Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Jasho

#1 Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by Jasho »

Da li ste ćuli za novu komediju! Član predsjedništva BiH Sulejman Tihić poznatiji kao Golum je trebao da putuje u Brisel, gdje se trebao između ostalog susresti sa glavnim čelnicima Evropske narodne stranke, ali Pady Ashdown je čelnicima u Briselu otkazao njegov dolazak i učešće na skupu i na taj način ismijao i ponizio Tihića i pokazao koliko je Tihić jadna osoba i bez autoriteta! Molim vaše komentare na ovu komediju! Odavno se nisam nasmijao kao na ovu odluku! U moru katastrofalnih poteza Ashdowna ovo mu je jedan od rijetkih dobrih! Zanimljivo kad se treba razgovarati o ustavnim promjenama Sulejman Tihić poznatiji kao Golum bježi na skupove po svijetu o trošku nas poreskih obveznika kako bi izbjegao razgovore o istim i tamo mlati praznu slamu!
wanderer

Post by wanderer »

Ako je to istina, taj postupak meni ipak vise govori o Ashdownu nego o Tihicu.
danas

Post by danas »

eki, Golum :-)
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić saopćio je u otvorenom pismu visokom predstavniku Paddyju Ashdownu kako je danas obaviješten da je Diplomatski odjel visokog predstavnika obavijestio predsjednika Evropske narodne stranke Wilfreda Martensa da se otkazuje njegovo učešće na samitu predsjednika narodnih stranaka u Bruxellesu zbog "važnih pregovora u Sarajevu".

"To je urađeno bez moga odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašega ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. To je i lažno predstavljanje. Niko, uključujući i Vaš Ured, nema pravo da to čini u moje ime!", ističe Tihić u otvorenom pismu Ashdownu.

Evropska narodna stranka Tihića je pozvala da sudjeluje na samitu predsjednika narodnih stranaka – šefova država i vlada, 15. decembra u Bruxellesu, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića.

"Taj poziv sam prihvatio kao veliku čast i priznanje kako Bosni i Hercegovini, Stranci demokratske akcije, tako i meni lično. Na ovaj način, pokazali ste nipodaštavanje države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, iako se javno zalažete za suprotno. Stoga tražim da odgovorite na temelju čega, zašto i na čiji zahtjev je to učinjeno te da li ste Vi lično o tome obaviješteni?!", smatra član Predsjedništva BiH.

-Kada je riječ o važnim pregovorima, podsjećam Vas da Stranku demokratske akcije zastupam ja, a ne Vaš Ured. Za Vašu informaciju, obavijestio sam Donalda Haysa i ambasadora SAD-a Douglasa McElhaneya da će prvi dan pregovora SDA predstavljati potpredsjednici Šefik Džaferović i Adil Osmanović, a drugog dana ću se i lično uključiti, zaključio je Sulejman Tihić u otvorenom pismu.
Jasho

Post by Jasho »

Naravno da je istina! Objavljeno je U BHT vijestima i u Dnevniku Federalne televizije, kao i reakcija poniženog Tihića!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

danas wrote:eki, Golum :-)
:D I ja mislim da je ovo neprikladno. :oops: :zzzz:
Na njegovom site-u pise NJ.E.. Dakle, ... nemojte tako. :zzzz:
wanderer

Post by wanderer »

Jos gore po Ashdowna...

A i Suljo se brani prvo drzavom, pa onda strankom... Mogao je jedno ovakvo saopstenje i o puno vaznijim stvarima. Bas kao i Ashdown.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Jasho wrote:Naravno da je istina! Objavljeno je U BHT vijestima i u Dnevniku Federalne televizije, kao i reakcija poniženog Tihića!
I u Vijestima u 7 - NTV Hayat sa Midhetom Kurspahić :) kao i otvoreno pismo Tihića
denga

#9 Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by denga »

mislim da nam je Ashdown svima ucinio uslugu, bolje i ovo nego da je Tihic otisao da nas predstavlja......
LJUDI IZADJITE NA IZBORE!!!!!!!! :( :( :( :( :x :x :x :x :x :x
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

To ima veze sa ovim:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21689

Igra se podla igra velikosrpskog lobija, koji bi da i ovaj puta izvuku cetnike od prava i pravde. Naravno iza svega stoji Hays, Holbruk, Straw (anglocionisticka mafija)
wanderer

Post by wanderer »

E. Jaganjac wrote:To ima veze sa ovim:

Igra se podla igra velikosrpskog lobija, koji bi da i ovaj puta izvuku cetnike od prava i pravde. Naravno iza svega stoji Hays, Holbruk, Straw (anglocionisticka mafija)
Jaganjac, Suljo je napisao da ipak dolazi drugi dan pregovora i da salje svoje potpredsjednike.
Panasonic

#12 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by Panasonic »

Jasho wrote:Da li ste ćuli za novu komediju! Član predsjedništva BiH Sulejman Tihić poznatiji kao Golum je trebao da putuje u Brisel, gdje se trebao između ostalog susresti sa glavnim čelnicima Evropske narodne stranke, ali Pady Ashdown je čelnicima u Briselu otkazao njegov dolazak i učešće na skupu i na taj način ismijao i ponizio Tihića i pokazao koliko je Tihić jadna osoba i bez autoriteta! Molim vaše komentare na ovu komediju! Odavno se nisam nasmijao kao na ovu odluku! U moru katastrofalnih poteza Ashdowna ovo mu je jedan od rijetkih dobrih! Zanimljivo kad se treba razgovarati o ustavnim promjenama Sulejman Tihić poznatiji kao Golum bježi na skupove po svijetu o trošku nas poreskih obveznika kako bi izbjegao razgovore o istim i tamo mlati praznu slamu!
U moru katastrofalnih poteza ovo je najgori potez i najneprofesionalniji potez po kojem ce mi OHR ostati u sjecanju.

OHR izgleda misli da je Bog Bogova.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

wanderer wrote:

Jaganjac, Suljo je napisao da ipak dolazi drugi dan pregovora i da salje svoje potpredsjednike.
Wanderer

procitaj tekst do kraja (sa komentarom). Nigdje ne pise da Suljo nece izdati, ali se isti upozorava da ne izda. Vidjet cemo sta ce se desiti.
wanderer

Post by wanderer »

Panasonic wrote:U moru katastrofalnih poteza ovo je najgori potez i najneprofesionalniji potez po kojem ce mi OHR ostati u sjecanju.

Meni je gore neponistavanje Palavrickinog izbora, na primjer.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

#15 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Panasonic wrote:U moru katastrofalnih poteza ovo je najgori potez i najneprofesionalniji potez po kojem ce mi OHR ostati u sjecanju.

Nije, nego si ti vjerovao Aliji kad ti je rekao da smo dobili nezavisnu drzavu, pa te sad realnost malo zulja!!!
Panasonic

#16 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by Panasonic »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:

Nije, nego si ti vjerovao Aliji kad ti je rekao da smo dobili nezavisnu drzavu, pa te sad realnost malo zulja!!!
Ovo si simpaticno pokusao da formulises kao 'Ti si budala, vjerovao si Aliji, eto ti sada', ali ti je taj pokusao neuspjesan. :)
Pokusaj ponovo.

"Ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija" :D
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

#17 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Panasonic wrote:Ovo si simpaticno pokusao da formulises kao 'Ti si budala, vjerovao si Aliji, eto ti sada', ali ti je taj pokusao neuspjesan. :)
Pokusaj ponovo.

"Ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija" :D
Nisam rekao da si budala. Sto se tice ostalog, valjda ti je sad jasno cija je zadnja u drzavi!!!
Zox

Post by Zox »

A sto je pokusaj neuspjesan?
Obrazlozi malo, kad je spustio on tebi spusti i ti njemu :D

Nego, meni Tihic vise lici na Gargamela.
pitt

Post by pitt »

karikatura od covjeka :D
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

Zox wrote:A sto je pokusaj neuspjesan?
Obrazlozi malo, kad je spustio on tebi spusti i ti njemu :D

Nego, meni Tihic vise lici na Gargamela.
Logicno je da nam se ovakve stvari desavaju, jer je za nase (citaj bosnjacke) kadrove vrhunac studija Malezija, a srbi svoje salju u London i u Ameriku na studije.

Normalno je da procjena o inferiornosti bosnjackih politicara istinita, jer svake godine, brinuci o tekovinama Islama u Bosni, zaboravljamo gdje ide moderni svijet. To nam se sad o glavu razbija, nemilice.

Onog momenta kad se, nacini jedinstvena struktura ove drzave, jedini, koji su stvarno na gubitku su Bosnjaci, jer su svoj intelektualni razvoj zapostavili do nivoa besmisla, zahvaljujuci "porodicnom" napredovanju.

Pitam se, nece li nas u toj "jedinstvenoj" drzavi, Srbi intelektulalno i obrazovno daleko ispred nas vec sad, a kamoli tad, zakucati u pod.

Ovo je mozda malo off-topic, ali se samo po sebi namece, jer za ovo sto se Tihicu desava, nije kriv Tihic i nije kriv OHR, vec gomila idiota oko Tihica, poslusnika i "mladih snaga skolovanih na najboljim fakultetima Malezije", koju ekipa primitivaca sa Romanije, skolovanih u Oxfordu, Yalu i Harvardu jede za dorucak.

To je problem, nazalost.

Znam da cete me pljunuti zbog ovog, ali se zapitajte gdje su izvori takve politicke inferiornosti.

Nisu krivi Amerikanci, njima se treba nametnuti, treba imati ljude koji se znaju nametnuti.

A to nije moguce sa gomilom ljudi bez stava, koji su slika i prilika svih, ali bas svih politickih partija, sa predznakom "bosnjacki" ispred sebe (SDU, SDP, SDA,SzaBiH, Liberali i ko zna koje sve jos ne).

Pa samo pogledajte Diplome Univerziteta ovdje u Sarajevu, gdje se skolujete, kome su te Diplome vazne, ko ih priznaje?

Niko, ekipa iz Malezije uvijek ima bolji prolaz, sto li, pitam se?

E zbog tih idiota, nam se ovo desava.

I na kraju, kad je toliko povrijedjen, sto Tihic ne podnese ostavku, i povuce sve predstavnike SDA iz svih parlamentarnih tijela u BiH?

Sto na taj nacin ne pokaze snagu SDA, o kojoj toliko voli da prica?

Time bi, jedino obezbjedio Bosnjacima dobru startnu poziciju u pregovorima o novom Ustavu. Ali ne, bitno je drzati vlast jos godinu i po, po svaku cijenu, pa i po cijenu ponizenja i ne odlaska tamo gdje je krenuo.

DRAGA JE VLAST, DRAZA I OD NARODA I OD IDEJE I OD VJERE.

Pozdrav.

P.S. ajmo pljuvanje..........
Zox

Post by Zox »

Kikice, evo mene su "moji" poslali u Italiju na studije :D
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

Zox wrote:Kikice, evo mene su "moji" poslali u Italiju na studije :D
Ti si dobar.

Fakat!

Samo nije Italija idelano mjesto za politicke studije, mozda arhitektura, crtanje, pjevanje i to, ali politika ma jok, nemaju "tezinu".

Salim se naravno, blago tebi, zivis u okruzenju normalnih ljudi.

Pozdrav
Normaala

Post by Normaala »

Ne mogu da vjerujem da OHR tako nesto radi. Oni zaista znaju pretjerati, lafa trude se da Bosna kad tad samostalno izlazi u kraj s ostalim zemljama u svijetu, a vidi poteza. Pa moraju nam se smijati, kad rade sta hoce, jedan od naj politicara TIHIC sprama se na samit i dobije poruku da ne moze, jer ga je netko odjavio uz laznu obavjest....
Treba gov.. (OHR itd..) istjerati iz BiH, izgleda da vise cine losa djela, nego dobra.

Potpuno podrzavam Tihica!
Eshek

Post by Eshek »

Ono malo respekta sto sam imao prema SDA je nestalo izborom Palavricke za ustavnog sudiju....

Čestitam Ashdownu što je ponizio Tihića (iako mi se gade takvi niski udarci i demonstracija sile) i smatram da ni to nije dovoljna kazna za slučaj "Palavrić".

Ako već građani nemaju snagu da se uspostave takvim kataklizmama, drago mi je da ima barem neko da Klempu opali po ušima. :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Urota pa to ti je... :zzzz: :zzzz:
Post Reply