Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

and

#26 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by and »

vivaldi wrote:
and wrote:
vivaldi
Kako ce se finansirati sve zajednicke institucije ako miletu klepe lovu?
institucije bih
shija-vrat whatever ili nesto ciljas nisko. Nemam ja sa bih nikakvih problema, pomjeso si me s nekim.

Ps. ako ti je sljedeca opservacija veliko-malo slovo da ti odmah kazem da mi je shift na tastaturi vrlo mala tipka pa ili ga promasim ili ne udarim jako stoga mi ga cesto mrsko i koristiti.
ma ovo ti je lakše pisati,manje slova ;-)
felipe kajetano

#27 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by felipe kajetano »

vivaldi wrote:
1gorstak wrote:Daily Telegraph nije Avaz, ako oni kazu da su vidjeli papir na kojem pise da ce novi predstavnik EU u BiH moci ograniciti putovanja bilo kojeg politicara u zemlje EU i blokirati racune (u kiparskim bankama), onda su velike sanse da taj papir i postoji. Ovo je odlicna vijest, svaka cast svakom od vas ko je poslao email nekom od parlamentaraca sa ove liste. Misljenje onih koji ovaj okrsaj s velikosrbima gledaju sjedeci na ogradi i "mudro" kritikujuci sa strane, ionako nije bitno.

Sada je potrebno zadrzati fokus na velikosrbima kao na kocnicarima napretka i pobornicima etnickog aparthejda (sto se jel' kosi sa evropskom ideologijom integracija), a kriticna masa saveznika u EU ce se vec stvoriti. Ovo je jako dobar pocetak.
Vjerujem i ja da postoji dokument, ali sve ostalo je totalni corak.

Kad je rijec o parama, taj scenario blokade racuna se spominje vec godinama tako da ne vjerujem da bi bilo koji djak 8. razreda bio toliko lud da pare drzi tamo gdje mu ih mogu zaplijeniti. Vrlo sam slabo upucen u te stvari, ali ako ih ne drzi u slamarici onda ih moze drzati negdje u srbiji npr. komercijalna banka koja nije u stranom vlasnistvu, ili rusiji, kini.. Ustvari, citav svijet vec vise od decenije trazi famozne slobine stotine miliona maraka i osim na kipru nekih 20-tak miliona maraka nisu uspjeli nista vise naci.

Ove sankcije su tek komedija.

Prva stvar, one nigdje na zemaljskoj kugli nisu dale rezultata: kuba, iran, koreja, irak, srbija (oni su cak imali i sportske sankcije)...

Druga stvar kako misle kazniti Spirica? On je predsjednik vijeca ministara bih, a ne rs. Sta je ostalim ministrima drzavnih ministarstava tipa novic, zirojevic..cijela bolumenta zamjenika i kojekavih sefova odsjeka i sl.

Kako ce kazniti radmanovica???

Ovaj secret plan moze samo jos vece sranje napraviti i ta medjunarodna zajednica mi definitvno nije jasna. Ko da su ovde od juce.

Medjutim kada procitash ovo http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100728091 onda me nista ne cudi od ovakvih experata

Da rezimiram.....aj' zeljo pusta....

:wink:
vivaldi

#28 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by vivaldi »

vivaldi wrote:Druga stvar kako misle kazniti Spirica? On je predsjednik vijeca ministara bih
U istom postu je i ovo pisalo, ali si garant trepnuo u tom trenutku kad si citao.

Vishe srece drugi put :skoljka:
Frankyee

#29 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by Frankyee »

1gorstak wrote:"To overcome Serb blocking tactics, Lady Ashton is demanding that her new Bosnian envoy, part of her newly created diplomatic service, be given new powers by the Council of EU foreign ministers to impose travel bans and asset freezes on opponents.

"In the case of non-compliance... for example challenges to fundamentals of the Bosnia and Herzegovina state, the [envoy] will be able to recommend to the EU High Representative [Lady Ashton] that Council impose travel bans and/or the freezing of assets in the EU," said the paper seen by The Daily Telegraph."

Daily Telegraph nije Avaz, ako oni kazu da su vidjeli papir na kojem pise da ce novi predstavnik EU u BiH moci ograniciti putovanja bilo kojeg politicara u zemlje EU i blokirati racune (u kiparskim bankama), onda su velike sanse da taj papir i postoji. Ovo je odlicna vijest, svaka cast svakom od vas ko je poslao email nekom od parlamentaraca sa ove liste. Misljenje onih koji ovaj okrsaj s velikosrbima gledaju sjedeci na ogradi i "mudro" kritikujuci sa strane, ionako nije bitno.

Sada je potrebno zadrzati fokus na velikosrbima kao na kocnicarima napretka i pobornicima etnickog aparthejda (sto se jel' kosi sa evropskom ideologijom integracija), a kriticna masa saveznika u EU ce se vec stvoriti. Ovo je jako dobar pocetak.

Lobiranje je odredilo sudbinu Kosova, Ganica, lobiranje je dovelo do dizanja nepravednog embarga na uvoz oruzja, lobiranje je dovelo do bombardovanja Beograda, a lobiranjem ce se dobiti i konacnu pobjedu u ovom ratu sa velikosrpstvom. Svako od nas ko zna neki od stranih jezika kojim se govori u EU, moze dati svoj licni doprinos, iz komfora vlastitog doma i zrtvujuci vrijeme koje bi se inace provelo na neki glupi reality show.
Sudbinu Ganica je odredila istina koja je prepoznata u Sudu u Londonu
essex

#30 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by essex »

prvo, nije im uspjelo sa hapsenjem ganica polarizirati i proizvesti ono sto treba dodiku, a to je frka da bi mogao da se izvuce (i ono na sjednici N/FS je islo u tome cilju), jer zna da on prvi nesmije poceti...sada se kao lomi preko njega (isto kao sto se lomilo preko karadzica 1995, danas 15 godina poslije, sta se to slomilo od onoga sto je karadzic i velikosrbi genocidom stvorili?), iako je citava igra da se upravo ta politika izvuce iz corsokaka i da joj se novi put, novo odijelo i nove cipele da opet moze blokirati drzavu u buducnosti...sjetite se bonskih ovlasti, inzko ih i danas ima a zasto se ne koriste? mislite da ce ono o bankovnim racunima da se upotrijebi? hoce u pocetku da se zamazu oci, isto kao i bonske ovlasti, a onda ce se opet iz pocetka stvarati uslovi da novi politicari (koji su "meksi" od dodika, hm, nekako je krsmanovic vec godinu dana igrac bas te igre, kao sto je dodo igrao protiv karadzica) pocnu isti plan samo iz drugog ugla...da misle kako valja, vratili bi Ustav R BiH i amandmanski ga modernizovali, amandmanski ga ubacili u Dajtonski Mirovni Sporazum (jer on mora ostati, niko nema nista protiv mirovnog sporazuma, u pitanju je unutrasnje uredjenje drzave koje je favoriziralo genocid sa famoznim annex4) i time zavrsili Ustavne reforme...sljedeci korak je annex 7 koji se nikada nije ispostovao i da se na osnovu popisa iz 1991 biraju na sljedecim izborima (ako treba i vanredne izbore) i time omoguciti povratnicima da kroz vlast sami sebi kreiraju mogucnost ostanka kroz narednih 20 godina.a ne da zavise od onih koji su ih protjerali...da se ovo odigralo jos 1995, danas nam nebi trebali asdowni...
poslije 20 godina jednostavno ukinuti etnicki kljuc i uvesti drzavu medju one drzave u kojima nema diskriminacije po ni kojoj osnovi, sa poveljom o ljudskim pravima iznad svega i usmjeriti drzavu putem kojim ce ih ovih narednih 20 godina ispraviti, a to je bez etnickih cistih teritorija, gotovo u prijeratno stanje iz 1991...
medjutim, ovo se nikada nece desiti jer je ovo sa baronesom na kraju krajeva samo cupanje velikosrpske politike iz corsokaka u koju je zapala...ovo je britanska pomoc svojim saveznicima na balkanu, da ne ispadne da su pobjedjeni, sto de fakto i jesu...medjutim kao sto rekoh, sa novim odjelom i cipelama, sa malo vise demokratske price, crna buducnost BH drzave se nazalost nastavlja.
sodom

#31 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by sodom »

Nisu to nikakvi tajni planovi, to će tako i da bude, živi bili pa vidjeli, biće i od ovog čuda nekad država.
"Ljepše zemlje a gore države nigdje nema". :D
hercegovac_pravi

#32 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by hercegovac_pravi »

Čemu komentari??? Pa ovoje jedini način koji može spriječiti totalni nestanak Srba zapadno od Drine. Nemojte ni jednog sekunda sumnjati da će ga Britanci sprovesti.
1gorstak

#33 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by 1gorstak »

felipe kajetano wrote:
vivaldi wrote:
1gorstak wrote:Daily Telegraph nije Avaz, ako oni kazu da su vidjeli papir na kojem pise da ce novi predstavnik EU u BiH moci ograniciti putovanja bilo kojeg politicara u zemlje EU i blokirati racune (u kiparskim bankama), onda su velike sanse da taj papir i postoji. Ovo je odlicna vijest, svaka cast svakom od vas ko je poslao email nekom od parlamentaraca sa ove liste. Misljenje onih koji ovaj okrsaj s velikosrbima gledaju sjedeci na ogradi i "mudro" kritikujuci sa strane, ionako nije bitno.

Vjerujem i ja da postoji dokument, ali sve ostalo je totalni corak.

Kad je rijec o parama, taj scenario blokade racuna se spominje vec godinama tako da ne vjerujem da bi bilo koji djak 8. razreda bio toliko lud da pare drzi tamo gdje mu ih mogu zaplijeniti. Vrlo sam slabo upucen u te stvari, ali ako ih ne drzi u slamarici onda ih moze drzati negdje u srbiji npr. komercijalna banka koja nije u stranom vlasnistvu, ili rusiji, kini.. Ustvari, citav svijet vec vise od decenije trazi famozne slobine stotine miliona maraka i osim na kipru nekih 20-tak miliona maraka nisu uspjeli nista vise naci.

Ove sankcije su tek komedija.

Prva stvar, one nigdje na zemaljskoj kugli nisu dale rezultata: kuba, iran, koreja, irak, srbija (oni su cak imali i sportske sankcije)...

Druga stvar kako misle kazniti Spirica? On je predsjednik vijeca ministara bih, a ne rs. Sta je ostalim ministrima drzavnih ministarstava tipa novic, zirojevic..cijela bolumenta zamjenika i kojekavih sefova odsjeka i sl.

Kako ce kazniti radmanovica???

Ovaj secret plan moze samo jos vece sranje napraviti i ta medjunarodna zajednica mi definitvno nije jasna. Ko da su ovde od juce.

Medjutim kada procitash ovo http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100728091 onda me nista ne cudi od ovakvih experata

Da rezimiram.....aj' zeljo pusta....

:wink:
Ne bih se ja sa tim tako zajebavao, jer u zadnje vrijeme sta god da pozelim, ostvari se, htio sam pozitivan odgovor po pitanju Kosova, dobio. Htio da puste Ganica, pustili ga, i jos dali presudu koja vec poprima kultne razmjere. Htio da proslijede Batka u BiH i kazu hoce. Htio destabilizaciju Sandzaka, eno pocinje. Pocinje me biti strah pozeliti nesto ...
vivaldi

#34 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by vivaldi »

1gorstak wrote:Ne bih se ja sa tim tako zajebavao, jer u zadnje vrijeme sta god da pozelim, ostvari se, htio sam pozitivan odgovor po pitanju Kosova, dobio. Htio da puste Ganica, pustili ga, i jos dali presudu koja vec poprima kultne razmjere. Htio da proslijede Batka u BiH i kazu hoce. Htio destabilizaciju Sandzaka, eno pocinje. Pocinje me biti strah pozeliti nesto ...
Kupi Bingo i zamisli jack pot, zar ti je iko vazniji od samog sebe..

Sto se tice ostalih stvari koje si nabrojao, nije to bas neko vidovnjastvo..

Odnos kosova, srbije i svekolikih navijaca mene podsjeca na jednu pricu iz opstanka ili tako neke emisije o mladom majmunu i zmiji ispod kamena kada majmun podigne kamen, vidi zmiju i iz neobjasnjivog razloga kratkotrajno pada u nesvijest. Cim se probudi, opet dize kamen, vidi zmiju i opet pada u bandak i sve tako..

Srbija vec decenijama igra rulet sa kosovom i hronicno ga gubi. Fol je u tomu sto ona uvijek ulaze isto i nesto sto fakticki odavno i nema (kosovo) i uvijek gubi isti ulog. Ono sto je neobjasnjivo u svemu tome su navijaci jer mi nisu jasni ni oni sto ocajavaju ni oni sto slave. I nakon ove presude, juce cuh, da srbija ipak ide i od un-a da trazi misljenje i opet ulaze pogodi sta? Kosovo. Opet ce ga izgubiti i opet ce neko slaviti, a neko ocajavati.
Nakon toga, nebi me cudilo da krene turnir po svim nacionalnim sudovima svake od 192 clanice un-a, sa istim chipom-kosovom.

Sto se tice presude u hagu protiv srbije, ona je kao i uvijek, rezultat politike, a ne medjunarodnog prava. Da su ameri htjeli eksplicitno osuditi srbiju za genocid u srebrenici, to bi se i desilo bez imalo sumnje. U tom kontekstu, slucaj ganic nece tu nista promjeniti jer su imali sasvim dovoljno dokaza i prvi put.

Kad je pak rijec o samom ganicu - tu se radilo o cistom maltretiranju ili politickoj osveti ukoliko je potjernica davno bila podnesena (ne znam tacno kada je podnesena), a ukoliko je frishka onda su mu htjeli namjerno zagorcati zivot.
S obzirom da je tadic usrd postupka rekao da mu nebi smetalo da se ganicu sudi u sarajevu :-) , izrucivanje srbiji ne da nisu ocekivali vec ne znam ni da li su htjeli.

Medjutim, ukoliko srbija plati troskove sudjenja i dushevni bol onda su ga oni popusili. Ukoliko plate englezi, onda su oni popushili, a ukoliko ne plati neko od njih 2, onda ga je popushio ganic zbog toga sto su mu uzeli 5 mjescei zivota i mi jer ce advokati sigurno biti placeni iz nashih dzepova.

Monstrumu batku, dozivotna ne gine gdje god da mu sude jer smrtne kazne nema ni spaniji, cg, srbiji ni kod nas - ironija se pak moze desiti ako kaznu bude sluzio u lukavici.

Sto se tice sandzaka, on je sve ove godine imao predispozicije za hot spot. Medjutim, nakon odvajanja cg, ostao je prepolovljen, a po popisu iz 2002. u cijeloj srbiji zivi oko cini mi se 130 hiljada bosnjaka. Da svi do jednog zive u sandzaku to je dosta malo. Medjutim, niti svi zive tamo, niti su jedinstveno nego bukvalno podjeljeni popola.
To su pokazali i ovi nedavni izbori kada je zukorlic odnio pola glasova, a drugu polovinu "tadicevci". Zato kada govoris o problemima u sandzaku mislim da je pravilnije reci problemi u novom pazaru jer je sve izvan pazara brojcano zanemarljivo.
bicebolje

#35 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by bicebolje »

1gorstak wrote:Daily Telegraph nije Avaz,
Nije ali je Avaz novina koja daleko bolje poznaje prilike u BiH od Telegrapha i mogli su objasniti narodu da strana štampa po ko zna koji put... laže. Nagledali smo se mi svakakvih senzacionalnih naslova, inicijativa i planova. Kad se samo sjetim reforme policije...
ako oni kazu da su vidjeli papir na kojem pise da ce novi predstavnik EU u BiH moci ograniciti putovanja bilo kojeg politicara u zemlje EU i blokirati racune (u kiparskim bankama)
A ovaj sad ne može ? Da su htjeli mogli su davno urediti stanje u BiH. Misliš da se stranci boje Dodika i RS ? Pa okolo naokolo izmišljaju planove, predstavnike, akcije, inicijative i sl. Nije Staljin u pitanju i atomska velesila, već Dodik i RS.
Ovo je jako dobar pocetak.

Početak je bio 1995. Danas je 2010.
blah...
Zamajavanje naroda, ništa više. Pašće s neba... evo sad će... još malo... još samo malo...
Suti i trpi

#36 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by Suti i trpi »

Vivaldi objasnio :!:
Anes23

#37 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by Anes23 »

Samo cvrstom sakom i odlucnim akcijama, Bosna moze da ide naprijed.To je svakom jasno.Dovoljno je bilo vidjeti Hansa Kosnika, koji place ispod stola dole, kada se je rjesavala situacija u Mostaru.No, Esdaun zaprijeti skutorima, i sta se desi.Status grada Mostara, koji oni nisu htjeli tada da potpisu!.Americka administracija i Eu su 2004-2005, to je krajnja godina njihovog angazovanja u Bosni, vec tada zaprijetili Srbima.Dodik se nista nije tad ni pitao.Mostar, Jajce.Jedino je onaj Njemac napravio simbolican potez oko Potocara.I to je to.Interesantno je da Daytonski ugovor jedino postuju Bosnjaci.Ne cuje se nijedan Bosnjacki politicar.Dok nekih par aneksa i vise se direktno krsi od Dodika, dok Bosnjaci samo sute.Cetnici blokiraju svaku odluku o Bosni.Zapravo, od 2005, nijedan zakon i nije donesen da godi Bosnjacima, jer cetnici samo blokiraju.Posebno od 2006 godine.Taj plan cetnici vec izvrsno rade 5 godina.Na stranu prije sto je cvrsta volja i akcije Amerike te Eu , rjesile pitanje vojske cetniteta, Brcko distrikta, Mostara.U zadnjih 5 godina politickog puta, imas nekog Hareta koji ne radi nista.Imas obezglavljene Bosnjake, koji nemaju svoje ja, zapravo njima se dijeli drzava, samaraju verbalno zastupnici.Neki bi pomisli da Bosnjaci cine 10% stanovnistva Bih a ne vecina.S, takvim nesposobnim politicarima kod Bosnjaka, mi smo sami krivi za takvo sta.Kako Dodik stalno krsi Dayton, a mi sutimo.Umjesto da makar saperemo obraz, ako ga i imamo.I proglasimo distrikt Srebrenicu, da makar ti ljudi zive kako-tako normalno i u slobodi, i da im cetnici ne paradiraju po ulici svake godine.Mi imamo nekog Blagojevica u parlamentu, paradu cetnika koji non-stop prave orgije nad Bosnjacima povratnicima u tom dijelu Bih, i razne stvari

Ali, jedno je jasno.Od Srpskog igraca Lajcaka, do Mlakog Njemca, mi vec 5 godina nismo nista ni rijesili i ni dobili.U svakoj normalnoj zemlji, kada bi neko kao Dodik pricao ovako, bio bi objesen od banderu.No, izgleda da se Bosnjaci privikavaju na Bosnjakistan, a ostali dijelovi su ''inostranstvo''

:)
sodom

#38 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by sodom »

hercegovac_pravi wrote:Čemu komentari??? Pa ovoje jedini način koji može spriječiti totalni nestanak Srba zapadno od Drine. Nemojte ni jednog sekunda sumnjati da će ga Britanci sprovesti.
Mislim da je ta bitka već davno izgubljena :-?
hercegovac_pravi

#39 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by hercegovac_pravi »

sodom wrote:
hercegovac_pravi wrote:Čemu komentari??? Pa ovoje jedini način koji može spriječiti totalni nestanak Srba zapadno od Drine. Nemojte ni jednog sekunda sumnjati da će ga Britanci sprovesti.
Mislim da je ta bitka već davno izgubljena :-?
Moja greška, tek sada sam primjetio da mi u postu fali riječ POKUŠATI...
Dakle zadnja rečenica je trebala glasiti ovako..
Nemojte ni jednog sekunda sumnjati da će ga Britanci POKUŠATI sprovesti
Gat'Gor

#40 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by Gat'Gor »

Ameri su jedini da imaju muda.
Bloger

#41 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by Bloger »

Dodk je definitivno pušten niz vodu, sprema mu se potpuna diplomatska izolacija. Hare ga je potukao do koljena, a izgleda da je u akciji Dodikovog potapanja sudjelovala i Haretova jaranica iz Londona dr. Arminka Helić.
bicebolje

#42 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by bicebolje »

Srećom pojavi se Arminka i sad je sve riješeno.
Odoh mirno spavati.
Laku noć.
vrhbosna

#43 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by vrhbosna »

Bloger wrote:Dodk je definitivno pušten niz vodu, sprema mu se potpuna diplomatska izolacija. Hare ga je potukao do koljena, a izgleda da je u akciji Dodikovog potapanja sudjelovala i Haretova jaranica iz Londona dr. Arminka Helić.
:lol: :sax:
supervizor

#44 Re: Ashton i tajni planovi upravljanja Bosnom

Post by supervizor »

Ko je ta Arminka Helić i otkud ona u priči o Dodiku i Silajdžiću? I kakve ona ima veze s politikom Velike Britanije prema BiH?
Post Reply