Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#2951 Re: Asmir Begović

Post by Crvena Tifoza »

normala brate wrote:Ne zanima me jedne jedine sekunde gdje brani, lik je bolji od Begovica i tu nema rasprave u mojoj glavi uopšte..

Šta je recimo Griezmanu i ostalim skidao je za pricu isto, šta je skidao mnogim top evropskim klubovima je isto za pricu.
Begovic u 101 situaciji u repki kao amater.

Cuj za koga brani!

:lol:
insomnia78

#2952 Re: Asmir Begović

Post by insomnia78 »

Zanimljivo kako to ne vide silni skauti i treneri
normala brate

#2953 Re: Asmir Begović

Post by normala brate »

Nije ni meni jasno..

Sve u svemu zna se ko je broj 1, Asmir drhtalica out.
studeni76

#2954 Re: Asmir Begović

Post by studeni76 »

Point. wrote:
normala brate wrote:
Point. wrote:A šta nam govori da će nam Šehić donositi pobjede? Jeste li svjesni da se vi odričete najboljeg golmana kojeg je reprezentacija imala? Čovjeka sa takvim iskustvom, koji godinama igra u jednoj Engleskoj bi poželjela bilo dosta bolje reprezentacije od naše. Nas je lako kupiti, sutra da Cimirot ili neko drugi odigra par dobrih utakmica bilo bi goni Pjanića on nikad ne igra za reprezentaciju ko za Juve, ne zna kornera izvesti itd.

Zato što brani u engleskoj?

Nek' Šehu ubace u isti tim i radice isti posao ili bolji!
Lik je rupa uvijek bio
Pričaš koještarije. Postoji razlog zašto Asmir godinama brani u Engleskoj a Šehić u Azerbejdžanu i evo sad u nekom turskom qurcesporu iz začelja lige.
Pokazuje li tu razliku na golu reprezentacije!? Svi znamo gdje je ko, al osjeti li se na rezultatu!
Point.

#2955 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

normala brate wrote:Ne zanima me jedne jedine sekunde gdje brani, lik je bolji od Begovica i tu nema rasprave u mojoj glavi uopšte..

Šta je recimo Griezmanu i ostalim skidao je za pricu isto, šta je skidao mnogim top evropskim klubovima je isto za pricu.
Begovic u 101 situaciji u repki kao amater.

Cuj za koga brani!
Uzećemo tvoju glavu kao referencu.
normala brate

#2956 Re: Asmir Begović

Post by normala brate »

Broj 1.
Tema može i pod ključ.
palermo

#2957 Re: Asmir Begović

Post by palermo »

normala brate wrote:Broj 1.
Tema može i pod ključ.
ili pod temu bivši reprezentativci
Point.

#2958 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

studeni76 wrote: Pokazuje li tu razliku na golu reprezentacije!? Svi znamo gdje je ko, al osjeti li se na rezultatu!
Naravno.
normala brate

#2959 Re: Asmir Begović

Post by normala brate »

Mislim pricamo o liku koji ne želi doci i boriti za broj 1 kao da je neka ekipa s termina, a ne država.

Doduše on je kanađanin trebao je za njih igrati, al' stani malo da li to znaci da ga je i tu ego povukao da igra za nekog da bude najbolji igrac koji može biti?
Nadzorna_ploca

#2960 Re: Asmir Begović

Post by Nadzorna_ploca »

Ma ode tema u nepovrat i samo se pretaka iz supljeg u prazno. Begi hvala za ovo do sada, ako nece vise bilo bi red da se casno oprosti. Ko je bolji golman, ko nam je vise valjo..oko toga se nikad sloziti ne moze.
studeni76

#2961 Re: Asmir Begović

Post by studeni76 »

Point. wrote:
studeni76 wrote: Pokazuje li tu razliku na golu reprezentacije!? Svi znamo gdje je ko, al osjeti li se na rezultatu!
Naravno.
Kako?
Ustvari ne moraš odgovarat! Vidim ja da si ti štovalac kulta ličnosti, nema smisla onda pričati. Bez veze se gubi vrijeme
Last edited by studeni76 on 26/11/2018 23:02, edited 1 time in total.
normala brate

#2962 Re: Asmir Begović

Post by normala brate »

Nadzorna_ploca wrote:Ma ode tema u nepovrat i samo se pretaka iz supljeg u prazno. Begi hvala za ovo do sada, ako nece vise bilo bi red da se casno oprosti. Ko je bolji golman, ko nam je vise valjo..oko toga se nikad sloziti ne moze.
Ne može niti pokušavam uopšte pricati o tome samo na prvu govorim ko mi izgleda stabilniji na golu.
A Bega je izgledao u 50 situacija kao amater ovaj i kad prima golove prima kako treba. :D
Point.

#2963 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

studeni76 wrote:
Point. wrote:
Naravno.
Kako?
Ustvari ne moraš odgovarat! Vidim ja da si ti štovalac kulta ličnosti, nema smisla onda pričati. Bez veze se gubi vrijeme
Čuj kako, eto imaš 62 utakmice za reprezentaciju pa proberi sebi. Nisam ja štovalac, nego realan koji barata suhim činjenicama. Begović brani preko 10 godina u najjačoj ligi svijeta, Šehić brani po Azerbejdžanu i Turskoj. A imaju isto godina. Znači i Pape i Ćiro i Meša i Pulis i Hughes i Mourinho i Eddie Howe pojma nemaju jer pored kiksaroša Begovića ne prepoznaju golmansku veličinu Ibrahima Šehića. Par forumaša sa klixa kažu Beg karina, mora da je tako.
studeni76

#2964 Re: Asmir Begović

Post by studeni76 »

Mašaš poentu!
cyprus

#2965 Re: Asmir Begović

Post by cyprus »

Point. wrote:Čuj kako, eto imaš 62 utakmice za reprezentaciju pa proberi sebi. Nisam ja štovalac, nego realan koji barata suhim činjenicama. Begović brani preko 10 godina u najjačoj ligi svijeta, Šehić brani po Azerbejdžanu i Turskoj. A imaju isto godina. Znači i Pape i Ćiro i Meša i Pulis i Hughes i Mourinho i Eddie Howe pojma nemaju jer pored kiksaroša Begovića ne prepoznaju golmansku veličinu Ibrahima Šehića. Par forumaša sa klixa kažu Beg karina, mora da je tako.
Upadam padobranski, ali mislim da je pitanje glasilo: vidi li se ta razlika na golu reprezentacije? Ništa što si ti napisao ovdje nema veze s tim...
Point.

#2966 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:Čuj kako, eto imaš 62 utakmice za reprezentaciju pa proberi sebi. Nisam ja štovalac, nego realan koji barata suhim činjenicama. Begović brani preko 10 godina u najjačoj ligi svijeta, Šehić brani po Azerbejdžanu i Turskoj. A imaju isto godina. Znači i Pape i Ćiro i Meša i Pulis i Hughes i Mourinho i Eddie Howe pojma nemaju jer pored kiksaroša Begovića ne prepoznaju golmansku veličinu Ibrahima Šehića. Par forumaša sa klixa kažu Beg karina, mora da je tako.
Upadam padobranski, ali mislim da je pitanje glasilo: vidi li se ta razlika na golu reprezentacije? Ništa što si ti napisao ovdje nema veze s tim...
Pa recimo, otišli smo prvi put na neko veliko takmičenje sa njim na golu. Sad se sa priče kako je veliki kiksaroš koji je zajebao reprezentaciju x broj puta, ali kada smo vidjeli da to jednostavno nije tačno, okrenuli na priču je li nas vadio. Nismo San Marino da nas golman mora vaditi svaku utakmicu. Naravno da se vidi razlika, nakon raznih Dedića, Guši i Hasagića konačno smo dobili golmana koji je smiren i za kojeg nećeš strepiti svaki put kada mu bek vrati loptu.

Imam osjećaj da neki ovdje guraju Šehića samo što je produkt PLBiH.
AmiĐa_Idriz

#2967 Re: Asmir Begović

Post by AmiĐa_Idriz »

Nije možda neki napredak, ali ne osjetim neki ni nazadak sa Ibrahimom. Meni je apsolutno svejedno.
cyprus

#2968 Re: Asmir Begović

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:
Pa recimo, otišli smo prvi put na neko veliko takmičenje sa njim na golu. Sad se sa priče kako je veliki kiksaroš koji je zajebao reprezentaciju x broj puta, ali kada smo vidjeli da to jednostavno nije tačno, okrenuli na priču je li nas vadio. Nismo San Marino da nas golman mora vaditi svaku utakmicu. Naravno da se vidi razlika, nakon raznih Dedića, Guši i Hasagića konačno smo dobili golmana koji je smiren i za kojeg nećeš strepiti svaki put kada mu bek vrati loptu.

Imam osjećaj da neki ovdje guraju Šehića samo što je produkt PLBiH.
Jebiga, otišli smo prvi put na veliko takmičenje i sa Vršajevićem u ekipi, pa de reci da je to potvrda njegove veličine :-D

Gledaj, ja zapravo nisam Šehićev fan... Nemam dilemu da je Begović u cjelini bolji golman, i u toku proteklih par godina sam 'inicijative' da se Asmir makne sa gola nazivao nebulozama... Ima sve to na forumu... Šehić meni jednostavno ne ulijeva pouzdanje, valjda su mi neki njegovi kiksevi raniji ostali dobro u pamćenju... Da se ja pitam - stavio bih Asmira na gol, i ne bih se puno dvoumio oko toga...

ALI...

To ne znači da nema logike u ovome što Prosinečki radi... Bega se jeste prenemagao, a Šehić je u proteklo vrijeme potvrdio da je u dobroj formi, i bio tu kad je trebalo... Posao na golu reprezentacije u zadnje vrijeme je odradio više nego korektno, i realno je zaslužio da mu se da još prilika, obzirom da je ove dosadašnje u potpunosti iskoristio...

A što se tiče Asmira... Koliko god on bio naš najbolji golman poslije rata (gledajući prema klupskoj karijeri), on tu svoju prednost sveukupno gledano jednostavno nije pokazao (još uvijek)... Poredi koliko hoćeš klubove gdje su oni branili, ali Begović u dresu reprezentacije nije pokazao više od recimo Hasagića... Jednostavno nije... Mnoge povuče upravo ta razlika u karijeri da stvore sebi predodžbu da je Bega pokazao puno više i u reprezentaciji, ali bojim se da takav zaključak nema realnog uporišta... Ranije sam izvlačio statistiku za jednog i drugog (mogu opet ako treba), i ista je na strani Kenana Hasagića... A i generalno se može reći da je Bega napravio više kikseva nego Keno... Dakle, mislim da je to više postala i činjenica (samo doduše za one koji stvari žele gledati objektivno) - Begović je u reprezentaciji pokazao kudikamo manje nego u svojoj klupskoj karijeri... Zašto je to tako - ne znam, ali je činjenica da je tako...
Point.

#2969 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

cyprus wrote:
Jebiga, otišli smo prvi put na veliko takmičenje i sa Vršajevićem u ekipi, pa de reci da je to potvrda njegove veličine :-D

Gledaj, ja zapravo nisam Šehićev fan... Nemam dilemu da je Begović u cjelini bolji golman, i u toku proteklih par godina sam 'inicijative' da se Asmir makne sa gola nazivao nebulozama... Ima sve to na forumu... Šehić meni jednostavno ne ulijeva pouzdanje, valjda su mi neki njegovi kiksevi raniji ostali dobro u pamćenju... Da se ja pitam - stavio bih Asmira na gol, i ne bih se puno dvoumio oko toga...

ALI...

To ne znači da nema logike u ovome što Prosinečki radi... Bega se jeste prenemagao, a Šehić je u proteklo vrijeme potvrdio da je u dobroj formi, i bio tu kad je trebalo... Posao na golu reprezentacije u zadnje vrijeme je odradio više nego korektno, i realno je zaslužio da mu se da još prilika, obzirom da je ove dosadašnje u potpunosti iskoristio...

A što se tiče Asmira... Koliko god on bio naš najbolji golman poslije rata (gledajući prema klupskoj karijeri), on tu svoju prednost sveukupno gledano jednostavno nije pokazao (još uvijek)... Poredi koliko hoćeš klubove gdje su oni branili, ali Begović u dresu reprezentacije nije pokazao više od recimo Hasagića... Jednostavno nije... Mnoge povuče upravo ta razlika u karijeri da stvore sebi predodžbu da je Bega pokazao puno više i u reprezentaciji, ali bojim se da takav zaključak nema realnog uporišta... Ranije sam izvlačio statistiku za jednog i drugog (mogu opet ako treba), i ista je na strani Kenana Hasagića... A i generalno se može reći da je Bega napravio više kikseva nego Keno... Dakle, mislim da je to više postala i činjenica (samo doduše za one koji stvari žele gledati objektivno) - Begović je u reprezentaciji pokazao kudikamo manje nego u svojoj klupskoj karijeri... Zašto je to tako - ne znam, ali je činjenica da je tako...
Gledaj, nemam ja ništa protiv Šehića, ja imam protiv toga da se tako lako odjebava jedan igrač poput Begovića pa i Kolašinca pričom ako neće ko ga jebe. I živcira me ovo nepovjerenje prema Begoviću i nazivajući ga lažljivcem bez da iko zna pravo stanje. Milion puta je rečeno da nismo Brazil i nemamo veliki fond kvalitetnih igrača i nismo u poziciji da se tako lako odričemo igrača popu Asmira recimo. On kao golman može još komotno 5-6 godina igrati na visokom nivou i šta recimo sutra da se Ibrahim povrijedi ili upadne u lošu formu a Begovića otjeramo? Ko će braniti? Treba malo gledati i u budućnost, svaka konkurencija je zdrava konkurencija i imati i jednog i drugog u timu može samo natjerati i Asmira i Ibrahima da daju 110% svojih mogućnosti.
cyprus

#2970 Re: Asmir Begović

Post by cyprus »

Hajd slažemo se u globalu... Ne bih ni ja volio da se Begović odjebe... Ali ne smije ni on glumiti princezu, i da mu bude iz poniženja da pokoju utakmicu sjedi na klupi... Također,volio bih da u budućnosti pokaže više u reprezentaciji nego što je do sada pokazivao... Mislim ni ovo dosad nije bilo generalno loše (posebno u određenim periodima), daleko od toga da nije za prolazne ocjene, ali je realno ispod njegovog klupskog renomea... Ja od njega očekujem više...
Point.

#2971 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

:thumbup:
Idemedosumom

#2972 Re: Asmir Begović

Post by Idemedosumom »

Pa jbte, mi se svi ustvari slažemo :lol:
luckylaka

#2973 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Idemedosumom wrote:Pa jbte, mi se svi ustvari slažemo :lol:
:D Pa valjda se svi slazemo da je Bega dobar golman ne sad nesto exrta ali dobar ali vecina se i slaze da je supak od covjeka...eto znam ovdje bar trojic,cetvoricu koji ce to potvrditi.I da da nije dobar golman ne bi branio u engleskoj ligi :-D
Idemedosumom

#2974 Re: Asmir Begović

Post by Idemedosumom »

On je odličan golman. Ali malo konkurencije mu neće naškoditi. Neka izvadi always tampon i neka nam se vrati :bih:
BarbaDue

#2975 Re: Asmir Begović

Post by BarbaDue »

Asmir je večeras ekipi svojoj bar 3-4 puta spasio mrežu te im tako donio pobjedu. Sa druge strane, kod gola koji je primio primjetio sam, ili ima strašno slab odraz ili se našao na pogrešnoj nozi.

:bih:
Post Reply