavi. Ovaj prvi protiv Portugala samo da je za jedan korak na drugoj strani bio, stigao bi loptu, ali fakticki se zalijepio na ovu stativu.
SSemir

#471 Re: Asmir Begović

Post by SSemir »

It_is_a_Leclerc wrote:
SSemir wrote:atmosfera iz aviona sa povratka sa utakmice:

jel ovo iz nekih novina ?
sa reprezentacija.ba, neki clanak kao Dnevnik Begica (ono iz nogometnog saveza)....jbg, nisam priseban sad da ti objasnim i trazim :D
nKrkan

#472 Re: Asmir Begović

Post by nKrkan »

Bega nema potreba za živim zidom samo ti stani na sredinu
BHF_Manijak

#473 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Edin H. wrote:
BHF_Manijak wrote:Ali sad ti rekoh, naprosto je NEMOGUCE da mu treneri golmana ne skrenu paznju na to, ukoliko je to naravno kardinalna greska, ali s obzirom da on i dalje postavlja sebe i zivi na taj nacin, ocigledno je da ima svoju neku viziju, koju mu treneri podrazavaju.
Je'l Piplica? :D
Ako je Tomo levat, nije valjda onaj i u Stokeu?!
insaneinthebrain wrote:samo slijep covjek ili neko ko nema pojma o fudbalu moze reci da asmir nema problema sa slobodnim udarcima. da li mu treneri govore ili ne govore to ne znamo. dovoljno je pogledati par golova koje je primio iz slobodnjaka da se moze reci da se ne postavlja bas dobro

gol protiv portugala sa 30 metara on stoji blizu lijeve stative

protiv amerike ista situacija preblizu lijevoj stativi i prespora reakcija

i jos jedna situacija. jest da ga je ovaj taylor jebavo citavo vrijeme i da je slobodni sa ivice kaznenog al opet slaba reakcija
Velosov protiv Portugala nije mogao braniti, uz samu stativu sut, sa 18 metara. :-) Ronaldov je moza i mogao, ali Ronaldo se nadao golova iz slobodnjaka koliko hoces, nije jedinog Begu naceo. Predobro suta da bi mu se brabilo. Ne kazem da onaj nije mogao!

Protiv Amerika frajer je strasno izveo slobodnjak, jako, snazno, iako je blizu gola bilo. Slican je Altidore dao i Cityu cini mi se!

Opet ponavljam, ako je kriminalno los u tom segmentu, kako vi pisete, sta radi na treninzima? Sta rade treneri sa njim? Jer njemu je 26, a ne 18, pa da je na pocetku karijere i da uci. Valjda je to trebao savladati prije 8-9 godina? Izgleda, po vama, nije mu imao ko ukazati na manu! :oops:
todd_smith

#474 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

Pa ne znamo, zato i mi pitamo :mrgreen:

Jebi ga, da sam jedini ja koji ovdje to pise pa hajde, ali vise raje je primjetilo. Ja npr ne vidim Ceha/Neuera da to radi tokom slobodnjaka. Samo sam kod Asmira vidio, zato sam i komentarisao.
insaneinthebrain

#475 Re: Asmir Begović

ocigledno ne vjezba slobodne udarce na treninzima cim mu je taj segment igre najlosiji. eto sta radi
Post Reply