Mogu oni do sutra vršiti pritisak. Evo, Brightonu je Ryan u maltene ključnom dijelu sezone otišao na Azijsko prvenstvo. FIFA je tu jasna kada su nacionalne selekcije u pitanju.Edin H. wrote:Niko ne osporava da je Asmir u najmanju ruku nekorektan, ali sa druge strane to je cest slucaj u Premiershipu, a i klubovi vrse pritisak na igrace da se izvlace of reprezentativnih obaveza, jer im oni ne mogu zabraniti.
Asmir Begović
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#3076 Re: Asmir Begović
- luckylaka
#3077 Re: Asmir Begović
Dzaba trubis jarane Bega je car,kralj ,sah...Seha je karina jer je tamo u nekom turskom sporu.Jebo formu koji selektor to jos gleda.Na kraju imam osjecaj da bi Seha pjeske dosao na poziv selektora,drugi bi malo da bira ovu hocu ovu necu.Mozda je to kod Saje i Mese moglo proci ali kod Robija sumnjam.Vidjecemo.BHF_Manijak wrote:Pa dobro je li nas Sehic kad zajebao, je li nas kostao bodova, je li neki skandal napravio? Ne kontam o cemu se prica vise danima koji qrac... Dok ne kiksa neka ga, ne znam u cemu je problem? Stavise mislim da nam je donio neke bodove.
Kako se pise stare mi moje k'o da frajer svaku utakmicu po 2 gola zajebe.
-
Crvena Tifoza
#3078 Re: Asmir Begović
Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.
Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
Uhvatili se novinarske patke kako Begović bira utakmice.
- BHF_Manijak
#3079 Re: Asmir Begović
Je li bio spor sa Safetom Susicem, kada je "umirao" a zena se javljala na telefon. Jeste.
Je li Prosinecki izjavio da ce "on i Asmir to rijesiti"? Jeste. Sta je tu onda od novinara izmisljeno, sta ces nesto rjesavati sto je izmisljeno?
Niko ne pise o Sehicu kao da je ter Stegen, obojica su prosjecni evropski golmani, Begovic kvalitetniji u kvalitetnijoj ligi, ali Sehic u trenutno boljoj formi sto se reprezentacije tice.
Nikakva se fama ne stvara, pitam te koje je golove skrivio i zasto bi bio skinut sa broja 1? Budi uljudan i odgovori na pitanje.
I nema potrebe da Asmira od mene branis, dok ste vi sutili k'o kurave i matrali o Barceloni, ja sam ovdje s ljudima se za vratove hvatao kad ga Safet degradirao. Nema potrebe zaista.
Je li Prosinecki izjavio da ce "on i Asmir to rijesiti"? Jeste. Sta je tu onda od novinara izmisljeno, sta ces nesto rjesavati sto je izmisljeno?
Niko ne pise o Sehicu kao da je ter Stegen, obojica su prosjecni evropski golmani, Begovic kvalitetniji u kvalitetnijoj ligi, ali Sehic u trenutno boljoj formi sto se reprezentacije tice.
Nikakva se fama ne stvara, pitam te koje je golove skrivio i zasto bi bio skinut sa broja 1? Budi uljudan i odgovori na pitanje.
I nema potrebe da Asmira od mene branis, dok ste vi sutili k'o kurave i matrali o Barceloni, ja sam ovdje s ljudima se za vratove hvatao kad ga Safet degradirao. Nema potrebe zaista.
- AmiĐa_Idriz
#3080 Re: Asmir Begović
Nije ter Stegen ali nije toliko ni loš koliko se želi prikazati.
Da bi se Asmir uzdigao ne mora se spuštat Šehiću. I isto tako da bi se Šehić uzdigao ne mora se Asmir spuštati.
Šta je sa Asmir bilo da je bilo, Ibrahim je dobio priliku i opravdao pruženu šansu.
Svakako da samo okruženje utiče na Asmira, i čini ga boljim i ok, vjerovatno jeste bolji od Ibrahima, ali zar ukazana šansa Šehiću ne bi trebala biti dobra stvar, jer smo uvidjeli da imamo i više nego dobru zamjenu za Begovića?
Baš smo pogana govna, umjesto da nam bude slatka muka što imamo dva itekako kvalitetna golmana, mi se krvimo koji je bolji uz nezaobilazne "argumente":
- 'ta će ovaj brani u Turskoj
- 'ta će ovaj trpa ga ko stigne u Engleskoj.
Dozovite se malo. Nismo mi nikakva fudbalska sila, mi smo realno karina koja ima dva dobra i provjerena golmana za koje bi neke realno jače repke dosta toga dale.
Da bi se Asmir uzdigao ne mora se spuštat Šehiću. I isto tako da bi se Šehić uzdigao ne mora se Asmir spuštati.
Šta je sa Asmir bilo da je bilo, Ibrahim je dobio priliku i opravdao pruženu šansu.
Svakako da samo okruženje utiče na Asmira, i čini ga boljim i ok, vjerovatno jeste bolji od Ibrahima, ali zar ukazana šansa Šehiću ne bi trebala biti dobra stvar, jer smo uvidjeli da imamo i više nego dobru zamjenu za Begovića?
Baš smo pogana govna, umjesto da nam bude slatka muka što imamo dva itekako kvalitetna golmana, mi se krvimo koji je bolji uz nezaobilazne "argumente":
Dozovite se malo. Nismo mi nikakva fudbalska sila, mi smo realno karina koja ima dva dobra i provjerena golmana za koje bi neke realno jače repke dosta toga dale.
-
Crvena Tifoza
#3081 Re: Asmir Begović
Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Od novinara je izmišljeno da Begović bira utakmice. Ipak mislim da je problem na relaciji Begović - Hasagić i da njih dvojica odavno imaju ne izmirene račune.
Koje je to Begović golove skrivio u reprezentativnom dresu? Zašto bi ga odjednom skinuli sa gola, bez ikakvog objašnjenja? Nemam ništa protiv da i Šehić brani, ali da ose odjednom odjebe Asmir, niđe veze. U norlmalnom svijetu postoji način kad se radi smjena igrača, kod nas toga nema. Odjednom se sasječe, noga, i nikad niko ne odgovara.
Nemoj zajebavat da se ne piše o Šehiću kao Ter Stegenu. U nebo ga ljudi dižu, a nije ni blizu prosječnog evropskog golmana. Da je prosjek probio bi se negdje u Evropu, nebi kuburio po Turskoj.
Od novinara je izmišljeno da Begović bira utakmice. Ipak mislim da je problem na relaciji Begović - Hasagić i da njih dvojica odavno imaju ne izmirene račune.
Koje je to Begović golove skrivio u reprezentativnom dresu? Zašto bi ga odjednom skinuli sa gola, bez ikakvog objašnjenja? Nemam ništa protiv da i Šehić brani, ali da ose odjednom odjebe Asmir, niđe veze. U norlmalnom svijetu postoji način kad se radi smjena igrača, kod nas toga nema. Odjednom se sasječe, noga, i nikad niko ne odgovara.
Nemoj zajebavat da se ne piše o Šehiću kao Ter Stegenu. U nebo ga ljudi dižu, a nije ni blizu prosječnog evropskog golmana. Da je prosjek probio bi se negdje u Evropu, nebi kuburio po Turskoj.
-
Crvena Tifoza
#3082 Re: Asmir Begović
AmiĐa_Idriz wrote:Nije ter Stegen ali nije toliko ni loš koliko se želi prikazati.
Većina navija da se odjebe Asmir. Kako se napiše kakav tekst na ovim sportskim portalima, tako se i mišljenje mijenja. Šta sutra ako se Šehić povrijedi? Koga će onda prikucati na gol?
- luckylaka
#3083 Re: Asmir Begović
Hajde ziv bio nadji taj post gdje neko pise da je Sehic bolji golman od Begovica.Izvoli...BujrumCrvena Tifoza wrote:Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
![]()
-
Crvena Tifoza
#3084 Re: Asmir Begović
luckylaka wrote:Hajde ziv bio nadji taj post gdje neko pise da je Sehic bolji golman od Begovica.Izvoli...BujrumCrvena Tifoza wrote:Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
![]()
Evo sad ću krenut kopat po reprezentativnim temama samo da bi tebi nešto dokazao.
- BHF_Manijak
#3085 Re: Asmir Begović
Ko pise da se odjebe Asmir? Mislim ko ozbiljan, nemoj par bolida po forumu koji ionako nisu relevantni?Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Druga stvar ko je Asmira proglasio losim golmanom ili neznalicom? Pa jesmo godinama ovdje, vecina, pisali da treba ici iz mrtvog Stokea u jaci klub, da je top 5 golmana Engleske itd...
Nema potrebe da se stvaraju neprijatelji tamo gdje ih nema.
Ja niti mrzim Asmira niti sam za bilo kakvo tjerenje, ali nema potrebe ni Ibrahima sikanirati sad i vatreno mu krstenje praviti. Decko je tu, odradio je utakmice, primio jako malo golova i neka ga dok ga ide. Kad pocne kiksati najlakse je Begovica vratit na gol.
-
Crvena Tifoza
#3086 Re: Asmir Begović
BHF_Manijak wrote:Ko pise da se odjebe Asmir? Mislim ko ozbiljan, nemoj par bolida po forumu koji ionako nisu relevantni?Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Druga stvar ko je Asmira proglasio losim golmanom ili neznalicom? Pa jesmo godinama ovdje, vecina, pisali da treba ici iz mrtvog Stokea u jaci klub, da je top 5 golmana Engleske itd...
Ja niti mrzim Asmira niti sam za bilo kakvo tjerenje, ali nema potrebe ni Ibrahima sikanirati sad i vatreno mu krstenje praviti. Decko je tu, odradio je utakmice, primio jako malo golova i neka ga dok ga ide. Kad pocne kiksati najlakse je Begovica vratit na gol.
Uredu, ali zašto preko noći skinuti Begovića sa gola? Nemam ništa protiv da se Šehiću pruži šansa, ali preko noći mijenjati sasvim solidnog golmana. To može samo kod nas. Ni plana, ni programa, nit bilo kakve vizije za budućnost.
- Muhamed Đakmić
#3087 Re: Asmir Begović
Asmir Begović je odbio poziv za utakmicu sa Katranima, jer je tvrdio da je povrijeđen. Utakmica na Grbavici u augustu 2010. godine. Samo par dana kasnije, uredno je bio na klupi Stoke Cityja. U tom momentu, Begović je imao svega desetak utakmica u dresu Portsmoutha, ubjedljivo najgoreg tima Premiershipa, koji je sezonu ranije ispao, pa ga je Stoke kupio.Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Prije nego je Katar gostovao na Grbavici, a to je jako bitno spomenuti, Sušić je vodio samo tri utakmice reprezentacije. U pobjedi nad Ganom od 2:1, Hasagić je branio prvo poluvrijeme, Begović drugo. Potom je Begović branio cijelu protiv Švedske, Hasagić cijelu protiv Njemačke.
Ja nisam za to da svi igrači imaju jednak tretman, odnosno čak bih se i složio da velikim zvijezdama moraš da povlađuješ. Međutim, Begović nije Džeko, a ni Pjanić. Osim što su veće zvijezde, oni ovo ne pokušavaju uraditi, ako nekad i urade, ne glume povrede nego to jasno objave, kao Džeko svojevremeno kad je zamolio poštedu da bi se borio za mjesto u sastavu Cityja.
Eh, ti meni sad dokaži po čemu ja ovdje nisam u pravu, a mogu ti izvaditi sve utakmice koje je Begović propustio u dresu reprezentacije ako hoćeš, danas se sve nađe u par klikova.
Nema uopšte potrebe da se u ovom slučaju u analizu uzima kvalitet dva golmana, jer je Begović sigurno bolji. Ali to ne može biti mjerilo svega.
Jer, fudbal je dinamičan i kompleksan. Džeko može vidjeti tretman Begovića i reći, pa jebo te ovo, što meni treba da mi neko jebe mater radi prijateljske utakmice, ovaj i ne dolazi i niko se ne počeše po glavi. A to je onda opasan presedan i raspad sistema, kakav nije ni rijetkost u mnogim reprezentacijama.
- luckylaka
#3088 Re: Asmir Begović
Meni ne trebas dokazivati nego onima kojima pokusavas ovako nesto natovaritiCrvena Tifoza wrote:luckylaka wrote:Hajde ziv bio nadji taj post gdje neko pise da je Sehic bolji golman od Begovica.Izvoli...BujrumCrvena Tifoza wrote:Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
![]()
Evo sad ću krenut kopat po reprezentativnim temama samo da bi tebi nešto dokazao.
- AmiĐa_Idriz
#3089 Re: Asmir Begović
Stvarno misliš da je skinut eto tek tako preko noći, Robiju naletilo?Crvena Tifoza wrote:BHF_Manijak wrote:Ko pise da se odjebe Asmir? Mislim ko ozbiljan, nemoj par bolida po forumu koji ionako nisu relevantni?Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Uredu, ali zašto preko noći skinuti Begovića sa gola? Nemam ništa protiv da se Šehiću pruži šansa, ali preko noći mijenjati sasvim solidnog golmana. To može samo kod nas. Ni plana, ni programa, nit bilo kakve vizije za budućnost.
-
Crvena Tifoza
#3090 Re: Asmir Begović
AmiĐa_Idriz wrote: Stvarno misliš da je skinut eto tek tako preko noći, Robiju naletilo?
Robiju nije tek tako naletilo, i dalje tvrdim da je sve krenulo od Hasagića kad je izabran u ‘stručni štab’.
-
Crvena Tifoza
#3091 Re: Asmir Begović
Muhamed Đakmić wrote:Asmir Begović je odbio poziv za utakmicu sa Katranima, jer je tvrdio da je povrijeđen. Utakmica na Grbavici u augustu 2010. godine. Samo par dana kasnije, uredno je bio na klupi Stoke Cityja. U tom momentu, Begović je imao svega desetak utakmica u dresu Portsmoutha, ubjedljivo najgoreg tima Premiershipa, koji je sezonu ranije ispao, pa ga je Stoke kupio.Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Prije nego je Katar gostovao na Grbavici, a to je jako bitno spomenuti, Sušić je vodio samo tri utakmice reprezentacije. U pobjedi nad Ganom od 2:1, Hasagić je branio prvo poluvrijeme, Begović drugo. Potom je Begović branio cijelu protiv Švedske, Hasagić cijelu protiv Njemačke.
Ja nisam za to da svi igrači imaju jednak tretman, odnosno čak bih se i složio da velikim zvijezdama moraš da povlađuješ. Međutim, Begović nije Džeko, a ni Pjanić. Osim što su veće zvijezde, oni ovo ne pokušavaju uraditi, ako nekad i urade, ne glume povrede nego to jasno objave, kao Džeko svojevremeno kad je zamolio poštedu da bi se borio za mjesto u sastavu Cityja.
Eh, ti meni sad dokaži po čemu ja ovdje nisam u pravu, a mogu ti izvaditi sve utakmice koje je Begović propustio u dresu reprezentacije ako hoćeš, danas se sve nađe u par klikova.
Nema uopšte potrebe da se u ovom slučaju u analizu uzima kvalitet dva golmana, jer je Begović sigurno bolji. Ali to ne može biti mjerilo svega.
Jer, fudbal je dinamičan i kompleksan. Džeko može vidjeti tretman Begovića i reći, pa jebo te ovo, što meni treba da mi neko jebe mater radi prijateljske utakmice, ovaj i ne dolazi i niko se ne počeše po glavi. A to je onda opasan presedan i raspad sistema, kakav nije ni rijetkost u mnogim reprezentacijama.
Džeko bi odjebo repku da mu prirede tretman kakav je dobio Begović. Bez ikakvog razloga, hajde dečko na klupu, nek se drugi kale u dresu, a ti u najboljim godinama karijere gledaj sa klupe.
-
Crvena Tifoza
#3092 Re: Asmir Begović
luckylaka wrote:Hajde ziv bio nadji taj post gdje neko pise da je Sehic bolji golman od Begovica.Izvoli...BujrumCrvena Tifoza wrote:Kako pišu o Šehiću kao da je Ter Stegen.Po kvaliteti ne može ni prismrditi Begoviću. Sad se piše mitomanija kako nam je donio neke bodove, a ne spominju se prečke i stative nesretnih Iraca.
![]()
Čitavu sedmicu si potrošio pišajući postove koliko je Begović golova primio, od koga, kako trači vrijeme u 30im godinama po EPL. Ti, meni se čini, mijenjaš ploču kako ko naleti na temu.
- Muhamed Đakmić
#3093 Re: Asmir Begović
Izvini što sam pokušao normalno diskutovati, ti si se uhvatio pola reda mog posta i iznio takvu glupost da mi se dalje fakat ne da. Ali dobro, možda bih i ja tako da nemam apsolutno nijedan argument za svoje teze.Crvena Tifoza wrote:Muhamed Đakmić wrote:Asmir Begović je odbio poziv za utakmicu sa Katranima, jer je tvrdio da je povrijeđen. Utakmica na Grbavici u augustu 2010. godine. Samo par dana kasnije, uredno je bio na klupi Stoke Cityja. U tom momentu, Begović je imao svega desetak utakmica u dresu Portsmoutha, ubjedljivo najgoreg tima Premiershipa, koji je sezonu ranije ispao, pa ga je Stoke kupio.Crvena Tifoza wrote:Sa Safetom je bio problem jer polu-mrtav Hasagić nije htjeo sa gola, pa makar pod inekcijama branio.
Džeko bi odjebo repku da mu prirede tretman kakav je dobio Begović. Bez ikakvog razloga, hajde dečko na klupu, nek se drugi kale u dresu, a ti u najboljim godinama karijere gledaj sa klupe.
- Xavier1
#3094 Re: Asmir Begović
Dzeki bi vjerovatno proslo da se ponasa kao Begovic jer je svjetska klasa i ostali nasi napadaci mu nisu ni blizu. Ali nema potrebe ni raspravljati o tome jer je Dzeko uvijek bio korektan sto se tice reprezentacije. Nije izmisljao povrede i porodicne probleme jer mu se ne putuje daleko.
- cyprus
#3095 Re: Asmir Begović
Zar je ovo bilo preko noći?Crvena Tifoza wrote:Uredu, ali zašto preko noći skinuti Begovića sa gola? Nemam ništa protiv da se Šehiću pruži šansa, ali preko noći mijenjati sasvim solidnog golmana. To može samo kod nas. Ni plana, ni programa, nit bilo kakve vizije za budućnost.
-
Bazinga1234
#3096 Re: Asmir Begović
Crvena Tifoza wrote: Koje je to Begović golove skrivio u reprezentativnom dresu?
- Xavier1
#3097 Re: Asmir Begović
Ako se dobro sjecam Nijemci su Kahna poslali na klupu na Svjetskom prvenstu za Lehmana. Brani onaj za kojeg trener smatra da je bolji. Ne znam sta je tu sporno. Samo kod nas se guraju igraci po starim zaslugama. Kad se sjetim forsiranja Ibisevica na krilu muka mi bude.
- hekaton
#3098 Re: Asmir Begović
Na kojem SP ?Xavier1 wrote:Ako se dobro sjecam Nijemci su Kahna poslali na klupu na Svjetskom prvenstu za Lehmana. Brani onaj za kojeg trener smatra da je bolji. Ne znam sta je tu sporno. Samo kod nas se guraju igraci po starim zaslugama. Kad se sjetim forsiranja Ibisevica na krilu muka mi bude.
2006 ?
- Xavier1
#3099 Re: Asmir Begović
Mislim da jeste 2006.hekaton wrote:Na kojem SP ?Xavier1 wrote:Ako se dobro sjecam Nijemci su Kahna poslali na klupu na Svjetskom prvenstu za Lehmana. Brani onaj za kojeg trener smatra da je bolji. Ne znam sta je tu sporno. Samo kod nas se guraju igraci po starim zaslugama. Kad se sjetim forsiranja Ibisevica na krilu muka mi bude.
2006 ?
-
Nadzorna_ploca
#3100 Re: Asmir Begović
Zar ima golmana koji nije sjebao neke golove?
Ljudi jeste li vi ludi ili se pravite ludi? Golemo kako god.
Nisam za da diramo Sehica jer mu dobro ide ali grehota je i da se odreknemo Asmira. Jebo vas vise favoriziranje, zbog toga i ko repka i ko drzava i jesmo u kurcu.
Ljudi jeste li vi ludi ili se pravite ludi? Golemo kako god.
Nisam za da diramo Sehica jer mu dobro ide ali grehota je i da se odreknemo Asmira. Jebo vas vise favoriziranje, zbog toga i ko repka i ko drzava i jesmo u kurcu.