Asmir Begović
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#3101 Re: Asmir Begović
Polemiše se bezveze, iako većina ovdje stoji na istom stajalištu... Niko normalan nije za to da se Begović odjebe, niti je iko normalan da se Šehić skloni sa gola dok je u dobroj formi i dok dobro brani...
- luckylaka
#3102 Re: Asmir Begović
Eto nije primio ni jedanCrvena Tifoza wrote:luckylaka wrote:Hajde ziv bio nadji taj post gdje neko pise da je Sehic bolji golman od Begovica.Izvoli...BujrumCrvena Tifoza wrote:Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
![]()
Uhvatili se novinarske patke kako Begović bira utakmice.
Čitavu sedmicu si potrošio pišajući postove koliko je Begović golova primio, od koga, kako trači vrijeme u 30im godinama po EPL. Ti, meni se čini, mijenjaš ploču kako ko naleti na temu.
- Point.
#3103 Re: Asmir Begović
Meni se ko čini da Šehića sada brane jer je iz naše lige, pa da bi se potenciralo kasnije kako je naša liga dala x reprezentativaca.
Ipak i igračeva karijera dosta kaže o njegovom kvalitetu. Sad neki govore da su njih dvojica u pet deka razlika u kvaliteti a jedan godinama brani u najjačoj ligi svijeta dok drugi nakon najuspješnije sezone u svojoj karijeri kuburi u nekom sporu na začelju jedne smiješne lige. Ipak, i to malo govori o kvaliteti.
Ipak i igračeva karijera dosta kaže o njegovom kvalitetu. Sad neki govore da su njih dvojica u pet deka razlika u kvaliteti a jedan godinama brani u najjačoj ligi svijeta dok drugi nakon najuspješnije sezone u svojoj karijeri kuburi u nekom sporu na začelju jedne smiješne lige. Ipak, i to malo govori o kvaliteti.
- BHF_Manijak
#3104 Re: Asmir Begović
Sto smo onda Lulica pljuvali godinama? Tom logikom treb'o bi biti rame uz rame sa Dzekom, Pjanicem i Begovicem.
I to ne bezze tim, kapiten Lazia. Nije sala.
I nema to fucking veze sto je Sehic nekad igra u PLBiH, jer u odbranu svojih teza navodite nebulozne argumente, umjesto da jedan konkretan ponudte zasto bi trebao biti TRENUTNO skinut sa gola - zajebao golove, los prima pacerske golove...
Ako je ovima iz "pro Sehic" grupe argument, navodno, zato sto je igrao u Premijer ligi, koji je tebi kontra? Zasto ga treba skinuti?
Ako ti podmeces ljudima nesto sto nije, mogu i ja za tebe reci da najblaze receno ne volis bilo sta sta ima dodirnih tacaka sa Premijer ligom. Onda se isto tako za tebe moze reci da ti je to jedini argument prtiv Ibrahima.
I nema to fucking veze sto je Sehic nekad igra u PLBiH, jer u odbranu svojih teza navodite nebulozne argumente, umjesto da jedan konkretan ponudte zasto bi trebao biti TRENUTNO skinut sa gola - zajebao golove, los prima pacerske golove...
Ako je ovima iz "pro Sehic" grupe argument, navodno, zato sto je igrao u Premijer ligi, koji je tebi kontra? Zasto ga treba skinuti?
Ako ti podmeces ljudima nesto sto nije, mogu i ja za tebe reci da najblaze receno ne volis bilo sta sta ima dodirnih tacaka sa Premijer ligom. Onda se isto tako za tebe moze reci da ti je to jedini argument prtiv Ibrahima.
- luckylaka
#3105 Re: Asmir Begović
Smijesni su argumenti kojima se zeli popljuvati Sehic,a jos smijesniji oni kojima se pokusava na veci nivo od sadasnjeg dici Begovic.Naravno svako ima pravo da misli i pise kako mu se ceifne i to ovdje treba postovati ali izmisljati i braniti izmisljeno je malo pateticno.Procitati postove onih koji se malo vise razumiju u fudbal prije svega @amidze,@cyprusa,@bhfmanijaka koji pametno obrazloze situaciju oko dva golmana ostali sa mnom zajedno ponavljaju se iz dana u dan
- Xavier1
#3106 Re: Asmir Begović
Ako cemo gledati samo nastupe u reprezentaciji Sehic je bio bolji. Nisam upamtio da je napravio neku gresku dok nas je Begovic kostao bodova.
-
Crvena Tifoza
#3107 Re: Asmir Begović
Xavier1 wrote:Ako cemo gledati samo nastupe u reprezentaciji Sehic je bio bolji. Nisam upamtio da je napravio neku gresku dok nas je Begovic kostao bodova.
Ako idemo iz krajnosti u krajnost, Begović nas odveo na SP. Šehić nije tom uspjehu ni primirisao.
-
Crvena Tifoza
#3108 Re: Asmir Begović
Lulić se pljuvao otkad je došao, čak i za vrijeme kvalifikacija za EP kad je imao najviše asistencija u Evropi. Kod nas uvijek mora biti neki igrač da se pljuje.BHF_Manijak wrote:Sto smo onda Lulica pljuvali godinama? Tom logikom treb'o bi biti rame uz rame sa Dzekom, Pjanicem i Begovicem.
Begovića nisu skinuli sa gola zato jer je loše branio, nego što je Hasagić htjeo tako. Čovjek jednostavno ne može da proguta ponos i što ga je Bega skino sa gola.
- Bosanski_kralj
#3109 Re: Asmir Begović
Asmir je sam kriv što nije na golu. Zbog neopravdanog biranja utakmica, Šehić iskoristio ukazanu priliku i danas smo tu gdje jesmo. Nek se Begović malo oznoji i vrati jedinicu koju, po golmaskim kvalitetama i zaslužuje.
-
palermo
#3110 Re: Asmir Begović
Pa sad ne bih rekao da su ista stajališta.cyprus wrote:Polemiše se bezveze, iako većina ovdje stoji na istom stajalištu... Niko normalan nije za to da se Begović odjebe, niti je iko normalan da se Šehić skloni sa gola dok je u dobroj formi i dok dobro brani...
Najvažnije je da imamo selektora koji odlučuje.
Ja jedino mislim da nema šasni da Begović pristane biti rezerva Šehiću....jedna utakmica, možda.....više, teško.
I ne mislim da treba bilokoga kriviti za to. Pa ni Begovića
- Point.
#3111 Re: Asmir Begović
Zašto je Asmir skinut sa gola, in the first place? Je li bilo striktno igračkih razloga za to?BHF_Manijak wrote:Sto smo onda Lulica pljuvali godinama? Tom logikom treb'o bi biti rame uz rame sa Dzekom, Pjanicem i Begovicem.
Ne znam zašto ste pljuvali Lulića, fakat ne znam. Valjda uvijek mora biti neko ko je dežurni krivac za sve. Pljuvao se i Pjanić. I Argentinci pljuju Messija. Ne znam što. Fakat.
- luckylaka
#3112 Re: Asmir Begović
Nije Begovic nego Safet Susic a Bega je samo bio jedna karika u tom lancuCrvena Tifoza wrote:Xavier1 wrote:Ako cemo gledati samo nastupe u reprezentaciji Sehic je bio bolji. Nisam upamtio da je napravio neku gresku dok nas je Begovic kostao bodova.
Ako idemo iz krajnosti u krajnost, Begović nas odveo na SP. Šehić nije tom uspjehu ni primirisao.
- Point.
#3113 Re: Asmir Begović
Gdje nas je Begović koštao bodova?Xavier1 wrote:Ako cemo gledati samo nastupe u reprezentaciji Sehic je bio bolji. Nisam upamtio da je napravio neku gresku dok nas je Begovic kostao bodova.
- cyprus
#3114 Re: Asmir Begović
Doduše, izgleda da ipak ima razlikapalermo wrote:Pa sad ne bih rekao da su ista stajališta.cyprus wrote:Polemiše se bezveze, iako većina ovdje stoji na istom stajalištu... Niko normalan nije za to da se Begović odjebe, niti je iko normalan da se Šehić skloni sa gola dok je u dobroj formi i dok dobro brani...![]()
Najvažnije je da imamo selektora koji odlučuje.
Ja jedino mislim da nema šasni da Begović pristane biti rezerva Šehiću....jedna utakmica, možda.....više, teško.
I ne mislim da treba bilokoga kriviti za to. Pa ni Begovića
Ja recimo ne vidim razlog zašto Begović ne bi pristao biti rezerva, dok god Šehić dobro brani... Ako ipak ne pristane, onda naravno da ga treba kriviti
-
palermo
#3115 Re: Asmir Begović
Pa ja recimo u svome poslu, ne bi pristao biti rezerva nekome ko je dokazano na nižem nivou od mene. To je mislim sasvim normalna reakcija. Braniš sebe, svoj ugled, reputaciju....cyprus wrote:
Doduše, izgleda da ipak ima razlika![]()
Ja recimo ne vidim razlog zašto Begović ne bi pristao biti rezerva, dok god Šehić dobro brani... Ako ipak ne pristane, onda naravno da ga treba kriviti
Ovim ja ne kažem da Prosinečki nije imao pravo kada je promovirao Šehića u prvog golmana (Džakma je lijepo objasnio razloge).....ali jednostavno svaka odluke ima svoje posljedice. Ja sam prilično uvjeren da je u ovom slučaju posljedica da Begović više neće biti član ove reprezentacije (možda se odazove na prvu utakmicu, ali bude li rezerva na toj, za drugu čisto sumnjam)
- Edin H.
#3116 Re: Asmir Begović
Ti barem pratis Premiership, mogao bih ti iskopati barem deset primjera suprotnih of Ryana.AmiĐa_Idriz wrote:Mogu oni do sutra vršiti pritisak. Evo, Brightonu je Ryan u maltene ključnom dijelu sezone otišao na Azijsko prvenstvo. FIFA je tu jasna kada su nacionalne selekcije u pitanju.Edin H. wrote:Niko ne osporava da je Asmir u najmanju ruku nekorektan, ali sa druge strane to je cest slucaj u Premiershipu, a i klubovi vrse pritisak na igrace da se izvlace of reprezentativnih obaveza, jer im oni ne mogu zabraniti.
Znas sta je Bega rekao kada se borio sa Sorensenom za mjesto prvog golmana Stoke-a, pa isfolirao prehladu protiv Slovacke:"Ja od ovoga zivim!" Poslije se Pulis posvadjao sa Papetom oko Amerike i rekao za Papeta: "Ja nikada tvrdoglavijeg i nerazumnijeg covjeka nisam upoznao!" I meni je bilo vatra sto nije braniou Slovackoj, nego branio Sehic
Hocu da kazem da je pritisak ocigledno dolazio iz Stoke-a, a zvanicno nisu mogli zabraniti, jer je bio UEFA_in termin, a Bega se nije osjecao dovoljno sigurno da ce ostati prvi golman, koji je tek postao. Onda ga zbog ovoga Safet pocne karindzati sa golmanom kojii mu nije bio ni blizu, plus je imao ozbiljne problem sa ledjima. I projebe nam kvalifikacije, tek se poslije uhavizao oko golmana. To je ta opasnost kada pocnu ozbiljnije utakmice, a ne besmislena Liga nacija.
Ko god je odlucio da stavi Hasagica za trenera golmana ga je namjerno i dobro Asmiru suknuo (Prosinecki to sigurno nije odlucio, jer vjerovatno za Hasagica nije nikada ni cuo). Nije bez veze Asmir podrzavao Lugusica dok je selector bio Mehmed B,
- studeni76
#3117 Re: Asmir Begović
Pa super onda. U suprotnom dolazimo u situaciju da prepišemo broj 1 jednom igraču do kraja karijere! A mislim da reprezentacija ne smije biti rob jednog igrača pa neka se on zove i Asmir Begović.
Btw koliko nam ono Bega donese direktnih bodova svojim odbranama!?
Btw koliko nam ono Bega donese direktnih bodova svojim odbranama!?
- Edin H.
#3118 Re: Asmir Begović
Mislim da je on sa reprezentacijom zavrsio dok ne dodje drugi selekror, sto bi istina moglo biti brzo, jer u jacoj utakmici, negdje ce nam se ovo budalasanje sa izborom igraca (Kolasinac, Izetpalermo wrote:Pa ja recimo u svome poslu, ne bi pristao biti rezerva nekome ko je dokazano na nižem nivou od mene. To je mislim sasvim normalna reakcija. Braniš sebe, svoj ugled, reputaciju....cyprus wrote:
Ovim ja ne kažem da Prosinečki nije imao pravo kada je promovirao Šehića u prvog golmana (Džakma je lijepo objasnio razloge).....ali jednostavno svaka odluke ima svoje posljedice. Ja sam prilično uvjeren da je u ovom slučaju posljedica da Begović više neće biti član ove reprezentacije (možda se odazove na prvu utakmicu, ali bude li rezerva na toj, za drugu čisto sumnjam)
- Point.
#3119 Re: Asmir Begović
Ovo je tačno. Izet manje više, ali sa Kolašincem se ne bi trebao zajebavati.Edin H. wrote:Mislim da je on sa reprezentacijom zavrsio dok ne dodje drugi selekror, sto bi istina moglo biti brzo, jer u jacoj utakmici, negdje ce nam se ovo budalasanje sa izborom igraca (Kolasinac, Izetpalermo wrote:Pa ja recimo u svome poslu, ne bi pristao biti rezerva nekome ko je dokazano na nižem nivou od mene. To je mislim sasvim normalna reakcija. Braniš sebe, svoj ugled, reputaciju....cyprus wrote:
Ovim ja ne kažem da Prosinečki nije imao pravo kada je promovirao Šehića u prvog golmana (Džakma je lijepo objasnio razloge).....ali jednostavno svaka odluke ima svoje posljedice. Ja sam prilično uvjeren da je u ovom slučaju posljedica da Begović više neće biti član ove reprezentacije (možda se odazove na prvu utakmicu, ali bude li rezerva na toj, za drugu čisto sumnjam)) dobro razbiti o glavu. Nadam se da sam potpuno fulio, ali rijetko se desava.
- Edin H.
#3120 Re: Asmir Begović
Izo jeste cudan vruce - hladno igrac, ali mu niko ne moze osporiti potencijal.Point. wrote: Ovo je tačno. Izet manje više, ali sa Kolašincem se ne bi trebao zajebavati.
Vislca je lose igrao u zadnjim utakmicama.
- cyprus
#3121 Re: Asmir Begović
Ja sam u svom poslu pozicioniran dobro ispod onih koji su bez ikakve sumnje ispod mog nivoapalermo wrote:Pa ja recimo u svome poslu, ne bi pristao biti rezerva nekome ko je dokazano na nižem nivou od mene. To je mislim sasvim normalna reakcija. Braniš sebe, svoj ugled, reputaciju....cyprus wrote:
Opet, malo to veze sa ovim ima... Nije reprezentacija posao, nego pitanje časti... Ako legitimiziramo pravo igrača da se umisle da su "too good to be a reserve", bojim se da obesmišljavamo reprezentativni fudbal... Selektori postoje sa razlogom...
- Edin H.
#3122 Re: Asmir Begović
Mozda si jos uvijek mlad, uglavnom treba malo i godina sprcati na poslu da napredujes.cyprus wrote:
Ja sam u svom poslu pozicioniran dobro ispod onih koji su bez ikakve sumnje ispod mog nivoaMeđutim, alternativa mi je odlazak na biro
Tako da ne žalim se mnogo
![]()
Opet, malo to veze sa ovim ima... Nije reprezentacija posao, nego pitanje časti... Ako legitimiziramo pravo igrača da se umisle da su "too good to be a reserve", bojim se da obesmišljavamo reprezentativni fudbal... Selektori postoje sa razlogom...
Pitanje casti je bilo nekada, pogotovo poslije rata, dobro i sada za pojedince, ali ipak je to na kraju posao, koji znas ili ne znas raditi.
Da si ti igrac da li bi ti prioritet bio klub koji te masno placa ili nacionalna reprezentacija kao pitanje casti?
- ljevoruki
#3123 Re: Asmir Begović
Meni malo ova prica o Hasagicevoj osveti prema Begovicu nema smisla.
Mislim da je Zuti dovoljno pametan i iskusan da takve stvari ne bi dozvolio jer se, na koncu, o njegovoj guzici radi.
Vjerujem da bi se i igraci pitaju nesto, barem oni koji su vise utjecajni od drugih, i da im Sehic ne ulijeva povjerenje da bi sigurno to doslo i do selektora.
Sumnjam da samovolja jednog, i to pomocnog trenera sa minimalnim utjecajem na selektora, moze biti prevaga u ovom slucaju.
Laicki gledano Asmir je bolji golman, brani u boljem klubu, najboljoj i najskupljoj ligi na svijetu.
Da li bi Sehic imao mjesta u nekom klubu ranga Bournmouth, siguran sam da kad bi mu se dala sansa da ne bi bio gori od Asmira. Po nekim golmanskim parametrima Asmir ima bolje fizicke predispozicije ali je Sehic brzi i ima bolji refleks.
Po meni je veci problem to sto Asmir nije spreman da se bori za svoje mjesto u reprezentaciji, da misli da mu je mjesto zagarantirano i izbjegava da sjedi na klupi.
To sto on misli da je bolji golman od Sehica nije kriterij koji bi ga vratio na gol reprezentacje BiH.

Mislim da je Zuti dovoljno pametan i iskusan da takve stvari ne bi dozvolio jer se, na koncu, o njegovoj guzici radi.
Vjerujem da bi se i igraci pitaju nesto, barem oni koji su vise utjecajni od drugih, i da im Sehic ne ulijeva povjerenje da bi sigurno to doslo i do selektora.
Sumnjam da samovolja jednog, i to pomocnog trenera sa minimalnim utjecajem na selektora, moze biti prevaga u ovom slucaju.
Laicki gledano Asmir je bolji golman, brani u boljem klubu, najboljoj i najskupljoj ligi na svijetu.
Da li bi Sehic imao mjesta u nekom klubu ranga Bournmouth, siguran sam da kad bi mu se dala sansa da ne bi bio gori od Asmira. Po nekim golmanskim parametrima Asmir ima bolje fizicke predispozicije ali je Sehic brzi i ima bolji refleks.
Po meni je veci problem to sto Asmir nije spreman da se bori za svoje mjesto u reprezentaciji, da misli da mu je mjesto zagarantirano i izbjegava da sjedi na klupi.
To sto on misli da je bolji golman od Sehica nije kriterij koji bi ga vratio na gol reprezentacje BiH.
- BHF_Manijak
#3124 Re: Asmir Begović
Imamo recimo primjer Njemacke 2006, kada Kahn postuje odluku tadasnjeg selektora Klinsmanna i sjeda na klupu slabijem Lehmannu, slabijem kroz karijeru po svemu.palermo wrote: Pa ja recimo u svome poslu, ne bi pristao biti rezerva nekome ko je dokazano na nižem nivou od mene. To je mislim sasvim normalna reakcija. Braniš sebe, svoj ugled, reputaciju....
Svjetsko prvenstvo, domaci teren, posljednje prvenstvo u karijeri... Ipak se bez mnogo halabuke postuje selektorova.
Mogao je hladno odjebati i reci zovite nekog balavca neka vam sjedi na klupi, ali nije. Gdje je Kahnova reputacija, gdje Asmirova.
-
Crvena Tifoza
#3125 Re: Asmir Begović
Kahn je 2006 bio na kraju karijere. Švabe su tražili golmana za budućnost, što nije slučaj kod nas.