E volim te što mi uljepšaš dan svakim svojim postom. Ali, baš me onako od srca nasmiješ i razvedriš. Više tebe volim čitati nego dnevnu štampu. Da vidimo šta pišeš:
Evo, opet se moram smijatiHrvati su historijski gledano naj starija nacionalna zajednica u BIH ,naravno ako se historija čita na osnovu izvora o doseljavanju Slavena na ove prostore, kojih ima sasvim dovoljno da bi se to moglo zaključiti kao relativno lako prihvatljiva istina!Zbog toga je tema potpuno nesuvislo postavljena,jer Srba u prvim ozbiljnim pisanim tragovima gotovo da i nema,a potpuno nedostaje i njihova materijalna i duhovna kultura u BIH sve do Turaka i kasnih vremena,te čuvene i poznate asimilacije Vlaha u Srbe!Vjerska pripadnost je bila dominantna,pa tako imamo izvore o dominantnim kršćanima zapadnog obreda(katolicima) i jasne pokazatelje o bogumilstvu koje je nastalo iz krila katoličke crkve i u nju se naposlijetku i vratilo!
Poslje Turskog zaposjednuća i masovnog prelaska katoličkog stanovništva na islam i dalje ostaje jasno vidljiva Hrvatska nacionalna svijest kod mnogih muslimana ,ostaje i jezik koji još dugo u sebi nosi obilježja hrvatske ikavice i čakavštine u govoru i pisanoj riječi domaćih katolika i muslmana!
Molim te, još jednom, navedi mi samo jedan izvor koji spominje da su prostor današnje BiH naseljavali Hrvati. Hajde, molim te, da više ni ja ni ostali ne lutamo. I koja je to čuvena asimilacija Vlaha u Srbe u ta doba? Opet mi navedi izvore. Jer ako je "čuvena" trebala bi biti i zabilježena, zar ne? I onda šlag na tortu.
Ovdje si odjednom napravio dvije fule: 1. Bogumilstvo NIKADA nije bilo prisutno u Bosni. Crkva Bosanska - to da, ali bogumili NIKADA. To je isto kao kad bi rekao da je Islam u stvari Hinduizam. Pa onda: 2. Bogumilstvo NIJE nastalo iz krila katoličke, već naprotiv, iz ORTODOKSNE/PRAVOSLAVNE crkve, i to u Bugarskoj. I nemojte više brkati Bogumilstvo sa Crkvom Bosanskom, k'o Boga vas molim....i jasne pokazatelje o bogumilstvu koje je nastalo iz krila katoličke crkve i u nju se naposlijetku i vratilo!
Uh, a možda je ipak šlag na torti:
Mislim, "no comment". Pa ovoga bi se zastidio i Mile Budak....ostaje jasno vidljiva Hrvatska nacionalna svijest kod mnogih muslimana ,ostaje i jezik koji još dugo u sebi nosi obilježja hrvatske ikavice i čakavštine u govoru i pisanoj riječi domaćih katolika i muslmana
Nego, hajde ti moj @zoviću, napij se malo hladne vode, sjedi malo, odmori, možeš i zapaliti ako imaš šta, i još jednom razmisli o tome koliko lupaš i koliko zasmijavaš 99% učesnika ovog foruma