Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#126 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Rece Kahn jedne prilike, na usporenom snimku sve su lopte odbranjive! :zzzz:

Onaj Hazardov sut ne brani ni Neuer ni Casillas vjeruj! I ja pomislih mozda je mogo skinuti kad sam pogledo usporeni, medjutim "uzivo" kad vidis loptu, nema sanse!
Edin H.

#127 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Engleski komentatori su rekli da je Begovic bio najbolji pojedinac u timu Stoke-a i spasio ih od veceg poraza.

Imao je tri fenomenalne odbrane.
MOSALJOZE

#128 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote:Rece Kahn jedne prilike, na usporenom snimku sve su lopte odbranjive! :zzzz:

Onaj Hazardov sut ne brani ni Neuer ni Casillas vjeruj! I ja pomislih mozda je mogo skinuti kad sam pogledo usporeni, medjutim "uzivo" kad vidis loptu, nema sanse!
Tako je u pravu si.Onakav šut se ne brani Begovic nije "ništa" mogao(jbg uvijek se moze bio je kratak 5 cm) ali jbg kad bi pogledao rezultat rekao bi golman kriv ali nije sta ces.Trebamo biti zahvalni sto imamo takvog golmana,samo kad se sjetim zadnji put salpinigidis iiiiiiiiiiiiiiiii brani begovic(bravo panteru xD).Imao je on grešaka i u repki mozda je onaj ronaldov sut mogao odbranit,primio je gol od nanija koji se ne brani,ali nas je vadio u francuskoj nasriju izvadio loptu sa crte,onda protiv brazila zive lopte fatao Janmaru,protiv irske jako dobar.... :bih: :bih: :bih:
Logovan

#129 Re: Asmir Begović

Post by Logovan »

stroga normala wrote:Po meni dva gola i njemu idu na dusu. Hazard jeste zabio golcinu ali od Begovica sam ocekivao da ono skine. Kod drugog autogola stoji na liniji a lopta iz kornera ide u peterac.
Doduse imao je dobrih odbrana nogama :) i odlicno odbranio onu jednu sansu Lamparda, neko ce reci pa isla je u njega ali jbg on skinu cist gol.
Hazardova šut nije imao šanse da skine. Da je branilo pet Begovića, ona lopta bi opet ušla u gol.
Smatram da nije kriv ni za drugi autogol Waltersa. Begović je mislio da će Lampard (mislim da je on bio) doći do lopte i da će šutirati u desnu stranu, ali onaj debil iz odbrane je poslao loptu na drugu stranu i uhvatio je Begu na pogrešnoj nozi.
Pisistratus

#130 Re: Asmir Begović

Post by Pisistratus »

zlo87 wrote:
stroga normala wrote:Po meni dva gola i njemu idu na dusu. Hazard jeste zabio golcinu ali od Begovica sam ocekivao da ono skine. Kod drugog autogola stoji na liniji a lopta iz kornera ide u peterac.
Doduse imao je dobrih odbrana nogama :) i odlicno odbranio onu jednu sansu Lamparda, neko ce reci pa isla je u njega ali jbg on skinu cist gol.
Hazardova šut nije imao šanse da skine. Da je branilo pet Begovića, ona lopta bi opet ušla u gol.
Smatram da nije kriv ni za drugi autogol Waltersa. Begović je mislio da će Lampard (mislim da je on bio) doći do lopte i da će šutirati u desnu stranu, ali onaj debil iz odbrane je poslao loptu na drugu stranu i uhvatio je Begu na pogrešnoj nozi.

U pravu si, nije uopće mogao skontati da će se onaj debil postaviti ispred lopte, jer je Lampard bio u izglednijoj poziciji i postavio se odmah da njemu brani. Sve u svemu dobro je branio, kao i u svakoj tekmi.

Mislim da je predobar golman ima sve pozitivne kvalitete, miran je kao osoba, samo ga zeza što slabo hvata ubačaje iz kornera i iz slobodnjaka, ali neka i to će doći.
Fauja Singh

#131 Re: Asmir Begović

Post by Fauja Singh »

Fazon je u tome sto mislim da se ondje nema sta cekati da Lampard ili bilo ko udari loptu, pa pobogu lopta ide u peterac, nema se tu sta cekati na liniji da je neko udari vec se ide na nju ako nista da se boksuje, a peterac je golmanov prostor pa lahko ce i dobiti prekrsaj u slucaju da ga protivnik onemoguci da dodje do lopte.
Fauja Singh

#132 Re: Asmir Begović

Post by Fauja Singh »

BHF_Manijak wrote:Rece Kahn jedne prilike, na usporenom snimku sve su lopte odbranjive! :zzzz:

Super mu je ta izjava, samo ja nisam rekao da je mogao odbraniti sva 4 gola. :zzzz:
Da sad ne trazim po youtube-u, ali da kazem da sam se nagledao i vecih odbrana Casillasa, Kahna, Van Der Sara, Bufona... od odbrane koja bi bila da je npr. Asmir skinuo gol Hazarda.
A Asmira smatram toliko kvalitetnim da mislim da je loptu Hazarda mogao ako nista skrenuti u gol-aut, bez obzira sto na kraju ono slovi kao golcina.
Last edited by Fauja Singh on 13/01/2013 17:07, edited 1 time in total.
ganjeta

#133 Re: Asmir Begović

Post by ganjeta »

Možda bi i skinuo onaj šut da odbrambeni igrač nije se sklonio od lopte, tačnije čučno je. Da njega nije bilo sigurno bi ono odbranio.
MightyMatch

#134 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

Asmiru su rak rana nabacaji u ''peterac''.Samo ako ga neko puskom natjera ,sjeti se da bi mogao ponekad i izletiti i iskoristiti svoju visinu koju ima.
Za slobodnjake ili znas ili ne znas.Pocevsi od postavljanje zivog zida,onoga koji suta a bogami onog i koji brani.
hypko_nurko

#135 Re: Asmir Begović

Post by hypko_nurko »

:-) cuj rak rana. covjek u tome najbolji samo juce nije izletio jednu loptu i onaj debil walters ga sam sebi zabi
MightyMatch

#136 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

hypko_nurko wrote::-) cuj rak rana. covjek u tome najbolji samo juce nije izletio jednu loptu i onaj debil walters ga sam sebi zabi
Cuj, samo jucer :-)
Koji je inace to po redu autogol u Stokeu ove sezone,valjda sto ga bolje poznaju njegovi igraci nego protivnicki :D
hypko_nurko

#137 Re: Asmir Begović

Post by hypko_nurko »

ti ocigledno ne pratis utakmice stoke-a pa pricas svasta. najvise pohvala od fudbalskih strucnjaka u engleskoj dobiva bas zbog toga sto kupi vecinu visokih lopti. i kakve veze koji je autogol. prvi koji je primio iz kornera da nije isao na loptu. ocekivao da ce walters izbiti loptu a ne pucati u svoj gol
MightyMatch

#138 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

hypko_nurko wrote:ti ocigledno ne pratis utakmice stoke-a pa pricas svasta. najvise pohvala od fudbalskih strucnjaka u engleskoj dobiva bas zbog toga sto kupi vecinu visokih lopti. i kakve veze koji je autogol. prvi koji je primio iz kornera da nije isao na loptu. ocekivao da ce walters izbiti loptu a ne pucati u svoj gol
E to je to,kao sto rece''ti ocigledno ne pratis'' ne samo Stokea vec Begovica dok je ovaj branio i u Kengurovom klubu ili tako slicno.
Uvijek mu je rak rana bila izlazak sa gol linije pogotovo u visokim nabacajima kao da je metar i zilet a ne jablan od skoro dva metra.
hypko_nurko

#139 Re: Asmir Begović

Post by hypko_nurko »

nemoj vise mater ti, eto ti si strucnjak a svi ostali nemaju pojma :-)
MightyMatch

#140 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

hypko_nurko wrote:nemoj vise mater ti, eto ti si strucnjak a svi ostali nemaju pojma :-)
E i to je to,mater ti,''eto ti si strucnjak a svi ostali nemaju pojma'' :-)
BHF_Manijak

#141 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Pa ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je karijeru prosao kao linijski golman, nije jedini u svijetu. Pa ni Casillas nije golman 16-terca pa je jedan od najjacih u svijetu, jebaji ga... :mrgreen:
MOSALJOZE

#142 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote:Pa ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je karijeru prosao kao linijski golman, nije jedini u svijetu. Pa ni Casillas nije golman 16-terca pa je jedan od najjacih u svijetu, jebaji ga... :mrgreen:
to si pogrešno PROTOLMAČIO.Begovic ima najviše uspješnijih hvatanja lopti iz prekida (valjda sam se fino izrazio).Imaš Manuela Neura koji više igra štopera nego golmana(dosta podsječa na kana),imaš harta koji je mrtvi linijski golman kao i kasiljas (on zbog visine ne moze)
BHF_Manijak

#143 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Ma znam da nije, gdje ce linijski biti sa 196, ali to govorim zobg Corole, dakle u slucaju da i JESTE linjski ne bi bio ni prvi ni zadnji. Neki od tih su cijeli karijeru linijski ali su jedni od najboljih u svijetu. :)
Edin H.

#144 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

MightyMatch wrote:Asmiru su rak rana nabacaji u ''peterac''.Samo ako ga neko puskom natjera ,sjeti se da bi mogao ponekad i izletiti i iskoristiti svoju visinu koju ima.
Za slobodnjake ili znas ili ne znas.Pocevsi od postavljanje zivog zida,onoga koji suta a bogami onog i koji brani.
Znaci ipak Kenan po tebi? :oops:
MightyMatch

#145 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

Edin H. wrote:
MightyMatch wrote:Asmiru su rak rana nabacaji u ''peterac''.Samo ako ga neko puskom natjera ,sjeti se da bi mogao ponekad i izletiti i iskoristiti svoju visinu koju ima.
Dok je ovaj po Kanadi trolisnjake ganjao i izjavljivao kako mu hercika kuca za Kanadu,ili da ne zna beknuti Bosanski.
Nije ti smetalo ''po tebi''dok je Kenan hvatao zivu loptu iz penala Henry ili jeste...po tebi,ili oko tebe???.Keno je radi zdravlja izvisio i to bi bilo to.
Hajde sad glede pitanja,Asmira sam ''ganjao''po streamovima dok se u Yeovillu (jel tako bjese) zayebavao,jer je ipak nase gore list a internet cudo tehnike.I uvijek je i po tebi,meni,ili bilo kome drugom bio u izlascima sa gol linije vecinom donji.
Mana,strah,neznanje,slaba tacka ili kako hoces da nazoves ali to mu je oduvijek bila vrlo slaba tacka.
Slobodni udarac je vec neka vrsta penala sa invaliditetom. :lol:
BHF_Manijak

#146 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Jesti ti tvrdoglav lik. Keno je bio idol nacije dok se nije pojavio bolji lik, prosto za shvatit.

A to sto je linijski golman i nema nikakve veze, napisah ti dosad 3 puta... Uostalom, u reprezentaciji jedan smo gol dosad primili zbog tog sto je linijski, ako se onaj gol protiv Latvije u Zenici moze uopste smatrati njegovim, ali eto recimo da jeste, dok je s druge strane mnogo kornera, centarsuteva i ubacaja bez problema uhvatio! :wink:
MightyMatch

#147 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

BHF_Manijak wrote:Jesti ti tvrdoglav lik. Keno je bio idol nacije dok se nije pojavio bolji lik, prosto za shvatit.
I to sto kazes tvrdoglavom liku ali djabe mu govoriti.
Jos da se Guso sam od sebe ne oprosti.
BHF_Manijak

#148 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:
BHF_Manijak wrote:Jesti ti tvrdoglav lik. Keno je bio idol nacije dok se nije pojavio bolji lik, prosto za shvatit.
I to sto kazes tvrdoglavom liku ali djabe mu govoriti.
Jos da se Guso sam od sebe ne oprosti.
:? :shock: :-?

Fakat si lik, uspijeva Corola i Gusu u pricu ubacit ali nece priznati da nema nikakve veze sto je Begovic linijski golman, sto bi reko - grdne rane! :lol: :roll:

Priznaj da ti je muka kad ga vidis, ko sto ce ti biti i muka dok bude Zukanovica gledao, jednostavno na pase ti i Bog. Sem Safeta Susica ne znam da gotivis ikoga vise u ovoj nacionalnoj selekciji. Hajd bar se nadam da je neces vise ni pratiti njegovim odlaskom. :mrgreen:
MOSALJOZE

#149 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

MightyMatch wrote:
Edin H. wrote:
Dok je ovaj po Kanadi trolisnjake ganjao i izjavljivao kako mu hercika kuca za Kanadu,ili da ne zna beknuti Bosanski.
Nije ti smetalo ''po tebi''dok je Kenan hvatao zivu loptu iz penala Henry ili jeste...po tebi,ili oko tebe???.Keno je radi zdravlja izvisio i to bi bilo to.
Hajde sad glede pitanja,Asmira sam ''ganjao''po streamovima dok se u Yeovillu (jel tako bjese) zayebavao,jer je ipak nase gore list a internet cudo tehnike.I uvijek je i po tebi,meni,ili bilo kome drugom bio u izlascima sa gol linije vecinom donji.
Mana,strah,neznanje,slaba tacka ili kako hoces da nazoves ali to mu je oduvijek bila vrlo slaba tacka.
Slobodni udarac je vec neka vrsta penala sa invaliditetom. :lol:
a jbg tako je naučio nemaš druge
MightyMatch

#150 Re: Asmir Begović

Post by MightyMatch »

BeHaeFu manijace ,pa i Guso je golman i to reprezentativni nije pantomimicar ili mozda jeste :D
P.S i to sto kazes @MOSAZELJO :thumbup:
Last edited by MightyMatch on 13/01/2013 21:56, edited 1 time in total.
Post Reply